Şimdi Ara

Yerli insansız hava aracı Bayraktar, yerli roket ile hedefleri başarıyla vurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi birşey olmuşsa kendiliğinden, kötüyse hökümetten olmuştur unutmayın arkaaaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabey_sahabettin -- 19 Aralık 2015; 10:04:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atabey_sahabettin

iyi birşey olmuşsa kendiliğinden, kötüyse hökümetten olmuştur unutmayın arkaaaşlar

ha şunu bileydin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

8 km menzile azmış yeah diyen dallamalar gelmeden yazayım bu konuda dünyanın en iyi blinen füzelerinden sidewinder yaklaşık 35 km menzile sahip.

Böyle böyle 35 km gidenini de yaparız. Hatta bizi biliyorsunuz niye 50 gitmesin lan diyip 50 km gidenini yaparız.

Hocam izninizle düzelteyim, UMTAS ve AIM-9 Sidewinder tamamen farklı sınıftalar. UMTAS helikopterler için geliştirilen ve havadan karaya atılan bir füze iken AIM-9 Sidewinder uçaklarda kullanılan ve havadan havaya atılan bir füzedir. UMTAS'ın rakibi AGM-114 Hellfire füzesidir ki Wikipedia'ya göre onun da menzili 8 km'dir.

• Bl00dyHell kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim düzeltme için. Bu arada sırttan atışa hazır hale getirilebilir mi bizim umtas füzeleri. Yani Javelin gibi olanları. O zaman piyade de taşıyabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ens1252

O nasıl füze öyle kızkaçıran gibi :)

nesini beğenmedin
  • Yapanlardan ALLAH RAZI OLSUN. daha güçlü TÜRKİYE için el ele.. İçimizde o kadar çok hain var ki. Bunlardan Çok lazım olacak bize..

• bize bunlarla gelin, ne güzel bizimkiler tasarlayıp üretmiş, zamanla muadilleriyle kapasite ve menzil olarak aynı özelliklere de sahip olacaktır.
    elin cadillağını ithal edip yerli diye itelemeye kalkmayın bi daha.

• Her şart ve koşulda kendi gücümüzle üretim yapmamız çok güzel. Özellikle dışa bağımlı kalmamak adına önemli adımlar.

Yalnız savunma sanayisinde değil diğer alanlarda da kendi üretimlerini yapan bir ülke olmamız şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Çok teşekkür ederim düzeltme için. Bu arada sırttan atışa hazır hale getirilebilir mi bizim umtas füzeleri. Yani Javelin gibi olanları. O zaman piyade de taşıyabilir

Hem helikopterlerde hem de yerde tripod benzeri ayaklar ile veya araçlara monte edilmiş olarak kullanılan BGM-71 TOW füzesi var fakat bu füzenin güdüm sistemi UMTAS'dan çok daha farklı. Roketsan'ın sitesindeki bilgilere göre UMTAS, kara araçlarından ve sabit platformlardan da atılabilecekmiş fakat bu konuda yapılan herhangi bir test var mıdır bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 18 Aralık 2015; 18:07:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

Hendek kazan hainlere bunlar ile cevap verilmeli ayrıyeten ağır makineli tüfek bağlanarak daha işlevsel
    bir silah olabilir

Hocam hendek kazılmasına müsaade edenleri de unutmayalım bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

Atcem deyon atmeyon helal olsun, ülkemiz adına gurur verici bir tablo. 10 yıl önce hayal bile edilemezdi.

Beni at onu atma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: awolfinsky

Helal olsun gurur duydum gerçekten yerli ve milli imkanlarla yapılan birşeye dil uzatan vatan hainidir.Keşke sözde helikopterimiz ve tankımızda yerli olsaydı onlarla da gurur duysaydık.

Bu arada üstünde ki yazılara koptum

Hocam yine de gecmise nazaran iyi durumdayiz.Keşke tamamini biz üretebilsek ama bu kadarini da yapmak bence buyuk bisey.Biseyleri artik gelistirebiliyoruz.
    Not:Birileri yine parti propagandasi yapmaya baslamis.Bu tür seyleri siyasetten soyutlastirmaliyiz.Sonucta bunlari ordumuz kullanicak.Elestirmek yerine destek vermeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom II -- 18 Aralık 2015; 18:43:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

quote:

Orijinalden alıntı: awolfinsky

Helal olsun gurur duydum gerçekten yerli ve milli imkanlarla yapılan birşeye dil uzatan vatan hainidir.Keşke sözde helikopterimiz ve tankımızda yerli olsaydı onlarla da gurur duysaydık.

Bu arada üstünde ki yazılara koptum

Hocam yine de gecmise nazaran iyi durumdayiz.Keşke tamamini biz üretebilsek ama bu kadarini da yapmak bence buyuk bisey.Biseyleri artik gelistirebiliyoruz.
    Not:Birileri yine parti propagandasi yapmaya baslamis.Bu tür seyleri siyasetten soyutlastirmaliyiz.Sonucta bunlari ordumuz kullanicak.Elestirmek yerine destek vermeliyiz.

Evet bir gelişme var ama benim en çok dikkat ettiğim husus dürüstlük.İnsanları kandırmadan şeffaf bir biçimde bilgilendirseler çok güzel olacak.Mesela şu yerli araba muhabbeti bir sürü tartışma dönüyor bakan çıkıyor detayları yeni açıklıyor yoksa en kötü şeyi bile yapsalar hiç yapılmamasından iyidir ama halkı salak yerine koymasınlar.

• Gurur duydum, beğenmeyenler çok çalışıp daha iyisini yapsınlar.
  • ilk silahlı ANKA olur diyorduk bayraktar hızlı çıktı. şimdi bijiler düşünsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: asau

Ruscular, Esatçılar, Kürtçüler ve Türkiye halkı düşmanları için çok üzücü bir haber

Kürtçülere laf edip sonrasında onların kullandığı söylem olan ''Türkiye halkı'' kalıbını kullanmak da ayrı bir şaka.

sen onu bunu bırak Hükümetin bu işinide beğenmedin değil mi yine

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikalılar Tüfeğimizi beğenmişler.

• Hiç bir şey birden ortaya çıkmaz. Ol deyince olduran Rabbim bile bir anda yaratmamış dünyayı.
    Vecihi Hürkuş önü kapatılmayan, bağnaz bir bürokraside olmasaydı bu gün bir Boing, Airbus neden bizde de olmasın. Devrim arabaları devam ettirilse neden bir Toyota, Renault bizde de olmasın.

Yeter ki yapanı ve yapılanı hor görmeyin. Yerli malı yurdun malı.
    Mühendislerimizi, teknikerlerimizi, işçilerimizi tebrik ederim.

• kılıçtaroğlu ile bir kez daha gurur duydum..

• Motoru yerli olmayan bir araç için %100 yerli üretim ifadesi yanlış olmuş, onun dışında 1 adedi ne kadar üretilebiliyor yılda önemli.Acil bir durumda savaş çıksa her türlü askeri araç için günlük üretim kapasitesi işleri değiştiriyor.
    ABD ikinci dünya savaşında düşen uçak sayısından daha fazlasını üretiyordu savaşı böyle kazandı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.