Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (745. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.977
Cevap
349
Favori
650.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
18. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 743744745746747
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 8.3.2025)
Giriş
  • Kış aylarında cebelleştiğimiz 30-40 kwlardan sonra havalar ısınınca karşılaştığımız durum gözlerini dolduruyor insanın:)

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.1.1.1. 1 kullanıcısına yanıt

Maşallah , işte 2 ay soğuk diyelim , bundan sonra hava ısındıkça daha da iyi değerler daha uzun menziller göreceksiniz  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

• quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Azıcık utanma olur diyeceğim ama dini imanı para olmuş distribütörlerde ne arar o duygu😪

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Umurumda değil. Emsali kredili daha büyük bataryalı yerli ürün TOGG vardı değil mi. Yok ısı pompası yok LFP batarya yok 600km topu palavraydı anlayacaklar.

• ccecy kullanıcısına yanıt

+1453

• merhabalar;

bende 2 gün önce siparişi vererek TOGG v2 uzun menzil aldım. bu siparişi verirken hem tesla y sr hem e 208 hemde togg a sahip arkadaşlarımdan rica edip araçlarını kısa süreli denedim. en çok rahat ettiğim ilginç bir şekilde togg oldu. ilginç diyorum çünkü ilke kez elektrikli bir araç sürdüm ve bu teslaydı ama sonrasında sürdüğüm togg daha rahat hissetirdi.

Garanti üzerinden 900k lık krediyi kullandım. biraz acemiler ama hızlı çözüldü konu. blokeli olarak hesapta gözüküyor tutar. uygulamada gözüken diğer belgeleri de yükledim ama vekalet biraz kafamı karıştırdı. sahip olduğum tüm araçlar diye başlıyor. mh yi aradım ben neden tüm araçlarım için vekalet veriyorum dedim matbu bir yanıt okudu, önemsemeyin bir şey olmaz dedi kapattı :) pazartesi ödemeyi yapmayı planlıyorum. sonradan evraklara bakarken aklıma bir soru takıldı. trafik sigortası yaptırdım fakat kasko için tutar yüksek gözüktü. mutlaka kaskoyu da yaptırmamız gerekiyor mu? biraz daha araştırıp belki şartlarını değiştirip daha uygun bir şey yaptırmak istiyorum.

Birde tecrübeli arkadaşlardan teslim anında mutlaka şunları da yap dedikleri şeyler varsa onları duymak isterim.

Not olarak bir yazılım mimarı olarak belirtmeliyim ki yazılımcılar ne kadar mükemmel yazılım yapmaya çalışırlarsa o kadar işin içinden çıkılmaz oluyor. bu nedenle çalışan iyidir, mükemmeli sonraya bırak gibi bir motto genelde takımlara söylenir. bu asla mükemmele ulaşamayacaksınız değil, kullanıcının ihtiyacını gider, kullanıma sun, dönüşleri al ondan sonra tekrar geliştir demek. bu nedenle togg a ilk başta çok olumlu bakmamıştım ama 1.5 ile baya bir sorunun çözüldüğünü gördüm arkadaşlarımda. markaya geri dönüşler verildikçe daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emk7 -- 7 Mart 2025; 22:1:6 >

• emk7 kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın inşallah.

kaskoyu yaptırmak zorunda değilsiniz. ama tabi yaptırırsanız içiniz rahat olur.

kaskoyu genelde herkes Doğa Sigorta'dan yaptırıyor, çünkü Togg'a özel kasko poliçeleri var. Kaza olduğunda ödemeyi doğrudan onlar yapıyor. Diğer kaskolarda ödemeyi siz yapıyorsunuz, daha sonra sigorta şirketiniz size ödüyor. Bu da yüksek meblağlarda sizi zorlayabilir.

vekalet standart bir metin olarak veriliyor, bir sürü isim oluyor altında zaten görmüşsünüzdür, artık aracınızın işlemlerini yapma görevi kime denk gelirse diye hepsine birden vekalet vermenizi istiyor. kurumsal bir firma sonuçta sorun olacağını sanmıyorum ama tüm araçlarım kısmı bana da saçma geldi.

teslim anında her araçta olduğu gibi zaten vuruk çizik gamze vs var mı diye bakarsınız. bir de teslim aldıktan sonra en yakın istasyonda şarja takmanızı öneririm. eğer sorun varsa servisten çok uzaklaşmadan tespit etmeniz iyi olur. araçların kalite kontrolü yapılıp teslim ediliyor zaten, bunun dışında benim gördüğüm pek kritik bir nokta yok.

tekrar hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz.

İlginç değil, çünkü neredeyse herkes T10X'in malzeme kalitesinin daha iyi olduğunu söylüyor(burada Ioniq5 ve Mini'yi de kaliteliler arasında görüyoruz). Doğa en düşük kaskoyu veriyor ama sigortacı çok ısrar ettiği için 6 bin TL daha fazla verip başka marka yaptırmıştık biz.

Teslimat merkezi seçecekseniz Ankara seçmeyin, üstteki arkadaşın söylediği kalite kontrolün benim aracıma yapılmış olma ihtimali neredeyse yok, çünkü araç eksikli/kusurlu teslim edildi. Geçmiş mesajlarımdan detayları okuyabilirsiniz. Servis gördükten ve yazılımları yüklenip arızalı parçalar değiştirildikten sonra ekranların açılmaması ve kapanması, bir de ESA'ya düşmeden şarj kesmesi dışında yazılım sorunu kalmamış gibi görünüyor. Meridyen almadığım halde ses sisteminden gelen trim sesleri galiba kronik, bunların dışında kalan sorunlar çözülmüş gibi şu anda. Bir iki hafta içinde bir güncelleme daha geleceği ve ekran sorunlarının çözüleceği konuşuluyor onu da eklemiş olayım.

Evet tüketim verisiyle bitireyim kışın ısıtıcıyla 36-40kW tüketen araç şu anda ısıtıcı çalışmadığı için 18-21kW tüketiyor. Bu durum %80 batarya ile 420km olarak verilen menzil değerinin kışın 200km(planlı klima kullanılırsa daha da düşecektir) olduğu gerçeğini ortaya koyarken bu tüketimin büyük oranda ısıtmaya(batarya ve/veya kabin) harcandığını da gösteriyor.

• Arkadaşlar v1 lerde kör nökta tespiti park sensörleriyle oluyor sanırım ama hep sağ taraftakini uyarıp belirtiyor. Sol taraf için bu özellik yok mu ?

• tsfirtina kullanıcısına yanıt

V2 lerde 2 taraf içinde var ,göstergede de gösteriyor kör noktadakileri ,sağ ve solda , V1 ler farklı mı ?

• alfa-x kullanıcısına yanıt
    ayna üzerinde var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hayırlı olsun  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU  etrafını dolaşın açılı bakın , çizik gamze var mı , fonksiyonları test edin camlar ,cam tavan perdesi , ses sistemi ,bagaj ,döşemeler herhangi sıfır araç alırken bakılması gereken şeyler işte ,gördüklerinizi teslim formuna yazdırabilirsiniz

şarj kablosu AC için ,lastik tamir kiti ,çeki demiri bagajdamı kontrol edin ,ilk yardım çantası ve yangın söndürücü ve halıflex paspaslar veriliyor ,ruhsatı almayı unutmayın :) benim eve gelince aklıma geldi Allahtan teslim eden hanımefendi kolçağa koymuş

lastik havalarını 45psi teslim ediyorlar genelde onları 38 e indirin ,trugo ,wat ve benzeri şarj uygulamalarını önceden telefona indirip ödeme kartını tanımlayınki şarjda bunlarla uğraşmayın :)

Aracı kapatmak için durduktan sonra frene basılı iken P tuşuna basın ,sonra start /stop yapınca bekleme yazıyor araçtan inebilirsin demek , kapatmadan önce vitesi N ye boşa almaya gerek yok

çalıştırmak içinde ilk start/stop a basılır ,Aksesuar moduna geçer ,sonra fren pedalına basılıyken 2.kez basılır Hazır moda geçer ,eğer acele varsa ilk binişte frene basılıyken start yapılırsa doğrudan Hazır moda geçer

Yüz tanımayı yapın büyük kolaylık koltuklar hafızalı ,ayar sonrası ,ayna ayarları vs koltuk hafıza tuşuna basılı tutunca sizin profile bu ayarları kayıt eder

Vites değiştirmek için ayak hep fren pedalında olacak buna dikkat , hazır modda frende iken D ye alıp gidebilirsiniz

şarj ederken aksesuar modunda şarj edeceksiniz , istasyona yanaştın ,aracı kapattın bekleme modu ,bir kez start a bas aksesuar , ben araçtan inince uygulamayı açıyorum , şarj kapağını açtık ,şarj tabancasını aldık araca taktık amber renk yanar led ,sonra uygulamadan istasyonun hangi tabancaysa A veya B onun QR kodunu okut , şarjı başlat tuşuna bas , şarj ledi turkuaz yanıp söner şarj başlar ,şarj başlamaz ise led kırmızı yanar ,bazen şarj istasyonu bozuk olabiliyor ,tabanca takılı uzun süre bekler şarjı başlatmazsan yine kırmızı olabiliyor , bu durumda içeriden veya şarj kapağına basarak tabancayı çıkar yapıyorsun ondan sonra şarjı çıkarıyorsun ,uygulamadan da şarjı sonlandır yapılıyor ,sonra araç aksesuar modundamı onu kontrol et genelde bu unutuluyor .:arj bitimi tabancayı çıkarmak için araç içindeki menüden veya direksiyon sol tuşundan şarjı bitir&kilidi aç tıklanıyor

araçta alarm var ,2025 lerde varmı bilmiyorum çocuk ve evcil hayvan koruma modu var ,arka koltukta eşya varsa , kemer takılıysa içeride birşey var sanıp alarm çalabiliyor

bir aya hepsine alışırsın ,kullanımı çok keyifli ,açarken acele etmezsen 30sn beklersen hiç sorun yaşamazsın  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU gerçi arkadaşında togg varmış  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

trumore da ve web sayfasında e-kullanım kılavuzu var herşey ayrıntılı anlatılıyor onu mutlaka indirin yanında verilen kitapçık ayrıntılı değil

• Evet aynada var ikisinde de var  , @tsfirtina sende göstergede sol taraf için gösteriyor mu? aksesuarda yol kenarında beklerken bile çalışıyor motorsiklet araba , yanıyor deneyebilirsin ,eğer göstergede var aynada yok ise aynanın değişmiş olma ihtimali var mı ? sanırım 2.el aldın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 8 Mart 2025; 1:24:10 >

Hocam v2 leri tam bilmiyorum ben ilk kez kullanıyorum da v1 benim araç. Yazılımsal ya da başka bir sorun olabilir sonuç olarak sol taraf zaten bakmam daha kolay ama sağ taraf olarak düşünülmüş olabilir. V1lerde ayna üzerinde v2lerde park sensörünü kullanıyormuş sanırım. Yani sonuçta sol arkada da park sensörü var. Olmadı sol arka sensörler çalışıyor mu ona dikkat ederim.

Evet 2. El ama v1lerde zaten kör nokta sensörü aynada değil park sensörünü kullanıyor.

• Teşekkürler @bilgi@sayar hocam. Ankara'da yaşadığım için Ankara seçtim bile. Daha detaylıca bakacağım demekki. Olmadı arkadaşı yanıma alırım teslimat giderken, o daha hakim sonuçta.

@alfa_x hocam teşekkürler. Lastik basıncı 19 için fazla gibi cidden ama fabrikadan böyle çıkıyorsa düşürmek doğru olur mu? İndirince daha fazla konfor sağlayacağı kesin tabii. Şarj uygulamasını iyi dediniz hocam, onu hemen yapayım.

Bende bir sigorta şirketinde çalışıyorum. Bu sabah uygulama üzerindeki tekliflerle bir baktım. bizim şirketin çalışan teklifi ile aralarında neredeyse 2 kat fark var. Ben bizim şirketin teklifine pahalı demiştim, baya uygun kaldı 🫣

• tsfirtina kullanıcısına yanıt

Kör nokta bizdede arka yandaki sensörle çalışıyor , sadece kör nokta uyarı ışığı aynada  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 8 Mart 2025; 10:52:2 >

Bende Ankarada yaşıyorum buradan teslim aldım ama Mayısta bu kadar araç yoktu :)

Son kontroller zaten Fabrikada yapılır , burada sadece teslimat yapılıyor , yazılım atılıyor cila temizlik teslim , görevli anlatıyor ,ama taşımada yolda birşey oldumu kontrol şart ,gözden kaçırabilirler

lastikler için şöyle kapıda tam yüklüyken arka lastikler için 45psi yazıyor ,aracın boş ağırlığı 2.2 ton civarı  , 2 kişi ve yarım bagaj içinde sanırım 34 veya 36 yazıyor ,lassalar yumuşak lastik ben 38-39 kullanıyorum , 36 kullananlarda var  

kasko ben geçen yıl mayısta 18-19 bin civarı yaptırmıştım ,yaş var :) kaza yoktu , 15 yıldır kaskom yoktu

ekran koruyucu jelatinlerin düzgünse ,rahatsız edecek kadar kabarcık yoksa sadece kulakçık kısımları kes kalkmasın diye ,bence sökme , tabii herkesin kullanımı farklı ,tekrardan hayırlı olsun  hangi renk iç dış ? birde hazır konfigürasyon mu seçtin ?

Neva şarj , Fastgo şarj bunlar Ankara firması ve fastgo fiyatları uygun ve sorunsuz  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 8 Mart 2025; 10:54:2 >

Hocam Kapadokya dış, siyah iç aldım. Hazır yoktu özelden oluşturdum, meridian dışındakileri aldım. Arkadaş çok fark etmiyor demişti. 10 yaşında bir oğlum var. Krem içe yazık olur dedim🤣 3 yıldır sigortacılık alanında çalışıyorum öncesinde kaskom benimde yoktu hiç. Çalışan kasko ile uygun olunca yaptırmaya başladım bende. Öncesinde Auris dizel vardı. Kaskoyu 4k ya yaptırmıştım. Şimdi şirketim 20k verdi bana togg için. Ondan fazla geldi ama en uygun bu gibi duruyor. Sanırım yaptırırım. Tabii seni bilmiyorum ama bende 40 oldum hocam. 20 yaşımızdaki deli hallerimiz kalmadı.😅

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emk7 -- 8 Mart 2025; 11:20:19 >
  • 
Sayfa: önceki 743744745746747
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.