|
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (649. sayfa)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 6.1.2025)
-
-
Togg da Tesla da asla olmayacak zaten. O sebeple mobil servis desteği önemli. Togg’da şikayet Tesla’da memnuniyet okudum hep.
Bu arada o konuda dahi Togg savundum hala da Togg istiyorum ama çözümsüzlükler, servis şikayetler vs sorun. Arkadaşlar yukarıda yazdı bir ton şey.
10 günlük araç sahibi hayattan bezmiş adam. Bunlar çekince.
Bir de sipariş ile ilgili son dönem olan feci hamleler çok kötü imajı oluşturdu gözümde. Keşke insanlara sakin olmalarını, Ocakta da kampanya geleceğini vs belirtselerdi. -
-
Haklısınız. Konya servisi açılıyor dendi bana birkaç aya. Bu da aracı alırken içimi rahatlatan bir etmen olmuştu. Diğer türlü insanın gözünün tam kesmesi zor gerçekten.
-
Servisin adını bilmiyor adamlar servis diyorsun yemek servisi sanıyorlar😂quote:
Orijinalden alıntı: hardcrss
Kütahyada tesla servisi hiç yok:) -
Tayfun güncelleme 6 ocak dememişmiydin hayırlı olsun ,nedir izlenimlerin farklar
-
O 1.5 değil sanırım hocam.
Güncelleme sonrası böyle görünüyor
-
Sende haklısın , bir tane 10 günlük araç sahibi hayattan beziyorsa sizleri togg dan soğutuyorsa diyecek birşey yok , memnun olan çoğunluk o kişinin yaptığı gibi hergün buraya yazacak ,çook memnunuz diyecek hali yok tabii
hakkınızda hayırlısı ,sonuçta sizin birikiminiz en doğru kararı siz vereceksiniz ama @cihanair teslamı sattım kurtuldum diye konu bile açmıştı ,onada gözatmanı öneririm
-
Hele bakalım şu finansman vs şartları bir belli olsun. 🥹 -
Tesla kullanıcı deneyim videosu izledim, otomobil dunyam olmasi lazım,Tesla servise aracı bırakıyor arkadaş, Tesla hemen yedek ikame üst paket araç veriyor veya 1700Tl taksi ücretini hemen vermişler o gün, Togg da var mı böyle bir deneyim yaşayan?
https://www.youtube.com/watch?si=Au9LwwUdJm6DDNAM&v=C5BWCt0lw0s&feature=youtu.be
+ 29 Ekim'de elin ABD li şirketi şarj istasyonunu ücretsiz yaparken ,bunu Yerli firma akıl edemeyip,onu takip etmeside beni düşündürüyor açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 31 Aralık 2024; 22:25:47 > -
Güç kısmındaki turuncu çizgi sadece 1.5 lerde oluyor ,ondan öyle yazdım ama yükleyip aktifleştirilmesi yapılmamış olabilir
-
Gece trumora girip baktım dediğiniz gibi araç aküyü doldurmuş hatta baktığım saatle son güncelleme saati aynıydı. Aracı henüz 12 gündür kullanıyorum işleyişine alışacağız.sizin dediğiniz gibi gece kendi doldurmuş aküyü.
Mesajları okudum ben ac den hiç şarj etmedim. Garaj da var ama şarj aleti almadım. 1 yıl şarj hediyesi var diye trugodan devam ediyorum .
Ben de 12 günlük tecrübemi yazayım. Öncelikle araç konforlu fakat süspansiyonları bence sert. Tesla daha sertmiş onu tahmin edemiyorum. Araç ağır olduğunu frenlerde hissettiriyor.
Benim son dk fren yapan virajlara frensiz giren bir sürüş alışkanlığım var lastiklerini hep yeni tutarım ucuz lastik kullanmam. Rahatlıkla söyleyebilirim ki üzerindeki lastikler kötü . Lastikleri hemen değiştirmeyeceğim malum kış ayındayız ısınınca daha iyi tutacaktır. Fakat sürüş alışkanlıklarımı rejen vs düşünerek değiştirmeye çalışıyorum.
12 gün boyunca ilk gün kamera donması dılında ahım şahım bir problem yaşamadım. Kamera donmasını koldan reset dedikleri ekran resetleme ile düzeldi.( 2 dk lık bir işlem )
Aracı kontak sırasına riayet etmeden , göstergeyi beklemeden hareket ettirirseniz bazı uyarılar verebiliyor fakat aracı kapatıp düzgünce açınca hepsi geçiyor.
Adaptif sürüş özellikleri gayet güzel çalışıyor. Kuruda ve yağmurda sıkıntı yok . Fakat geçen cuma bolu dağına doğru kar yağışı tipi altında da denedim o zaman uyarı verip çalışmayı bıraktı. O hava koşulunda zaten kullanılmaz da denedim sadece.
Bu yorgunluk tespiti bir iki kere uyarı verdi. Çözemedim. Ben genel olarak uykusuz gezen bi insanım uyku problemim var fakat neye göre çalışıyor bilmiyorum.
Araçta trafik levha uyarı seslerini her sürüşte kapatmak gerekiyor bu ayarı kesinlikle profile göre ve kaydetmiyor . Fakat bunu kapatmanın kısayolunu keşfettim uyarı verdiğinde hıaz sabitleme kolunu önce bir kez ileri itip sonra bir kez aşağı çekince bu sesler sürüş boyunca kapanıyor.
Aracın profile göre hafızaya aldığınız koltuk ayarlarını vs hafızada tutuyor. Tek pedal modu vb ayarlarınızı da profile göre hafızada tutuyor. Ben oturduğumda benim koltuk ayarıma getiriyor. Kardeşime profil açtım o geçtiğinde onun koltuk ayarına getiriyor. Bunlarda gayet güze çalışıyor.
Boluda yaşıyorum hava bu hafta baya soğuktu -3 ile +5 derece arasındaydı. koltuk ısıtma hep aktif klima otomatik 1. Sv de 20 derecede tüketim 25 kW ortalamada. Fakat dikkatsiz kullandığında 35 kw keri görüyorum . Yine 1 2 km kullandığınızda klima açıksa 30 35 ler kaçınılmaz. Dikkat ederseniz 10 km sonunda 20 lere kadar düşürülebiliyor. Yazın tüketim düşecektir klima bu ısıtıcı kadar tüketmeyecektir diye tahmin ediyorum.
Sonuç olarak ben ahım şahım alınmaz diyecek bir arıza yaşamadım inşaallah da yaşamam. Servise mesafe çekincesi olan forumdaşın mesajını gördüm baktığınızda bana da servis uzak git gel kimse yaşamak istemez. Benim 12 günlük tecrübem böyle... Kullanımım arttıkça tecrübemi yazacağım . Bana da not oluyor bundan 10 küsur sene önce üniversitedeyken ilk arabamı aldığımda da buraya yazmıştım konu hala duruyor...
Gece araç küçük aküyü doldururken aldığım ekran fotoğrafını da bırakıyorum. Akşam 67 ile park ettim. Sabah yüzde 79 dü akü.
-
1.5 ön güncelleme. Servise gitmeden yüklettiriyorlar. -
Ön yazılımı yükledim. 3 ocakta randevu. Menzil kaybı çok yaşayan bi arkadaş vardı o görür diye yazdım -
şu düzeltmeyi yapalım tesla sadece bir kez 29 ekimde oda topu topu 2 ildeki istanbul ankaradaki 5-10 tane şarj istasyonunda yaptı
Togg ondan çok daha önce her bayram ücretsiz veya indirimli şarjı binlerce şarj cihazında yaptı ,hatta teslacıları beklemek zorunda kaldık çünkü tüm markalara yaptı indirimi ,sonunda biz togg kullanıcılarını dinledi de ilk defa sadece togg kullanıcılarına 29 ekimde ücretsiz yaptı ama diğer tüm yerli şarj istasyonlarını teslacılar basmış .
mesela Ankara Neva şarj firması 29 ekimde ücretsizdi Teslanın neredeyse 3-5 katı şarj istasyonu var ve teslacılar hemen üşüşmüşler gidin sizde tesla şarj istasyonunda şarj edin neden etmiyorsunuz çünkü teslanın böyle yatırımları yok müşterilerini yok sayıyor , binlerce abd malı araç alan hayran kullanıcı kitlesi var halbuki ama teslanın umurunda değil
peki tesla müşterisi bu kadar önemli de bir cam perdesini bile neden çok görüyor kullanıcısına veya metalik boya farkı olarak 30 ila 80 bin arası renge göre fark alıyor ? neden güneşte yakan siyah döşeme yerine beyaz seçince birsürü fark alıyor ? neden internet ücretini tesla müşterisine ödetiyor ??
-
Objektif yorumunuz için de teşekkürler aküyü şarj olayını , 10 günü geçik aracım dışarıda durmuştu sürekli kendisi %67 lere düşünce şarj ediyor 80 lere kadar .
-
Ben yüklettim serviste de pek fark göremedim tüketim açısından.
Bugün işten erken çıktım, araç çok beklemediği için eve dönüş ile gidişin ortalamasını gösterdi, 15.7kw çıktı 45km ortalaması.
Cumartesi yüklendi 1.5 - 21.1.26 serviste. Sonra köye gittim, uzun yol da olunca ortalama 17 oldu şehir içi dışı karışık gibi. Daha önce de benzerdi. Uzun dönem ortalamam 18-19 oluyor genelde.
Yüzde 37 ile 165km menzil göstermesi de serviste beklerken birkaç saat açık kalıp ortalamasını yükseltmesi sebebiyle oldu sanırım. Servis çıkışı ortalama tüketim 35kw falan gösteriyordu çünkü.
-
Hayırlı olsun , serviste yükleme işi ne kadar sürdü ,kameran değişti mi , seninki 2023 olduğu için sordum
-
Saolasın hocam.
Kamera ile ilgili bir şey söylemediler, benim de aklıma gelmedi, sormadım. 9 gibi bıraktım aracı, 12 de aradılar araç hazır diye.
Durgun trafik olunca dün denedim Ada sürüş güzel. Ama korkutuyor, alışamadım ona emanet etmeye. 80 90 la giderken baya yaklaştı gazı kesmeden, kendim frene bastım. Muhtemelen ayarlayıp duracaktı öndeki aracın arkasında ama. Ben kendim 90 la giderken 100 150 metre kala gazdan ayağımı çekerim, biraz erken bırakırım gazı, Tucson dan alışmıştım.
Sadece şerit takip seçtim önce, bir kere tek aktif oldu, bir daha yeşil görmedim.
Ada zaten hem şerit takip hem mesafeye göre otomatik yavaşlama ve durdurma oluyor diye şerit takibi de içeriyor sanırım ama Ada açıkken keskin viraja girdim dümdüz devam edecek gibi geldi. Beklemeden müdahale ettim, çevirdim direksiyonu.
Ada aktifleştirme nasıl oluyor diye aradım ama bulamadım. Normal hız sabitleyici gibiymiş, Ada seç sağ kolun üst tuşuna bas aç, sağ koku aşağı çek yani Set ile başlat.
Güzel yanı şerit takibi açıp kapatmak kolay, sağ kolu kendine çek, aşağı Aç, yukarı Kapat şeklinde. Diğer araçlarda her seferinde menüye girip kapatıyoruz diyorlardı. Bunda kolay.
-
Serviste olan aracımı bugün teslim edeceklerdi fakat servis danışmanı teslim etmedi. Sebebide abi araçta incelemede söylediğin arızaların hiçbirisi çıkmıyor. O yüzden ben aracı tutmak istiyorum dedi. Çünkü o benim ekran kaydına aldığım, resimlerini çektiğim şeylerinde kaydını aldı. Aynı şekilde airdrop ile o görüntüleri orada ki bilgisayara gönderdik. Togg mühendislerinin yönlendirmesine göre hareket edeceğiz dediler. Çünkü kısa sürede 2 kere yolda kalman normal değil bu şekilde arıza vermedi diyerek geri verip mağdur etmekte istemiyoruz dedi. Bende kabul ettim. Bakıyorum uygulamadan. Aracın tüm verileri gitti sonra geri geldi. Gps bile kayboldu. Şarj ettiler boşalttılar 50-60 km sürüş oldu. Akü yüzde yüzü gördü. Şimdi 94 lerde. 60kw tüketimlere çıkarttılar aracı 😂😂 Zaten ilgi alakaları çok yüksek. Umarım çözerler. Abi diyor inan bende isteeim sıfır araç verelim. Parçaları değiştire değiştire sıfır haline döndürüyoruz birde ordan bak diyor bana 😂😂 bakalım neler olacak şimdilik beklemedeyim. Ayrıca bana ikame togg verin dedim ben yakıtlı araç istemiyorum dedim. Onuda iletecek togg verin ikame araç sizde kalsın isterseniz uzunca dedim. Beklemedeyim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X