Şimdi Ara

Yerel disk C çok dolu gözüküyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
34.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yerel disk C'de işletim sistemi hariç bir şey yüklü değil fakat nedense 200 gblık diskin sadece 7 gb'ı boş gözüküyor.

Böyle bilgisayarımdaki hangi diskte hangi klasorde kaç gb veri var otomatik gösteren bir program var mı acaba belki gözümden kaçan bir şey vardır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheTeknolojist -- 19 Aralık 2015; 19:40:38 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yerel Disk C Dolu Gözüküyor: Sorunu Çözme

Giriş: Yerel Disk C'nizin dolduğunu fark ettiniz mi? Bu, performans sorunlarına ve veri kayıplarına neden olabilir. C sürücünüzü temizleyerek ve optimize ederek bu sorunu çözebilirsiniz.

Disk Temizleme:

• "Disk Temizleme" aracını açmak için arama çubuğuna "disk temizleme" yazın.
    • C sürücünüzü seçin ve "Tamam"a tıklayın.
    • Temizlemek istediğiniz dosya türlerini seçin ve "Tamam"a tıklayın.

Windows Güncelleme Dosyalarını Silme:

• Windows Güncelleme dosyaları zamanla birikerek önemli miktarda alan kaplayabilir. Bunları silmek için:
    • "Başlat" menüsünü açın ve "Ayarlar"a gidin.
    • "Sistem"i ve ardından "Depolama"yı seçin.
    • "Geçici Dosyalar"ın altındaki "Güncelleştirme Güncellik Dosyaları"nı seçin ve silin.

Kullanılmayan Uygulamaları Kaldırma:

• Az kullandığınız veya artık ihtiyaç duymadığınız uygulamaları kaldırın. Bu, önemli miktarda alan boşaltabilir. Bunu yapmak için:
    • "Başlat" menüsünü açın ve "Ayarlar"a gidin.
    • "Uygulamalar"ı ve ardından "Uygulamalar ve Özellikler"i seçin.
    • Kaldırmak istediğiniz uygulamayı bulun, üzerine tıklayın ve "Kaldır"ı seçin.

Dosyaları Taşıma veya Silme:

• Büyük dosyaları, fotoğrafları veya videoları harici bir sabit sürücüye, bulut depolama alanına veya başka bir sürücüye taşıyın veya silin. Bu, büyük miktarda alan boşaltmanıza yardımcı olacaktır.

Başka İpuçları:

• Bilgisayarınızı tarayarak ve virüs veya kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol ederek alan açın.
    • Sistem Geri Yükleme noktalarını silin.
    • Sanal belleği başka bir sürücüye taşıyın.
    • En iyi sonuçlar için düzenli olarak disk temizleme ve iyileştirme işlemleri yapın.

Bu adımları takip ederek Yerel Disk C'nizdeki alanı boşaltabilir ve bilgisayarınızın optimum performansla çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanırım windows 10 kullanıyorsunuz windows 10 un kendi içinde böyle bir kısmı var başlata basın depolama diyin tıklayın gelen ilk seçeneğe burda c ustune tıklayın ve istatistikleri oluşturmasını bekleyin size neyin nekadar hdd kullandığını gösterecektir. Eğer yanlış yorumladıysam boyle programlrda var win 8.1 ve altı için..

Kolay Gelsin..
  • Hd tune ile hddyi test etin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesin frapsla video kaydettin oyuzden böyle oldu bende video çekeyim dedim 4 5 dakkilık video için 150 gb diskimi yedi buda sıkıştırmamasından kaynaklımış sildim düzeldi eğer fraps ile video çektiyseniz ovideoyu silin
  • quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Sanırım windows 10 kullanıyorsunuz windows 10 un kendi içinde böyle bir kısmı var başlata basın depolama diyin tıklayın gelen ilk seçeneğe burda c ustune tıklayın ve istatistikleri oluşturmasını bekleyin size neyin nekadar hdd kullandığını gösterecektir. Eğer yanlış yorumladıysam boyle programlrda var win 8.1 ve altı için..

Kolay Gelsin..

Yaptım hocam uygulama ve oyunlar 92 gb çıktı. Hocam gerçekten tam aradığım şeydi tek tek nerde ne yer kaplıyor gösteriyor.
  • iTunes kullanıyorsanız yedeklerde çok yer kaplar. Ayda 1 silin tekrar yedek ALIN derim.

• birşey sormak istiyorum başka konu açmak istemedim bu c diskinin dolu olması sistemi yavaşlatırmı kasmaya neden olurmu benim imzadaki hdd lerin 160 gb lık sistem diskim c 55 geri kalan depo d var c de sadece sistem dosyaları programlar var 22 gb gb boş yer var 8,1 kulanıyoum windows geriye kalan oyun resimler filan diğer 500 gb lık depomda durmakta sistemde sadece 22 gb yerim var nekadar dolu olursa zorlanır veya kasma yaparmı dolunca
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mekanik hddlerde yavaşlatan kısım dağılmadır boyut değil sizin şuan yaptığınız şey sadece gösterimde işe yarayan bişey sizin c yada d nizin dolu olması hdd nizin dolu olmasını ve sizin mantığınızla sistemi yavaşlatması gerekir. Durum böyle değildir. Windows dizinleme hdd nekadar büyükse ve nekadar dosya ve klasor kurulduysa bukadar çalışacak hdd yi yoracak ve okadar yavaşlatacak ama belli bir süre sonra duracaktır. Bu yavaşlığa dolaylı yoldan katkı sağlayan windowsun daha sonra hızlı çalışmasını sağlamak için geliştirdiği teknolojilerdir. 2. Yavaşlık sebebiyeti dağılan dosya yapısıdır. Yapı siz bir veriyi kaydettiğinizde rasgele yazılır oan hdd kafası neredeyse boşyeri bulur ve yazar fakat kafa her zaman oynar çünkü windows çalıştığında yada siz bir dosya açtığınızda o dosyayı bulmayaçalışır buda dosyaların dağılmasına sebep olur buda ciddi yavaşlığa sebebiyet verir. Bu durum da basitçe biri hdd başına yazılmış biri hdd sonuna yazılmış veriryi bulmak için ordan oraya giden bir mekanizma gibi düşünüle bilir.

Win 7 ve sonrası windowsların tamamı siz pc yi boşta bıraktığınızda otomatik olarak birleştirme yaparak sistemi optimum ayarda tutmaya çalışır. Bu nedenle diğer windowslar gibi yavaşladığını pek anlamazsınız yada size hissettirmezler. O nedenle %80 doldurmadığınız bir hdd den korkmanıza gerek yoktur %80 nin amacıda 10gb boş alan hata payı olarak kullanılır. Ramin yaklaşık 2 yada 3 katıda hazırda bekletme ve sistem dosyaları için kullanılır takriben %80 yani kırmızı olarak gösterilen çizgidir buda.

hdd eğer kasıyorsa ömrü bitiyor olabilir hiç bir hdd dolu olduğu için kasma yavaşlama yapmaz yavaşlatan yapılan işlemlerdir biilerek yada bilmeyerek..
    Hdd ömrü için hd tune health sekmesine bakılabilir sarı yada kırmızı bir ibare varsa bir sorun var demektir..

Kolay Gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

mekanik hddlerde yavaşlatan kısım dağılmadır boyut değil sizin şuan yaptığınız şey sadece gösterimde işe yarayan bişey sizin c yada d nizin dolu olması hdd nizin dolu olmasını ve sizin mantığınızla sistemi yavaşlatması gerekir. Durum böyle değildir. Windows dizinleme hdd nekadar büyükse ve nekadar dosya ve klasor kurulduysa bukadar çalışacak hdd yi yoracak ve okadar yavaşlatacak ama belli bir süre sonra duracaktır. Bu yavaşlığa dolaylı yoldan katkı sağlayan windowsun daha sonra hızlı çalışmasını sağlamak için geliştirdiği teknolojilerdir. 2. Yavaşlık sebebiyeti dağılan dosya yapısıdır. Yapı siz bir veriyi kaydettiğinizde rasgele yazılır oan hdd kafası neredeyse boşyeri bulur ve yazar fakat kafa her zaman oynar çünkü windows çalıştığında yada siz bir dosya açtığınızda o dosyayı bulmayaçalışır buda dosyaların dağılmasına sebep olur buda ciddi yavaşlığa sebebiyet verir. Bu durum da basitçe biri hdd başına yazılmış biri hdd sonuna yazılmış veriryi bulmak için ordan oraya giden bir mekanizma gibi düşünüle bilir.

Win 7 ve sonrası windowsların tamamı siz pc yi boşta bıraktığınızda otomatik olarak birleştirme yaparak sistemi optimum ayarda tutmaya çalışır. Bu nedenle diğer windowslar gibi yavaşladığını pek anlamazsınız yada size hissettirmezler. O nedenle %80 doldurmadığınız bir hdd den korkmanıza gerek yoktur %80 nin amacıda 10gb boş alan hata payı olarak kullanılır. Ramin yaklaşık 2 yada 3 katıda hazırda bekletme ve sistem dosyaları için kullanılır takriben %80 yani kırmızı olarak gösterilen çizgidir buda.

hdd eğer kasıyorsa ömrü bitiyor olabilir hiç bir hdd dolu olduğu için kasma yavaşlama yapmaz yavaşlatan yapılan işlemlerdir biilerek yada bilmeyerek..
    Hdd ömrü için hd tune health sekmesine bakılabilir sarı yada kırmızı bir ibare varsa bir sorun var demektir..

Kolay Gelsin..

çok teşekkürler açıklamanız için hocam ben otomatik olan tüm şeyler kapalı birleştirme günceleme v.s gibi ama sistem son sürüm günceledim öle kapadım

• Zaten sistem sana bu hddyi cok doldurdun biraz temizle der divine kadar doldurupta kullanabilirsiniz ama surekli uyari almak istemiyorsan 20 gb bos birakman yeterlidir ne kadar fazla veri olursa bunlari kullandiginiz zamanda yavaslama soz konusunda ucuz diye gidip 5200 rpmli hddleri almayan artik gunumuzde 120 gb ssdleri alinabilicek durumda al ssdyi kur windowsu programlari aci cekme

• eğer yeni bir hdd ise çok dolu olsada kasma yapmaz tabi işlemci ramınızda iyiyse yok hdd uzun yıllar önce aldınız çok kasma yapakcatır mesela benim abimin bilgisayarındaki 160 gb hdd 6 yıllık 100 gb nin üzerine çıktımı makine eşşekleşiyor ama benim bu yıl kendi aldıgım bilgisayara taktıgım yeni 160 gb hdd 20 gb boş alan kaldı en ufak kasma yok dediğim gibi işlemciyle ramda bu konuda önemlidir
  • Sorunun cevabı sanırım burada
    XTurk Webmaster Forumu
    C diski önünü alınamaz şekilde şişiyor [ÇÖZÜLDÜ]
    https://xturk.com/konu/c-diski-onunu-alinamaz-sekilde-sisiyor-cozuldu.223/page-2
    işinizi görür umarım.
  • arkadaşlar benim pc 1 terabayt (1024 gb) ancak ben bi salaklık yapıp nvidia ekran kartımın herşeyini performansa çektim her pc yi açtığımda bana uyarı geliyordu bana uyarıda 2 seçenek sunuyordu bende :D bastım yani data sonra windows:C depolama alanım 200 gb olup datamda 1 tb oldu yerleri değişti nolur yardmcı olun
  • XemreG X kullanıcısına yanıt

hocam benim :c yi görmüyor sebebi nedir (ssd)

• KhaJoxys K kullanıcısına yanıt
    PC yeni mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.