Şimdi Ara

Yerli insansız hava aracı Bayraktar, yerli roket ile hedefleri başarıyla vurdu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş görüyorum ki bazıları hükümet nefreti uğruna bu kadar emek verilen buluşları bile görmezden geliyor yazık gerçekten bazıları neredeyse diyecekki bu hükümet gitsin gerekiyorsa putin gelsin yönetsin Esed gelsin yönetsin pkk gelsin yönetsin ülke yi yazık gerçekten ve bu insanlar halen bu ülkede güven içerisinde yaşayabiliyor gerçekten çok hoşgörülü bir milletiz

• Bu tarz projeleri hep desteklemişimdir isterse 1km gitsin yavaş yavaş gelişeceğiz ah bir de yandaş gruplara ihale verilip milyon dolarlar akıtılmasa...
  • Ülkemiz adına böyle sevindirici haberler'i görmek, gerçekten çok güzel bir duygu, hiç bir zaman için geç değildir, sözünü bir kez yinelerek söylemekteyim. Emeği geçen ve bu proje'ye gerekli katkıları sağlayan, herkes'e teşekkürler. Umarım ki daha da güzel haberler alırız, almaya da devam ederiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yazılar biraz daha düşünülemez miydi? Neyse dilerim güçlü silahlar yapmaya devam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi yerden başlamak lazımdı sonuçta ve iyi işler yapılıyor gerçekten
    Teşekkürler Roketsan,Havelsan,Aselsan ve dahası
  • En kısa zamanda nükleer başlıklı füzeleride yapmak umuduyla...Yayında ve yapımda emeği geçen baştan aşağı herkesin elleri dert görmesin... 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun sırada bombardıman uçağı bekliyoruz yerli

• Kudurun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: asau

Ruscular, Esatçılar, Kürtçüler ve Türkiye halkı düşmanları için çok üzücü bir haber

Kürtçülere laf edip sonrasında onların kullandığı söylem olan ''Türkiye halkı'' kalıbını kullanmak da ayrı bir şaka.

sen onu bunu bırak Hükümetin bu işinide beğenmedin değil mi yine

İnsansız hava aracını oturup kahvaltıda yiyemem tabii ama hiç yoktan iyidir tabii.

• Bir aralar hürkuş içinde silahlandırılacak diyorlardı ne oldu acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Türkiye'nin bugün yakaladığı seviyeyi hala idrak edemeyenler var. Bunun sebebi Türkiye'nin geçmişini bilmemeleri. Onlara hep rüya gibi olduğu anlatıldı, ve bu masallara inandılar. Bunun tek bir sebebi var. Bu da bir dönem ülkenin sömürge olması. Sömürgeciler her şey çok güzel diye inandırdı bir kesime. Onlara özgürlük, demokrasi, barış dediler. Mest oldular. Bugün elhamdülillah kendi ayaklarımız üzerinde durup kendi politikamızı belirleyebiliyoruz. Aslında muhalif kesiminde fark etmeden yaptığı şeyler var. Mesela iktidarın yaptığı icraatler sıralandığında karşısına cumhuriyetin ilk 20 küsur senelik icraatlerini koyuyorlar. Bu da Erdoğan'ın Yeni Türkiye söylemini doğruluyor. Bir başarı elde edildiğinde yada Türkiye'nin ekonomi, savunma sanayi gibi alanlardaki ilerlemelerinde dünyanın sayılı gelişmiş devletleri ile kıyas ediyorlar. Bu da Türkiye'nin artık dünya ile rekabet etmeye başladığını ispat ediyor. Allah'a şükür tüm bu gelişmeleri tarih şuuru ile benimseyip gurur duyabiliyoruz.

her mesajın akp. propagandası idi ve sonunda nihayet bir yönetici sınırsız vermiş ,kim vermişse Allah razı olsun
    % 80 civarı yerli değil diyoruz ve öyle olduğu ortaya çıksa dahi hemen işi siyasete döküyorsunuz ,burası birilerinin babasının ülkesi değil ,yapılan her işte vergi verenlerin parası var ve hesabını da sormak onların en doğal hakkı

bu milli hastalığını da siz çıkarttınız ,yapılsın işte kardeşim isterse % 80 i yabancı olsun bunda ne var ?
    global düzende artık Abd. bile çoğu teknolojiyi ortak yapıyor ,ha siz diyorsanız % 100 yerli olacak o zaman bir duracaksın ,bu işler öyle birkaç yılda olacak işler değil ,havacılık teknolojisi 10 larca yıl uğraşı sonucu elde edilebilir

yapılır demiyorum ,elde edilebilir
    çünkü bu işler sadece çalışmayla da olmuyor ,çok büyük paralar gerekiyor ,bir civata üretebilmenin zorluğunu dahi bilmeyenler uçtukça uçuyor
    ömründe hava aracını (yolcu uçağı hariç) dahi görmemiş insanlar maşallah profesör gibi atıp tutuyorlar

özetle bu araç % 100 yerli değil ama bizim olduktan sonrası hikaye (illa siyasi rant peşinde koşanlar uçmakta serbest ,zaten tek amaçları destekledikleri partiyi göklere çıkartmak)
    ha A partisi zamanı olmuş ,ha B partisi zamanı olmuş ne fark ediyor ,sanki diğerleri bu ülke insanı değil mi ?
    bu ülkeye gerçek anlamda çağ atlatan siyasetçi Özal'dır ,eee o çağ atlattı ama kötü mü yaptı ,illa akp. li mi olması gerekiyor ?

13 yıl iktidarda kalıp "bizden önce" denilmesi bile sadece siyaset için söylenildiği belli olan bir durum

her konuyu siyasete sokup ne olduğu bile anlaşılamaz hale getiriliyor ,burası DH. ve teknoloji konuşulacağına sürekli malum partinin reklamı nedeniyle kimse bir şey anlayamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Focke Wulf

Bir aralar hürkuş içinde silahlandırılacak diyorlardı ne oldu acaba.

kardeş o uçak eğitim uçağı ,silahlandırsan ne olacak ?
    üzerine birkaç füze takabilirsin ,hatta makineli tüfekte monte edebilirsin ama bir savaşta o uçağı kuş gibi indirirler
    bir yığın teknolojiye sahip uçaklar dahi füze sistemleri ile başa çıkamaz iken bu uçakla ancak kamikaze türü saldırı yapabilirsin

hava araçları görev durumuna göre sınıflandırılır ,bombardıman uçağı ile it dalaşına bile giremezsin ,çünkü o uçağın üretim amacı bomba atmak üzerine kurulmuştur ,havadan havaya muharebe de başarılı olamaz

yani bu işlerde tak üstüne bir silah olsun sana savaş uçağı kafası işlemez

• Hürkuş sadece eğitim amaçlı tasarlanan bir uçak değil hafif taarruz uçağı olarak da kullanılacak gidipte jetlerle kapış denmeyecek amaç helikopterlere alternatif oluşturmak hürkuş'u ikinci dünya savaşında ki uçaklarla karşılaştırmayın motoru turboprop buda en az bir jet uçağı kadar keskin manevralar yapabilir demek terörle mücadelede bir jetten daha az maliyet ile hedeflerini vuracaklar uçak pervaneli diye küçümsemeyin gelişmiş silah sistemleriyle donatılacak.

http://www.hurriyet.com.tr/f-16-degil-hurkus-vuracak-16730772

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 24 Aralık 2015; 8:46:35 >

• benim ömrüm havacılıkta geçti ,bunlar ancak propagandadır
    ayrıca 500 küsür km. hızla uçan bir hava aracı nasıl helikopterlere alternatif olacak ?
    ona bakarsan hava kuvvetlerinde bir sürü eğitim uçağı var ,o zaman onlara niye silah takıp bu güne kadar terörle mücadele etmemişler ?
    hele ki terörle mücadele de savaş uçakları bile etkisiz kalıyor ,çünkü yapım amaçları büyük hedefleri vurmaktır ,hiçbir uçakla tek tek terörist avlayamazsınız ,bu nedenle bu görevi silahlı helikopterler yapar (düşük hız ile isabet oranını artırarak)

tekrar ediyorum ; istenilen her hava aracına o gösterdiğiniz silahlar monte edilebilir ama amaca uymaz ,yani kullanım yeri bulamazsınız

birde her jet diğer jetle dahi kapışamaz (daha önce de belirttim)
    biz akıllı isek bizden çok ileri durumda olanlar bu yapılanı çoktan yapardı
    sadece siyasi amaçla söylenmiş sözler bunlar

yahu artık turbo olmayan uçak mı kaldı (en son 2. dünya savaşı sıralarında kullanılırdı ,şimdilerde ise pırpır denilen bazı uçaklarda içten yanmalı motor kullanıyor)

savaş durumunda ise hiç şansları yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

benim ömrüm havacılıkta geçti ,bunlar ancak propagandadır
    ayrıca 500 küsür km. hızla uçan bir hava aracı nasıl helikopterlere alternatif olacak ?
    ona bakarsan hava kuvvetlerinde bir sürü eğitim uçağı var ,o zaman onlara niye silah takıp bu güne kadar terörle mücadele etmemişler ?
    hele ki terörle mücadele de savaş uçakları bile etkisiz kalıyor ,çünkü yapım amaçları büyük hedefleri vurmaktır ,hiçbir uçakla tek tek terörist avlayamazsınız ,bu nedenle bu görevi silahlı helikopterler yapar (düşük hız ile isabet oranını artırarak)

tekrar ediyorum ; istenilen her hava aracına o gösterdiğiniz silahlar monte edilebilir ama amaca uymaz ,yani kullanım yeri bulamazsınız

birde her jet diğer jetle dahi kapışamaz (daha önce de belirttim)
    biz akıllı isek bizden çok ileri durumda olanlar bu yapılanı çoktan yapardı
    sadece siyasi amaçla söylenmiş sözler bunlar

yahu artık turbo olmayan uçak mı kaldı (en son 2. dünya savaşı sıralarında kullanılırdı ,şimdilerde ise pırpır denilen bazı uçaklarda içten yanmalı motor kullanıyor)

savaş durumunda ise hiç şansları yok

Tsk uçağın silahlı versiyonunu da istiyor çeşitli forumlarda bunun üzerine açılmış bir çok konu başlığı var uçak üç versiyon olarak üretilecek ilk versiyon eğitim modeli ikinci versiyon keşif ve taktiksel gözetleme versiyonu elektronik donanımı gelişmiş olacak son versiyon ise zırhlı ve silah donanımı olan versiyon bu versiyonda farklı motor kullanılacak silah sistemlerini yerli uçak üzerinde istiyorlar bu tarz uçakların alçaktan uçma kabiliyetleri daha iyidir bende tekrar söylüyorum bu uçakların motoru ikinci dünya savaşında kullanılan aşırı beslemeli motorlara benzemez motor teknolojisi jet motorunu baz alır bu uçağa neden gerek duyduklarını tai ve tsk'ya sormak gerekir daha kapsamlı detayını bilemem bu uçağın kullanım amacı farklı terörle mücadelede F16 gibi som füzesi atabilecek daha az maliyetle ayrıca helikopterde avlanabilir sizin mantığınızla helikopterlerinde hiç bir şansı yok savaş ortamında o halde.

• ona bakarsanız yakın geçmişe kadar cessna ve o1 uçaklarına dahi bir lançer ve birkaç roket takıp envanterde savaş uçağı olarak gösteriliyordu
    tsk. hiçbir zaman böyle bir uçak istemez ama bizde bu işler uzmanlara değil ilgisiz kişilere sorulup ona göre davranılır (helikopter alımına levazımcıların gittiğini bilirim)
    bu uçakla keşif de yaptırmazlar ,taarruz da yaptırmazlar
    çünkü çok yüksek irtifalardan ateş gücü olmayacağı ve hızının çok düşük olması (saldırı uçaklarına göre) nedeniyle günümüz savaşlarında pek işe yaramayacağı görülüyor
    ancak ışid gibi unsurlara yapılan operasyonlarda işe yarayabilir
    daha önce dediğim gibi artık jet motoru olmayan yeni nesil savaş uçağı kalmadı (hepsi jet motorlu ,turbo jet - turbo prob -turbo şaft gibi) hatta eski nesil dediğimiz uh-1 helikopterlerinde dahi jet motoru vardır (turbo şaft)

yine daha önce de dediğim gibi her araç bir maksat için yapılır ,misal otobüs insan taşıma amaçlıdır ,tır ise yük taşıma amaçlıdır ,ancak sen otobüse yük ,tıra yolcu koyabilirsin ama saçma olur değil mi ?
    aynı mantık nedeniyle hiçbir uçak da helikopterin yerini dolduramaz ,çünkü helikopterlerde uçaklarda olmayan çok avantaj vardır ,pist olmadan istediği yere iniş kalkış yapabilmesi+çok alçak uçuşlar yapabilmesi+havada asılı kalabilmesi gibi çok değişik yöntemler yapılabilmektedir
    misal yeni teknoloji ile (bu bizde yok galiba) tepenin arkasına saklanıp ,tepe ötesindeki hedefleri çok kolay yok edebiliyorlar ,bu durum özellikle zırhlı araçları yok etmekte çok başarılı oluyor (tank seni göremediği için ne olduğunu bile anlayamıyor) ,alçak irtifadan insanları dahi vurabilecek bir yeteneğe sahip olunuyor ,alçak irtifada uçaksavar gibi silahlarla vurmak imkansızlaşıyor
    tabi onunda başka dezavantajları var ,misal alçak savunma silahları ile vurulması çok daha kolay oluyor

yani dönüp dolaşıp geliyoruz ,her işe uygun araç kullanma işine

f16 uçakları herkesin zannettiğinin aksine ,piyade gibi unsurları yok etmede asla yeterli gelmiyor ,çünkü yapım amacı öncelikle hava hava muharebesidir (bombardıman için dahi müsait değildir)
    aslında Türkiye uçak alımında çok geç kaldı , 20 yıl öncesi alınması gereken uçakların yerine bunları çerez gibi sunmaları çok acı
    şuan bombardıman uçağımız bile yok ,bütün umudumuzu f16 lara bağlamışız bu olacak iş değil ,bir savaşta bu f16 lar diğer uçaklarla mı boğuşacak ,bombardıman mı yapacak ,yer birliklerine hava desteği mi yapacak ?

acınacak halimizi görmeyip eğitim uçağına silah takacağız diye göbek atıyoruz ,bizim insanımız bilmeyebilir ama zannetmeyin ki düşman sk.leri de bilmiyor
    uçak alımı gerçekten çok gecikti ,bunun en büyük nedeni uçak üreticilerin dijital kodları paylaşmak istememelerinden kaynaklanıyor ,onlarda haklı ama bizimkiler yerden göğe haklı ,çünkü uçağı satan ülkenin istemediği birileriyle savaşa girersen silahlarını kilitliyor ve o uçaklar uçurtma gibi oluyor

birde her ay ısıtılıp ısıtılıp getirilen bu uçaklar-helikopterler-tanklar vs. nerede ? , hep görüyoruz şu testi geçti bu testi geçti ,bunlar envantere girene kadar inşallah bir savaş falan çıkmaz ,hepsini geçtim italyanlardan satın alıp ismin atak koyduğumuz helikopterler nerede ? ,birkaç tanesinin birliklere teslim edildiği haberini duyduk ama hazır helikopterler dahi niye bu kadar yavaş envantere giriyor ?
    bizimkiler yıllar öncesi yapılan soğuk savaş propagandalarını kullanıyorlar ama artık geçti o dönemler ,ülkeler artık birbirinin er sayısını bile biliyorlar ,diğer türlü düşününce de şahsen benim moralim bozuluyor ,bilmeyen halkı niye kandırmaya çalışıyorlar ? ,halk kanınca ne olacak ?

umarım anlatabilmişimdir

• Artık test olarak Diyarbakır Şırnak gibi hendek kazilan yerlerde denenmeli bizzat.

• Hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz daha fazla bahsetmeye gerek yok bana göre altay tankı yerine yerli savaş uçağı ve hava savunma sistemlerine öncelik verilmeliydi.
  • Çok geç kaldık, ama zararın neresinden dönülürse kardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Helal olsun gerçekten, emeği geçen mühendisinden çaycısına kadar kim varsa bu projede hepsinin alnından öpülmeli. 8 km menzile azmış yeah diyen dallamalar gelmeden yazayım bu konuda dünyanın en iyi blinen füzelerinden sidewinder yaklaşık 35 km menzile sahip.

Böyle böyle 35 km gidenini de yaparız. Hatta bizi biliyorsunuz niye 50 gitmesin lan diyip 50 km gidenini yaparız.

Teknoloji böyle gelişiyor ahali kendinize gelin. İyi niyetli yorumlar değil bunlar, bildiğin vatan millet düşmanlığı

Sidewinder anıt tank fuzesi mi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.