Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (659. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: MaDMaxiBo
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13.189
Cevap
321
Favori
561.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
9. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 656657658659660
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 8.1.2025)
Giriş

Ne teslim var nede tescil....

• quote:

Orijinalden alıntı: Fordon

30 Kasım Sipariş - 28 Aralı Fatura

Ne teslim var nede tescil....

3000 tl gönderdiniz mi yapmazlar tescil filan cepten mi verecek Togg
  • mastor1 kullanıcısına yanıt

5000 KW üstümü 4.90 TL?

• adana enerjisa aralık 2024 için 230kw a kadar kws ücreti 1.85, 230kw sonrası 2.75

4.90 fiyatı sanayi/ticari işletme fiyatı olabilir. misal şarj istasyonları o fiyattan alıyordur. o da sübvanse edilmemiş fiyattır muhtemelen. evler için sübvansiyon var ve fiyat yukarıda, 1.85 tl den başlıyor. dün akşam şarj cihazını denedim 15 dk falan şarj etti, normal prizden 7.8 kws ile şarj etti 13 Amper ile, yüzde 1 arttı sadece batarya ama hata vermedi çok şükür. Eve de trifaze priz kurmakla uğraşmayıp uzatma kablosu alıp balkondan uzatarak şarj etmeyi düşünüyorum artık. trifaze de kursam cihaz maksimum 11kw destekliyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 8 Ocak 2025; 10:8:2 >

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Evet bu sene başlayacak 5000 kW saati aşanlar için istanbuldaki dağıtıcının söylediği fiyat EPDK açıklama yapacakmış o zaman kesinleşir

1 sene full faturanı bu fiyattan ödüyorsun altı üstü olmadan sübvansiyonsuz fiyat yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 8 Ocak 2025; 13:4:0 >
  • mastor1 kullanıcısına yanıt

Saçma olmuş, önceden nasılda 3.bir kademe ekle madem. o kademeye ulaşanlar kw 5 tl den alsın işte.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

13 amp/h x 220 volt = 2860 Watt/h

7,8 Kwatt/h 13 amper ile normal prizden mümkün değil sanki..

Tesla 2,8 ile alıyor 13 amperde...

• Ne zaman siparişe açılacağına dair kendilerinin bile fikri yok sanırım, böyle bir mesaj geliyor uygulamada

• Hükumetin %10 ÖTV için aracın vergisiz halinin üst limitini yükseltmesini bekliyorlar.

Böylece fiyatını arttırabilecek TOGG.

Geçen sene Aralık ayında fiyat 1.923 lira yapıldığında o gün ki kurdan yaklaşık 50 Bin USD yapıyordu.

Şu an ise 41 Bin USD.

Bilmem anlatabildim mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmert -- 8 Ocak 2025; 15:56:22 >
  • dec_chaos D kullanıcısına yanıt

Arkadaşın iş yerinde denedim hocam, sanayi elektriği olduğu için olabilir.

Ya da cihaz sömürüyor elektriği ne çekebilirse çekiyor. Monofaze normal prizden trifaze çekiyor nasıl yapıyorsa  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Cihazı trifaze prize bağlamışsınız. 206 x 3 x 13.2 x 0,95 = 7.750W

0,95 çarpanı cos fi yani güç faktörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.k.o. -- 8 Ocak 2025; 17:48:8 >
  • drmert kullanıcısına yanıt

Mesajı önce 1923 lira 50 bin dolar ediyordu gibi anladım, sazan gibi atlayacaktım ama sonradan anladım, ötv matrahı olan 1450 liradan bahsediyormuşsunuz.

Limit yeniden değerleme oranında artarsa 2086 liraya çıkar ki bu da en dolu T10X'in fiyatının önünü 2.750 liraya kadar açar. Ama abartacaklarını sanmıyorum. Benim tahminim %15-20 arası gibi bir artış ile 2200-2300 civarına çıkartırlar fiyatı.

•  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
    Bugün küçük bir kaza yaptım . Daha doğrusu sağ tekerleğimin önüne doğru vurdular. Görünen bu. Sizce servise mi gideyim sanayi de yapılır mı? Gidişinde bir sıkıntı yok gibi ama vurmanın etkisiyle sanki tekerler sola döndü gibi geldi bana.

• Adas güncellemesinden sonra direksiyona temas edilmezse araç kendini bırakıyordu. Son güncellemeden sonra frenleme sistemi mi geldi ? Öyle bir video gördüm. Kendi kendine durduruyor aracı
  • adam94 kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun , ufak gibi duruyor ,ufak bi çatlak , tampondaki gündüz farı da yamulmuş 2. resimde öyle görünüyor , direksiyon ve salıncağa da bakmak gerekir gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: m.k.o.

Mesajı önce 1923 lira 50 bin dolar ediyordu gibi anladım, sazan gibi atlayacaktım ama sonradan anladım, ötv matrahı olan 1450 liradan bahsediyormuşsunuz.

Limit yeniden değerleme oranında artarsa 2086 liraya çıkar ki bu da en dolu T10X'in fiyatının önünü 2.750 liraya kadar açar. Ama abartacaklarını sanmıyorum. Benim tahminim %15-20 arası gibi bir artış ile 2200-2300 civarına çıkartırlar fiyatı.

Ötv matrah dilimlerinin yeniden değerleme oranı ile bağlantısı yoktur devlet ötv gelirinden mahrum olmamak adına ötv matrahlarını yıllardır düzenlemiyor elektriklilerde Togg'a özel bir vergileme var sadece öyle ince bir çizgi ki hem Togg zam yapacak hem de rakipler ötv dilimi nedeniyle Togga rakip olmayacak çok zor bir süreç

• m.k.o. kullanıcısına yanıt

Cihaz öyleymiş gibi davransa da normal prize takılı hocam, duvardaki normal iki delikli priz.  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

Zaten ara kabloyu kendim yaptım, 3x4mm kablo aldım ikili fiş ve 5 li çıkış yaptım. 3 kablo var ama içinde. Trifaze olması mümkün değil yani. Ama iş yeri olduğu için sanayi elektriği bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 8 Ocak 2025; 21:47:49 >
  • seyir halinde sanırım ufak bir taşın sekmesinden ötürü ön camda 1 cm civarında bir çatlak oldu beni rahatsız etmiyor açıkçası ancak zamanla büyüme ihtimaline karşı kasko mini onarımdan yaptırmayı düşünüyorum, sizce bu çatlağın ön cam ısıtıcıya zarar vermiş olma ihtimali var mı ?

• xxl3346 X kullanıcısına yanıt
    Kasko da yılda 1 defa kasko bozulmadan cam değişimi yapılabiliyor. Riske girme değiştir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfundursun -- 8 Ocak 2025; 22:22:27 >
  • xxl3346 X kullanıcısına yanıt
    Gecmiş olsun, kaskonuzda cam onarım muafiyeti varsa kaskonuza işlemeden onarım yaptırabiliyorsunuz, Geçtiğimiz yıl aynı şey benimde başıma geldi carglass dan randevu aldım ekip geldi 20 dk da onardılar gittiler yalnız çatlak 1 tl çapından büyük olmaması gerekiyor, işlem bittiğinde ine ucu kadar bir nokta kalıyor dışarıdan kimse anlamayacak şekilde oluyor tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 656657658659660
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.