< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (742. sayfa)

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 3.3.2025)
-
-
TOGG çok sıkıntılı , hiç alınmayacak bir araç algısını maalesef yaymayı başardılar. TOGG 10 numara 5 yıldız, çok kusursuz bir araç demiyorum. Ancak 2 ay önce TOGG alan komşumuz hem de Range Rover den geçen zengin bir esnaf abi aracı ile 4 bin km yaptıktan sonra hocam tam olarak şaşkınım dedi. Araç ne zaman arıza yapacak, sıkıntı çıkaracak diye bekliyorum ama çıkarmıyor diyor. Hatta ilk ay Bu otomobil mutlaka sorun çıkaracak hayırlısı ile başıma çok kötü şeyler gelmese bari psikolojisi ile TOGG u kullandım diyor.
Adam TOGG'un sorunlu bir araç olduğunu düşünerek almış. Ama 2 aydır ciddi hiç bir sorun yaşamayınca çok şaşırmı. Komşumuz ile bu muhabbetimiz 5 gece boyunca sınav kampından çocuğunu ve beni 22.30 dan sonra okuldan TOGG ile alırken yaşandı.
-
Sadece bu forumda yine olsa yine togg alırım diyen onlarca forum üyesi var. Siz TOGG baş belası, alınmaz, sakın bulaşmayın diyenlere bakmayın. İçlerinde haklı olanalar ve yeni bir markanın sıkıntısını gerçekten yaşayarak canı yananlar var ama onların en az iki katı propaganda yapanlar var.
-
Asıl duygusal bakan sizsiniz, 2 yıldır satışlarda kayda değer bir artış yokken 2 yil sonra 100 bin araç satar diyorsunuz.
"TOGG'un %23 hissesine sahip olan Turkcell, TOGG hisseleri kaynaklı 1,6 milyar TL zarar ettiğini açıkladı."
4 işlemlere 2024 te toplam ne kadar zarar ettiğini hesaplayabilirsiniz.
Önümüzdeki 1 2 yil Togg için daha zor olacak. Chery fabrika kuruyor, Çinlilerin avrupada kurdukları fabrikalar üretime başlayacak. Togg bugün bir elin parmakları kadar model ile rekabet ederken önümüzdeki yıllar son teknoloji, her bütçeye hitap edebilen yüzlerce araçla rekabet etmek zorunda kalacak. Togg ilk 6 yıl önce tanıtıldı, arabanın yüzü teknolojisi eskidi bile. Cinliler neredeyse haftada güncel teknoloji 1 elektrikli araç tanıtıyor. 1 araba çıkarayım ufak makyajla 5-6 yıl satarım devri bitti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesajınıza duygusal değil de teknik veriler ile tek tek cevap yazaım;
1-TOGG'UN SATIŞ RAKAMLARI; bunu da i3 yönden ele almak gerekir.
a- Lansman Dönemi: 50-60 yıllık bir özlemden sonra tasarımı mükmemel hem de özellikleri çok fazla bir yerli otomobil için 175.000 ön talep oluştu. Belki siyasi tercihin kurbanı, belki yanlış strateji aceleci davranılarak 20 bin adet otomobil üretim ve satışı bir kaç aya sıkıştırıldı. iki defa fiyat artışı ve ilk üretimlerde yaşanan ciddi hatalar ile kura ile alanlar resmen TOGG kurbanı oldu. Kura ile alanların araçlarında sıkıntı olmayanlar bile 13 ay öncesinde bu gÜnün fiyatı ve bu güne göre çok daha olumsuz kredi koşulları ile resmen mağdur edildi. O mağdurlardan birisi de kardeşim. 36 aylık krediyi aylık yüzde 3 civarında bir faiz oranı ile çekti. Aracında ise ciddi sıkıntı yok. 20 bin kmyi geçti. Tüm bu olumsuzluklar yani hem kuraya katılan TOGG gönüllülerinin yüksek fiyat ya da kredi maliyetine maruz kalmaları hem de ilk araçlardaki doğal sıkıntılar müşteriyi markaya küstürdü.
b- 2024 Satışları: ilk yılın son aylarında aylık beş, altı binleri bulan satışlardan sonra ocak 2024 teki 1100 adetlik satış ile togg resmen şok yaşadı. Öyleki ara ara yapılan kredi kampanyalarına rağmen 2024 9 aylık satış adedi 17 bin civarındaydı. Yeni finansman kampanyaları, ücretsiz bir yıllık şarj, esnafa 1.5 milyonluk kredi falan derken 2024 satışları 30 adedi buldu. Satışların artmasında 2024 kasım ayından sonra üretilen araçların çok dah iyi olması vardı.
c- 2025 ve Sonrası: Geçen senenin tersine ocakta 1570 adet, subatta 2 bin küsür adet ile TOGG yıla çok iyi başladı. Hem de ciddi bir finansman kampanyası olmamasına rağmen. Gelecek için durum çok daha umut vaad ediyor. Pek çok kişinin beklediği sedan modeli yurt dışı ihracatı ve markanın giderek daha sorunsuz üretim yapması gibi durumlar bu söylediklerimi destekliyor. Zaman hızlı geçiyor. Bu mesajım kayıt olarak burada dursun. 2025 te yıllık toplam satış 50 bin adedi geçecektir.
2- ÇİNLİ MARKALAR: BYD olsun Chery olsun TOGG'a zarar vermez tam tersi elektrikli araç hacmini genişletiyor. Çinli markaların Türkiye'ye gelmesi Tofaş, Fiyat gibi markaları tehdit ediyor. Özellikle Tofaş markası Türkiye şartlarında elektrikli yatırımı konusunda çok kötü durumda ve gidişat Türkiye'nin en büyük Otomativ markası için çok kötü. Çünkü yıllık yarım milyona yakın üretim kapasitesi olan fabrikadan bahsediyouz. Şartlar benim dediğim gibi olmasaydı Devlet Çinli markaların ülkemize gelmesi için elinden geleni yapmazdı. Onlara resmen ya Türkiye'de fabrika kurarsın ya da sana vergileri aşırı artırarak elektirkli aracı hiç sattırmayarak engellemeler yaparım dedi.
Tam da bu tartıştığımız konu ile ilgili DOLUBATARYA nın yeni bir canlı yayın videosu var. bir sonraki mesaj ile onu da bu siteye eklerim.
3- TOGG 6 YIL ÖNCE TANITILDI DEDİNİZ; DOğrudur 2019 yılı 27 aralık tarihinde Bilişim vadisinde birisi Prototip, birisi daha prototip seviyesine gelememiş iki model tanıtıldı. 5 yıl 2 ay 7 gün önce yapılan bu tanıtımda ortada ne fabirka, ne üretim hatta marka ismi bile yoktu. Bu tanıtımdan 1.5 yıl sonra fabriaknın temeli atıldı. Sonuç olarak TOGG'un araç üretim ve satışı 2 yıllık bir serüven. Kısaca ortada 5-6 yıllık bir aynı araç olayı yok. Tesla'nın model 3'ü 2016 yılında tanıtıldı ve makyajlanarak 7- 8 yıldır satıyor. Model Y de 3 yıldan fazla zamandır makyajlanmadan satıldı. TOGG ta da TF 10, TX 8 derken yeni modeller sırada.
4- TOGG ZARAR EDİYOR MUHABBETİ: Yeni kurulmuş bir marka için ilk yıllarda kar beklemek mantıklı değil. Tesla ilk 5 yılında öldü öldü dirildi. Battı battı çıktı. TOGG için ilk iki yıl için durum daha sağlıklı ve stabil gidiyor.
5- GENEL SONUÇ: Tüm dünya elektrikliye doğru gidiyor. Yüz yıllık markalar , yılda 8-10 milyon adet araç satan içten yanmalı üretim yapan markalar zorlanıyor. TOGG fabrika kurduğu sirada Türkiye'de yıllık elektrikli araç satış oranı binde 3 civarındaydı. Elektrikli araç pazarı ülkemizde 3-4 yılda 30 kat büyüdü. Yıllık 100 bin adet olan yıllık elektrikli araç satışı yıllık 400-500 binlere ulaştığında bundan en fazla faydalanacak marka TOGG olacak.
-
Dolubataryayoutube
https://rackdepo.com adresini ziyaret ederek Türkiye'nin en büyük yedek parça stoğuna göz atabilirsiniz. #isbirligi 00:00 Togg Batıyor Mu? 14:00 Sponsor 15:15 Tesla yıllarca zarar etti! 17:00 T10F 19:00 T8X 21:30 TOGG'un servis problemleri 25:00 Çin'de Tesla FSD serüveni 30:00 TOGG İsyanı 34:00 Wayve ve otonom sürüşün geleceği 41:15 Otonom sürüş ve hukuki düzenlemeler 44:15 TOGG'un Avrupa satışları ne zaman başlıyor? 45:45 Mercedes katı hal batarya 47:40 BMW iX3 49:00 Hyundai 50:30 MG 51:30 Zeekr 53:00 TOGG BATMIYOR! 53:35 Araçlar geri çağrıldı! 55:40 Geleneksel BYD İsyanı 1:07:00 Ioniq 6 1:09:00 Model Y 1:12:00 Model Q 1:16:30 Xiaomi SU7 ne zaman Türkiye'ye geliyor? 1:21:40 Renault 5 1:24:55 Volvo SE90 1:27:22 Kısa kısa soru cevaplar 1:34:10 Ford Capri 1:36:40 TOGG-Tesla güvenlik özelliklerinin karşılaştırması 1:39:00 Kapanış Kanalımıza destek olmak için: https://www.youtube.com/channel/UCLRYyGAoqR26MpjAmbrG6oQ/join Hepsi ve daha fazlası için Dolubatarya.com ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. X: x.com/dolubatarya Linkedin: linkedin.com/company/dolubatarya Instagram: instagram.com/dolubataryahttps://www.youtube.com/live/M0zP2_x2yLo?si=T5995navXDrcBS-q -
Yakın zamanda Togg alan arkadaşlar,sanıyorum eskisi gibi artık sıraya yazılma,kuraya katılma gibi bir durum yok sanırım.
Uygulama üzerinden hemen ön sipariş verebiliyoruz.
Birde 900k kredi cazip duruyor.
Krediden fayfalanıp alanınız oldumu bir de hangi versiyon kaça aldınız?
-
+1923
-
Turkcell denen emici alışmış tabi 10 liralık GSM hizmetini 100 liraya millete çakmaya. Tabii zarar ediyorum der. İnanmıyorum ben o zarara . Kardan zarardır o. Ayrıca TOGG ucuza satılan bir araç değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Telegramda paylaşan olursa atarımquote:
Orijinalden alıntı: jethocateşekkürler.
Elektrikli olmayayn araçların da model dökümü oluyordu. Onu sitede payaşacakmısınız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şehir efsanesi mi?
Tamam
o çin markalarının avrupa satışları ortada, kalite problemi var. koca koca markalar salak değil her sene yeni araç çıkarsın telefon gibi satsın ama sonra çinliler gibi dayanıklılık problemleri ortaya çıkar. sen bakma burda sabah akşam çin övenlere rusya pazarından analizler geliyor çinlileri kullananların hali içler acısı.
Turkcell zarar yazmış. yazacak tabi Tesla başabaş noktasına gelene kadar kaç milyar dolar para yaktı, kaç kere batmanın eşiğinden döndü haberiniz var mı? Yeni kurulmuş bir firmaya çok acımasızca davranılıyor. Ürün gamına b/c hatchback ekleyip fiyatları erişilebilir seviyede tutup kredi desteği ile Togg çok ciddi satış rakamlarını yakalar yeter ki kaliteden ödün vermesin.
-
Evet, şehir efsanesi.
-
İkame olarak Clio verildi, neden 0 aldığım araba varken Clio kullanayım ki?
Tamam
Togg batmaya mahkum
Selamlar herkese, aracım 12bin km oldu genel olarak ufak tefek problemler haricinde memnunum lakin araç biraz fazla mı zıplıyor diğer aracım passat onda hiç böyle bir sey yaşamadım ilk kez suv araç kullanıyorum sizce ne olabilir sorun mudur bu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaTogg batmaya mahkum
hiçbir şey olmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: grnday1Selamlar herkese, aracım 12bin km oldu genel olarak ufak tefek problemler haricinde memnunum lakin araç biraz fazla mı zıplıyor diğer aracım passat onda hiç böyle bir sey yaşamadım ilk kez suv araç kullanıyorum sizce ne olabilir sorun mudur bu?
sıfır mı aldınız hocam?
benim araç ilk üretimlerden. o sorun vardı da ben sorun etmiyordum açıkçası. ön taraftan ses geliyor diye gitmiştim. serviste bir gün elemanlar abi arka amortisörler de ses yapıyor, değişecek dediler. randevu verdiler, götürdüm değişti. daha rijit oldu araç. ön amortisör kulesi de ses yapıyordu, yağlandı ses geçti. ilk üretimlerde ses sorunu oluyor, değiştiriyoruz dediler. yeni üretimler zaten iyileştirilmiş parça ile geliyor. yine de servise yolunuz düşerse bi kontrol etmelerini isteyebilirsiniz.
-
Geldiğim yere geri dönmek için T şeklinde bir yolda aracın önünü yokuşa verip tam sağ veya sol manevra yapıp aracı saldığımda bir ses geliyor. Bugün yine yaptı. Daha önce benzerini yaşayan vardı diye hatırlıyorum. Sebebi nedir acaba, daha önce gören-duyan-okuyan-yaşayan var mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X