< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (671. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 6.2.2025)
-
-
Sormak lazım bitmemiş balatayı değiştirmeye de kalkmaz herhaldequote:
Orijinalden alıntı: korcin
Elektrikli de olsa her sene bakıma çağırıyor mercedes, garantinin devam etmesi için mecburi sanırım.
İçten yanmalıda bir sene ön diğer sene arkaları değiştiriyordu periyodik bakımda, elektrikli de değişim sıklığı nedir bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 17 Ocak 2025; 7:39:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam İstanbul servis Ekrem Başkana çok benziyor, ''Efendim hoşgeldiniz, biz bu sorunlar için buradayız, en kısa sürede çözeceğiz'' ile karşılama var ama tek bir sorun bile çözülmeden anahtarı geri iade var. Her şey çok güzel olacak ile de geri uğurlama... Bu kafayla daha çoook güzel günler olacak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: korcinKeyfimi kaçırdı bu bilgi, eqe 280 için haber bekliyordum bayiden
Kia ev9'a da aklım kayıyor arada ama onun da kendine göre dertleri var, DC şarjda trugo ve zes sorunlu diyorlar ev9 için, AC şarj ise 11kw max
Özel servis fiyatı ile yetkili servis arasında %10-15 fark kalmış durumda. Eskiden sanayi uygun falan derdik, şimdi alakası yok. Audi parçası aldığım arkadaşımda da a4 var, ben doğuşa götürüyorum, maslakta araba yaptırılmaz diyor. Kendisi maslak oto sanayi içinde parçacı :/
Kia'nın da ev bakım periyotları içten yanmalı gibi ayarlanmış diye hatırlıyorum. Onu bir kontrol edin, her 15 binde bir servise gitmemek zaten ev aracın asıl avantajı. Ev9 özelinde escalade'ye benzetmek istemişler biraz ama bizim yollar için fazla iri bir araba olmuş bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim verdiğim örnek yaz kullanımı içindi. Kışın uzun yol tecrübe etmedim henüz fakat şehiriçi kullanım da gösteriyor ki hava sıcaklığı çok etkiliyor menzili. Özellikle kısa sürüşlerce aracın ilk ısınması enerji tüketimi ortalamasını yükseltiyor.
Bu sabah hava 1 dereceydi ve ön cam buz tutmuştu. Aracı çalıştırıp buğu çözmeye bastım aynalardan buhar çıkararak 1 dk da çözdü ön camı ve yan aynaları. Koltuk ısıtma açtık falan derken çocukları okula bıraktım geldim 45 kw ortalama gösteriyordu. Toplam kat ettiğim yol 6-7 km civarı. 25-30 km yapsam 25 kw altına inerdim sanırım.
Verimliliği aerodinami de epey etkiliyor. Togg klasik suv görüntüsünden taviz vermeden tasarım yapınca tüketime etkisi negatif olmuş. Dün ioniq 6 geldi trafikte önümüze tövbe bismillah bu arabaya ne olmuş böyle dedik
ama araç çok verimli tüketim konusunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 17 Ocak 2025; 10:15:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Overdoz telegramdan herkes şikayetçi sanıyorsun hocam, azalt telegramı. Orası insanın psikolojisini bozuyor.
İki olumlu laf edeni anında tehdit başlıyor "sen göreceksin gününü, senin de başına gelecek" diye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Veee az önce telefonda togg care yazdı. Kibar bir hanım kızımız sizi 1.5 güncellemesi için servise davet etmek istiyoruz dedi. Şasi söylemeyeyim şimdi infial olmasın
Pazartesi günü için boşluk varmış fakat işlerim yoğun olduğundan haftaya cumartesi gününü istedim. Uygunluk varmış sabah 09 30 a randevu aldım.
Bugün güncellemeyi göndereceğiz, gelmeden mutlaka yapın, eğer güncelleme gelmezse bizi bu numaradan arayın yardımcı olalım dedi.
Darısı tüm bekleyenlerin başına.
Geceleri şuan -2 derece civarı. Her gece şarjdan yüzde 1 gidiyor nerdeyse bu haftaya kadar böyle bi durum yoktu. Sizde de gidiyor mu şarj? Bide geçen gündüz arka koltukta laptop çantası bırakmışım aracın içini 22 derece yapmış ısıtıcı çalıştırmış . Bu işin kalıcı kapatılması lazım ya da hareket algılamadan sırf ağırlıkla çalışmaması lazım. Sabah ön cam çözme hızı gerçekten 1-2 dk civarında sonra 1 silecek cam açılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 17 Ocak 2025; 14:38:12 >
Hayırlı olsun.
Infial olmaz yahu, esip gürleriz o kadar😁
Şase kaç? Ne zaman aldınız aracı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
T10F in aerodinamik yapısı da iyi olacağı için ioniq 6 gibi arabalarla rekabet edebilir. Ayrıca aks mesafesinin de T10X ile aynı olacağını düşünürsek uzunluğu da wikipedia da yazıldığı gibi 4830 mm olabilir. Bu da B8 Passattan 6 cm uzun olması anlamına geliyor. Elektrikliler genelde irice ama bu boyutlar 10 yıl öncesinin D segment boyutları, merakla bekliyorum T10F modelini
Piller ideal hava sıcaklığını sever. Kimi bu sıcaklığı 15-35 derece arası kimi ise 25 derece olduğunu söylüyor. Özellikle sıfır derece altında kimyasal bileşimleri sebebi ile voltaj çıkışında düşüşe o da dolayısıyla güç çıkışının düşmesine sebep olur. Çok soğuk havalarda şarj miktarının azalması normaldir. Tıpkı soğuk havalarda fosil yakıtlı araçlarda akünün boşalması gibi... 45 derece üstü sıcaklıklar da benzer bir etki gösterebilir. Soğuk havalarda, batarya soğukken şarj edilmesi önerilmez; mümkünse araç, bataryanın ısınması için bir süre sürüldükten sonra şarj edilmelidir.
İkinci sorunuza gelince, çocuk ve evcil hayvan algılama sistemi kapatılabilir.
-
Cevabınız için teşekkür ediyorum hocam kapatılabildiğini biliyorum, kalıcı olarak kapatılabilmesi lazım dedim. Yoksa benim her araçtan inişimden önce kapatmam gerekiyor. Bu algılayıcı bir laptop ağırlığına tepki verecek şekilde tasarlanmamalıydı diyorum.
Bende batarya durduğu yerde eksildiğini hiç görmedim, veri akışım da çalıştığından telefondan takip edebiliyorum. Bir iki sefer gece uyandığımda veri akışı olduğu fark ettim, aküyü şarj ediyordu, o zaman %1 düştüğünü gördüm bataryanın.
Hareket algılama güzel düşünülmüş ama geliştirilmesi gereken bir sistem. Benim çocuk koltuğu sürekli takılı, hiç sorun yaşamadım. Arada koltuğun üstünde peluş oyuncak falan unuttuğumuz da oldu. Şimdiye kadar bir sefer camı 3-4 parmak aralık buldum ama çocuklar mı yaptı, araç mı yaptı onu bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 17 Ocak 2025; 14:57:12 > -
Hocam nispet yapmak gibi olmayacaksa 13 Haziran 2024 teslimat, şasi no 3308x.
Şimdiye kadar siparişten itibaren çok şükür her şey o kadar yolunda gitti ki benim için, söylemeye çekiniyorum. Bir sefer telefon etmedim benim siparişim ne oldu, ne zaman teslim olacak diye. 17 Mayıs sipariş 13 Haziran teslimat, ki ben ödemeyi yapmak için 2 gün bekledim, araya haftasonu girince 4 gün öyle gitti. Belki ilk gün ödeme yapsam 20-22 güne teslimat olurdu.
Bu sefer de güncelleme için Mayıs Haziran sıra gelir diyordum, sabah aradılar.
Az önce araca gidip kontrol ettim, güncelleme gelmiş. 5 dk indirmesi, 15 dk yüklemesi toplam 20 dk'da işlem tamamlandı. Hiç sorun çıkmadı, versiyon 1.5 oldu.
ön yan ve arka yan kameralara kılavıu çizgiler eklemişler aracın bitiş noktalarını belirlemek için, çok karıştıramadım.
Bekleyenlere de en kısa sürede güncelleme gelmesi dileği ile...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 17 Ocak 2025; 14:58:16 >
-
Benim de amacım t10f beklemekti ama çok uzun sürdü piyasaya çıkması, 2025 ikinci yarısını bulacak gibi görünüyor teslimatlar. O zaman bekleyene kadar T10x'in tadına bakıp, sonra imkan olursa geçelim diye düşündüm.
2025'de ya t10x satılacak, ya a4 ama t10f bir şekilde alınacak. Ben zaten sedancıyım :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: greentoothBenim de amacım t10f beklemekti ama çok uzun sürdü piyasaya çıkması, 2025 ikinci yarısını bulacak gibi görünüyor teslimatlar. O zaman bekleyene kadar T10x'in tadına bakıp, sonra imkan olursa geçelim diye düşündüm.
2025'de ya t10x satılacak, ya a4 ama t10f bir şekilde alınacak. Ben zaten sedancıyım :)
Üretimde olan sedan sayısı epey azalmışken t10f güzel bir boşluğu dolduracak gibi görünüyor :)
Her sene ön yada arka hangisi değişirse 'bitmemiştir ya iyi bakın' dediğimde 'ölçtük efendim şu kadar milim kalmış' diye resimlerini atıyorlar, artık benim araç mı başkası mı bilemem tabi o resimler
-
Aracı aldığımda beri bütün periyodik bakım ve onarımları aynı yetkili serviste yaptırıyorum hocam, %30-35 indirim yapıyorlar, parça fiyatlarını bilmiyorum tabi ama fatura detayında indirimi görüyorum.
EV9 GT-line bugün test ettim, sürüşü keyifli, hızlanması fecii, dijital aynalara alışmak gerek, büyüklüğünden ötürü sürüşü zorlamadı ancak aracın döşemeleri ve tavan da koyu renk olduğu için biraz boğdu beni.
Dediğiniz gibi Kia EV için de her yıl veya 15bin km.de bakıma çağırıyor, Mercedes eqe ile aynı benim için. Elektrikli olmasının anlamı kalmıyor, periyodik değişeni az olur sadece.
2024 model sıfır EV9 Gt-line için liste fiyatı (5.4 milyon TL) üzerinden %10 indirim yapıyorlar.
-
-
Hemen hemen aynıyız. 20 Haziran teslim benimkisi, siz bayram önü almışsınız Ben Bayram sonu😁
Nasip, bekleriz. Seviyorum gülpembemi. 1.4 versiyonuyla bile güzel😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X