Şimdi Ara

Yerli üreticilerden telefon alanlar gelsin! Nerede hata yaptılar? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
5.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • General mobile GM5+ 3-4 yıldır kullanıyorum.

Fiyatı ozamanlar için uygun diye almıştım. Şimdiki gibi çin markaları pek yoktu piyasada. Sanırım fiyat avantajını kaybetti artık yerli markalar.

Son android güncellemeleriyle yavaşlamaya başladı. Güzel telefon bir kere şarj soketi garantiden değişti. Hatta 2adet yeni usb kablosu hediye etmişlerdi. Garantisi bitince şarj soketi bidaha bozuldu, internetten şarj soketi bordu alıp kendim değiştirdim.

Telefon alırken fiyat performans aradığım için yine düşünebilirim. Çin markaları ile yerli markalar arasında yine 200-300TL fiyat avantajı var.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Neredeyse bütün üreticiler çinde üretim yapıp satıyorlar. Yerli tanımında artık en çok parayı kimin kazandığına bakılmalı. Hoş tabi kazandıkları parayı bize dağıtmıyor onlarda. Devlet zaten ithal-yerli olsun her telefondan vergisini alıyor. Belki yerli markaya giden paralar dolaylı yoldan ülkenin gelişmesine katkı sağlayabilir ama rekabet edemediklerinden ayakta kalmaya çalışıyorlar ancak...
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Çinde yapılıyor evet ama yapılmıs telefpna marka basmak farklı
    Tasarım kullanılacak ram işlemci kamera batarya ekran paneli vs argesi yapmak ve sizin istediğiniz telefonu çinde ürettirmek farklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıldır lenovo k4 note kullanıyorum. 1 kere ekran,1 kerede telefonun kendisini değiştirdiler,uğraştırmadan. yerli markaların örnek alması dileği ile.
  • GM 5 plus kullanıyorum. 3 yıl olmak üzere sanırım. Ben de sarj soketi sorunu yaşadım, batarya ile beraber 130tl ye yeniledim şuan sorun yok. Yazılım olarak fena değil ben pek sıkıntı yaşamadım; ama artık özellikle kamera performansı açısından yeterli olmuyor. Uzun süre gm 9 proyu araştırdım almayı da düşündüm ama xiaomi fiyatları da makul seviyeleri geldi belki xiaomi alırım bundan sonra.
  • Yerli telefon üreticilerinin (!) en büyük sorunu satış sonrası destek bence.

Güncelleme vb şeyler ile ilgilenmek yerine satış sonrası desteği düzeltirlerse ve F/P ürün gam'ı ile çıkarlarsa giriş ve giriş+ seviyede hatırı sayılır satış yapabilir.
    Dediğiniz AR-GE sürecide telefon fiyatına ekstra maliyet kattığından piyasayı elinde tutan markalar ile rekabet şansını azaltıyor. Her işte olduğu gibi bundada 10-0 gerideyiz. Hem tasarımlık pek bişey yok alt orta üst segment 3-4 model yeterli. 100çeşit modele ne gerek var.

Bizim zenginlerde xiaomi gibi bir marka çıkartacak para varmıdır. Hadi para var diyelim, bankaya atıp faizini yemek varken yada iphone u 3e getirip 5 e satmak varken; yatırım yapıp batma-çıkma riskini alacak cesaret varmıdır.

Bir gün olur umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 12 Aralık 2019; 15:59:26 >
  • GM 4g. Online kanaldan aldım.Hala çalışıyor.Android one hayal kırıklığı oldu.Bir şans daha verdim.Hiç memnun kalmadım.
    GM 5+. Online kanaldan aldım.Hala çalışıyor.Android one'ın balon olduğunun belli olduğu cihazdır.Bir daha GM almam ,aldırtmam.Aynı fiyata daha iyi çinliler var.
    Lg g3 .Online kanaldan aldım.Hala çalışıyor.Donanım iyi.Yazılım kötü.Yeni ürün almayı düşünebilirim.Fiyata göre değişir.Memnun kaldım.
    Nubia z17 mini.Online kanaldan aldım.Hala çalışıyor.Yazılım berbat.Donanım iyi.Yeni ürün almayı düşünebilirim.Fiyata göre değişir.Memnun kaldım.
    Samsung s3 mini.Online kanaldan aldım.Hala çalışıyor.Yeni ürün almayı düşünebilirim.Fiyata göre değişir.Bu fiyatlarla çok zor. :)Rezalet , Kepazelik.
    Huawei Ascend P1.Bayiden aldım.Çalışmıyor.3 sene sonra arızalandı.Yeni ürün almayı düşünebilirim.Fiyata göre değişir.Bu fiyatlarla çok zor. :)Memnun kaldım.
    Huawei İdeos x5.Bayiden aldım.Çalışmıyor.3 sene sonra arızalandı.Yeni ürün almayı düşünebilirim.Fiyata göre değişir.Bu fiyatlarla çok zor. :)Memnun kaldım.Bugün aynı şasi ile üretilsin yeniden alırım.

İşte hazır çin malı telefona marka basmak yada Fransa menşeli tele marka bastırıp yerli diye satıyorlar.

Sonrada o telefonlar a güncelleme verilmesini bekliyorlar ki kendileri de verebilsin. Çıkmanın çakması ile ugrasıyorlar kısaca.

Maliyet artıyor dediniz sanki öteki markalardan çok ucuza satıyorlar... Beleşten "yerli" adı altında milleti düdüklüyorlar.

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Baya bir araştırdım hocam. Bilerek aldığım bir telefon. Elektronik birazda şans işi.

Herkes milleti düdükleme peşinde. Samsung yada iphone alınca daha azmı düdüklenmiş hissediyorsunuz.
    Ne samsung nede iphone a para veririm ama verdiğim paranında karşılığını beklerim.

• general mobil telefon ve yigenim casper almış. hayatımda gördüğüm en kalitesiz ürünler.
  • Bu konunun amacı ne? Bu firmalara ücretsiz kamuoyu araştırması sunmak mı? Daha doğrusu bizim için ücretsiz, DonanımHaber için ücretini bilemeyiz.
  • general mobile 4g aldım çıktığı ilk hafta... Hala kullanıyorum sapasağlam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Bu konunun amacı ne? Bu firmalara ücretsiz kamuoyu araştırması sunmak mı? Daha doğrusu bizim için ücretsiz, DonanımHaber için ücretini bilemeyiz.
    Evet dostlar içimizden biri yine büyük oyunu gördü ve bozdu teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453

GM 4g. Online kanaldan aldım.Hala çalışıyor.Android one hayal kırıklığı oldu.Bir şans daha verdim.Hiç memnun kalmadım.
    GM 5+. Online kanaldan aldım.Hala çalışıyor.Android one'ın balon olduğunun belli olduğu cihazdır.Bir daha GM almam ,aldırtmam.Aynı fiyata daha iyi çinliler var.
    Lg g3 .Online kanaldan aldım.Hala çalışıyor.Donanım iyi.Yazılım kötü.Yeni ürün almayı düşünebilirim.Fiyata göre değişir.Memnun kaldım.
    Nubia z17 mini.Online kanaldan aldım.Hala çalışıyor.Yazılım berbat.Donanım iyi.Yeni ürün almayı düşünebilirim.Fiyata göre değişir.Memnun kaldım.
    Samsung s3 mini.Online kanaldan aldım.Hala çalışıyor.Yeni ürün almayı düşünebilirim.Fiyata göre değişir.Bu fiyatlarla çok zor. :)Rezalet , Kepazelik.
    Huawei Ascend P1.Bayiden aldım.Çalışmıyor.3 sene sonra arızalandı.Yeni ürün almayı düşünebilirim.Fiyata göre değişir.Bu fiyatlarla çok zor. :)Memnun kaldım.
    Huawei İdeos x5.Bayiden aldım.Çalışmıyor.3 sene sonra arızalandı.Yeni ürün almayı düşünebilirim.Fiyata göre değişir.Bu fiyatlarla çok zor. :)Memnun kaldım.Bugün aynı şasi ile üretilsin yeniden alırım.
    Değerli yorumlar için teşekkürler.

GM 4G kötü bir deneyim yaşatmasına rağmen neden GM5+ aldınız?

• Mesut beyin konusuymuş daha şimdi farkına vardım 😄 mesut bey lg g6 m bozuldu saçma sapan sebeple. Sim ksrtı çıkartırken tepsi içinde kırıldı ve sim kart okuma bozuldu. Hayalet ekran vs. De cabası. Pro bir firmadan bu kadar kronik varken yerli firmalarda normal bence. Uzatmayayım

Haliyle bi telefon arayışına girdim. Yerli telefonların sıkıntısı ilk çıktığında fiyatları saçma yüksek. Vestel z40 alayım dedim o fiyat da ne? Bold n1 i çakmışlar yerli diyr de fiyatı arttırmışlar işlemciye hiç girmiyorum. Mediatek i bizim yerliler kalkındırıyor . O fiyata üst cihazlar var. 2. Olarak kamera yazılımı . 3. Olarak da güncelleme. Haliyle yerli cihaz almadım. Daha uyguna da var xiaomi vs. Ama çin markası da almak istemiyorum. Yerli yapsın adam gibi yapsın . ailede gm5 plus alındı 2 adet yerli diye ve hatalardan dolayı 2.yılında çöpe gitti. Ekranda beyaz noktalar şarj soketi vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Bu konunun amacı ne? Bu firmalara ücretsiz kamuoyu araştırması sunmak mı? Daha doğrusu bizim için ücretsiz, DonanımHaber için ücretini bilemeyiz.
    Amacı ne mi? Anlet yapanların amacı ne olabilirse o! Yerli firmalar gelişmek için tr deki en büyük forum sitesine belli ki araştırma yaptırıyor. Sevinmeniz gerekirken böyle saçma sapan msj yazmanıza gerek yoktu

• quote:

Orijinalden alıntı: Türküdiyar

Amacı ne mi? Anlet yapanların amacı ne olabilirse o! Yerli firmalar gelişmek için tr deki en büyük forum sitesine belli ki araştırma yaptırıyor. Sevinmeniz gerekirken böyle saçma sapan msj yazmanıza gerek yoktu

Alıntıları Göster
    Senin gibi yalakalık yapmaktansa sorgulamayı tercih ederim. Senin o yerli firmalar dediğin şirketler teknoloji siteleri ile ortak işler yapıyorlar. Çıkar ilişkileri var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.