Şimdi Ara

Yerli üreticilerden telefon alanlar gelsin! Nerede hata yaptılar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
5.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mvn_

Toplamda üç adet yerli telefon aldım. Bir tanesi genaral mobile 5plus diğer ikisi gm8. 5 plus’ta zamanla kasada renk solması, soket bozulması , ve ekran renginde değişikler oldu. Yine de hem android one desteği hemde fiyatını göz önüne alırsak fena değildi. Gm8’ler şuana kadar bir sorun çıkarmadı. Parasına göre gayet memnunum.
    Cevap için teşekkürler umarım siz kullanmayı bırakana kadar da hiç sorun çıkartmazlar :)
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Benim için biraz öyle oldu.Umarım yakın zamanda bir sıkıntı yaşamam :D Bu arada bu zamana kadar ki içerikler için tebrikler,bundan sonrakiler için kolay gelsin.Gayet güzel ve yeni bir şeyler öğreten videolar teşekkürler :D
  • Annem ve Babama 2015 yazında Gm 4g almıştık.Alma sebebimiz saf android ara yüzünün kasma yapmayacağını düşünmemiz ve o aralıkta fiyatının hakkını veren ürünler olmasıydı.Babam telefonu 2 sene kullandıktan sonra denize düşürdüğü için pert oldu,annem hala kullanıyor.Fiziksel açma kapama butonunda tutukluk var bir de normal olarak batarya çabuk bitiyor artık.Onun ihtiyaçlarını hala karşılıyor genel olarak.Eğer android güncellemeleri verip,sorunsuz bir şekilde yabancı firmaların verdiği fiyat/performans ile kapışan güzel bir telefon çıkarırlarsa yine alma fikri oluşur.Fikrim eğer fiyatları gereksiz şişirip yerli bahanesi altına sığınıp ürüne destek verememek,kronik arızali ürünler çıkarırlarsa değişir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Walter H.White

Annem ve Babama 2015 yazında Gm 4g almıştık.Alma sebebimiz saf android ara yüzünün kasma yapmayacağını düşünmemiz ve o aralıkta fiyatının hakkını veren ürünler olmasıydı.Babam telefonu 2 sene kullandıktan sonra denize düşürdüğü için pert oldu,annem hala kullanıyor.Fiziksel açma kapama butonunda tutukluk var bir de normal olarak batarya çabuk bitiyor artık.Onun ihtiyaçlarını hala karşılıyor genel olarak.Eğer android güncellemeleri verip,sorunsuz bir şekilde yabancı firmaların verdiği fiyat/performans ile kapışan güzel bir telefon çıkarırlarsa yine alma fikri oluşur.Fikrim eğer fiyatları gereksiz şişirip yerli bahanesi altına sığınıp ürüne destek verememek,kronik arızali ürünler çıkarırlarsa değişir.
    GM, soket skandalı ve son dönemdeki güncelleme sessizliği hariç iyi işler yaptı demek ki.

• Zamanında GM Discovery 2 kullanıyordum. Gayet iyi bir sıkıntı yoktu 1 yıl. Sonra klasik şarj soketi muhabbeti tabi ki :) Hakkını yemeyeyim ellerine ulaştıktan sonra 2 3 sonra kargoya verip yollamışlardı hızlı bir şekilde. Yine 1 yıl civarı geçti bu sefer power tuşu zor basıyordu sonunda iyice gitti, telefonun 1 kere şarjı bitti ve bir daha ne yaptıysam açamadım :) Yine garantiye yolladigimda 270 veya 320 lira fatura çıkarmışlardı, sebep olarak da ekran bozulmuş (?) Sonrasında arayıp durumu izah ettim power tusunda sıkıntı olduğunu sadece power tuşu tamir edilirse sıkıntının duzelicegini söyledim ama kısım kısım tamir gerceklestiremeyeceklerini söylemişti. Telefonu geri istedim ve 50 liraya tuşunu değiştirdim. Ardından bir kere arkadaşım ekranını kırdı, yaptırdığım yer de sağlam yapmamış sanırım birkaç ay sonra ekran kendiliğinden çatladı, ekran yerinden cikti bozuldu ve yolculuğumuz burda sonra erdi :)

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Android one programı ile yapılan anlaşma sonrasında üretilen özellikle snapdragon işlemcili versiyonlar çok verimliydi.Gm 9 proda başta çok yüksek fiyat girseler de fiyat indirimi ile çok iyi bir denge sağlamışlardı.Diger yerli firmalarımızın bu konuda çok ders alması gerekiyor

• Eşime gm 9pro aldım ahize ve kamera da memnun kalmadık fiyat performans çok çok iyi diye editör gazladığı için aldım yanlış yönlendirme oldu 2-3 ay bekleseymişim keşke redmi note7 alırdım😭

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • general mobile 5 plus almıştım bi daha para verse gm firması satın almam yazılım berbat kronik sorunlu telefondu teknik servisi rezetti bağırıp hakimi aradim sıfır cihaz verdiler 6 kere servise gittim geldim yapıldı diyip format attıp gönderiyorlardi en sonda sıfır cihaz verdiler sonra xaomi mi a2 lite aldım kronik sorunu yoktu ama yazılım sorunluydiu bi daha android öne cihaz almam realme 3 pro kullanıyorum memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root 1987 -- 11 Aralık 2019; 23:2:28 >
  • gm5 plus ilk çıktığı zamanda kuzenime daha sonra da teyzeme aldırdım.O dönemler telefon alacak olsaydım bende gm5 plus alacaktım ,kağıt üstünde özelliklerine bakıldığında ve ele alınıp incelendiğinde beğeniliyordu.Uzun süreli kullanımlarında bir tanesinin şarz soketi bozuldu servis kullanıcısı hatası deyip ücret talep etti.Diğer cihaz kozmetik olarak çok çabuk eskidi ve bataryası sıkıntı çıkarmaya başladı,Bu olaylardan sonra hiçbir akrabamın benden teknolojik ürün tavsiyesi alacağını sanmıyorum :D
  • İki yıla yakındır Vestel Z10 kullanıyorum. Soket dışında bir sıkıntı yaşamadım. Yerli markalarımız fiyat konusunda biraz daha uygun olsa bence yerli telefon tutar. Ancak tam olarak kendilerini tam olarak kanıtlamadan neyine güvenerek aynı özellikteki çoğu yabancı telefondan fiyat olarak daha pahalı satıldığına anlam veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YSNYNR -- 11 Aralık 2019; 22:53:13 >
  • General Mobile GM 6 kullanıyorum uygun fiyatlı olduğu için aldım ama pişmanım bir daha almam

• quote:

Orijinalden alıntı: Airkan94

gm5 plus ilk çıktığı zamanda kuzenime daha sonra da teyzeme aldırdım.O dönemler telefon alacak olsaydım bende gm5 plus alacaktım ,kağıt üstünde özelliklerine bakıldığında ve ele alınıp incelendiğinde beğeniliyordu.Uzun süreli kullanımlarında bir tanesinin şarz soketi bozuldu servis kullanıcısı hatası deyip ücret talep etti.Diğer cihaz kozmetik olarak çok çabuk eskidi ve bataryası sıkıntı çıkarmaya başladı,Bu olaylardan sonra hiçbir akrabamın benden teknolojik ürün tavsiyesi alacağını sanmıyorum :D
    Şarj olayı GM5 Plus’da da devam mı etti? Çok garip gerçekten.
  • Merhabalar Mesut bey profilime baktınız takdirde LG G6 modeli dışında amiral gemisi sınıfı bir cihaz kullanmadım bugüne kadar yerli malı olarak ise 6 ay boyunca GM 4G kullandım bir sıkıntı görmedim ortalama 2 haftadır da GM 9 pro kullanmaktayım. İki cihazdada servise götürmeme gerek duyacak bir sorunla karşılaşmadım.
    Sizin şu anda böyle bir anket yapıyor olma sebebimiz büyük ihtimalle firmaları
    ve bizleri bilgilendirmek içindir. Bizim firmalarımızın özellikle yerli üretim yapan üzerine yüklenmesi gereken konu yazılım meselesidir zira şu anda kullanmakta olduğum GM 9 pronun 13 mp'lik kamerası kendi yazılımı ile kayda değmeyecek şekilde kalitesiz çekim yapmakta ve ben sırf bu yüzden cihazı magisk root yöntemi ile Google kamera kurmak durumunda kaldım. Öbür taraftan cihaz Android one programında olduğu halde 2-3 ayda bir güncelleme almak da ve hala en azından Android 10 Beta sürümüne geçmemiş bulunmakta

• Vestel venüs e3 aldı patron şirket telefonu olarak.
    O kadar dandik ki sürtünmeden dolayı kamera çıkıntısı eridi gitti, camı matlaşıyor. Ekran deseniz mat notebook ekranı koysalar daha az çizilirdi. Bu kadar kolay çizilen ekran görmedim, matlaşacak yakında.
    Telefon alır mıyım derseniz. Almam.
    Fiyatı uygun olabilir ancak bir telefonda kullanılacak malzeme var, kullanılmayacak malzeme var.
    Malzeme kalitesini artırmaları gerekir. Batarya kapağı bile dıştan bir kat boya. Kendisi normalde şeffaf sanırım çünkü içten bakınca arka tarafı görünüyor. Pili iyi dayanıyor sözüm yok.
    Kesinlikle malzeme kalitesi ve tasarımı geliştirmeleri gerek.
    Ekleme: telefon görüşmesi sırasında da bu kadar ısınan başka bir telefon görmedim.
    Yerli üreticilerden telefon alanlar gelsin! Nerede hata yaptılar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 12 Aralık 2019; 23:10:7 >

• Turkcell'den Turkcell T20 alıp kullanmıştım, kötü bir deneyimdi. Telefon geç açılıyordu, hafıza donuyordu, uygulamaların çoğu çalışmıyordu, menü geçişlerinde bile kasıyordu.Dayanıksızdı hemen kırılmıştı.
  • GM5 pro aldım vaktinde. Telefon o vakitler için gerçekten tam bir fiyat/performans ürünüydü.

Maalesef bu çıkan ürünlere uygulanan fiyat politikasıyla uzun bir süre ürünlerine bakacağımı düşünmüyorum.

Şu an için telefon piyasasına bakarak konuşacak olursam maalesef almam. Yüksek fiyat/düşük performans. Özellikle son çıkan telefonlarındaki son kullanıcı yorumları da bunun üzerine tuzu biberidir.

Özellikle belirterek söylemek istediğim marka da Vesteldir. Çevremde kimseye de aldırmam. Vestel konudan dışarda, satın aldığım bir marka değil lakin biliyorsunuz Türkiye içinde ağlaması ve bir xiaomi edasıyla o düşük/çöp gamındaki telefonlarına premium ücretleri istemesi, kullanıcıyı kaz yerine görmesi bir kibrit çöpünün bile kendilerinden alınmamasına yeterli bir sebeptir.

Konuya dönecek olursak GM için fikrimi değiştirmesi için yine vaktindeki gibi güzel fiyatlarla görece az kusurla kullanıcının karşısına çıkarsa neden tercih etmeyelim?

"eyyorlamam bu kadar"

• Telefon değil ama Casper laptop'um oldu. Maalesef diyorum ki bir daha ne Casper ne Vestel ne de GM almama neden oldu. Tanıdıklarımdan birinin 2. General Mobile'ini kullanıyor şu anda. Ve ilk telefonunu garantiye götürdüğünde ağır zarar vermişlerdi.

• Teknosa Preo 2

Teknosa & Reeder Servis

Bana LG ve Samsung dan şaşmamam gerektiğini öğrettiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: tecnikadamoguz01

Merhabalar Mesut bey profilime baktınız takdirde LG G6 modeli dışında amiral gemisi sınıfı bir cihaz kullanmadım bugüne kadar yerli malı olarak ise 6 ay boyunca GM 4G kullandım bir sıkıntı görmedim ortalama 2 haftadır da GM 9 pro kullanmaktayım. İki cihazdada servise götürmeme gerek duyacak bir sorunla karşılaşmadım.
    Sizin şu anda böyle bir anket yapıyor olma sebebimiz büyük ihtimalle firmaları
    ve bizleri bilgilendirmek içindir. Bizim firmalarımızın özellikle yerli üretim yapan üzerine yüklenmesi gereken konu yazılım meselesidir zira şu anda kullanmakta olduğum GM 9 pronun 13 mp'lik kamerası kendi yazılımı ile kayda değmeyecek şekilde kalitesiz çekim yapmakta ve ben sırf bu yüzden cihazı magisk root yöntemi ile Google kamera kurmak durumunda kaldım. Öbür taraftan cihaz Android one programında olduğu halde 2-3 ayda bir güncelleme almak da ve hala en azından Android 10 Beta sürümüne geçmemiş bulunmakta
    YouTube kanalım için yerli firmalar nerede hata yaptı başlıklı bir video hazırlayacağım. Bu yüzden burada fikirlerini benle paylaşan kullanıcıların yazdıkları çok değerli. Teşekkürler.

• Asla almam.çok kalitesizler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.