Şimdi Ara

YEREL AĞDA 1000 Mbps HIZI GÖREMİYORUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işyerimizde 8 adet bilgisayar var. bunlar hub a bağlı.

fakat 6 tanesi,1000 Mbps hızında çalışırken diğer iki tanesi 100 Mbps hızında çaılışıyor. bilgisayarlar ile ilgili dosya transfereri yağtığımız için, yavaş çalışan 2 bilgisayarı hızlandırmak için 1000 lik ethernet kartı taktım ama yine olmadı.

yavaş çalışan iki bilgisayarın hızını 100 Mbps den 1000 Mbps ye çıkarmak için nereyi kontrol etmem gerekir ?

100 Mbps rj45 bağlantısı ile 1000 Mbps rj45 bağlantısı arasında kablo sıralamalarında fark varmı ? rj 45 uçlarında yada kablolarda 1000 Mbps hız alamadığımız için bir eksiklik olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 4 Ağustos 2010; 21:38:24 >

• Kablonun kalitesini ve mesafesini kontrol etmeniz gerekli.
  • hub dan da kaynaklanıyor olabilir mi acaba?
  • hubdan olsa diğer bilgisayarlar neden 1000 Mbps hızını görüyorda diğer iki bilgisayar sadece 100 Mbps hızını görüyor olabilir ?

sonuçta hepsi aynı hub a giriyor..
  • O hub değil de switch'dir. Markasını yazar mısınız? Bir de 100mb gören pc'lerin switche olan mesafesi ile 1000lik gören pclerin mesafelerini ölçer misiniz? Aynı marka kablo ile mi bağlı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgnzcn

hubdan olsa diğer bilgisayarlar neden 1000 Mbps hızını görüyorda diğer iki bilgisayar sadece 100 Mbps hızını görüyor olabilir ?

sonuçta hepsi aynı hub a giriyor..

hocam bizde bir hub var.babam sokaktaki demirciden almış.1 TL ye.taaa 2005 te.hala duruyor.geçen yıla kadar kullanıyorduk.şimdi niye kullanmıyorsunuz dersen evde internet yok.cihaz çalışıyor yani

neyse 6 çıkışlıydı.biz 2 çıkışı kullanıyorduk.biri masaüstü pc ye diğeri laptopa gidiyordu.bi gün dayımlar geldi.onlarda da 2 tane laptop var.onlarıda bağladık kabloyla.dosya transferi yapıcaz.masaüstü pc den laptopun birine oldukça hızlı dosya transfer ederken,diğerine aynı hızla dosya gönderemiyorduk.cihazdan kaynaklanabilir dediğim bundan dolayı yani.geçmişte böyle bi olay yaşadığımdan

• quote:

Orijinalden alıntı: speedman
    masaüstü pc den laptopun birine oldukça hızlı dosya transfer ederken,diğerine aynı hızla dosya gönderemiyorduk.cihazdan kaynaklanabilir dediğim bundan dolayı yani.geçmişte böyle bi olay yaşadığımdan

Merhaba,
    Switchte bahsettiğiniz tarzda problem olup olmadığı sıkıntı yaşanan bilgisayardan gelen kabloların switchte başka ethernet portlarına takılıp denenmesi ile anlaşılabilir diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

fakat 6 tanesi,1000 Mbps hızında çalışırken diğer iki tanesi 100 Mbps hızında çaılışıyor. bilgisayarlar ile ilgili dosya transfereri yağtığımız için, yavaş çalışan 2 bilgisayarı hızlandırmak için 1000 lik ethernet kartı taktım ama yine olmadı.
    100 Mbps rj45 bağlantısı ile 1000 Mbps rj45 bağlantısı arasında kablo sıralamalarında fark varmı ? rj 45 uçlarında yada kablolarda 1000 Mbps hız alamadığımız için bir eksiklik olabilir mi ?

Merhaba,
    2 bilgisayarın bağlantısının 1 gbps olması gerekirken 100 mbps ile bağlandığını belirtmişsiniz. Bu durum hattın 1 gbps hızda çalışamadığını göstermektedir. Sorun ya kabloda ya da bilgisayar tarafındadır. Ancak en yüksek ihtimal kablolarda sorun olmasıdır.
    Kablonun kalitesiz olması, kablo mesafesinin uzun olması ve renk sıralama yanlışlığı olası kablo sorunlarıdır.
    Her iki standartta da düz kabloda renk sıralaması aynıdır.
    Sorun çıkan kablo hattında kablo içindeki 8 telin hepsi kullanılmış mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Orijinalden alıntı: speedman
    masaüstü pc den laptopun birine oldukça hızlı dosya transfer ederken,diğerine aynı hızla dosya gönderemiyorduk.cihazdan kaynaklanabilir dediğim bundan dolayı yani.geçmişte böyle bi olay yaşadığımdan

Merhaba,
    Switchte bahsettiğiniz tarzda problem olup olmadığı sıkıntı yaşanan bilgisayardan gelen kabloların switchte başka ethernet portlarına takılıp denenmesi ile anlaşılabilir diye düşünüyorum

denedik olmadı
  • Kablo 8 limi 8 li değil 4 lü ise normal
  • Ethernet kartı ozeliklerinden aygıt yoneticisinde kartın 100de mi 1000 demi calıstıgına dikkat edin.1gb için 8 pinli kablonun yanında cihazların ya aynı topraklama hattında yada kablolardaki ucların shileded olması gerekir boylece hepsi switch uzerinde aynı topraklama hattı uzerinde olur.Plastik ucta nasıl oluyor ozaman diye sorarsız pclerde sonucta topraklama hattına sahipler ve bir evde sadece bir topraklama hattı olmaz farklı topraklama hatlarında ise yine bu sekilde sorun olabilir.Bence sorununuz ethernet kartı ayarlarında ayarlardan 1gb lik ayarı yapın yada orda zaten cıkmıyorsa baska bir sorun var demektir.Kablo mesafesi cat5 için 80 den fazla ise yada cat6 için 120mt den fazla isede bagltında bu tarz problemler olabilir.Biraz aydınlatıcı olmustur umarım

SAYGILARLA
  • bugün kablolara ve swithce baktım. hepside cat5e. 8 bilgisayardan 6 sı 1000, 2 si 100 hızında çalışıyor.
    ZYXEL ZYXEL GS-108B GIGABIT 8 PORT SWITCH mevcut sistemde.
    sorun çıkaran ağ kartının modeli : realtek RTL8169SC

1000 mbps ile sorunsuz çalışan bilgisyarın ağ kablosunu 100 mbps çalışana taktım ama yine 1000 mbps olmadı. sorun ağ kartından dicem ama, sitesinde Integrated 10/100/1000 transceiver hızlarını desteklediği yazıyor..

ağ kartının aygıt yöneticisinden ayarlarından 1gb seçeneğini seçiyorum ama yine 100 olarak görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 5 Ağustos 2010; 21:16:57 >
  • quote:

bugün kablolara ve swithce baktım. hepside cat5e. 8 bilgisayardan 6 sı 1000, 2 si 100 hızında çalışıyor.
    ZYXEL ZYXEL GS-108B GIGABIT 8 PORT SWITCH mevcut sistemde.
    sorun çıkaran ağ kartının modeli : realtek RTL8169SC

Kablodaki renk sıralamasını kontrol ettiniz mi? Sıralamayı yazabilirmisiniz.
    Kablo uzunluğu ne kadar?
    İgili kabloyu 1 gbps çalışan bilgisayarda deneme şansınız varmı?
  • renk sıralamasına pek dikkat etmedim açıkçası...

ama;
    dediğim gibi 1000 olarak sorunsuz çalışan kabloyu 100 ile çalışan pc ya bağladım ama yine 100 olarak çalıştı yine 1000 olarak çalışmadı. neden çalışmaz anlamadım. geriye bi tek ağ kartı kalıyor ama oda 1000 hızını destekliyor... başka nerde sorun olur ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 5 Ağustos 2010; 23:04:31 >
  • İlginç bir durum.
    Bilgisayarların işletim sistemleri nedir?
    Ethernet kartını 1 gbps çalışabilen bir bilgisayara takıp bi deneme şansınız varmı? Çünkü geriye ya kart sorunu yada bilgisayar kalıyor.
  • hepside xp sp3
    son çare dediğiniz sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.