Şimdi Ara

Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü! (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
747
Cevap
3
Favori
46.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dışarı akaryakıt için daha az para çıkacağı dolayısıyla cari açık azalacağı için vergiler düşecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

Dışarı akaryakıt için daha az para çıkacağı dolayısıyla cari açık azalacağı için vergiler düşecek.
    Iste tum olay bu. Cari acik azalsa bile vergiler ve zamlar durmuyor.

www.aa.com.tr
    Türkiye'de cari açık 9 yılın en düşük seviyesinde
    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turkiyede-cari-acik-9-yilin-en-dusuk-seviyesinde/1392290

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Namaste. kullanıcısına yanıt
    Akaryakıt tüketimin azaldımı? Gene milyar dolarlar ödüyorsun akaryakıt alırken.Sen önce benzinden alınacak vergi ne olacak diyorsun akaryakıt alımımız azalmamışken cari açık azalsada vergiler düşmüyor diyorsun.Elma ile armut şu an konuştuğumuz.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Cari acigi dusuren etmen sadece akaryakit ithali degil ki... linkte gordugun uzere cari acik bir sekilde dusmus. Vatandasa olumlu yansima bir yana her seye Kat kat zam geldi. Dedigin belki olabilir ama yakin gelecekte ve su anki yonetimle imkansiz.

• Namaste. kullanıcısına yanıt
    Bugün düşmüş iki gün sonra çıkmayacağı ne malum?Hiçbir devlet cari açığı kalıcı sorun olmaktan çıkarmadan buna sebep olan şeyleri elimine etmeden bu işe girmez.
    Zamların bir süre sonra düzene gireceğini düşünüyorum enflasyon ile paralel.Doların 2 senede (ki bunun çoğunluüu 3-5 gün içinde oldu,)anormal artışının sonuçları bunlar.Malum konuştuğumuz petrol de dahil birçok hammaddeyi hala dışardan almak zorundayız.Doların 3-5 dünde açıklanamayacak şekilde rtmasının Sebebini de hepimiz biliyoruz.Herkes ülkeye yeterince sahip çıksaydı hiçbiri olmayacaktı.Gecenin bir yarısı hem de o an elinde olmayan Türk parasını borçlanıp on yirmi milyar dolarlar almanın ve bu şekilde kurun artmasının ekonomi ile izahı yok.Artış zaman içinde kademeli olsa eyvallah.Sen ekonomiyi yönetemiyorsun deriz.Aynısını İrana da Rusyaya da Venezuelaya da velhasıl kendilerini tanrı olarak gördükleri için ters gittikleri herkese uyguladılar.Ota çiçeğe yaptırım yapıyorlar canları istedikçe ama sonları da bu yüzden olacak İnşaallah.Rabbimden tek istediği bu konuda, helak olduklarını gözlerimle görmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 28 Aralık 2019; 22:4:59 >

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    iyide bu arabada daha yarın yapılıp yollara çıkmıyor tabiki bu süreçte hızlı şarj istasyonlarınıda arttırırlar yani arttırmalarıda gerekiyor. ama tabi dediğim gibi sıkıntılı durumlarda kullanılabilecek mobil şarj üniteleride üretebilirler.
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Hocam gözünü seviyim Ankara'nın kaç ilçesi var veya Çankırının kaç ilçesi var ?
    Her ilçeye 1 adet istasyon koyamazlar ki, diyebilirsin ne işim var çankırının ilçesinde diye hayat bu belli olmaz belki tayinin Çankırıya çıkar veya ivedilikle çankırıya gitmen gerekebilir.

Türkiye şartlarında büyük şehirler haricinde Elektirikli arabaların yolda kalma durumu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

iyide bu arabada daha yarın yapılıp yollara çıkmıyor tabiki bu süreçte hızlı şarj istasyonlarınıda arttırırlar yani arttırmalarıda gerekiyor. ama tabi dediğim gibi sıkıntılı durumlarda kullanılabilecek mobil şarj üniteleride üretebilirler.
    Vatandasimiz cok egitimsiz cok problem yasanacagini dusunuyorum. Sarj istasyonuna park ederler, sen sarj ettin ben sarj ettim kavga cikar.
    Mesela tesla istasyonlarinda arac 100% sarja ulastiktan sonra her dakika icin belli bir meblag fatura ediliyor adil kullanimi tesvik icin. Buyuk sitelerde sahsa ait park yerlerine yuksek amperli sarj unitesi yapilmali ve hat evin elektrigine bagli olmali. Bu gibi ayrintilar bire bir uygulanmali gidilecek cok yol var ama imkansiz degil.

• Bu işe girişenler şarj istasyonunu düşünememişleridr sizce arkadaşlar,gerçekten bu şekilde mi düşünüyorsunuz?

Aracı yaptık piyasaya da sürdük Allahın izni ile.Eee şarjı?Tüü Allah kahretsin nasıl düşünemedik bunu?

Bu mudur yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 28 Aralık 2019; 22:16:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

Vatandasimiz cok egitimsiz cok problem yasanacagini dusunuyorum. Sarj istasyonuna park ederler, sen sarj ettin ben sarj ettim kavga cikar.
    Mesela tesla istasyonlarinda arac 100% sarja ulastiktan sonra her dakika icin belli bir meblag fatura ediliyor adil kullanimi tesvik icin. Buyuk sitelerde sahsa ait park yerlerine yuksek amperli sarj unitesi yapilmali ve hat evin elektrigine bagli olmali. Bu gibi ayrintilar bire bir uygulanmali gidilecek cok yol var ama imkansiz degil.

Alıntıları Göster
    firma yapmasa bile bizim sanayiciler elektrikçiler hatta çinde bile dönüştürücü ile evden şarj imkanı bile olur :) yani böyle bir durumda bunun alternatifi olmaması mümkün değil, ama dediğim gibi şuan yetişmeyecek ücra yerler için mobil şarj üniteleri olma olasılığı çok yüksek, tabiki eksiklikler aksaklıklar olacaktır ama mesele bunların görülüp ivedilikle çözüme ulaştırılması, yani bana göre bu saatten sonra benzinli yada dizel araba yapmak yerine elektrikli en mantıklısı idi hibrit araba yapmaya kalsaydık yine mecbur motor temin etmemiz gerekiyordu.

• superhead kullanıcısına yanıt
    renault zoe ülkesinde 17.900 birim fiyattan başlıyor

hani bizim arabamızda yerli!! ya güya o zaman o aracında maksimum 50bin birim fiyat olması gerekiyor

300-400 bin liraya yerli araç mı olur ?

renault zoe nin ülkesinde 100.000 birim fiyat olduğunu düşünsene ?

yapanı taşlarlar taşlar
  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt
    yerli ise alınması lazım

yurtdışından ithal mi ediyoruz da 40 bine anca bataryasını alacağız ?
  • Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt
    Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi ve yerlilik oranı maksimum Çinde maksimum 50 bin birime elektrikli araç var mı bir bakın isterseniz.
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Siz link atın ben bakarım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    BEV grubuna bakabilirsiniz,
    https://wattev2buy.com/china-ev-price-list-rank-chinese-electric-cars-by-range-and-price/
    ??

( Google dan arattım ilk çıkanı atıyorum )

Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü!

Çinin para birimi yuan, 1 yuan 0,85 TL, 67 bin dolar 469 bin yuan yapar.

Yani Çin para birimine göre 469.000 birime satılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 29 Aralık 2019; 0:14:54 >
    Demek ki Çin elektrikli araç konusunda pekde mantıklı bir örnek değilmiş :)

Belki sizin kurduğunuz mantık hatalıdır. Bir ürünün maliyetini ya da satış fiyatını global pazar belirler. Siz nerede üretirseniz üretin dünya üzerinde onu ederidir fiyatı. Bugün beko fırının 179 sterline ingilterede alıcısı varsa bunu burada 179 TL ye satamazsınız. Çünkü üretim girdiklerinin fiyatıda globaldir. Kardemir ukraynaya 1 ton çeliği atıyorum 1000 dolara satıyorsa size 1000 tlye satmayacak tabi ki. Ülkelerin para birimleri ve alım güçlerinin fazla olması ürünü onlar için ulaşılabilir yapar, ürünü ucuzlattıkları için alım güçleri artmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 29 Aralık 2019; 0:45:27 >
  • yerli ise;
    suv olan max 50k
    sedan max 35 k
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.