Şimdi Ara

Yerli uygulama mı, yabancı uygulama mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Sizce bir uygulamanın dili veya menşei kullanım oranını etkiler mi?
    Yani kullanıcıların zihninde "yerli uygulama kötüdür, yabancı uygulamalar daha kalitelidir." şeklinde bir ön yargı var mıdır?

Teşekkürler.

• androveloper kullanıcısına yanıt
    Her alanda var olan veya bos yere yerleşmiş yerli mali ajitasyonuna gerek yok bence. Uygulama geliştirmek çok daha başka bir konu. Böyle bi anlayış olamaz/olmamalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google play deki türk yapımı oyunların bir çoğu hazır script ile yapılmış dandik oyunlar. Soner kara gibi çok başarılı olanlarda var. Yani Şahin drift oyunu kafasında uygulama yapmazsan uygulama resimlerine oyunun gerçek fotoğraflarını koyarsan geliştirici adını saçma sapan birşey yapmazsan güzel bir izlenim elde edersin

• quote:

Orijinalden alıntı: Grkwnxs

Google play deki türk yapımı oyunların bir çoğu hazır script ile yapılmış dandik oyunlar. Soner kara gibi çok başarılı olanlarda var. Yani Şahin drift oyunu kafasında uygulama yapmazsan uygulama resimlerine oyunun gerçek fotoğraflarını koyarsan geliştirici adını saçma sapan birşey yapmazsan güzel bir izlenim elde edersin

Katılıyorum, sanırım insanlardaki kötü izlenimlerin sebebi bu hazır script kullanımıyla sadece reklam amaçlı hazırlanmış uygulama veya oyunlar.
    Bunu kırmak için kaliteli işler yapmak şart.
  • Yaptığın oyunun kalitesine bağlı bir şey bu.Arkadaş yukarıda da yazmış ben bir daha söylemek istiyorum. Soner Kara'yı örnek verebiliriz.Bunun yanı sıra Gram Games'i de örnek gösterebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BruceLee02

Yaptığın oyunun kalitesine bağlı bir şey bu.Arkadaş yukarıda da yazmış ben bir daha söylemek istiyorum. Soner Kara'yı örnek verebiliriz.Bunun yanı sıra Gram Games'i de örnek gösterebiliriz.

Yerli üretimde uygulamadan ziyade oyun üzerine eğiliyoruz diyebiliriz o zaman.
    GooglePlay ugulamalar bölümüne şöyle bir göz atınca yukarı sıralarda ancak bazı bilinen internet sitelerinin uygulamalarını görebiliyoruz veya bazı özel şirketlerin kendi işlemlerini gerçekleştirmek için hazırladıkları uygulamaları.

Merak ettiğim, yerli geliştiricilerimiz fark yaratacak uygulamalar geliştirmekte mi, geliştirdiklerini tanıtıp pazarlamakta mı zorluk çekiyor?
  • androveloper kullanıcısına yanıt
    Kaliteli ve istekleri karsilayan bir uygulamayı tek başına yapmak oldukça zor olduğundan ve uygulama geliştirmek (Türkiye genelinde ) bir meslek gibi görülmediğinden bu arkadaşlar daha çok hobi olarak, kendilerini geliştirebilmek adına küçük, oynanışı kolay (birbirine benzeyen) oyunlar yapmakta. Turkiye'de direk uygulama olarak karşımıza çıkan markaların çoğu toplama çalışan çalıştırmakta. Yani esas işleri bu markete uygulama geliştirmek değil. Güzel uygulamalar zaten çıkmakta ancak çoğu yurtdışı ofis yapılanmasıyla sirketlestikleri için haberimiz yok. Demek istediğiniz bağımsız gelistiricilerse (dunyanin her tarafindakilerde dahil) tek başlarına bi evernote vs zaten yapamaz. O nedenle milletçe bağımsız geliştirici ekosistemine bakipta uygulama geliştirme alanı hakkında bi düşünceye varmamaliyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: androveloper

quote:

Yaptığın oyunun kalitesine bağlı bir şey bu.Arkadaş yukarıda da yazmış ben bir daha söylemek istiyorum. Soner Kara'yı örnek verebiliriz.Bunun yanı sıra Gram Games'i de örnek gösterebiliriz.

GooglePlay ugulamalar bölümüne şöyle bir göz atınca yukarı sıralarda ancak bazı bilinen internet sitelerinin uygulamalarını görebiliyoruz veya bazı özel şirketlerin kendi işlemlerini gerçekleştirmek için hazırladıkları uygulamaları.

Merak ettiğim, yerli geliştiricilerimiz fark yaratacak uygulamalar geliştirmekte mi, geliştirdiklerini tanıtıp pazarlamakta mı zorluk çekiyor?

Keşke uygulamayı geliştiripte pazarlamakta sıkıntı çekseler ama ortada pazarlayacak sağlam bir uygulama yok.Sağlam bir uygulama yapsalar zaten mutlaka duyulur.Biz uygulamayı oyun yapımı olarak algılıyoruz gibime geliyor.Bundan dolayı Facebook,Snapchat gibi özgün bir uygulama yapamıyoruz.Böyle düşünmekteyim.Yukarıdaki arkadaşın yorumlarına da katılıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: androveloper

quote:

Keşke uygulamayı geliştiripte pazarlamakta sıkıntı çekseler ama ortada pazarlayacak sağlam bir uygulama yok.Sağlam bir uygulama yapsalar zaten mutlaka duyulur.Biz uygulamayı oyun yapımı olarak algılıyoruz gibime geliyor.Bundan dolayı Facebook,Snapchat gibi özgün bir uygulama yapamıyoruz.Böyle düşünmekteyim.Yukarıdaki arkadaşın yorumlarına da katılıyorum.

Uzun süredir araştırdığım, örneklerinin tamamını incelediğim fakat çoğunun artık çalışmadığını tespit ettiğim (sosyal ağlarla entegrasyonu zamanla bozulmuş güncellemeleri yapılmamış) bir uygulama üzerinde çalışıyorum. Fakat daha önce muadilleri 1-5-10 Milyon aralığında indilmiş olan bu uygulamanın sadece yerli bir uygulama olduğu için insanlardan yeterli ilgi görmeme ihtimalini düşünüyorum.

O yüzden de aslına bakarsanız ingilizce olarak hazırlıyorum uygulamayı. Bu başlığı asıl açma sebebim de bu konuda görüş almaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androveloper -- 2 Mart 2016; 8:45:39 >

• sadece ana soruya cevap vermek istiyorum
    Dil etkiler.Türkçe olsa bir çok kullanıcı daha rahat anlar ve kullanır.Örneğin ingilizce bir harita uygulamasında "you must turn on your gps" yazısını görüp, ne olduğunu anlayamayan ve buna rağmen uygulama hata verdi deyip 1 yıldız basan çok insan var (yazı tamamen hayalidir bu tarz olaylara özet bir örnek amaçlıdır.)

menşeii ülkenin hiç bir etkisi olmaz.Şahsen mobil cihazımdaki hiç bir uygulamanın menşei sini bilmiyorum.bakmadım da.umurumda da değil.çalışıyor ve işimi görüyorsa gerisi tefarruat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

sadece ana soruya cevap vermek istiyorum
    Dil etkiler.Türkçe olsa bir çok kullanıcı daha rahat anlar ve kullanır.Örneğin ingilizce bir harita uygulamasında "you must turn on your gps" yazısını görüp, ne olduğunu anlayamayan ve buna rağmen uygulama hata verdi deyip 1 yıldız basan çok insan var (yazı tamamen hayalidir bu tarz olaylara özet bir örnek amaçlıdır.)

menşeii ülkenin hiç bir etkisi olmaz.Şahsen mobil cihazımdaki hiç bir uygulamanın menşei sini bilmiyorum.bakmadım da.umurumda da değil.çalışıyor ve işimi görüyorsa gerisi tefarruat.

Gayet açık ve net olmuş. :)
    İşini yapan her uygulama insanlar tarafından benimseniyor sanırım ve anlaşılır olmak herşeyden önce geliyor.

Çok teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.