Bildirim
yerden ısıtma sistemii doğalgaz ve oda termostatı (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Kombinizde pompa şalt tarzı ayarı varsa servis menüsüne girip düzenleyebilirsiniz. Condense 2500 ve classic te mevcut. Servis ayarlarında pompa şalt tarzı 0 a ayarlıdır. 1 yaparsanız bürlör ve pompa aynı anda çalışır, aynı anda da kapanır. Benim kombim condense 2000w, pompa şalt tarzı diye bir ayarı ben de bulamadım. -
Uzun süredir yaklaşı 3 yıldır denemeler yapıyorum . E olumlu sonuçları bulmaya çalışıyorum . Herkesin ısınması derece isteği farklı olabilir .
Şimdiye kadar birçok termostat denedim . Bu sene termostat olmadan daha iyi ve ucuza mı ısınıyorum diye aklıma düşmedi değil yorum siNden
Bildiler
Yer Aydın
Cephe : kuzey güney doğu
Isıtılan alan 110m2
Yerden ısıtma
Boruların bir kısmı balkondan geçiyor
M
7 li kollektör var.
Kendi kendime reglaj yaparak odaları eşitlemeye çalıştım .
M2 ye 5.6 m boru var ki 8 m olması gerekiyor
Tüketimler
09 Aralık
Cosa takılı
Kombi kazan suyu sıcaklığı 40 derece
Program
23:00-07:00 21C
07:00-11:00 21.4C
11:00-17:00 21.7C
17:00-23:00 22C
Tüketim : 6.140m3
10 Aralık
Kombi kazan suyu 40 C sabit
Oda sıcaklığı 24.2
Tüketim 11.890m3
11 Aralık
Kombi kazan suyu 35 C sabit
Tüketim 7.5m3
Oda sıcaklığı 22.9-23-2
12 Aralık
Kombi kazan suyu 35 derecede sabit
Tüketim 7.916 m3
Oda sıcaklığı 22.9-23
13 Aralık
23:00-07:00 kombi kazan suyu 30 derece
07:00-20:30 kombi kazan suyu 35 derece
Tüketim 6.286m3
14 Aralık
23:00-07:00 kombi kazan suyu 30 derece
07:00-20:30 kombi kazan suyu 35 derece
Tüketim 6.286 m3
15 Aralık
Kombi kazan suyu 30 derece sabit
Tüketim 4.239 m3
Oda sıcaklığı 22-22.3
16 Aralık
Kombi kazan suyu 30 derecede sabit
Tüketim : 4.216m3
Oda sıcaklığı 22.2-22.4
Not : sıcaklıklar Cosa ile takip ediliyor . Ayrıca sıcaklık ölçümü en soğuk oda güneş görmeyen 2 cephesi olan oda
-
Merhabalar arkadaşlar evimde demirdöküm atron kombi ve demirdökümün exabasic termostatı var evim yerden ısıtmalı ve 2017 teslim bir daire ısı yalıtımı yüksek düzeyde ilk kışımız. Kombi günde birkere çalışıyor bu termostatı araştırdığımda sapması yüksek bir model olduğu söyleniyor giriş model bir ürün. Sizce neyapmalıyım. verimli bir ısınma sağlayamıyorum. Yerden ısıtmada termostat gereksizmi. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. -
Hassasiyeti süşük bir termostat yerden ısıtma için uygun değil
0.1 hassasiyetli olması gerekiyor. Ayrıca termostatlı ve termostatsız denemeler yaparak aradaki farkı görebilirsiniz -
Hocam ozaman elimdeki kesinlikle +3 sapma olan bir model ev buz gibi oluyor hala anlamıyor kafasına göre günde 1 kere çalışıyor ne önerirsiniz bana model olarak termostat -
ben şu ana kadar
netatmo
cosa
santek
honeywell kullandım ilk yazdığım 3 de iyiydi memnun kaldım .
hepsini,n de artısı var eksisi var
bir de simens rev 24 kullananlar da memnun -
Tamamdır hocam bizde değiştirelim bu ürünlerden birini alalım -
Hocam hiç kazan sıcaklığını 60-65 derece yaparak oda termostatı ile denediniz mi?quote:
Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk
ben şu ana kadar
netatmo
cosa
santek
honeywell kullandım ilk yazdığım 3 de iyiydi memnun kaldım .
hepsini,n de artısı var eksisi var
bir de simens rev 24 kullananlar da memnun -
yerden ısıtmada 60-65 dereceler çok fazla hem tesisata hem de ayaklara zararı çok
ayrıca 60-65 derece yaptığımızda ısınma geç olacağı için set değerinin üstüne çok fazla çıkacaktır.
örneğin
set sıcaklığı 22 olsun oda sıcaklığı da 21,9 olsun
kombi 65 derecede
oda sıcaklığı 22 olduğunda kombi kapanacak ama yandığı süre boyunca zemini ısıtacağı zemiinden gelen sıcaklık devam edecek
oda sıcaklığı 22,6 lara kadar çıkatır. bu da artma ve azalma yapacağı için sağlıksız konforsuz ve fazla tüketime sebep olacaktır -
-
Benim de evimde Atron kombi ve exa basic manuel termostat var ve ilk kez bu kış deneyeceğim, sapması yüksek olduğu için termosttan verim alabileceğimi sanmıyorum aklıma ilk gelen exacontrol 7 0,5'C sapmalı cihaz alıp bununla denemek geliyor.quote:
Orijinalden alıntı: blasko77
Merhabalar arkadaşlar evimde demirdöküm atron kombi ve demirdökümün exabasic termostatı var evim yerden ısıtmalı ve 2017 teslim bir daire ısı yalıtımı yüksek düzeyde ilk kışımız. Kombi günde birkere çalışıyor bu termostatı araştırdığımda sapması yüksek bir model olduğu söyleniyor giriş model bir ürün. Sizce neyapmalıyım. verimli bir ısınma sağlayamıyorum. Yerden ısıtmada termostat gereksizmi. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Geçen zaman içinde sizin bir çözümünüz oldu mu, tavsiyeniz olursa memnun olurum.
-
merhabalar benimde evim yerden ısıtma baymak idee kombi aldım. Oda termostatı olarak kombiye uygun modülasyonlu oda termostatları var.Alma konusunda daha karar vermedim ? siz modülasyonlu termostat kullandınız mı ? -
Öncelikle termostatsız kullanın ve değerlerine bakın isterseniz -
Arkadaşlar mrb, yeni ev aldım, sıfır bina, 15 gün önce de taşındım, evim 5 katlı binanın son katı, 1 oda hariç sabahtan başlamak üzere gün boyu güneş görüyor. Yerden ısıtma. Gazbeton yalıtım var yanlış ifade etmiyorsam. Kombi olarak viessmann 50w aldım, kombi mutfakta.
İlk defa bireysel kombi kullanıyorum,en iyi verim ve tasarruf için özellikle önerebileceğiniz şeyler var mı? İlk senemiz olacağı için hemen oda termostatı vs takmak istemedim. Örneğin kullanmadığım odayı kapatmak tasarruf sağlar mı? Kombi mutfakta olduğu için mutfagı biraz kısmak diğer odaların sıcaklığına ısınmasını fayda sağlar mı? Çok teşekkür ederim, sayg. -
İyi günler arkadaşlar. Bu sene ilk defa doğalgaz kullanıyoruz ve evimizde yerden ısıtma sistemi var. Metrekaraye ne kadar boru döşendi tam bilmiyorum tabi. Ev 3+1 net 115 metrekare ısınacak alanı olan Doğu Güney Batı üç cepheli. İl Afyon bu aralar yeni yeni soğumaya başladı. Mesela bugün en yüksek sıcaklık 13 derece gece en düşük sıcaklık ise 1 derece.. bina yalıtımı iyi ayrıca katlar arası 6 cm strafor var ev son kat çatıda da izocam çatı şiltesi var.. Soruma ve sorunuma gelecek olursak yerden ısıtmada kombiyi kaç derecede çalıştırmam uygun kombi buderus GB 062 33 derece çalışıyor şu an ve tüketim fazla geldi bana şu an yaklaşık 24 saatte yaklaşık 7-7.5 metreküp tüketiyor bu normal mi şimdi ilerleyen günlerde iyice soğuyacak hava 40 lı derecelerde bu bizi halledecek herhalde.. oda sıcaklığı ise en soğuk oda 21.6 en sıcak oda ise 22.5 civarında oluyor en düşük üç değer olarak .. tavsiyelerimiz nelerdir kollektörde 9 bölüm var.
-
Benzer cephe son kat yine petekli sistemde aynı kombi kullanan arkadaşım 24 saat 40 derece sabitte tüketimi 24 saatte 4-5 metreküp arası bu kafamı karıştırıyor. Bende ters olan bişey mi var diyorum.. -
9 aralıktan sonra cosa'yı söktünüz mü hocam? Demirdökğm Atron kullanıyorum yerden ısıtma moduna aldırmanın bi faydası olur mu? -
Daha bağlamadım -
Döşeme çok iyi gibi
Biraz takip edin ve günlük tüketimleri not edin
Oda sıcaklıkları da takip edin
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X