Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (657. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Tuncer YAMAN
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.155
Cevap
321
Favori
559.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
45. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 654655656657658
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 6.1.2025)
Giriş

Araç daha yeni iken beklemede şarj edince benim de akü sıfırlanmıştı, bir daha da aksesuar modu dışında şarj etmedim. Evet, saçma ama aracı teslim eden görevli bana aksesuar modunda şarj etmem gerektiğini söylemişti ama ben forumda "beklemede şarj ediyorum" diyenlerin gazına geldim. Yaşadığım o eziyet foruma Togg görevlisinden daha fazla güvenmemin hediyesi oldu sizin anlayacağınız.

Aksesuar modunda şarj etmenin komşulara "farlar yanık kalmış" dedirtmek gibi bir cilvesi var sadece. Onun dışında Togg mutlu, ben mutlu...

• m.k.o. kullanıcısına yanıt

Tüm farlar açık mı kalıyor. Ayarlardan kapatma bölümü var. Yine ışık yanıyor ama öyle şiddetli bir ışık değil. Aracı bayadır kullanmıyorum serviste olduğundan 😂😂😂 her servisten aldığımda yenş araba almış gibi hissettiriyorlar 😂

• Yok önde bıyıklar arkada stop başka bir şey yanmıyor aksesuarda
  • alfa-x kullanıcısına yanıt

Sıcaklık 25 derece. resen 1.kademe deneyeceğim eko mod ile. :ok teşekkürler cevap için. 110 ve üzerini de bakacağım şehir içinde de. Araç yeni daha 1500 km civarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riiddick -- 5 Ocak 2025; 18:22:44 >
  • VethekBK V kullanıcısına yanıt

Hayır hocam. Stoplar yanıyor ya, onu diyorlar.

Aracın bir kullanma kılavuzu olduğunu bilmekle kalmayıp iki kez de okudum baştan sona  

• greentooth kullanıcısına yanıt

Bugün dediğini denedim ama bende olmadı 😔

Önce kaputu açtım sonra aracı tamamen kapadım kilitliydi, elektrik varken yapmayım dedim,kilitledim kapağı çıkardım akünün kutupbasindaki Bosch sensörün fişini çıkarıp 20 sn sonra taktım, sonra aracı açıp aksesuara aldım akü 63 dü, baktım 64 oldu kapağı kapattım 20 dk sonra baktım 68 ve 68 de kaldı.Tekrardan da kapağı açmadım önce sana sorayım dedim

(Kumanda kontrolü için gece gittim, otomatik şarj %85 e kadar sarjlamış)

sen soketi aksesuar damı sök tak yaptın, yada araç şarjda miydi.

Sensör bumudur 🙂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 6 Ocak 2025; 0:37:31 >

• Anahtarın pili bitti onu da değiştirdim  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU Mayıs 24 - Ocak 25, bendeki pil markasızdı, Kodak 2032 taktım

Kumandanın yanındaki gri kısmı üçgen üst kısma doğru itip yana alıyoruz, sonra ortadan ikiye ayırıyoruz geçmeli, tırnak yok , normal dış kapı için metal anahtarda bu gri kapağın altında.

Açıldığında bataryanın - kısmı görünüyor, yanlız karşılığında ki kontak noktasında + işareti var ilginç??

• Riiddick kullanıcısına yanıt

Tesla uzun menzil,4 çeker, çok daha iyi hava koşullarında Togg dan çok tuketiyor , sıcaklık 14 derece, hesaplarken ,yol bilgisayarı düşük gösteriyor ancak onu dikkate almıyor, yüzdeden bakıyor ve gerçek farklı ,daha fazla tuketiyor

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONUKadir Syoutube
    Model Y LR ile Otobandaki 35km'lik parkurda farklı hızlarda turlar atarak hızın menzile etkisi üzerine sonuçlar çıkarmak istedim. Bu değerleri çoğu kişinin yaptığı gibi yol bilgisayarı üzerinden değil de daha gerçekçi olacak batarya yüzdesi üzerinden oluşturup daha gerçekçi veriler sunmak istedim. Durum tartışmaya açıktır. İyi seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=yUIPq0otyPQ

Farlar oto da aksesuara alınca hava karanlıksa otomatik yakıyor, eğer AC ye gündüz bagladiysan akşam otomatik yanar  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

Mesela kapalı yerde DC de aksesuar da hemen yakıyor,far düğmesinden elle Off yapıyoruz.ama hazırda Off yaptırmıyor .

hocam ben de mayısta aldım. aldığımdan beri hep aksesuarda şarjı başlatıp beklemeye alıp eve çıktım. yalnızca 1 kere tesadüfen trumore'a baktığımda akünün %25'e düştüğünü gördüm, o gün aksesuarda şarj ettim akü bitmesin diye. onda da sonradan fark ettim, araç hata vermiş, ekranda hata mesajı varmış ama ben fark etmemişim. uykuya geçmemiş araç, o yüzden aküyü tüketmiş. sonrasında yine beklemede şarj etmeye devam ettim, hiçbir sorun olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ftftftftftft

hocam ben de mayısta aldım. aldığımdan beri hep aksesuarda şarjı başlatıp beklemeye alıp eve çıktım. yalnızca 1 kere tesadüfen trumore'a baktığımda akünün %25'e düştüğünü gördüm, o gün aksesuarda şarj ettim akü bitmesin diye. onda da sonradan fark ettim, araç hata vermiş, ekranda hata mesajı varmış ama ben fark etmemişim. uykuya geçmemiş araç, o yüzden aküyü tüketmiş. sonrasında yine beklemede şarj etmeye devam ettim, hiçbir sorun olmadı.

Ben aracın yanına gittiğimde ekranlar açılmadığından hata mesajı verip vermediğini bilemiyorum. Kapıları bile mekanik anahtarla açtım.

Ne olursa olsun bir daha o riski almayı gereksiz görüyorum ki zaten kendi bahçemde şarj ettiğim için kimseyi rahatsız falan da etmiyorum.

Bu arada yazlıkta adsl, fiber, vs. olmadığından araçta hotspot açıp internetini de kullandığım için aksesuar modunda kalması da gerekiyor zaten.  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

• burki_rock kullanıcısına yanıt
    Bakış açısı meselesi . Peşin para verecek olsam Tesla alırım , ama bu vade kampanyası togg’u bir tık öne çıkartıyor . Şahsi fikrim Tesla ve togg ayrı araçlar . İkisinde de farklı açılardan güzel yönleri var . Soruya şöyle cevap vereyim . Tesladan sonra togg aldığıma pişman olmadım . Korkularım vardı bir kısmı başıma da geldi ama korktuğum şeyler anlatıldığı kadar kötü değil . Versiyonu 1.5’in altında olanlarda çok ciddi sorunlar çıkıyor versiyon çok fark ediyor demişti teslim aldığım gün görevliler .
  • GAYRI kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum size . Sadece varolan hatalar benim için zorlayıcı olmadı ama aynı anda arkadaşıma da aldık ve eşi kullanıyor . Çok zorlandı ! Hanımların bu tip şeylerde çözüm bulması çok zor olabiliyor yada teknoloji ile arası iyi olmayan kişiler için çok sinir bozucu olabilir .
  • muratt29 M kullanıcısına yanıt
    Tabiki ben kendi açımdan anlattım olayları . Kimsenin sorunu çok yada az demek bana düşmez .

Doğrudur, sensör o resimdeki bölüm hocam.

Ben araç aksesuar modundayken yapmıştım, bekleme modunda etkisi olmamış sanırım. Kaput altı koruma kapağını tekrar sökmeye üşenmezsen bu şekilde dene bir seferde.

• Serviste bir kara şimşek kiminse çok güzel olmuş bence
  • Günaydın arkadaşlar. 5000 kw üstü tüketimi olan kullanıcılar için yeni yılda elektrik birim fiyatı ne kadar olacak diye az önce elektrik dağıtım şirketini aradım (Aydem). Epdk belirlenen birim fiyatta indirime gitti, dağıtım şirketlerinin müşterilere verdiği fiyatlar yüksek kaldı, o yüzden dağıtım şirketleri ile müşteriler arasında yapılan anlaşmalar iptal edildi dedi. Kısa süre içinde Epdk'dan yeni fiyat tarifeleri gelecek, 5000 kw üstü tüketenler tüm ülkede aynı birim fiyattan faturalandırılacak dedi.

Evet bende evden şarj ederken önce aksesuar sonrada beklemeye alıp şarj ediyorum. Bır sıkıntı yaşamadım daha. Ama küçük aküyü devamlı kontrol etmek lazım sanırım. Bırde şarjda bırakınca el frenı ışığı ,ıc aydınlatmalar bunlara biraz daha dıkkat etmek lazım.

• ftftftftftft F kullanıcısına yanıt

konuyu araştırıyorum netleştirince bilgi veririm

• Bu ay arabadan satmamaya karar verdiler herhalde hahahaha

Hala hiçbir açıklama veya satışa açma durumu yok.

• 
Sayfa: önceki 654655656657658
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.