Şimdi Ara

‘Yerli oto’yu yapacaklar perşembe açıklanacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerli otomuzun olmasini cok isterim .Tesla arac basi 4 bin dolar zarar yaziyor..henuz kara gecebilmis degil zarari dunyayi buldu durum boyleyken umarim bu firmalar elektrikli oto isinden zarar edip de arkamizda hukumet destegi var deyip de zarari kamu butcesine fatura etmezler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakankaran kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi karmaşık ve zor bir süreç bu otomobil üretme işi. Devlet bu yüzden ihtiyatlı ve özenli bir şekilde sağlam adımlar atmak istiyor ama insanımız bunu dalga konusu yapıp masal diyor. Onların kafasındaki proje sanırım demir parçasına dört teker takıp saldınmı sokağa iş tamam. Neden bu kadar uzadı ki bu iş diyorlar.
    Yani olayın ciddiyetinden uzaklar. Başarısız olunması durumunda ciddi zararlara yol açabilecek bir iş. Başarısızlık halinde, devrim arabalarında yaptıkları gibi yüz yıl daha aşağılama konusu yaparlar zihniyeti bozuk insanlar.
  • 15 yıldır her dediği bir şekilde yalan olan bir hükümetin bu icraatına inanan varsa aklına şaşarım...
    Amaç; yerli araba hikayesi ile bir kaç tane yandaşın cebine para doldurmak...

Binlerce örnekten bir tanesini vereceğim...Hani eğitimde çığır açacak bir fatih projesi vardı...Ne oldu o iş?Milyonlarca tablet aldılar yandaşlardan...Ne oldu o tabletler?Hani eğitimde açılan çığır? Gösterin bakalım...

İstemezükçülermiş...Sevsinler sizi...Siz 15 yıldır istediniz, sonuçlarını görüyoruz...Euro 4.4 dolar 3.8 benzin 5.3...İstemeye devam edin siz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

15 yıldır her dediği bir şekilde yalan olan bir hükümetin bu icraatına inanan varsa aklına şaşarım...

Binlerce örnekten bir tanesini vereceğim...Hani eğitimde çığır açacak bir fatih projesi vardı...Ne oldu o iş?Milyonlarca tablet aldılar yandaşlardan...Ne oldu o tabletler?Hani eğitimde açılan çığır? Gösterin bakalım...

İstemezükçülermiş...Sevsinler sizi...Siz 15 yıldır istediniz, sonuçlarını görüyoruz...Euro 4.4 dolar 3.8 benzin 5.3...İstemeye devam edin siz....

Maalesef hala deli gibi tapanlar var hocam. Ama bu böyle gitmez diye düşünüyorum. Adamlar bildiğin eşkıyalık yapıyor bizimkiler reis reis diye havalara uçuyor.

Yerli araba falan inş olur ama bende pek zannetmiyorum. Gerçi yerli arabaya kadar o kadar çok sıkıntılarımız varki.

Bu haberi gördükçe taşeron-kadro muhabbeti geliyor aklıma. 2016 da çözülecekti, dedilerki 2017 de bu işbitiyor. 2017 oldu son çeyrek dediler, son çeyrek oldu şimdide 2018 i gösterdi dün sayın başbakanımız (yersek.)

Ne diyelim sonumuz hayırlı olsun...

• Her konuyu Tayyip nefretine bağlamanız sizin olaylara bakış açınızın ne olduğunu gösteriyor zaten.
    İnsanların sizlerden olaylara ciddi bir katkı beklentisi yok zaten.
  • hep bu hafta bu ay olcak diyolardı secimler mi geldi

• ‘Yerli oto’yu yapacaklar perşembe açıklanacak

sonuç olarak yapamadılar, proje iptal edildi. ama yoldan geçen akpli dayıya sorsan yerli uçağı uçarken gördüğüne yemin eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noah.

Her konuyu Tayyip nefretine bağlamanız sizin olaylara bakış açınızın ne olduğunu gösteriyor zaten.

Cümlelerimizin hangisinden nefret çıkardınız anlamadım. Eleştiri yapmak ne zamandır nefret söylemi oldu. Mevcut hükümet size göre eleştirilemezmi yani.

• Ben bu konuların her birinde çok açık, çok net sorular sordum. Cevap verebilecek teknik bilgiye sahip tek bir Allah'ın kulu çıkmadı. O yüzden bu işi artık ciddiye almıyorum. Bu haberleri temcit pilavı gibi karşımıza getirenlere de "gönüllü hükümet sözcüsü" muamelesi çekmekteyim. Ancak gene de bir sorayım tekrar...

Söz konusu araç GM platformu. Şansa bakınız ki aynı platformda üretilmiş Saab'ı da bir Çin'li firma satın almıştı ve şansa bakınız ki hibrit araç üretecekti ve hatta teknolojisi de hazırdı.

1) Acaba bizimkiler o teknolojinin kullanım hakkını da satın mı aldı? Çünkü çok tesadüf böyle üst üste... Eğer durum bu ise, açıklamaktan neden imtina ediyorlar? Ayıp mı bu? Platformun kullanım hakkını satın aldığınızı, aracın dizaynının bizim olmadığını millet dalga geçtikten sonra zaten açıklamıştınız. Biz de kabul ettik. Eyvallah dedik. Baştan yapsanıza? Kokusu çıkacak zaten eğer böyle bir durum varsa...

2) Eğer platform gibi, teknolojiyi de aldıysanız, bunu üretecek firmaya hibe mi edeceksiniz? Yoksa onlara devrettiğiniz bu değer karşılığında devletin üretimde ciro veya kar payı ortaklığı mı olacak? Hibe edecekseniz aklıma ilk şu soru gelir: Peşkeş mi çektiniz? Yoksa teşvik mi ettiniz? Arada fark var bak. Güya hiçbir çıkar beklemeden, ama alttan "yan cebime koy" dersen peşkeş olur. Hiçbir çıkar gözetmeksizin hibe yaparsan teşvik olur. Benim kanaatim ise bir ortaklık modeli kurulması yönündedir. Yardım edilir, karşılığında ortak olunur. Melek yatırımcı gibi. Daha dürüst bir yaklaşım. Çünkü devletin parası aslen devletin değil, halkındır. Birilerinin zengin olması için araç olarak kullanılmamalıdır. Devlet halkın parası ile bir zenginlik yaratıyorsa, bu zenginliğe ortak olarak halkı da ortak etmelidir. Dolayısı ile geliyorum üçüncü soruma...

3) Ortaklık modeli mi kuracaksınız, yoksa işi bir özel konsorsiyuma devredip onları mı nemalandıracaksınız?

Sorularım çok açık. Çok net.

Döneyim birinci soruma... Eğer teknolojiyi hazır aldı iseniz, bu kadar tatava neden? 1970'lerde platform ve teknoloji alarak otomobil üretti bu ülke. Çok yeni bir fikir değil Türkiye için. Kabaca 40 yıllık bir fikir... Yapın, yapmayın demiyorum da, bu kadar gürültü çıkaracak bir şey değil bu. Kar marjları belli zira. Boşa fişek atıyorsunuz. Orta gelirliğe (dolayısı ile hödüklüğe) mahkum bir zihniyet için evet, otomobil üretmek büyük hayal olabilir. Ama, hehe, kusura bakma, asıl büyük hayal o fabrikadaki robotları üreten firma olmak olmalı... O yüzden, küçük dünyanızda büyük işler başarıyor olabilirsiniz. Ben ise küçük işer de olsa, büyük dünyada başarmak istiyorum. Yani, vizyonunuz dar. Müteahhit kafası... Çıkın şu kafadan. "Büyük düşün, büyük düşün" dediniz, esnaf ettiniz milleti. Çapınız bu kadar. Ne oldun? Müteahhit Ahmet... Aferim. Çok büyük düşünmüşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Kasım 2017; 16:49:16 >

• Yerli otomobilde bu kadar diretmenin anlami ne.Yapan yapiyor sen otv kdv olmasa cok da arac basina maliyetin 3 5 kati para odemiyorsun firmaya aslinda.onlar da iscilik ucretinin az oldugu yerlere kaydirip duruyor uretimleri.koskoca gm bildik bileli batti batacak.milletin gazini almak icin yerli otomobil diyip oy alma zamani bitti artik.rusyaya domates ihracati baslamis da gecen yil su kadar zarar olmus da ekonomi kanalllari saydiriyor.ben en kotusu 5 lira olmus domates alamayacaksam ruslara ihracat yapilacak diye yapilmasin batsin o tuccarlar ihracatcilar.uretici nasil olsa kar edemiyor yazin 1 liraya aldigimiz domatesleri tarlada 20 kurusa sattilar toplama parasini cikarmadi.yani yerli otomobilde uygun fiyat bekleyen mehter marsi acar dinlerim diye hayal kuranlar bosa heveslenmesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

saab felan çıkmasın yine.yakında seçimmi var

O seçim bi gelse artık...

Kaldırmış bekliyorum,

Oy vereceğim elimi yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 1 Kasım 2017; 23:4:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

15 yıldır her dediği bir şekilde yalan olan bir hükümetin bu icraatına inanan varsa aklına şaşarım...

Aaaa olur mu hocam çok yanlış düşünüyorsunuz...

Paradan bi sıfır daha atarız al sana mazot 50 kuruş... euro 44 kuruş, dolar 38 kuruş...

Amma abarttınız yani...

Hem madem yakıt pahalı siz niye hep 50 liralık almıyosunuz ki? Çok ayıp

• yarın olsun bi bakalım bekliyoruz merak içinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noah.

Her konuyu Tayyip nefretine bağlamanız sizin olaylara bakış açınızın ne olduğunu gösteriyor zaten.

o değilde benzin 6 olur mu
  • Bu ısmarlama gelişmeler ÖTV'ye yeniden zam yapmaya zemin hazırlamak için yapılmıyorsa arap olayım.
  • Biz yaptık dedikleri köprüden akıllara zarar ücret nedeni ile orta direk bile geçemiyor. Bazı enayiler de ucuz araba alıcam beklentisine girmiş. Maaşımızı alırken de harcarken de vergi ödüyoruz. Aldığımız nefese bile vergi kesilecek neredeyse. Adam ucuz araba verir mi sana?

• elektronik vestelde ise o araba çok yolda kalır
  • Elektrikli ve plastik gövdeli modern tasarımlara yönelmek lazım.

• Uretim yapilacak fabrika nerede imis bilen var mi?

• bugün perşembe ama hangi perşembe olduğu belli değil haberde..
    edit: buldumhttps://www.tccb.gov.tr/program/
    bugün saat 13:00 deymiş açıklama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeytinbey -- 2 Kasım 2017; 11:45:56 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.