< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yerli muz 7.90 tl kilosu (bim - istanbul ümraniye)
-
-
Antalya' da bile kilosu 9₺
Ama büyük.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün bir çok bim de aynı fiyat...Genel bir indirim olmalı...
-
Bir zamanlar Karadeniz Turundayız...Rehber; Rize'de hediyelik çay alalım diye otobüsü Çaykur fabrikasının önüne çektirdi...
Neyse,satış mağazasına girdik,ben şöyle bir fiyatlara baktım,İstanbul'daki Carrefour,Migros gibi marketlerdeki fiyatlar Çaykur mağazasından daha ucuzdu...
-
Migrosta yerli muz 7.45
Genel olarak üründe aksiyon var daha da devam edecek 24un 8.90 olacak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiyatlar yazın 12-13 liraydı. Kışın 7-8 liraya satılmasının sebebi nedir acaba?
Yazın daha ucuz olması gerekmiyor mu?
-
İhracatta sorun olmuştur. Yoksa mümkün değil.
10 gündür pek çok bim mağazasında 8tl!
migrostaki, ek kampanya kapsamında 7.45!
edit, bilgilendirme için teşekkür ederim. araştırdım ve gördümki; yanlış biliyormuşum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 21 Kasım 2021; 17:56:13 >
Yerli muz ihraç olmazki, bunu bizim milletten başkasına yediremezler. her ülke bizimki gibi başkanlikla yönetilmiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ihracatla ne alakası var?
Her sene muz fiyatlarında aynı terane. Kasım'a kadar pahalı, Kasım ve sonrası ucuz satılıyor bu meyve. Kışın ucuza satılmasının sebebini anlamak güç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi careemm -- 21 Kasım 2021; 15:42:8 > -
Birkaç gün önce Antalya'da bir BİM'de aynı fiyatı ben de gördüm. Muzun üretim ve ticaret aşamalarını bilen biri olarak yorumum bundan sonra bu fiyatlarla karşılaşmamızın olası olacağıdır. Manavgat, Serik tarafına çok sayıda muz serası yapıldı. Bu sene yapılan muz çalıştayındaki rakamlara göre halen Mersin, Antalya'nın önünde muz üretiminde. Ancak muhtemelen seneye Antalya Mersin'i geçecektir. Yine de bu bölgenin muzları hakkında maalesef başarısız yorumunu çok duydum. İhracata gidip geri gelen, Gazipaşa - Anamur hal-ine getirilip buradan çıkarılan, manavların bile satmakta zorlandığına dair şeyler vs. vs.
Konuşma dağıldı biraz ama muhtemelen o muzun üretim yeri Taşağıl, Serik gibi bir yerdir. Tadını beğendiyseniz problem yok, afiyet olsun.
-
Çünkü kış meyvesidir hocam. Hasat yeni başlıyor.
Ek olarak muzun yeterlilik oranı %76 düzeyindedir. İhracat payı çok çok düşük.
-
Kocaeli fiyat 7.90
Çağrı, Rammar, Happy Center, Grosper gibi lokal marketlerde ve Şok'ta da 7,9₺. Tadı da gayet güzel. Afiyet olsun.
Geçen hafta almıştım, aynı kalite ve irilikteki ürün semt pazarında 8.5-10 TL arasında satılıyordu. Bim'dekinin tadını beğenmiştim.
-
dün Ümraniye pazarında 8-9 arası değişiyordu, bizim mahalledeki bimin önüne kasalaları yığmışlar 6 liraya millet kapışıyordu ama uzaktan baktım alınacak gibi değildi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aldığınız muzları 1 2 gün sıcak ortamda bekletin yumuşar ve tadı daha iyi olur.Marketten aldıgınız muzlar daha olgunlaşmamışıtr ondan dedim.
biz de gecen sene anamur'un ordan gecerken kocaman muz bahcesi sahibi yolun kenarinda satiyor alalim taze taze dedik... kilosunu 13 liradan aldik.. o zaman marketlerde 10 lira idi... o yuzden yerli ureticiye asla acimam.. ellerinden gelse 1000 liradan satarlar..
-
bir cok ulke gezdim.. muhtemelen dunyanin en ucuz meyvesi... her yerde 0.5 birim ile 1 birim arasinda satiliyor butun ulkelerde... biz haric... ithal gelen muzlara vergi koymasalar biz de gecen seneye kadar 3 liraya yerdik.. su an yuksek dovizden dolayi muhtemelen 5 6 liraya satilabilir gumruk vergisiz...
-
çarşamba günü pazardan 7.50 ye aldım gayet güzeldi.geçen hafta 9 liradan almıştım
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yerli muz ihraç olmazki, bunu bizim milletten başkasına yediremezler. her ülke bizimki gibi başkanlikla yönetilmiyor.
|
Çünkü kış meyvesidir hocam. Hasat yeni başlıyor. Ek olarak muzun yeterlilik oranı %76 düzeyindedir. İhracat payı çok çok düşük. |
Benzer içerikler
- bim kokoreç
- bim parfüm erkek
- metro market columbia orjinal mı
- beşler nostalji sucuk
- vakıf birlik zeytinyağı hile
- letgo da satılan ürünün parası nasıl alınır
- havadan su üreten cihaz fiyatı
- telegram indirim kanalları
- n11 çabuk
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X