Şunu merak ediyorum, 170 180 basa basa aralıksız gittiğinizi düşünün kaç km gideriz tek depo ile ? |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (747. sayfa)

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 8.3.2025)
-
-
engin özerenin togg ile 3. gün videosunda sipariş verenler şunları yazmış
-
hocam o hızlarda elektrik motoru ortalama 100-120kw civarı enerji çekse %100-%0 batarya dolu olsa 88.5kw enerjiniz var
Hesabı siz yapabilirsiniz :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
o zaman ben bu masaya hiç oturmayayım belki 2 3 yıla oturabilirim
-
150 km ancakquote:
Orijinalden alıntı: veni60Şunu merak ediyorum, 170 180 basa basa aralıksız gittiğinizi düşünün kaç km gideriz tek depo ile ?
hocam bayramdan önce teslim alayım bir şey istemiyorum, ama zor dedi tanıtım yapan kişi, yorumlar ise tam tersi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu anki aracınız nedir ve bu aracınızla aralıksız basa basa 170 ile gittiğinizde kaç km gidiyorsunuz?
-
Hocam ülke şartları malum belli kaldırımlarımız yarım metre maalesef o yüzden genelde sorun oluyor bu yanlış düşünülmüş ki t 10f de böyle değil.
-
Binek araçta zaten olmuyor hocam. Genelde suvlarda kullanılan bi tasarım.
kurumda megane 4 var kış günleri üzerimizi mahvediyor mesela. pantolunun baldır kısmı her inişimizde çamur oluyor.
Hmm sadece suvlarda olduğunu bilmiyordum.
Ancak yine de ülkemiz şartlarında bir sıkıntı.
-
Binek araçtada yapılabilir , asıl onlara lazım çünkü inip binerken çok fazla eğilmek gerekiyor
Tasarım olarak şuanki kapı kaplaması güzel ama fonksiyonellik olarak marşpiyeli tercih ederim ,maalesef kaldırım taşları standart değil
Bu arada plastik kaplamanın ön ve arka tekerleğe doğru aşağı eğimgüzel detaylardan ayrıca kapı altına doğru köşeli eğimde çok başarılı
Aslında yeri çizgisi hazır ufak dokunuşla olabilir , normali ve maspiyellisi resimlerde , üretim versiyonu şeklinde çektim çizgileri :)
bugün mesela park yerinde 308 kaldırıma neredeyse sıfır yanaşmış ve sürücü inmiş ,toggla öyle yanaşsam inemezdim kaldırım normalden baya yüksek , açıkta durmak gerekiyor kapıyı açabilecek kadar , ee malum park yerleri yollar dar her zaman açığa yanaşılmıyor @tsfirtina
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 9 Mart 2025; 22:27:48 >
-
Aa aynen güzel yerden çizmişsiniz :) tam kapının metal kısmının bittiği yer sanırım işte böyle olsa baya farkeder. Bence uçuk bi fikir değil çünkü baya kişi bundan bahsediyor videolarda da var. Sonuçta burada kullanışlılık her zaman ön planda gelir. Kullanışlı olmadıktan sonra altın kaplama olsa ne yazar. Plastik kısma bi çeki düzen verilse belki yapılabilir bilemiyorum artık. Tabi bu sefer iç kısımdan nasıl görünür alt kısım alta sabitlense o da soru işareti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Metalin biraz daha altı , alttaki resim ,orada plastiğin eğiminin başladığı çizgi zaten var ,oradan olursa evet hiçbir yere sürtmez zaten aracın altı epey yüksek , resmi tıklayınca büyük görüntüde belli oluyor telefonda pek belli olmayabilir :)
şuan ki haliylede görünümü güzel
-
quote:
Orijinalden alıntı: bilgi@sayarŞu anki aracınız nedir ve bu aracınızla aralıksız basa basa 170 ile gittiğinizde kaç km gidiyorsunuz?
Bmw G20 320i aracımla 450-500 arası rahat gidiyordum
O zaman 170 ile gitmiyorsunuz, sadece normal insanlar gibi o hıza çıkıyorsunuz bir müddet kullanıp tekrar normal hızlara düşüyorsunuz diye düşünüyorum. Benzinli aracımla şehir dışı 100km altı hızlarla 1000km ve üzerinde gidebiliyorum. Ama hızımı 180'e çıkarsam ve bahsettiğiniz gibi basa basa gidip hiç yavaşlamasam muhtemelen 400km ya giderim ya gidemem diye düşünüyorum. Ayrıca kafam kaldırmaz bu hızda uzun süre gitmeyi. Elektriklide sorun olmaz belki ama bu kez de yol sesi rüzgar sesi girer devreye yine uzun süre duramayız büyük ihtimalle.
Kabaca: herhangi bir araç, bu hızlarda kağıt üzerindeki değerin 3 katını tüketse 500km yol yapabilmesi için 1500km menzilli olması gerekir. Bu da değişken olacaktır, örneğin karşı rüzgar varsa, yağış varsa yine menziller ciddi oranda değişecektir. Sürtünme katsayısı düşük bir araçtaysanız bu etkenlerin menzile etkileri daha düşük seyredecektir.
Ekleme: DrTr biraz önce canlı yayında EV3 soran birisine 100 ile gidersen 500km'yi yakalarsın, 140 ile gidersen menzil yarı yarıya düşer demiş. 39. dakikada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 10 Mart 2025; 0:52:32 >
-
Yok onu kastetmedim. Çizdiğiniz yeri gördüm zaten. Siyah kısım içteki kapının metal kısmının üzerinde zaten. Yani kapının metal kısmı sizin çizdiğiniz yerin içine kadar iniyor. Umarım anlatabildim :)
Dediğim gibi şu anki hali güzel ama işte kullanışlılık yok.
bu araçla full depo 170-180 le 500 km gidebiliyorsan helal olsun. Zira aracın deposu ortalam 60 litre. 100 km yakıt tüketimi 8-9 litre ki bu da elektrikli araçlardaki gibi wltp hesabı yapılır. Bu tüketim ile 730km civarı menzil sunar. Yani sen 170-180 ile full gitsen bile 500 km gidemezsin. Zaten o süratlerle sürekli gidebileceğin bir alanda yok. Togg ile de 170-180 seviyelerine çıkarsın anlık. Ki o zamanda en fazla 200-250 arası menzil alırsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VethekBK -- 10 Mart 2025; 5:29:28 >
Cumartesi günü aracımı akşam iftar saati sokakta bulunan bir dükkanın önüne parkettim, işimiz bitti geri araca geldim kapıları açtım birden silecekler pat küt çalışmaya başladı sert bir şekilde cama vurdu, meğer sığırın biri silecekleri kaldırmış. Yani silecekler kalkık durumda kapıları açarsanız kendi kendine çalışmaya başlıyor. Zarar oldu mu derseniz, aniden kendi kendine kapandığı için kaputa çarptı ve 5 cm kadar kaput ucundaki boyayı kaldırdı. Bilgilendirme için yazdım binmeden önce aracınızı kontrol edin.
-
Telegramda da bir sürü kişinin başına geldi sileceklerin tasarımı çok kötü o kadar kaputa gömülmez😪
Arkadaşlar klimayı sadece fan modunda çalıştırma nasıl oluyor ? Yani klima açıyoruz ama menzil düşüyor mesela ama ben sadece dışarıdaki hava gelsin istiyorum yine de klima açılmış oluyor. Böyle bir kullanım yok mu ? Ya da fan açıldı diye mi yazılımsal olarak menzili düşürüyor. Ac açık olunca mı bataryadan yiyor ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X