Şimdi Ara

yerden ısıtma sistemii doğalgaz ve oda termostatı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
9
Favori
62.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yarından itibaren soğuyor gözüküyor havalar daha detaylı takip edip paylaşırım..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Sonuclari paylasirsaniz sevinirim. Verdiginiz bir onceki bilgide oda termistati pek tasarruf saglamiyor gibi bir sonuc cikiyor.

• Evinize ve ısınma şeklinize göre değişir bu durum kene evinizin ısıtma durumu yalıtımı cephesi hepsi önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan10tr

Arkadaşlar mrb, yeni ev aldım, sıfır bina, 15 gün önce de taşındım, evim 5 katlı binanın son katı, 1 oda hariç sabahtan başlamak üzere gün boyu güneş görüyor. Yerden ısıtma. Gazbeton yalıtım var yanlış ifade etmiyorsam. Kombi olarak viessmann 50w aldım, kombi mutfakta.
    İlk defa bireysel kombi kullanıyorum,en iyi verim ve tasarruf için özellikle önerebileceğiniz şeyler var mı? İlk senemiz olacağı için hemen oda termostatı vs takmak istemedim. Örneğin kullanmadığım odayı kapatmak tasarruf sağlar mı? Kombi mutfakta olduğu için mutfagı biraz kısmak diğer odaların sıcaklığına ısınmasını fayda sağlar mı? Çok teşekkür ederim, sayg.
    bu sorunun cevabını bende bekliyorum.
    4 odalı evde ılk oda guzel ısınıyor kalan 3 oda pek ısınmıyor dıger vanaları kıstım ama bi faydası olmadı ne yapmak gerek acaba?
    ev 200m2 yerden ısıtma.

• Apexmaster kullanıcısına yanıt
    Sistemde gava olabilir kollektördeki purjörden hava almanız gerekiyor otomatik olarak da atıyor olabilir ya da o hatlarda bir sorun da olabilir

• yerden ısıtmada hava almaya gerek yoktur kendi atıyor havayı
  • ankarada yeni bir eve (3+1 125m2 ara kat) taşındım ev yerden ısıtmalı ve buderus u072 kombi bulunuyor.. yerden ısıtma sistemini temizlettim ve kombi bakımını da yaptırdım ancak henüz havalar çok fazla soğuk olmamasına rağmen minimum ayarda yani 40 derecede çalıştırmama rağmen 1 günde 11 m3 gaz harcamış görünüyorum ve önümüzdeki soğuk havaları düşündükçe gözüm fazlasıyla korktu.. sizce bu değerler normal mi? önerebileceğiniz birşey var mı?

• oda termostatı almayı deneyebılırsınız

kombı sureklı acıksa harcaması normal

• Öncelikle selamlar Bosch 2300i kombim var,ilk kez yerden ısıtma kullanıyoruz. Oda termostadı kullanımını öneriyor musunuz? Yerden ısıtmayı nasıl kullanmalıyım? Evde komple yerler fayans,takmayınca yerler soğuk oluyor ama 30 derecede bile yaksak bu kez ev sıcaklığı 25 e doğru gidiyor (izmir/Ödemiş) yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sir.Eko

Öncelikle selamlar Bosch 2300i kombim var,ilk kez yerden ısıtma kullanıyoruz. Oda termostadı kullanımını öneriyor musunuz? Yerden ısıtmayı nasıl kullanmalıyım? Evde komple yerler fayans,takmayınca yerler soğuk oluyor ama 30 derecede bile yaksak bu kez ev sıcaklığı 25 e doğru gidiyor (izmir/Ödemiş) yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Hocam 0.1 hassasiyetli bi termostat öneririm yerden ısıtma için.. Piyasada en iyisi netatmo sanırım herkes onu kullanıyor ve sorunsuz... Bende aldım yeni onu kullanıyorum ama yerden ısıtma için ne alırsan al 0.1 aç-kapa hassasiyetli olanını al

• Apexmaster kullanıcısına yanıt
    Peki hangi modeli diyorsunuz? Kombinin garantisi ile ilgili sorun olmaz mı başka marka?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sir.Eko

Peki hangi modeli diyorsunuz? Kombinin garantisi ile ilgili sorun olmaz mı başka marka?

walla orası sızın bılecegınız iş ama dedimya yerden sısıtma için 0.5 aç-kapa hassasiyeti

elinizden geliyorsa takın servis çağıracağınız zaman çıkartırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: unexpectederror

ankarada yeni bir eve (3+1 125m2 ara kat) taşındım ev yerden ısıtmalı ve buderus u072 kombi bulunuyor.. yerden ısıtma sistemini temizlettim ve kombi bakımını da yaptırdım ancak henüz havalar çok fazla soğuk olmamasına rağmen minimum ayarda yani 40 derecede çalıştırmama rağmen 1 günde 11 m3 gaz harcamış görünüyorum ve önümüzdeki soğuk havaları düşündükçe gözüm fazlasıyla korktu.. sizce bu değerler normal mi? önerebileceğiniz birşey var mı?

tüketim ortalama tüketim mi yoksa ilk gün için mi 8/10 arası normal ve 40 dereceye düşürün o.termostatı yoksa takın derim .

• quote:

Orijinalden alıntı: mac14

tüketim ortalama tüketim mi yoksa ilk gün için mi 8/10 arası normal ve 40 dereceye düşürün o.termostatı yoksa takın derim .

Alıntıları Göster

5-6 gün kadar aralıksız kombinin en düşük sıcaklığında yani 40 derecede yaktım ve ortalama 9-10 m3 görünüyor.. daha sonrasında da kombiyi aç kapat yaparak devam ettim çünkü ev çok fazla ısınmaya başladı.. bu durumda oda termostatı alacağım sanırım ama modülasyonlu mu olmalı o konuda kararsız kalmış durumdayım.. termostat için de ilk önceliğim kablosuz olması ancak bu kışı deneme süreci olarak görüp beklemekte başka bir alternatif gibi duruyor..

• quote:

5-6 gün kadar aralıksız kombinin en düşük sıcaklığında yani 40 derecede yaktım ve ortalama 9-10 m3 görünüyor.. daha sonrasında da kombiyi aç kapat yaparak devam ettim çünkü ev çok fazla ısınmaya başladı.. bu durumda oda termostatı alacağım sanırım ama modülasyonlu mu olmalı o konuda kararsız kalmış durumdayım.. termostat için de ilk önceliğim kablosuz olması ancak bu kışı deneme süreci olarak görüp beklemekte başka bir alternatif gibi duruyor..

Alıntıları Göster

amerikayı yeniden keşfetme hocam yerden ısıtma için ot şart :)

• quote:

Alıntıları Göster

Merhaba oda termostatı şart fakat fazla pahalı bir ürüne gerek yok hele modülasyonluya hiç gerek yok termostat normal bile olsa kombi modülasyonunu kendi yapar göze hitap etmek için dijital alabilirsiniz , kablosuz tavsiye etmem eğer çekilmiş kablo yoksa ve çekilecek yeni hat çirkinlik yaratacaksa alın fakat devir hesap devri hiç bir şeye fazla para vermeye gerek yok , tüketiminiz güzel.

• Yerden ısıtmada modülasyonlu ot ler kazan suyu sıcaklığına çok yüksek derecelere çıkardığı için yerden ısıtma sistemine zarar vereceği düşüncesi ile tavsiye edilmiyor benim bildiğim kadarıyls

• Arkadaşlar yerden ısıtmada her oda sıcaklığını ayrı kontrol etmenin bir yolu var mıydı, bufün birisi öyle söyledi vanayı değiştiriyorsun farklı bişey takılıyor gibi ama bilemedim tam ne olduğunu

• okan10tr O kullanıcısına yanıt

Bunun için sistemin önceden ayarlanmış olması gerekiyor, her odadan termostat kablosu çekiliyor, her odaya termostat konuyor ve motorlu vanalı kollektör kullanmak şart, bu da çok masraflı bir sistem, onun yerine kollektörden deneme yanılma ile vanaya reglaj yapıp idealin bulunmaya çalışılması daha mantıklı.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Anladım hocam sonradan yapılması pek mümkün olmayan ya da yapılabilecek olsa bile eziyete maliyete katlanmaya değmeyecek bişey anladığım kadarıyla, teşekkür ederim sağolun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.