Şimdi Ara

Yerel IP Blogu Yapilandirma CBW-383Z4 NETMASTER MODEM (TURKSAT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    TURKSAT uydunetin CBW-383Z4 model modemin de yerel agdaki ip blogunu x.x.0.x den x.x.100.x e cevirmek istiyorum. Ekledigim ekran alintisi sayfasindan denedigimde "bir veya daha fazla giris hatasi" mesaji aliyorum.

Kullanim kilavuzuna baktigimda kablosuz sekmesi altinda misafir ag sayfasindan misafir again ip adresini atamayi gosteriyor ama istedigim bu degil.

Not:Bunu yapmak istememin nedeni; farkli bir nedenden dolayi 192.168.100.200 seklinde sabit ip ye sahip bir network printer im var. Modem de 192.168.100.1 ip blogunu kullanirken nedeni anlamadigim bir sekilde 192.168.0.1 e donustu ve yazici ulasilamaz oldu. Modemin tekrar 192.168.100.1 yapmak istiyorum. Yerel IP Blogu Yapilandirma CBW-383Z4 NETMASTER MODEM (TURKSAT)

• 192.168.100.1 modemin bridge mod IPsidir.
    Son firmware de bir değişiklik yapmadılarsa eğer o havuzdan IP dağıtmıyor diye biliyorum.
    Ben 3-4 yıldır kullanmıyorum çünkü.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Enteresan 2-3 hafta oncesine kadar boyle kullaniyordum.
    Ayar yapmaya calistigim yer dogru mu?
  • Evet doğru.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Güncel firmware'lerde hala 192.168.100.1/24 bloğu kullanılmakta. Dediğiniz gibi modem o bloktan IP dağıtmıyor. Onun dışında sorun yok. Bende CBW-383Z4 ve Infinity 401 mevcut, ikisi de aynı durumda.
  • Ben nasıl 198.168.100.1 kullanıyordum peki ? :)
  • Mir kullanıcısına yanıt
    Bridge moddayken kablo ile 1-2 cihaz bağlanabiliyordu, yani internete çıkabiliyordu.
    Cihazın arkasında ikinci bir router olmadığından eminsin değil mi? Yoksa Netmaster Bridge moddayken IP dağıtması çok garip.Yada sen 100'lü havuzda olduğunu zannedip, cihazın kafasına göre 0'lı havuza dönme ihtimalide var.
    Benim kullandığım CBW383-Z4'te öyle bir problem vardıd çünkü cihaz durduk yere bridge moddan router moda dönüyordu, hatta 401'de de aynı sorunu yaşamıştım.
    Dediğim gibi 3-4 yıl oldu.Şu an durumlar nasıldır pek bilgim yok.Son yıl Motorola Sb6120 kullanmıştım, bir sorun yaşamamıştım.1,5 yıldan fazladır da Kablonet kullanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.