Şimdi Ara

Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
747
Cevap
3
Favori
46.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlısı bayağı heyacanlıyım ve meraklıyım, Honda sevdamı yerli araç bitirebilir mi göreceğiz
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Sektörde ulusal ve uluslarası çalışan bir homolasyon mühendisi olarak söylüyorum. Sürekli maliyetleri aşağıya çekmek için yerlileşme baskısı altında çalışan bir mühendis olarak söylüyorum. Parça yerlileştiren bunların ulusal uluslararası tip onayları ve mevzuatı üzerinde çalışan bir mühendis olarak söylüyorum.

Yeterli mi?

Ben otomotivde arttığını buna istinaden söylüyorum siz azalacağını neye istinaden söylüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 27 Aralık 2019; 11:42:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü!
  • quote:

Orijinalden alıntı: karmakan

tasarımı umrunda değil fiyatı 30 bin lirayı geçmesinde alalım. yerli dediğin ucuz olur.
    Yerli olan ucuz olmaz kalitesiz olan ucuz olur. Aracın fiyatı bence minimum 30 bin dolar civarı olur

• Cidden bende heyecanlıyım.

Akp'ye mualif biriyim.

Fakat bu parti olayı değil.
  • fiyatı 100k altında olmadıktan sonra boş. 200k lardan bahsediliyor. yine vatandaşın yüzde 90 için hayal.
    birde yine alım garantisi verilmiş, akepe ve saray makam araçlarını bunlardan kuracaksa en azından bu adimda desteklerim. ama işin içinde akepe olunca var mı bu işin içinde bir bit yeniği demeden duramıyor insan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cuma cikisinda mi aciklancak ?

• KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Habert*rk yazıyı okuyun. Fabrikanın bir çivisi bile yok. En az 5 sene daha yollarda olmayacak. Daha proje çalışanlar bile yok.

Kaç senedir yerli araba muhabbeti mide bulandırdı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazall

Habert*rk yazıyı okuyun. Fabrikanın bir çivisi bile yok. En az 5 sene daha yollarda olmayacak. Daha proje çalışanlar bile yok.

Kaç senedir yerli araba muhabbeti mide bulandırdı.
    Bende farkındayım gereksiz yere uzadı fakat bu sefer öyle yada böyle sona yaklaşıldı.

En azından şu anda en ciddi adımlar atılıyor.

Şunuda unutmayın emeklemeden yürünmüyor.
  • Aracın bataryası ve jantları markası açık açık ekranlarda çıkmaya başladı, jantları beğendim kaslı ve örümcek görüntüsü var gibi. Motoru 'da şasesi de görülüyor artık. TRT Haber.
  • Marka yerli, tasarımları yerli (aracın dış görünüşü bunun küçük bir kısmı) ise ve piyasada yer edinip cari açığı azaltıyor, aynı zamanda iş kapısı açıyor ise buna yerli ve faydalı üretim demek gerekir. Bu noktada marka yerli, iş kapısı açacak olması artı etkiler olarak dururken, tasarımların "yerlilik payının nerede ise olmaması" nedeni ile bir iphone gibi değerlendirmek doğru değildir. Ayrıca, bu işin içindeki kişilerin bu aracın neresini ne kadar bildiği de şüphelidir. Dileyen bu konuyu araştırabilir. Bir de bu tür projelerde kritik teknoloji diye bir tanım vardır. Hadi diyelim tasarımı dışarıya yaptırdınız, kritik teknoloji olarak yerli araçta ne vardır? Motor ve batarya ile sürücüleri vs yurt dışından mı devşiriyoruz? Bunlar belli olsun, o zaman daha detaylı yorum yapılabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

Cuma cikisinda mi aciklancak ?
    evet yarım saat sonra
  • Logo çok hoşuma gitti. Togg firması daha iyi bir şekilde temsil edilemezdi sanırım. Güzel bir şey geliyor gibi sanki.

• Fiyatının 150-200 bin arasında olacağı söyleniyor halkın çoğunluğu alamayacaksa ne anladım ben bu işten.
  • Saat kaçta tanıtılacak acaba

• Okuduğum haberler heyecan verici yalnız. Şimdi olaya muhalif vs. gözüyle bakmıyorum. Ülke menfaati için herkese teşekkür edebilen biriyim. İşin arka planında yerlilik yok ise orasını artık Allah bilir, bizim yapabileceğimiz bir şey yok tabi fakat araç özellikleri heyecan verici değil mi? Mesela otonom özellikler falan da varmış, araç 4/5G ile merkez ile haberleşip arıza uzaktan giderilebilecekmiş. Yazılımsal hatalar içindir bu. Araç yoğun trafik de dur kalk işini kendi yapacakmış.

Teknolojiler şu an dünyanın bu klasmanda geldiği son nokta. Eksiğimiz bile yok fazlamız var neredeyse. Yalnız bu kadar işi geliştirmeyi kim ne zaman yaptı? Bu dizaynlar vs. sorun değil fakat teknoloji patentleri kimin kimin üretimi ana hatlarda var. Mesela elektrik motoru kim tarafından üretiliyor? Benim asıl merak ettiğim konu bu.

Tüm bu üretimler geliştirmeler X bir ülke tarafından veya ülkeler tarafından olacak ve diğer markalar ile aynı rakamlara gelecek ise bu sefer de yerli neden diyoruz denebilir. Bakalım görelim. Hayırlı olur inşallah ama net bir şey var, araç gerçekten kaliteli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

Apple işlemci üretmiyor dizayn ediyor TSMC Samsung gibi fabrikası olan üreticilere ürettiriyor.Montajı da Foxconn yapıyor Çinde.Yani Amerikada telefon sadece dizayn ediliyor.Ama Iphone Amerikan malı değil diyen ne gördüm ne duydum şimdiye kadar.

Sana komik gelmiş olabilir ama gerçek bu.

Aracın yazılımını da biz yapıyoruz anlatamadık size ama anlatmata da uğraşmayacağım boşa çünkü anlamayacaksınız.

Alıntıları Göster
    Benim ne yazdığımı okumadın herhalde şuan için yerli oranına takılmak gereksiz yazmışım ve sana hak vermişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 27 Aralık 2019; 14:12:11 >

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    TRT Haber 'i izliyorum, baştan sona izledim, 14:30 'da konuşmacılar çıkacak Gürcan Bey, bakan Varank ve sonra Erdoğan ile devam edip test sürüşü deniyor, 15:00 gibi ortaya çıkmış olacak her şey zaten motoru jantları şasesi çıktı ortaya.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.