Şimdi Ara

Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü! (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
747
Cevap
3
Favori
46.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Açıkcası kafam almıyor

Bir tarafda 18.000 dolar veya euro neyse o fiyata satılan fransanın aracı

Diğer tarafta 60 bin dolara yani kendi ülke parasıyla 400bin küsüre satılan çinin aracı

Biz o aracı yapıp kendi insanımıza 400 binden mi satacağız ? Yine parası olan alır bizde ciğerci kedisi gibi bakarız

He uzun vadede ülke ekonomisine katkısı olur tabi ama ben fiyatının makul olmasını, isteyenin kolaylıkla sahip olabilmesini beklerdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 100bin lira altında olursa mükemmel, ama hiç inanmıyorum açıkçası. 250 bin falan olcak gibi hissediyorum umarım olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

40 bine satacaklarsa alırız. Eğer min. 100 bin lira olacaksa pardon da neresi yerli ?
    @Kuralsiz111

Arkadaşım sonuna kadar haklısın en maksimum 50bin olmalı yoksa gerçekten neresi yerli arabaya laf yok travego kalitesinde araç..

ama 50bin tl den fazla olursa yok hacı bir anlamı yok..
  • Ne kimseye bir yararlari olur, nede yapilan iyi bir ise iyi demeyi bilirler. Begenmedikleri arabaya urettikleri bahane kadar parca uretseler fabrikasiz araba uretmislerdi simdiye. Onlara elektrikli araba cok, elektrikli heykel uretmeliydik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 29 Aralık 2019; 8:5:29 >
  • Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt
    Şimdi Süt bu ülkede üretiliyor litresi 3-4tl Aynı süt Avrupada 1€ sütçü sana 1 tl ye veriyor mu Hayır. Neden Çünkü maliyet denen bir şey var. Yem Avrupada 30€ ise burada 30tl değil 150 lira Benzin 1€ değil 6 lira haliyle maliyet artıyor.
    Süt Et Yumurta bile böyleyken Araba nasıl olacak da Yurtdışında 60.000$ ken burada 60.000tl olacak. Hammadde fiyatları dolarla belirleniyor Çelik Amerikaya da buradan gidiyor 600$ Türkiyede 3500tl onu ne yapacağız. Ayrıca Bataryayı herkes Çin den alıyor fiyatı belli Çin Amerika ya 10.000$ a sattığı Bataryayı bize 10.000tl ye vermiyor. Ya aklı bir kenara bıraktınız yada bilerek salağa yatıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Allah utandırmasın.

InsaAllah ilk arabam olacaksin.
    Şimdiye kadar hiç arabası olmamış birinin 250-300 bin vererek araba alabileceğini sanmıyorum.

• Yerli arabamız çakma çıktı 2017 yılından Çinli firmadan çıkan suv araç
    Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü!

Edit: kırmızı renkli bizimki üstteki onlarınki 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gently weeps -- 29 Aralık 2019; 20:55:29 >
  • Sen bile benzetememişsin tereddütte kalıp hangisi hangisi.açıklamak zorunda kalmışsın.
    Çinli firma nerede piyasaya sürmüş bunu link verin satın alalım.
    Öyle çıkarmışlar falan demek kolay ispat edin bize piyasaya sürüldüğünü.
    Kardeşim akıl var izan var eğer araç başkasına aitse dünyaya ilan ediyorsun adam çıkıp demezmi "Ya bu benim patenli aracım, sen benim aracımı nasıl kendi aracınmış gibi lansman yaparsın?"Bu iş o kadar kolay mı,bu kadarını da düşünemiyor musunuz gerçekten?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 29 Aralık 2019; 21:11:43 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    1. Birbirine hiç benzemeyen şeyleri ayırt etme konusunda tereddüt yaşanmaz, izaha da gerek olmaz. Birbirine benzerlik çok olduğu için kırmızı olan TOGG demiş zaten. Kurduğun cümleyi sakin kafayla bir daha oku istersen. Hiç benzemiyorlar demeye getiriyorsun önce, sonra da hangisi hangisi diye tereddütte kalmışsın diyerek birbirlerine çok benziyorlar anlamına gelecek bir cümle kurmuşsun.

2. Piyasaya sürülmüş dememiş, çıkartmış demiş. TOGG'u da satın alamıyorsun. Satın alacak link yok diye TOGG'a da tanıtılmamış muamelesi mi çekeceğiz?

3. İki araç da Pininfarina dizaynı. Çinli gibi biz de basmışız İtalyan tasarımcıya parayı. Olay bundan ibaret. Evet, bu kadar basit. Bakarsın bir süre sonra aynı tasarımı biraz değiştirip başka bir firmaya da satabilirler.
  • Kf

• quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

1. Birbirine hiç benzemeyen şeyleri ayırt etme konusunda tereddüt yaşanmaz, izaha da gerek olmaz. Birbirine benzerlik çok olduğu için kırmızı olan TOGG demiş zaten. Kurduğun cümleyi sakin kafayla bir daha oku istersen. Hiç benzemiyorlar demeye getiriyorsun önce, sonra da hangisi hangisi diye tereddütte kalmışsın diyerek birbirlerine çok benziyorlar anlamına gelecek bir cümle kurmuşsun.

2. Piyasaya sürülmüş dememiş, çıkartmış demiş. TOGG'u da satın alamıyorsun. Satın alacak link yok diye TOGG'a da tanıtılmamış muamelesi mi çekeceğiz?

3. İki araç da Pininfarina dizaynı. Çinli gibi biz de basmışız İtalyan tasarımcıya parayı. Olay bundan ibaret. Evet, bu kadar basit. Bakarsın bir süre sonra aynı tasarımı biraz değiştirip başka bir firmaya da satabilirler.
    Senin kafadan olanlar gibi uyduruyorsun gene.Ben hiç benzemiyor falan demedim.Aynısı değil dedim.

Çıkartmak ne demek açıklarmısın bana?Kim neyi çıartıyor maksadı ne çıkartırken?TOGG var demedik zaten üretiliyor dedik.2017 de çıkartılan(?) aracın şu anda çoktan seri üretime geömesi gerekirdi.O yüzden link istedim.2022 aralık ayına kadar üretilmezse sende benden TOGG linki istersin.Sıkıntı yok yani.

Pininfirina Ferrariye de Masaratiye de BMWye de ortak çalışmalar yapmıuş.Kimsenin bunlar Ferrari değil BMW değil Maserati deği dediğini ne gördüm ne duydum.Sadece bizde ve belli bir kesimde var böyle bakış açısı.

• quote:

satamazlar işte kafanın basmadığı şey o bizim lisanslı aracımız kimseye pazarlayamazlar benzerini

Benim kafadan olanlar okuduğunu anlar, kendisini de iyi ifade eder. Sen de umarım okuduğunu anlamaya, kendini iyi ifade etmeye başlarsın.

TOGG üretiliyor lafı diyaloğumuza nerden dahil oldu? TOGG üretilmiyor henüz, o da ayrı bir dava.

Çinliler ne yapıyor bilmem. Üretecekler mi üretmeyecekler mi onu da bilmem. Bir konsept otomobil 2 sene içerisinde çoktan üretime geçmez. Yok bu konuda çok iddialı isen 2 sene dolmadan TOGG'u üretim bantlarından çıkmış olarak görmeyi de isteriz.

Şu andan 2 sene ileriye saydığın zaman 2022 Aralık ayına denk gelmez, 2021 Aralık ayına denk gelir, umarım bu hatanın da farkına varman güç olmaz. Şimdi temel atsalar 2 senede fabrikanın inşaatı bitmez.

Pininfarina tasarımcı. Tasarım yapıp satıyorlar işte. Bunu bir tartışma konusu haline getirecek bir şey yok ki. Gerçek bu. Utanılacak bir şey demiyoruz ki.

Yapacaksan bilene yaptıracaksın tabi ki.

• Hüsami kullanıcısına yanıt
    Sen karışma Hüsam. Yok illa karışacaksan da "kafa", "zeka", "bilgi" gibi boyunu aşan konulara girme.
  • quote:

Benim kafadan olanlar okuduğunu anlar, kendisini de iyi ifade eder. Sen de umarım okuduğunu anlamaya, kendini iyi ifade etmeye başlarsın.

TOGG üretiliyor lafı diyaloğumuza nerden dahil oldu? TOGG üretilmiyor henüz, o da ayrı bir dava.

Çinliler ne yapıyor bilmem. Üretecekler mi üretmeyecekler mi onu da bilmem. Bir konsept otomobil 2 sene içerisinde çoktan üretime geçmez. Yok bu konuda çok iddialı isen 2 sene dolmadan TOGG'u üretim bantlarından çıkmış olarak görmeyi de isteriz.

Şu andan 2 sene ileriye saydığın zaman 2022 Aralık ayına denk gelmez, 2021 Aralık ayına denk gelir, umarım bu hatanın da farkına varman güç olmaz. Şimdi temel atsalar 2 senede fabrikanın inşaatı bitmez.

Pininfarina tasarımcı. Tasarım yapıp satıyorlar işte. Bunu bir tartışma konusu haline getirecek bir şey yok ki. Gerçek bu. Utanılacak bir şey demiyoruz ki.

Yapacaksan bilene yaptıracaksın tabi ki.
    Siz giderken ben geliyordum genç karşında azılı solcu SHP de gençlik kollarında görev almış biri var.Yanlış adama masal okuyorsun şu anda.SHP 90ların partisi hani şimdiki CHP ve bir de DSP oldu bölününce.Yaşın yetmez belki bilmek için diye hatırlatma yaptım.Biliyorsan biliyorsundur zaten.

Neyse 2 seneyi nereden uydurdun bilmiyorum ama fabrikanın açılıp üretime geçmesi için öngörülen tarih 2022 Aralık.2022 deyince 2 sene kalmış aklınızda herhalde.Zaten dediğim gibi birşeyi de doğru nlasanız o zaman şaşıracağım.

Pininfarina konusunda da sen ne dediğini önce kendin anla sonra gel konuşalım.Aynı şeyi söyledim zaten farklı birşey değil.

Dedim ya yanlış adama söylüyorsun kafa aynı kafaydı eleştiriyordum ama neyi eleştirdiğimi bile bir yerden sonra anlayamaz oldum.O zaman anladımki ben yanlış yoldayım.Allaha çok şükürkü iyileştim. Darısı sizlerin başına.

40 yaşındayım.

Solcu olman veya olmaman okuduğunu doğru anlama ve kendini ifade etme sıkıntın olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

2 seneyi ben değil, sen uydurdun. 2017'de tanıtımı yapılmış bir konsept araç çoktan piyasaya sürülmüş olmalı diyen başka bir ilkerinanç mıydı? Birebir alıntı yapmamı ister misin?
  • quote:

40 yaşındayım.

Solcu olman veya olmaman okuduğunu doğru anlama ve kendini ifade etme sıkıntın olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

2 seneyi ben değil, sen uydurdun. 2017'de tanıtımı yapılmış bir konsept araç çoktan piyasaya sürülmüş olmalı diyen başka bir ilkerinanç mıydı? Birebir alıntı yapmamı ister misin?
    Benim kendimi ifade etmemde değil de sizin söyleneni anlamamanız olmasın problem?Dönüp dolaşıp aynı şeyşleri söylüyorsunuz çünkü bozuk plak gibi.

Yahu bana ne Çinlinin ne yapıp yapamayacağından?Senin gerçekten şunu kafan alıyor mu?Bu aracın hakları Çinli firmada olsa bizim şu lansamanı yapmamıza izin verir miydi?Bizi dava etmezmiydi?Dava etse uluslararası mahkemelerdem milyarlarca doları götürmezmiydi?Bu işler bu kadar kolay mı?Adamı ağzını bırak başka yerlerle gülmezlermi sonunda? 40 yaşında adamın diyorsun bir de.

Şu an Stoıckholm sendromu yaşadığınız.Ben sana açık seçik ifade edeyim direkt.Araştır ne olduğunu.

Ha bu arada bu kafa yapısı ile 40 yaşındaysan Allah kolaylık versin sana.Üzüldüm adına şu anda önceden kızıyordum ama.
    Seni de blokluyorum siz sadece kavga için varsınız burada beni konu ilgilendiriyor konunun ddışına çıkıldığı anda basıyorum bloğu artık.
    Eskiden yapmıyordum şimdi kafam daha rahat böyle.Kızıyorum kendime de niye ısrar ediyormuşum acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 29 Aralık 2019; 23:49:57 >

Madem blokluyorsun, bunu da göremeyeceksin, o da senin kaybon. Devekuşu gibi kafanı kuma gömünce sadece kendi gözlerini kapatmış oluyorsun, gerçeklikten kaçmış değil.

Aşağıdaki olayların gelişim sıralamasına göre bu ilkerinanç şahsının okuduğunu anlayabilecek kapasiteden yoksun olduğunu, ya da sırf tartışmada haklı çıkmak adına söylediği şeyi örtbas etmeye çalışacak bir karakter olduğunu göreceksiniz.

1. TOGG'un tanıttığı arabanın tasarımını yapan Pininfarina 2 sene önce (2017'de) bir Çin firması için çok benzer tasarımlar yapmıştır.
    2. ilkerinanç der ki, madem bunları 2017'de tanıttı, şimdiye kadar "çoktan" piyasaya çıkmış olmalıydı. TOGG Aralık 2022'de piyasaya çıkartmış olmazsa görüşelim.
    3. ilkerinanç'a dedim ki, bak ilker, 2017'de tanıtılmış bir başka araç için 2 sene içerisinde "çoktan" piyasaya sürülmüş olması gerekir diyorsan, TOGG'un aracı için de aynı şey geçerlidir. Şu anda Aralık 2019'da olduğumuza göre bahsettiğin Aralık 2023'te değil, Aralık 2022'de "çoktan" piyasaya sürülmüş olması gerekir.

2 sene diyen ben değilim sensin.

Sonra benim kendimi ifade etmekte ve okuduğumu anlamakta sıkıntım yok diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: garcibaba

yerli olan yeri neresi
    sileceklerimi

reislerini üzmemek için üretilmiş bir otomobil
    bi kaç sene yağlanır ballanır
    dediğim gibi silecekleri yerli çıktı

Aracın

Elektrikli motoru: Alman Bosch
    Bataryası: Çinli
    Araç entegrasyonu: Alman EDAG
    Şasi sistemi: İngiliz Myra
    Tasarım: İtalyan

Otomobil yerli.

Temel fıkrası gibi AKP mucizesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: garcibaba

dediğim gibi silecekleri yerli çıktı

Aracın

Elektrikli motoru: Alman Bosch
    Bataryası: Çinli
    Araç entegrasyonu: Alman EDAG
    Şasi sistemi: İngiliz Myra
    Tasarım: İtalyan

Otomobil yerli.

Temel fıkrası gibi AKP mucizesi.

Alıntıları Göster
    Fabrikanın işçileri de Suriyeliler oldu mu tam olur. Biz zaten alamayacağız. Dışarıdan bakarız. Bu kadar parça ithal olursa, o aracın fiyatı zıplar. En az 200.000 Tl olur. O da en donanımsız modeli. Donanım arttıkça 300.000 Tl'yi bulur.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.