Şimdi Ara

yerden ısıtma sistemii doğalgaz ve oda termostatı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
9
Favori
62.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Normalde on/off termostat takılmış kombinin üzerinden kazan sıcaklığı kontrol edilebiliyor olması lazım.

• Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt

Bende yerden ısıtma sisteminde cosa termostat kullanıyorum.Kombim buderus gb062.Bana kombi kazan suyunu kaç dereceye ayarlamayı tavsiye edersin,sen en çok kaç derece kazan suyu kullanımında verim aldın?

• omerle28 O kullanıcısına yanıt
    Bunu deneyerek bulmalısınız ben 43 derecede bulmuştum en iyisini
    Çğbkğ
    Kombi çalışma prensibim +7 -5
    Böylelikle en çok 50 derece çıkıp sistemi kapatıyor daha doğrusu gazı
    Ama sonrasında ise gaz harcamadan çalışıyor
    Ta ki au sıcaklığı 30 dereceye düşünceye kadar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yerden ısıtma için oksijen bariyerli Pe-Xb vesbo boru ve kas marka kollektör ile aktülatör nasıl markalar arkadaşlar

• Merhabalar, kombim Proterhm Lynx 24kw, 20.000 kcal. Yeni genel bakım yapıldı ve bir sensörü sürekli ateşliyor diye değiştirildi.

Bunun yanı sıra Cosa V4 yeni aldım ama montaj yapmadım.
    Evim yaklaşık 60-65 m2, 2+1 ve açık mutfak. Cephesini bilmiyorum.

Giriş bahçe katı ve bina sıfır. Alttan ısıtmayı babamın ustası yaptı ve makul yaptığı söyleniyor. Altımızda otopark var.

Evde yeniyiz. Kombide Cosa'sız 1-1.5 aydır 37 ile 40 derece arası kullanıyorum. Isınmada (havalarda çok soğuk değil) ve lokasyon İstanbul Altunizade.

Geçen ay fatura yaklaşık 16, 17 gün için 400 küsür 500 tl civarı geldi.

Cosa'yı aldım ama bir taraftan kombiyi Daikin NDJ yada NDJ Smart ile veya Demirdöküm Vintomix 24kw yada Nitromix 24kw değiştiemeyide düşünüyorum.

Ancak mevcut kombi sıfır olmadığı için sürekli ateşlemede yapıyormuş gibi geliyor. Bakıma rağmen çok mu az mı emin olamıyorum. Diğer taraftan fatura çok gibi geliyor. Ancak artna m3 doğalgaz fiyatlarıda ortada.

Dediğim gibi Cosa'yı montaj yapmadım ve halen bir kaç gün iade şansım var.
    Bunun yanı sıra termostat uzaktan erişimle birlikte istiyorum. Çünkü evi peyder pey akıllı hale getirmekteyim.
    Ancak alttan ısıtmada modülasyonlu termostat kullanılır mı? Yada Cosa yerine modülasyonluya iade edip geçmem daha doğru olur mu? Böyle bir öneriniz varsa hangi marka model uzaktan kontrollü tavsiye edersiniz.

Tabi bunları belirttiğim kombi değişim marka modellerine göre düşünebilirsiniz.
    Kombi'den, ısıtmadan ve yaktığı m3'ten emin olsam, mevcut maddi durumlardan değişime kombi sıfırlamaya gitmem.

Yani özeti alttan ısıtmadan Cosa mevcut veya yeni alabileceğim kombilere göre modülasyonlu olması şart mıdır ve/veya harcadığı yakıtı on/off'a göre düşürür mü?

Biraz karışık olmuş olabilir ama açıkçası günlerdir yazılar okuyor ve araştırma içerisindeyim. Etrafımdan da bilgi almaya çalışıyorum. Ama bilgiye kısıtlı erişebiliyorum.

Herkese teşekkür eder, iyi günler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba

130 m2 ev satın aldım

bu yerden ısıtma vanaları 8 adet var kırmızı mavi ama oda bulma konusunda problem yaşıyorum.

bunun alt kattakine sormadan kısa yolu vs var mıdır ?

bu konuda cahiliz de yardımcı olacaklara teşekkürler.

• yunus14533 kullanıcısına yanıt

Türk ustaların hikmetinden sual olunamayacağı için alt katınızla bile aynı olmayabilir, boruların kollektörden çıkış yönlerine göre tahmin yürütülebilir, ama net bir şey demek zor.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

peki termostat önerisi alabilir miyim ?

mutlaka termostat almamız gerekiyor sanırım

Mutlaka termostat gerekir diye bir şey yok, ama termostat hem konfor hem tasarruf sağladığı için öneriliyor, yerden ısıtmada 0,1 derece hassasiyetli mümkünse öğrenme modu olan (TPI) bir termostat alın, yoksa canınız çok sıkılır.

teşekkürler.

demirdöküm markasına ait bir termostat önerebilir misiniz ?

diğer türlü garanti dışı kalıyorda .

Demirdökümde Migo dışında adamakıllı bir termostat yok gibi fyatı nedir bilmiyorum. Garanti olayı şöyle servisler garanti dışı kalır der ama doğrusu bu değildir, on/off tüm termostatlar neredeyse tüm kombiler ile uyumludur. Zaten bunu demirdöküm termostat sayfasında görebiliyorsunuz, on/off termostatları için tüm kombiler demişler.

o zaman güzel bir termostat önerisi alabilir miyim ?

cosori falan var ama net bilemedim fiyatı max 5 k geçmeyecek iş görecek bir tane önerir misiniz ?

Kullanmadığımız ürüne yorum yapmak doğru olmaz, ben Honeywell T3R kullanıyorum, o konuda memnun olan da var söküp atacağım diyen de, demek ki her evde aynı sonucu vermiyor aynı termostat, ama sizin bütçe iyiymiş genel olarak netatmo için termostatların şahidır falan deniyor ama benim tecrübem yok.

Bende de aynı durum vardı. Önce tüm vanaları kollektörden kapatıp daha sonra Tek tek açarak bir kaç saat bekleyerek hangi odaya gittiğini tespit edip etiketleme yaptım.

• hikodaci kullanıcısına yanıt

yapan tesisatçı söyledi vana sıralamasını çözüldü  

• Arkadaşlar ilginç bir sorunum var,kombim Buderus GB 062,kazan sıcaklığı 50,kombi suyu 65 derecelere kadar ısıtıyor sonra 62 dereceye kadar suyu pompalıyor sonra duruyor,sonra tekrar aynısı.Kombi bosuna gaz yakıyor.Bir kaç kez resetledim düzelmedi.Bu sorun neden olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.