Şimdi Ara

Yerli üreticilerden telefon alanlar gelsin! Nerede hata yaptılar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
5.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Telefon değil ama Casper laptop'um oldu. Maalesef diyorum ki bir daha ne Casper ne Vestel ne de GM almama neden oldu. Tanıdıklarımdan birinin 2. General Mobile'ini kullanıyor şu anda. Ve ilk telefonunu garantiye götürdüğünde ağır zarar vermişlerdi.
    Öncelikle vakit ayırıp yazdığınız için teşekkürler. Servise neden gittiniz ve nasıl bir zarar verdiler yazabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç konu açıkçası.
    GM 6 cihaz hala kullanılmakta aile üyesi tarafından. Yazılım konusunda sıkıntı yaşayan bir cihaz olduğunu sağır sultan bile duymuştur. Aylık güncellemelerinin biri normal iken ötekinde cihazda kapanma sorunları bir diğerinde şarj yüzdesi ve parmak izindeki dengesizlikler baş gösteriyor. Bundan ötürü de 5Ağustos - 8 Oreo'da bırakmıştım cihazı.
    23 aylık cihaz. Garantisi dolmak üzere. 18 aylıkken kendi kendine kapanmaya başladı. Şarjı 100% iken dahi telefon dakikalar içerisinde kapanmaktaydı. Telefonu kapatıp arkasına bakayım derken (kapaklı kılıf kalın olduğundan pilin şiştiğini anlayamamıştık) pilin kapağı zorladığını gördüm. Yedek orijinal bir pili daha vardı hazırda duran. Onu taktık. 5 ayın ardından 23. Ayında da aynı sorun tekerrür etti. Özellikle mobil veri açıksa şarj yüzde 60'ı göremeden cihaz kapanıyordu. Artık pili etkileyen bir şey olduğuna emindim.
    Şarj aleti nedense dikkatimi çekti geceleri ses çıkarttığını duyduğum bir şarj aleti (GM'nin orijinal ürünü).
    Evde yedek bir samsung şarj aleti vardı. Bununla 2 3 döngü şarj ettik cihazı. Cihaz kendini toparladı. Tabi pili eskisine göre nazaran daha az da olsa şişirmişti. Eski halini hatırlıyorum. Evet cihazın kendi şarj aleti cihazın düşmanı oldu diyebilirim.
    Şu an cihaz ne iyi ne kötü durumda. Yakın zamanda Profilo'ya gitmeyi düşünüyorum. Bakalım servis yetkilileri ne diyecekler bu durum hakkında.
    Evet fiyatına göre iş gördü. Büyük indirim zamanında almıştık cihazı. Fakat 3. Senesinde böyle arızalar çıkarsaydı daha kabul edilebilir bir kullanım deneyimi sunmuş olacağını savunurdum. İndirim konusunda da 1199 lira yerine 799 TL'ye düşmüştü bu civarda bir fiyata almıştık.
    --
    Vestel 2000 TL'ye Helio P23 çipsetine sahip bir cihaz (Z30) satıyor. Cihazın tanıtım broşürü sadece Google Asistan'dan ibaret. İyi bir fiyat politikası gütmeleri umuduyla. S845'e sahip en uygun amiral gemisi Meizu 16th'nin fiyatının altını çizmek isterim.
    --
    Casper bu konuyu biraz daha ciddiye alıyor sanırım. Fazla modeli var ancak henüz beklenen atılımı yapmadı sanırım. Via M1 kullanan arkadaşım var. Günlük kullanımda işini gördüğünü biliyorum. Fiyat performans dengesinde cihazları daha rekabetçi bir konuma taşıyabilirse iyi bir potansiyel taşıdığı ortada.
    Casper Core2 Duolu dizüstü kullandığımı hatırlıyorum. G105M ekran kartına sahipti. İşimi görmüştü 3-4 yıl boyunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 11 Aralık 2019; 23:37:15 >

• Yerli? Üretici?
    Fason telefona marka bastırmak üretmek anlamında kullanılmamalı.
    "YERLİ" üretim adı altında satılan ürünler yerine çinli firmaları tercih edebilirim şahsen. En azından içinde donanım oluyor.
    Bir şekilde saf Android kurma imkanı bulabiliyorsunuz.
    "yerli" üretilen telefona fason marka gücelleme verecekte ordan alıp türkçe arayüzle güncelleme verecekler.. Ne kernel ne rom bulabileceksin.

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Tanıdığım götürmüştü, hatırladığım kadarıyla düşürülme hasarı verilmiş gibi duruyormuş. Bir de ses tuşları-güç tuşlarını kırmışlar.
    Casper'ımın ağır ısınma sorunları vardı. Şarj kablosunun plastiği erimişti hatta. Yanma kokusu geliyordu şarja takılıyken.

• 3 markanında ürünleri kaliteyi bir yana koydum fp de bile rezalet durumdalar.Şimdi burada tek tek hangi birini söylim.Hem kalitesiz hemde aşırı pahalı fiyatlarıyla türk markası diye alanlara cidden yazık oluyor.Casper Vestel bunların devri ülkemizde teknolojinin çok kıt olduğu dönemlerde milleti bildiğin dolandırarak kazıklayarak bu noktaya geldiler.3 kruşluk sistemleri zaten piyasada anlayan kimseler olmadığı için çok büyük kazançla sattılar.Artık o günler bitti tabiki.
  • Vestel Venüs Z20 aldım 2 ay önce. Daha önce kullandığım sony, iPhone telefonlardan sonra bu telefon olmuş. Kullanması zevkli ve batarya ekran kalitesi on numara.servislik işim olmadı daha. İnşallah da olmaz kılıf ve cam piyasada bol ve ucuz tavsiye ederim.

• Çoğunluk gibi ben de bir kaç sene evvel General Mobile 4G kullanmıştım ve fiyatına göre gayet memnundum.

Bu üründe yaşadığım memnuniyete istinaden 2 sene evvel General Mobile GM6 aldım fakat yazılım açısından aynı memnuniyeti yakalayamadım.

Şimdi hatırlayamadığım bir kaç yazılım problemi vardı fakat kasası gayet sağlamdı. Mesela aşırı derecede rahatsız eden parmak izi okuyunca yeniden başlatma problemi vardı. Bunu bir türlü gideremediler, parmak izi sensörü olan telefonu parma izi okuyucusunu devre dışı bırakıp kullanmak zorunda kaldı bir sürü kullanıcı.

Sar değeri de biraz yüksekti ama 799 liralık fiyatına değdi aslında.

General Mobile'ı parasız kaldığım zamanlarda iphone'u satıp sığındığım bir kötü gün dostu olarak hatırlayacağım sanırım. Kim bilir, elimdeki xs'i satmak zorunda kalıp belki yeniden dönerim kendisine.

Çin telefonlarına pek sıcak bakmıyorum.

• General mobile discovery den 2 tane almıştık. Alma nedenimiz fiyat performans oranın çok iyi olması ve donanım olarak rakiplerinin gerisinde kalmamasıydı.
    Şarj soketi yeri ve ses açma kapama tuşları zamanla bozuldu. Servis kullanıcı hatası dedi ücret verip yaptırmıştık. Birde yazılımsal olarak cihazda sıkıntılar vardı.

Şuan telefon ihtiyacım olsa general mobile yerine paralel ithalat xiaomi alırım. Çünkü fiyat performans oranının iyi olmasının yanı sıra daha kaliteli bir hissiyat veriyor ve yazılımsal olarak daha akıcı.

• General Mobile Discovery 1

İkinci el ekranı bozuktu 100TL

100 TL de ekranına yaptırmak 200 TL

Şansıma şarj girişi değiştirilmişti.

İkinci el olarak kullandığım en iyi telefondu.

Çünkü temiz kullanan bir tanıdık satmıştı.

Fabrika ortamında ekran dayanmadı 100 TL daha masraf

Yoksa kullanırdım.

Discovery 1 de donma kasma olayı yoktu.

16 GB hafıza 1 GB RAM. Herhalde o zaman sevmiştim mediatek işlemcileri.

Markalar yerli olabilir tekrar kullanmak için kendilerini Türkiye deki tüketicilere sevdirmeleri lazım.

İç piyasayı okuyamıyorlar.Tüketici memnuniyeti yok.

Ne kadar parçalar yabancı menşeili olsa da ar-ge ye önem verip , vergiden de kısmen de olsa muaf tutulurlarsa o zaman düşünürüm.

Üreten bir Türkiye görme umuduyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-563091384 -- 12 Aralık 2019; 1:31:31 >
  • Yorumları okuduktan sonra yerli markalardan uzak durarak, çevreme tavsiye etmeyerek ne kadar iyi bir şey yaptığımı anladım. Çok kişinin cebi yanmış, özellikle General Mobile markasından. Özellikle anlamayan insanlara mağaza çalışanları yerli telefon satmaya çalışıyorlar. Bilmediği için soruyor insanlar, çalışanlar da üç kuruş prim için insanları kandırıyor.

Olurda soran olursa Samsung bakın deyip geçiyorum. Samsung çok mu iyi, bana göre değil. Ama en azından kullanımı yaygın, bilindik marka. Halen Samsung s5 kullanan arkadaşım var. Ben HTC kullanıyorum. Sony, LG piyasada yok gibi. HTC'de bitti gibi. Huawei kullanmadım. Kullananlar genelde memnun.

• Ben de merak ediyorum ciddi ciddi ona göre bir sonraki cep telefonunu bu markalardan almayı düşünüyorum.
  • Merhaba

Vestel Venüs Z20 aldim.
    F/p orani iyi oldugu icin ve yerli oldugu icin aldim.
    Memnun degilim.
    Birdaha Vestel ürünü almam.
    Telefon aldigim gunden beri kusurlu ama servis sorunsuz diyor.
    Servis sifir cihazla degisim yapsa tekrar alabilirdim.

Detayli problem konusu -->

https://forum.donanimhaber.com/vestel-venus-z20-siradisi-ses-sorunu--141029888

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 740turbowagon -- 12 Aralık 2019; 3:16:52 >
  • Telefon değil ama laptopumu Casper'dan almıştım. f/p iyiydi ondan almıştım, normalde memnundum ama 3. yılda klavyem bozuldu. garantim falan bitmişti zaten, 170 lira verip orjinal servisinden klavye aldım. klavyenin tüm tuşları basıyor ama o kadar kalitesiz ki yazmak için her harfe sert sert basmam gerekiyor, eski orjinal klavyem ile alakası yok. götürdüm casper plazaya anlattım derdimi sorun bulamamışlar istersem 240 liraya tekrar değiştirebilirlermiş.

bidaha almam tabiki

servisi düzgün olsa alırdım
  • En azindan Vestel'den uzak dur hocam. Servis beni o kadar ugrastirdi ki kusurlu urune mi kizayim harcadigim vakte mi uzuleyim sasirdim kaldim.

• İlk çıktığında gm discovery aldım, uzun süre kullandım. Discovery aldıktan birkaç ay sonra eşime telefon gerekti. Ona da üst modeli gm discovery elite aldım.
    Bu telefonları uzun süre kullandık. Ufak tefek şarj soketi sorunları dışında problem yaşamadık. O problemi de yetkili serviste çok hızlı çözüyorlar zaten.
    Değişim zamanı geldiğinde eşime de bana da gm 5 plus aldım.
    Gm 5 plus tan da oldukça memnun kaldık.
    Eşimin telefonunu çocuklar haşat etti, erken değişmek zorunda kaldık ama ben hala gm 5 plus kullanıyorum.
    Servis beni hiç üzmedi. Çok hızlı tamir süresi var. Bu çok önemli.
    Benim markayı tercih etmemdeki en büyük etken, bir de f/p ürünleri olmaları. Telefona yüksek paralar asla vermem diyenlerdenim.
    Eşimin gm 5 plus ı değişirken gm 9 pro almak istedim, ama o an bayram arefesi idi, hiçbir yerde bulamadık istediğimiz rengi. O yüzden samsung a30 aldık. A30 çok başarılı gerçekten.
    Gm den başka telefon kullanmam diyen ben, son zamanlarda çıkan " telpa konkordato ilan etti" haberinden sonra bu fikrimden vazgeçeceğim sanırım. Firma büyük sıkıntı da olacak , gelişim yatırım yavaşlayacak yada duracak diye tahmin ediyorum.
    Oldukça üzüldüm bu habere.

• GM Discovery 2013 te alındı hala calisiyor kardesimde sadece sarj roketi değişti, laptobumda casper 2016 da aldım hala kullanıyorum ayrıca tel alacak olsam vestel v20 yi listeye koyarim, begeniyorum uygun fiyata kacmayacak telefon

• quote:

Orijinalden alıntı: universty3

Vestel Venüs Z20 aldım 2 ay önce. Daha önce kullandığım sony, iPhone telefonlardan sonra bu telefon olmuş. Kullanması zevkli ve batarya ekran kalitesi on numara.servislik işim olmadı daha. İnşallah da olmaz kılıf ve cam piyasada bol ve ucuz tavsiye ederim.
    Alım kararı verirken direkt Vestel almaya mı gittiniz yoksa mağazada mı yönlendirme ile karar verdiniz?

• Gm Discovery, Asus zenfone5 ve 5Plus kullandım arka arkaya 3 sene. O kadar memnundum ki Gm'den değiştirmeyi hiç düşünmedim yazılımsal yada fiziksel hiç sorun yaşamadım. Sadece discovery android güncellemesi almayayacağı kesinleşince asusa döndüm Allah var asustan da çok memnundum. 5plus gerek görüntüsü gerek arka kapağı cidden güzel cihazdı. Motorola Moto Z nin inceliği tasarımı beni benden alınca vedalaştım 5Plus ile. Şu an xiaomi mi6 kullanıyorum tüm telefonlarım içerisinde en uzun süreli kullandığım ve en çok memnun kaldığım cihaz.
  • 2 yerli telefon maceramız oldu.

İlk, General Mobile GM 8;

• Annem için satın almıştık. Uygun fiyatlı ve özellik olarak tatminkar bir telefondu o zaman.

• 1.5 yıldır kullanıyor herhangi bir sorun yok. Eğer GM modayı takip edebilir, rekabetçi ürünlerle gelirse tekrar tercih edebiliriz neden olmasın.

• O zaman için F/P oranı yüksekti, yine olsa yine alırım. Sadece 32GB hafıza günümüz için alt limit ve bluetooth 4.2 var, 5 yok. Kamerası fena değil. Memnunuz yani.

• Bir de bizim cihazda yok ama Allah aşkına bir daha kronik sorunlu telefon çıkarmayın. Yav bir markanın 4-5 ayrı modelinde de şarj soketi bozulur mu? QA departmanınız yok mu sizin? Lütfen.

İkincisi; Vestel Venüs V3 5580

• İkame cihaz olarak geçici aldım, uygun fiyatlı diye tercih ettim.

• Memnun değilim maalesef.

• Bir daha Vestel'den telefon almayı düşünmüyorum. Çevreme de önermiyorum.

• Servisi fena değil diye duydum ama zor almam bir daha çünkü telefon ortalama performansa sahip ama hızlı şarj yok tam 3.5 saatte falan şarj oluyor. Anakartında üretim hatası var, kronik. Çatlama yapıyor, telefon kendi kendine açılıp kapanmaya başlıyor. Kameraları kötü ve hafıza yetersiz.

• Bu telefonla ilgili fikrim değişmezdi ya, en güzeli ya tam yapsınlar ya bu işi yapmasınlar.

Yerli markalara not: Dünya artık global, insanlar da aptal değil. Her platformda ürünleri karşılaştırıyor, deneyimlerini paylaşıyor. Kalitesiz parçalarla yaptığınız bu cihazları yerli etiketiyle yüksek fiyata satmaktan vazgeçin. Kurnazlık yapacağınıza kendinizi geliştirin, rekabetçi olun. Bugün hiç bir ürününüz distinctive bir özelliğe sahip değil, üstün bir yanı yok. Biz parayı ağaçtan toplamıyoruz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 12 Aralık 2019; 12:6:40 >

• 5 sene sıkıntısız bir şekilde GM 4G kullandım ve ekranın gitmesi sonucu yeni telefon arayışlarına giriştim.Aklımda çin malları vardı ve millet sürekli şöyle iyi böyle iyi diye övüyordu.Şikayetlerle önerileri karşılaştırdım ve şikayetler ağır basınca çin mallarından vazgeçtim.Bir gün araştırırken bir de GM'nin modellerine bakayım ne varmış dedim ve GM 9 Pro ile karşılaştım.Sonra araştırmaya başladım ve özellikleri, android one olması vb. özellikleri benim için yeterliydi.

Araştırmalarım sonucu GM 9 Pro aldım.Şu an için memnunum fakat bir sorunundan bahsetmeden geçemeyeceğim.Cihaz Android One kapsamında fakat her ay güvenlik güncellemesi ve güncelleme almıyor.Android 10 gelecek deniliyordu henüz ses soluk yok.Android 10 şu an için önemli değil fakat düzenli güncelleme almaması canımı sıkıyor.En son güncelleme eylül ayına ait.

İşin ilginç tarafı, GM 8 telefonuna her türlü yazılım, güncelleme desteği sağlanırken GM 9 Pronun üvey evlat muamelesi görmesi.GM böyle devam ederse 9 pronun üstüne toprak atılması an meselesi.Umarım yetkili birileri bu konuya el atar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.