Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (695. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
15 Misafir (6 Mobil) - 9 Masaüstü6 Mobil
5 sn
13.905
Cevap
330
Favori
596.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
49. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 692693694695696
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 30.1.2025)
Giriş

İyi bari yakında iyi bir klima filtresi de takarlarsa sorun kalmayacak. Bu arada ben kendim filtreyi alacam ama iyi niyetli servisimizce takılmaz kendim de takamam diye alamıyorum. Seneye (2. yıl dolunca) 8000 tl servis ücreti alıp yine kağıt filtre takarlar büyük ihtimal

• froce1903 kullanıcısına yanıt
    Bazı kullanıcılar kendi değiştirdi,garanti konusunda bir sorun olmayabilir sonuçta polen filtresi alerjisi vs olanlar için karbonlu taktım dersiniz,bu filtre konusuda güncelleme gelebilir karbonlu olarak çünkü bu araca yakışmıyor,bakım ücretleri 5500 lira civarı son gidenlerin hepsi paylaşımına göre söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osman_58 -- 29 Ocak 2025; 22:17:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Osman_58 O kullanıcısına yanıt

Doğrudur servis ücreti öyle aklımda kalmış ama 5800 dü galiba. Bunun içinde 300 tl ilk filtre değişimi ve 800 tl ilk fren yağı kontrolü var. Baya ciddi bir kazık yani. Filtreyi değiştirebilsem hemen alırım çünkü yoğun trafikte veya dışarda koku olduğunda direk içeri alıyor ama parçayı söküp ön tarafa yatıp değiştirmek zor bence gözüm kesmiyor

Maalesef fiyatı kazik ama diğer elektrikli araçlarda durum böyle,hatta Togg daha avantajlı 2 senede bir yada 40.000 km,filtre değişimi internette videoları vardı sanırsam bi bakın yapabilirim derseniz değişin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aynen öyle, marka da iyi niyetli, servisleri de. Ayrıca Talisca'nızı da aldık, çatlayın  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ftftftftftft F kullanıcısına yanıt

Talisca da artık togg gibidir biz tesla olduğu dönemde kullandık. Hayırlı olsun :)

• Bugün çok komik bir kazaya karıştım. Trafikte ilerlerken arkamdaki audi bir ileri bir geri bir ileri bir geri yaptı küt diye vurdu bana. Kadın şoför. İndim sakinleştirdim eli ayağı boşalmıştı. Viteside R ye almış p ye alıyorum diye arkadakine vurucaktı. Dedim önce p ye alın sakinleşin camı açın inin arabadan vs vs. Anlamadığım aktif fren sistemi yok herhalde ya da kapattı. Benim araçta belli belirsiz çizik var, hasar yok. Onda plakalık kırıldı ön panjur kırıldı.ön tampondaki sensörün olduğu kısın kırıldı sensör kablosuyla sarktı. Sürücüyü emniyet şeridine geçirttim dörtlüleri yaktırıp biraz daha sakinleşin ondan sonra yola devam edin dedim ben yoluma devam ettim. Kadınlar çok panikliyorlar.

• VethekBK V kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam  

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Sürekli uzun yol yapan için elektrikli araç zaman kaybı olabilir. Uzun yolda 700km, şehir içi 1000km üzerine çıktığı zaman alınabilir.

Zaman sorun değilse çok pis ekonomi yaptırabilir ama. Senede 70 bin km yapıyorum, elektrikli araç ilaç oldu bana diyen biri vardı mesela. Acelesi yoksa şarjda geçen zaman sorun değilse bir de taşınabilir şarj cihazı alıp km de 50 kuruşa geziyorsa senede 100-150 bini cebinde kalır.

Ben gönüllü denek olmaya koşa koşa gittiğim için alınmam ona hocam. Burada birçok insan konuştu deneme yanılma ile çözülene kadar ilk alanlar deneyecek diye. İlk 20 bin için öyleydi, belki 30 bin. Çözsünler de sabredelim bakalım.

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Çok doğru bir tercihte bulunmuşsunuz Togg almayarak.

Togg’a özel değil, bütün elektrikli araçlar(kullanım şekline göre) daha ekonomik olabiliyor.

Ancak anladığınız çok doğru, Togg yarım kalmış beta bir araba gibi. Bir arabanın kullanıcısı denek olarak kullanılmamalı, çünkü bu bir ARABA.

Benim gözümde Egea Togg’dan daha iyi, en azından sorunsuz. Eğer denek olacaksak bize ücretsiz verselerdi Togg’u, 2M’ye yakın para sayıyorsunuz ve karşılığında aldığınız şeyler bir sürü garip garip sorunlar.

Araba şarj olmuyor, bunlar hala gidip yeni model ve yeni renk çıkartıyor.

• Bu aralar kasko yenileme yapan var mı arkadaşlar?

Doğa 40 bin diyor, Türkiye 50, ama 24 bin teklif de var başka markada.

3-5 fark olsa doğa seçecektim direkt ama 15 bin de fazla gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 30 Ocak 2025; 11:48:38 >
  • Togg u eleştirenler tadı kaçırınca haklı oldukları hususlarda haksız pozisyona düşüyorlar. İyileştirme için gelinen aşamayı ben de çok yeterli bulmayanlardayım. Her ne kadar iyileşme sağlansa da o kadar azalacak ki sorunlu araç serviste düzeltilirken günübirlik olanların haricinde herkese daha servisteyken ikame araç vereceksin ki anlayım gelişmenin seviyesini.

Bu arada bütün araç alanlar kısmen denek olduğunu kabul etmek zorunda fiyat, kredi performansı ve tüm artısı ve eksisi ile alacak veya almayacak. Tüm togg alanlar daha iyiye gidiş konusunda togg a makul bir baskı içinde olmamız lazım. Togg araç satın alan almayan hepimizin sahip çıkarak yapıcı eleştirmek daha iyiye gitmesi için gereklidir.

• intel10 İ kullanıcısına yanıt

İnsanları sabırları taştı

Ses etmedikçe daha da vurdum duymaz oluyorlar.

Taha Hüseyin bir video çekti sonrasında adamı çağırıp geçiştirdiler.

Hadi kalıcı çözüm bulamıyorsun kendin demişsin Trugo da togg sahiplerine indirimli sarj olacak rekabet kurulu ile protokol gerekiyor

Bu muhabbetin üstünde 6 ay geçti 6 ay

Sorun değil problem değil basit bir şey bunu bile yapmadılar.

Kullanıcı dostu olmadıklarını düşünüyorum.

Benim için kendi milletine garezi olan bir firma

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Çook teşekkür ederim hocam

Diğer arkadaşlar içinde Arızalar konusuna gelirsek burada en son en büyük sıkıntıları yaşayanlardan biriydim. Araba seeviste kaldı. İkinci el almıştım. Kullanmadım bile. Sürekli arıza arıza arıza. En sonunda hallettiler çok şükür. Bende bir sürü şey değişti aracımda. Evet deneğiz. Alanlarda araştırarak alması lazım. Sorunlar problemler her yerde konuşuluyor. Buna rağmen adam aldığında şöyle böyle demeyecek. He bana kalsa ben firmanın problemleri düzeltmeden satmasını yasaklarım mesela. Çünkü şuanda ayıplı mal satmış statüsündeler ve herkesin aslında iade seçeneğide var. Kimse o yolu seçmiyor bu da arabayı sevdikleri için.

• aracımı gecen haziran gibi aldım.13,000 km yol yaptım. bir sefer Antalya tatili 4-5 sefer İstanbul Edirne Bursa seyahati..

araçtan memnun muyum ? çok memnunum. bir sefer sağ çam motoru arızası verdi bosch servisinde hallettim. onun dışında arada enerji hatası veriyor bazen oda sıkıntı yaratmıyor.. çok büyük bir problem yaşamadım.. geçen aradılar adas yazılımı yüklendi.. güzel bişey bazen telefona uğraşırken şeritten çıkmaman için mudahele ve ikaz ediyor...işyerine seyyar şarj cihazıda koydum 3-4 satte full dolduruyorum daha ne olsun...ekonomik rahar ve konforlu araç, yormuyor kesinlikle..isteyen gitsin tesla alsın, isteyen egea, isteyen polo. arkadaşımda tesla var benden sonra aldı. benden daha az menzil yapıyor. ama aracın yazılımı süper ama daha sert yolu hissetiriyor..

sonucta bazen yıkama alanlarında bazen şarj istasyonlarında Togg a binenlerle sohbet ediyoruz memnun musunuz değilmi?

memnuniyet yüksek seviyede ama servis yönetimi biraz sıkıntılı gibi...

velhasıl kelam kim ne istiyorsa onu alsın ona binsinn 

• Konuyu uzatmak istemiyorum ama sürekli bir eleştirenleri dolaylı dolaysız suçlama eğilimi var. Bu bilerek aldın, almasaydın, denek olduğunu bilmeliydin gibi anlamsız bir durum bu.
    Evet 2.99 dan krediyi bilerek kendi isteğiyle aldım ama 2 ay sonra 1.99 dan vereceklerini bilmiyordum.
    Evet araçta sorun olabileceğini biliyordum ama 1 yılda çözemeyeceklerini bilmiyordum
    Evet mesela diğital anahtar olmadığını biliyordum ama yakında (!) gelmeyeceğini bilmiyordum
    Evet telefondan bağlantı gelecek diye biliyordum geldi de ama aylarca ulaşılamayacağını bilmiyordum
    Evet adas aracımda olmayacağını biliyordum katalogda öyle yazıyordu zaten ama eylülde sonra aynı model donanımda alanlara para verirse olabileceğini bilmiyordum.
    Bir de herkes istediğini alır kısmı var ne yazık ki bu ülkede mali koşullara göre tercih yapılıyor. Tesla 750 bin kredi verip aynı paraya araç satsa Tesla alırdım ama 1500 e alınabilecek tek c suv buydu. Bütün eksilere rağmen en azında az paraya alınabilecek en iyi aracı aldım diye pişmanlık duymuyorum. 1.9 milyon peşin verip alsam üzülürdüm net söyleyim.

• Gerçek başarı kıstası memnun olanların ne kadar çok olduğu ile değil memnun olmayanların ne kadar az olduğu ve az olan bu sorunların hayati olmayan sorunlar seviyesinde olması ile ilgili. Her sorun konusu geçtiğinde benim ve etrafımdakilerde ciddi sorun yok yaklaşımı doğru değil.

Bunun altında biraz da aracı siyasal olarak eleştirenlerin olmasından kaynaklı togg taraftarlarının belki haklı alınganlığı olsa da gerçek sorun yaşayan togg sahiplerine haksızlık edilmemesi lazım Taha Hüseyin KARAGÖZ eleştirileri sonrasında veya Fuat Tosyalı Beyin Yönetim Kurulu başkanı olmasıyla ben ekstra bir pozitif kıpırdanma gördüm belki bu ikisiyle de alakası yoktu ama ben bir neden sonuç ilişkisi kurdum.

Sonuç;

Bardağın dolu tarafından bakarsak

- ESA hataları azalma sürecinde

- Servis sayısı artma sürecinde

- Diğer yazılım hususları iyileşme sürecinde

- Eski alınan araçlara 1.5 güncellemesi yapılma sürecinde

- Düşük peşinatla yüksek konforlu bir araca sahip olma imkanı

- Yerli araç olmasıyla orta ve uzun vadede orjinal ve yan sanayi parçalarla ucuz yedek parça ve bakım fırsatı

- Elektrikli araçların ÖTV tutarlarının değişmesi veya fiyat artışlarından etkilenmemek için fırsat olarak görmek

Bardağın boş tarafından bakarsak

- ESA hataları 1.5 sürümlerde azalsa da bitmedi

- Servis sayısı hala yeterli değil

- Yazılım iyileştirme hızları beklenen seviyede değil

- Eski alınan araçların 1.5 güncellemesi istenen süratte ilerlemiyor.

- Benzer araçları toplam tutar olarak yakın fiyata alma durumları (Tesla, BYD gibi)

- Evde tek araç olarak bulunuyorsa ve (kaza veya arıza nedeniyle) servis ihtiyacı durumunda büyük mağduriyetler oluşacaksa biraz riskli bir durum oluşturabilmesi

- Elektrikli araçlarda giderek artan rekabet nedeniyle togg için de çok da fazla ek zam gelemeyecek olması

İşte daha sayılabilecek bütün bu artılara ve eksilere göre kişiler araç almaya karar verecekler her kararın artıları ve eksileri var. Alan da haklı almayan da tavsiye eden de haklı etmeyen de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel10 -- 30 Ocak 2025; 15:30:32 >

• intel10 İ kullanıcısına yanıt

Sen de haklısın 

• VethekBK V kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @VethekBK kardeş bir kurşun mu döktürsen sen yaaa 

• 
Sayfa: önceki 692693694695696
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.