Merhaba. Yeni yapilmis bir site icerisinde dublex villa satin aldik. Dogalgazli yerden isitma var. Alt kat 100m2 ust kat 100m2 toplam 200m2 gibi dusunebiliriz. Kombi olarak baymak duotec 42 kullanilmis. Problem alt katta 2 oda kombi bir haftadir 50C de acik olmasina ragmen hic isinmiyor. Zaten o odalarin vana donus suyu buz gibi. Tikaniklik yok tum vanalari kontrol ettirdim. Fakat sorunu soyle dusunuyorum. Bu tesisatci alt kata 3 ust kata 3 vana koymus. Yani 100 m2 icin 3 vana var. Arastirdigim kadariyla 6 adet falan olmasi lazim. Borular uzun oldugu icin su soguk donuyor diye dusunuyorum. Tum vanalari kapatip isinmayan iki odaya giden vanayi 24 saat actim. Donus suyu anca isinmaya basladi. Baska bir vanayi acinca hemen eski soguk haline geri geldi. Bu sistemi yer betonunu kirip dokmeden kurtarma sansimiz var midir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yerden ısıtmada problem

-
-
Diğer dublexlerde ısıtma problemi var mı?
Site yönetimi ne diyor konu hakkında.
Büyük projelerde küçük hatalar pek yapılmaz , yapılmamalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hepsi ayni malesef. İlk oturanlardan biriyim
Ne olursa olsun, işini düzgün yapan insan sayısı çok azaldı. Milyonlar verip villa alıyorsunuz ve yaşanan hataya bakın... Rezillik resmen. Yanlışsız iş yaptırabilmek büyük maharet artık. Çok geçmiş olsun. Umarım az bir külfetle çözülebilir ve başka sıkıntılar çıkmaz.
Kalıptaki hatayı düzeltmek için şap betonunu fazla atmışlar. 3 bilemedin 4 cm olacak şap sizde 10 cm var gibi geldi bana. Neden derseniz dönüş suyu çok soğuk diyorsunuz, siz ısıyı yerden almıyorsunuz ısı kayboluyor.
Şap seviyesi çok değilse yerden ısıtma için apartman dairesinde (kendi bölgeme göre deneyimle) 100m^2 için minimum 20.000 kalorilik kombi gerekiyor. Bölgenizi bilmem ama sizin kombi 36kcal.
Eğer kalıptan eğriliği şapla gidermek için fazla şap atılmışsa en kırıp dökmeden dönme yolu tavan yüksekliği yeterliyse döşemeyi söküp, tekrar mobil boru döşetip tekrar şaplatıp petekli ısıtmaya geçmeniz olacaktır.
Ben sadece çok fazla inşaat, şantiye görmüş en çokta hatalı işler görmüş elektrik elektronik mühendisiyim. Bir inşaat mühendisi veya makine mühendisi daha net cevap verebilir.
Birde şunu sorayım, sistemin hava yapmadığından ve kombi basıncının yeterli olduğundan (kaçak olmadığından) emin misiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 16 Ocak 2022; 21:37:21 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X