telegramda çok tartışıldı ısı pompalı pompasız kıyaslamalar filan var uzun menzil togg ısı pompasız pompalılarla aynı menzilde gibi etkisi az yazın arayı açıyor togg ortalamada ısı pompası olmamasının etkisini minimize ediyor kışı sert bir yerde iseniz kışın tüketiminiz biraz daha yüksek olabilir ama toggda ısı pompası bence en son dert edilecek şey çok daha büyük sounları var yönetim ve enerji sistem arızası kredi nedeniyle almak zorunda iseniz bir şey diyemem siz de bizim kervana mecbur katılacaksınız ancak kredi sorunum yok para peşin kırmızı meşin derseniz naçizane başka markalara bakmanızı öneririm |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (684. sayfa)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 30.1.2025)
-
-
Ben tavsiye ederim , Ankara'da kullanıyorum, kış için ısı pompalı uzun menzil Tesla tüketimlerini menzillerini de izleyin, çok fark yok, Togg daki fazla batarya kapasitesi ve daha iyi izolasyonu kışın aynı menzillileri sağlıyor
Yazınsa Togg uzun menzil Tesla uzun menzilden açık ara daha fazla menzil sunuyor
Kışın tüm elektrikli araçların menzili düşüyor, Erzurum lu Togg sahibi arkadaşın videoları var, önceki sayfalarda vebosta videosu da var
Eğer Ankara'nın batısı veya güneyinde iseniz yani sıcaklık 10 derece üzeriyse menzil kışında çok fark etmez, şu an Balıkesir deyim nerdeyse yaz tüketimi var en fazla 2 ay kış koşulları oluyor
Hayırlı olsun benimkide Anadolu güzel renk
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şans işte
Yalnız bana servise gelmeden güncelleme yapın öyle gelin dediler ama güncelleme gelmedi
-
Teşekkürler @VethekBK @ftftftftftft kılavuza baktım ve aşağıdaki bilgileri eklemek istedim. Ama Ön cam ısıtıcı açıkken yan camların ciddi buhar oluşturmasıyla aynaları göremedim bu akşam, çok küçük bir nazarlık da eklendi bu sebeple, çünkü yoğun yağmur kameraların düzenini de bozmuş 0km hızla nizami park etmemiş bir arkadaşımın Tiggo 8'i ile yapıştılar.
Maks. buz çözme açmadan buğuyu önlemek çok mümkün olmuyor, kılavuzda yazdığı üzere belli bir noktadan sonra da fanı açık bırakmadan veya Auto aktifleştirmeden buğusuz sürüş imkansız gibi. Bu arada buğu önleme / buz çözme işlemlerinin çok da keskin çizgilerle ayrılmadığı kılavuzda da görülüyor.
-
Önerilen şu hocam, max ile buğu çözüldükten sonra AC ile ısıtmayı kapatıyorsunuz, fan açık kalıyor. Üfleme oklarından sadece yukarı açık kalıyor, diğeri kapalı. Alttaki küçük fana tıklayıp fan hızını da minimuma alıyorsunuz.
Bu şekilde üflemeye devam ediyor ve tekrar buğu olmuyor. Yanlardaki hava çıkışlarının camlara doğru üflediğinden ve açık olduğundan emin olun. Onlar bir tarafa çekince açılır diğer tarafa çekince kapanır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 23 Ocak 2025; 0:21:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Gelmese de sorun yok orada yüklüyorlar ama bu sefer güncelleme 6 saat sürüyor 😪
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 23 Ocak 2025; 8:5:7 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yüklü hocam sırf onun için gidip yüklettim. bende sürüm 1.5 - x.x.24
-
Araca yüklemek mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
araç değil akıllı cihaz o yüzden yüklemek diyoruz bilgisayar gibi düşün program yüklenmiyor mu bilgisayara
-
güncelleme gönderildiğinde yüklemek 15-20 dakika falan sürmüştü sanırım. o sırada şarja takıp beklemiştim ben.
şarj istasyonunda yüklendi.
serviste de içeri alınırsa 2 saat kadar sürüyor. ben 9 gibi bıraktım servise, tam 12 de aradılar abi araç hazır diye.
çok heveslenmeyin bence çok büyük fark yok. bir otonom sürüş olayı yok henüz. ileride daha da gelişecektir ama şu an için pek otonom denemez.
dur kalk özellikli takip olayı var ama korkuyorum ona da teslim etmeye aracı, 80-90 la gidiyor, öndekine 40-50 metre kalmış halen fren yapmıyor, çarpacak diye korkup kendim frene basıyorum.
arada bir abuk subuk yerde fren yapması da sıkıntı. 3 defa yaptı da Allahtan arkamda yakın takip eden araç yoktu. 10-15 metre ilerideki motora ani fren yaptı falan. aslında o anda alt geçide giriyordum, alt geçidin kenar korkuluklarını görün ondan da fren yapmıl olabilir çünkü dün akşam da başka bir yerde alt geçide girerken ani fren yaptı ya da bende rejen 3. seviyede açık olduğu için araç şerit çizgilerini göremeyince gazı bıraktığı için araç aniden yavaşladı. fren yapar gibi durup kaymıyor çünkü, ani yavaşlıyor ki o da sorun. çok şükür ki kaza yapmadık ama bazen asalak gibi tampon tampona takip edenler oluyor, onlar çarpar kesin.
-
Sabah yükledim 15dk sürdüde ondan şaşırdım
Bende sabah bıraktım haber bekliyorum umarım gecikmez.
Yarım otonom diyelim tam otonom için Togg'un yol alması gereken çok fazla yol var.
Vallahi yükleyemeyen arkadaşım vardı yanımda tesadüf telegramda yazışıyorduk aynı saate vermişler o yükleyememişti bana 1.5 saatte yüklediler ben döndüm arkadaşa hiç bekleme git demişler akşam 4 gibi çağırmışlar yani o yüzden dedim yüklenmeyen hiç oralarda beklemesin diye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 23 Ocak 2025; 10:58:24 > -
Otonom sürüşün 7 aşamalı olacağı söyleniyor. Bunun ilk aşama olduğu diğer aşamalarda yavaş yavaş tam otonom sürüşe geçeceği. Sadece şeyi merak ediyorum yükletenlerde direksiyon bırakınca kendisi yavaşlıyor mu? Çünkü ilk başta devre dışı kalıyordu. Sonradan o da eklenmişti.
Klima bende sürekli açık. Yoksa 5 dk ya bşr açıp kapamak gerekşyor. Benim sabit ayarım. Auto 1. Kademe sıcaklık 25. Böyle buğu olmadan ve insanı bunaltmadan bir sürüş elde ediyorum rahatlıkla.
denemedim çok soğuk bakıyorum bu sistemlere
biz terminatör
i robot filmleri ile büyüdük
yapay zeka benden uzak olsun belki şehirlerarasında denerim insanlar genelde şehirlerarasında adaptiften ve şerit takipten memnun ben şerit takibi kısa süreli kullandım şeritten bayağı çıkıp ondan sonra sert bir şekilde geri içeri alıyor beğenmedim şehiriçinde cık dedim ama çarpışma önlemesi fena değil çapraz trafik uyarısı da öyle
bakalım kontrollü kullanmak lazım
-
Otonom sürüş için önce kendi algoritmalarını yazmaları gerek bu bir kaç yıl alacaktır sonra Qualcoom un entegre yapay zeka chiplerini kullanmalı bu da donanım yükseltmesi demek bence makyajla beraber gelecektir aracı Qualcoom un en yeni sistemi Elite platforumuna geçirebilirler böylece çok daha farkındalığı artar aracın sonrası zaten yazılım Tesla gibi adına Donanım 2 diyebilirler mesela ücret karşılığı eski araçlara da bu donanım getirilebilir Tesla böyleydi ilk araçları için
-
Bende bu şekilde ilerleyeciğini düşünüyorum sürecin.
Valla yakında olacak olan o. Bir dilm vardı. Tüm teslalar bir yere gidiyorlardı falan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X