Sizinki iyiymiş ben etrafıma baktım şimdi 10-11-12-22-60 kw gibi rakamlar gördüm bu araç bu rakamlarla nasıl şarj olacak ? Yetiyor mu ki ? |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (675. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 6.2.2025)
-
-
Hocam konyadayim ben. Konya elektrikli araç için çok uygun bi şehir deneyimledigim kadarıyla. Togg servisi de açılacak deniyor. O da açıldığında almak isteyen için hiçbir handikap kalmayacak. Ankarada daha o kadar yeterli seviyeye gelmemiş demek ki altyapı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anlik sarrj hizi tabii ki dis ortam sicakligi , aracin mevcut sarj duzeyi , pilin sicakligi gibi faktorlere bagli.Tesla da sarj oncesi planlama ve konum baglantili otomatik batarya isitma mevcut , togg da yok ,eklenebilir mi?eklenebilir.Su ana kadar maksimum gordugum hiz 145KW , Astor 300 luk istasyonda , sarj seviyem 25 di.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aracı Koluman'dan aldım ancak ilk periyodik bakımından itibaren bütün bakım onarım işlerini Gülsoy İst.Anadolu servisinde yaptırıyorum yıllardır.
Genel olarak memnunum aslında, ne zaman arasam çok hızlı destek aldım hep, gece yarısı kaza yaptığımda bile 'Kasko size düzgün bir ikame araç vermez, bekletirler de' diyerek sabahına benim aracın yeni modelini ikame araç gönderdiler.
Bakımlarda da kapıdan alıp kapıya teslim bırakıyorlar, bazı sorunlarda ücretsiz destek oldular, tatil gününde teknisyen gönderdiler, garantisi bitmiş aracın arızasını iyi niyet garantisine sokup hallettiler vs. Bana özel mi bilmiyorum ama nazım geçiyor demek.
Bazı araç sahipleri gibi periyodik bakımda değişen parçaların eskilerini servisten istemiyorum sadece, o da güvenden tabi.
-
Dün 200 km yol yapıp şarja girdim. Farklı bi mekanizması mi var bilmiyorum ama batarya ısınmış olmalı diye düşünüyorum. Yine fark etmedi. 6 tane beraber şarj eden araba vardı Tesla dahil. Hepsi yavaş şarj ediyordu
Tesla kullanicisi arac navigasyonundan sarj istasyonunu isaretleyip seyahat planlamasi yaparsa varis noktasina kalan sureyi hesaplayip varis aninda bataryayi optimum sicakliga ulastiriyor.Belki yapti , belki yapmadi , aracin mevcut sarj duzeyi de onemli tabi.Benim tecrube ettigimde Astor istasyonlar 300Kw olanlar yanlis hatirlamiyorsam siemens altyapisi kullaniyor ve su an en iyi istasyonlar.Yine Astorun 120 likleri var beefull isletiyor bazilarini , onlar 80kw verdi maksimum.
Anladığım kadarıyla 300 lüklerde 150 bandına yaklaşılabiliyor demek ki, trugonun 300 lük istasyonlarını acil arttırması lazım Türkiye de bolu istanbul izmirde var başkada yerde yok. Çünkü 180 liklerin hiçbir esprisi yok ben girdiğim hiçbir 180 kw da 90 üstünü görmedim. Shellinkini hiç denemedim denerim onu da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N2366 -- 18 Ocak 2025; 14:50:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ankara'da yım heryer DC şarj dolu,neva var fastgo var bunlar Ankara firması, adım başı şarj istasyonu var , hiç mi AVM ye gitmiyorsun 45 dk da fulle
Benimde evde şarj imkanım yok hep dışarıda DC şarj
Ben altındağ hüseyin gazideyim hocam buralarda hiç yok :) varsa da bu haritada ben görmedim. 2010 dan beri avm lere gitmiyorum işim düşmüyor online alışveriş yapıyorum.
Baksana Altınköy tarafında 1 tane bile istasyon yok olanların büyük bir kısmı da site istasyonları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 18 Ocak 2025; 16:39:54 >
-
Benzinliğe gidecek vakit vardır diye tahmin ediyorum araba kullandığınıza göre, orada da şarj cihazı var ya. 10-15 dk da yakıt almak yerine 20-30 dk da şarj edilir.
Ben de günde 12-13 saat çalışıyorum araç şarj etme konusunda vakitsizlik yaşamıyorum. Tercihler...
lisans.epdk.gov.tr
Enerji Piyasası Veritabanı Yönetim Sistemihttps://lisans.epdk.gov.tr/epvys-web/faces/pages/lisans/elektrikSarjAgiIsletmeci/sarjIstasyonuOzetSorgula.xhtmlsarjtakin altinkoy muzesinde istasyonu var gozukuyor, haritali siteler tam oturmadi hala en garanti sorgulamayi epdknin sitesinden yapabilirsiniz
-
Ben shell trugo kullanıyorum bu ara, ancak 85-90 kw civarı veriyor, çok fark yok.
Yılbaşı (yurtdışı noel) tatilleri sebebiyle yurtdışı sevkiyatlar uzadı, kamera stokları bitti veya üretime ayıracak kadar kritik seviyeye indi. O yüzden kamera değişmeyecek olanlara geçtiler sanki.
Bizim kameralar değişmezse bu tez doğrulanır, değişirse yeni komplo teorileri ararız :)
Astoru tebrik etmek lazım bu konuda haritadan baktım az önce doğu hariç 300kwlık ları koymuş nerdeyse her şehire şehirlerarası yollara, hatta 480 likler kuruyormuş bazı yerlere de. Togg satış rekoru kırarken böyle bir şarj gelişimini ondan da görmek lazımdı aslında ama daha şirket servis ağını bile yaymadı çok da bir şey beklememek lazım. 180 likleri heryere kurdular nerdeyse ona lafımız yokta ülkede elektrikli araç sayısı ciddi hızlı artıyor ve bu 180 liklerden tek başına şarj ederken bile hadi şartlar çok uygun olsun 140 150 belki alırsın alamıyordun da, e yarın öbürgün bu elektrikli araç yoğunluğundan artık istasyonda tek kalman da zor o zaman 50 60 la şarj edicez herhalde. O noktada bu astor ve onun gibi firmalar çok çok avantajlı kalacak 2 araç şarja dursa bile ikisinede 100 150 arası dağıtabilecek şebeke.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yanlız Tesla bunu yapınca batarya ısıtıcı çok harcıyor diyor teslacilar, kamereların kayıt özelliği gibi onuda kullanmiyorlarmiş çok harcıyor diye, yorumlarda ön koşullandırmayi artık kullanmıyorum yazıyorlar
Tuketimi hakkinda bilgim yok ancak , halihazirda sarj istasyonuna yonlenmisken , uzun yolda sanki daha faydali olur sarj hizi uzerinde etkisi cok oluyorsa.Cevremdekilerin tesla da tùketim acisindan en cok sikayet ettigi sentry mode un sarj tùketimi.
bugün markete gittim ben arabadan inerken, siyah bir tesla ile kula rengi togg yanyana parketti. soğudum tesla'dan resmen.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hızı boşver yakında soket sırası başlayacak gibi
Maalesef sıra beklemeye başladık, dün Kırşehir'de, bugün İnegöl de beklemek zorunda kaldım, sebep trugo en ucuz kaldı,herkes trugoya geliyor, dün 5008 xc40 bugün byd seal u bekledim,byd hibrit ama plug in,yani DC de sarjliyor ama 17 ile şarj ediyordu %75 de pehh
Trugo Togg sahiplerine 9₺, diğerlerine diğer firmalarla aynı yapmalı yoksa diğerleri boş trugolar dolu, elektrikli araç sayısı da hızlı artıyor, beklemek olmuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X