Ayrı batarya satın almak istersen sana bir milyon olur abime Maliyeti kW başına 100 doların da altına düştü sanırım, lfp planlar 50 dolara yaklaşıyor. 100-110 dolar olsa 90kw batarya 350 bin lira tutar yaklaşık, paketleme, kar oranı vs ile maksimum 400-450 bin liradır diye düşünüyorum. Yıllar geçtikçe maliyetin hızla düşüyor olması en güzel tarafı. Uzun süre kullanmak isteyen için batarya değişimi bir araba parası olmaz en azından, 10 yıl sonra ki zaten 8 yıl garantili. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (647. sayfa)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 13.1.2025)
-
-
Güzeli şu olacak togg un ortağı farasis 3. nesilde 400Wh/kg yoğunluğa erişecek 500Wh/kg ı hedefliyorlarmış,bizimkiler şu an 300Wh/kg ,nmc ler içinde en iyilerden (tesla performance daki nmc 280wh/kg miş,model 3 ün lfp si için 125Wh/kg yazıyor, paket olursa 180wh/kg diyenlerde oldu ,lfp nin zayıf yönü .) )
yani 3. nesil ile aynı alana şimdiden neredeyse 120kw batarya sığacak (400Wh/kg da) ,aynı paraya daha uzun menzil daha hızlı şarj olacak , 2025 de 330Wh/kg yoğunluktakiler farasis müşterilerine verilecek diyordu haberde , togg da ortaklardan, 2025 de geçebilir kimbilir
-
Mantalite olarak çok uzağım kamera ayna olayına Audi e- tron bile vazgeçti mantıklı değil galibaquote:
Orijinalden alıntı: alfa-xÜstteki daha iyi olmuş ,peki neden simetrik değil yani alt kalın üst daha ince ,rüzgarı daha iyi yarması için , ön taraf ok ucu gibi olacak şekilde alt ve üstün simetrik olması gerekmezmiydi ,prototipteki (bej) olan o forma daha yakın
Ayrıca aynanın rüzgar sesi kabine gelmesin diye ben olsam kamerayı bu kadar çıkıntılı değil ,şarj soket kapağının üstü gibi düşün ,sadece üçgen kamera çıkıntısı şeklinde oralara koyardım , böylece katlama mekanizması yapmaya da gerek kalmaz yağmur sularının kirletmesi de engellenmiş olur , kendi araba çizimlerimde oraya konumlandırıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Havaalanına da götürsen sonuç değişmez onlar da sana ödetip sen sigortadan alacaksın ısrarla doğan ya da Türkiye sigorta diye konuşma nedenimiz buydu düşük rakamlarda çok sorun olmaz ama böylesi rakamlarda 2 ay gecikse can sıkar😪quote:
Orijinalden alıntı: cakal41234
Merhaba 2 gün önce kaza yapmıştım. Far ve ön panjur değişimi istenmiş. 100bine yakın bi masraf çıktı. Fakat servis biz parçayı alıyoruz sonra kasko veya sigorta size geri ödüyor diyor. Saçma geldi bana, bilgisi olan var mı? Özel servis yerine direk havaalannna mı götürsem aracı acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bildiğim kadarı ile yönetmelikler gereği kısıtları var , bence de basit çözümler devam etmeli yan aynalar ve dikiz aynası pratik ,ama yazılım geliştirilerek kamera ile çok daha güzel çözümler üretilebilir ,mesela kamera ile göstergede gösterse , arkadaki aracın uzaklığını ,yaklaşma hızına göre arkadaki aracın hızını yine orada gösterse ,kamera 1x göstersin ama 2x den zoomlayıp işlem yapsın mesela arkadaki aracın yaklaşma hızı tehlikeliyse sola çıkmana izin vermesin yada sağa geçmene vs geliştirilebilir
sinyal verince ekranda yan kamera görüntüsüyle o şeritte arkadan gelenleri göstermesi kia,hyundai tesla da var güzel özellik ,togg ada gelmeli
-
Türkiye de üretilen araçlar içinde daha ilk senesinde, Togg yerlilik oranı en yüksek araç oldu 2. i10 muş
teknolojiokuTürkiye'nin yerlilik oranı en yüksek otomobili açıklandı, ne yaptın TOGG?https://www.teknolojioku.com/otomotiv/turkiyenin-yerlilik-orani-en-yuksek-otomobili-aciklandi-ne-yaptin-togg-6771871f0651d8b60e0ddf98 -
Yazılımda son sürüm nedir?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hepsini ve fazlasını yaptım olmuyor modülde problem var diye düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Az önce E5 yolunda birden lamba arızası verdi araç. Sinyal lambaları çalışmaz hale geldi. Zar zor kenara çekip kapatıp açtım da düzeldi. Güncellemeyi de yapmamışım. 21.1.26 sürümüne güncelledim. Bu kadar ciddi fonksiyonda nasıl bug olur cidden anlamak mümkün değil.
-
1.5.0 21.1.26 galiba
Kimi servis 26 yüklüyor kimi 24 Toggun o işleri de karışıkquote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo1.5.0 21.1.26 galiba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Araç küçük aküyü yüzde 60 a inince mi şarj ediyordu? Yüzde 67 ye kadar indi . Aracı her gün kullanıyorum ama mesafelerim en fazla 5 10 km . Sanırım yeterli gelmiyor. Hava -3 derece şuan. Elektrikli otomobili akü bitti diye çalıştıramazsam gülünç olur...
Normalde bu seviyelere düşünce gece bataryadan otomatik şarj ediyor ,trumore akıllı cihazımdan takip edebilirsiniz
-
Bende de aynı durum var maalesef. Günlük sadece 10 km yol gidiyorum. Ondan sanırım aküyü hiç %80 üstü görmedim. Bi sorun yoktur inşallah
Akü ayrıca mı şarj ediliyor ya bu meretlerde :))) (cahillik zor)
-
Sanırım biraz da ayna gibi görünsün diye böyle tasarlıyorlar gözler orda ayna görmeye alışık olduğu için olabilir. :)
Ama gelecekte bu dijital ayna yaygınlaştıkça belkide hiçbir şey olmayacak orda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araç aksesuar yada hazır modda olduğunda akü şarj oluyor batarya dan. Motor çalışıyor muş gibi düşünün
Oooo bu da bir zaman anladığım kadarıyla. Enteresan bilgi.
Bu arada hala yeni fnansman vs. koşullar falan bilgi yok.
-
Birkaç sene içersinde yerlilik oranı artacağı söylemişti Gürcan Karakaş ama bu kadar kısa sürede olacağını bende tahmin etmemiştim 2026 da batarya fabrikası tamamladığında %90 olacak o zaman belki de daha fazla
zaman derken onu beklemiyorsunuz hocam. o kendisi ayarlıyor çalışırken. hatta arkadaşın dediğine göre park halindeyken bile..
ben de yüzde 80 üstünü pek görmedim ama akü sağlığı için araç yüzde 80 i geçince şarjı kesiyor olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X