Şimdi Ara

yeşil lazer aldım ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amlpulu ilk bastığım an çok yanıyor 1 saniye sonra daha az parlak oluyor ve tam oalrak odaklı değil etrafında metale de ışık geliyor onu da duvara yansıtıyor evde yapabilir miyim

• ilk başta güçlü sonra sönük yanması pillerinin azalması ile ilgili olabilir. piller bekletildiğinde az da olsa gerilimleri biraz yükselir. bastığınızda bu yükselen geriim kısa sürede deşarj olarak daha düşük bir gerilimde sabitlenir.

odak sorununu ise lazeri kendinizden 4-5 m uzaktaki bir duvara tutarak deneyebilirsiniz. ışık dağılmamış, net ve daire biçimi ise odaklama sorunu yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reflection_91

ilk başta güçlü sonra sönük yanması pillerinin azalması ile ilgili olabilir. piller bekletildiğinde az da olsa gerilimleri biraz yükselir. bastığınızda bu yükselen geriim kısa sürede deşarj olarak daha düşük bir gerilimde sabitlenir.

odak sorununu ise lazeri kendinizden 4-5 m uzaktaki bir duvara tutarak deneyebilirsiniz. ışık dağılmamış, net ve daire biçimi ise odaklama sorunu yoktur.

dağılmış şekild eişte etrafındaki metalin ışığı yansıyor
  • elinizdeki lazerin yapısı nasıl bilmiyorum fakat ucunda takılı başlık var ise onsuz deneyin birde. yine olmaz ise lazerin merceğinin bulunduğu kısım vida gibi yapılır genelde el ile çevirerek odak yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reflection_91

elinizdeki lazerin yapısı nasıl bilmiyorum fakat ucunda takılı başlık var ise onsuz deneyin birde. yine olmaz ise lazerin merceğinin bulunduğu kısım vida gibi yapılır genelde el ile çevirerek odak yapılabilir.

http://images.gittigidiyor.com/4692/GREEN-LASER-ORJINAL-100mW-532nm-YESIL-LAZER__46928666_0.jpg şundan
  • dediğim gibi lensini tutan plastik vida gibi bir yapı olması lazım eğer var ise onu döndürerek odak ayarı yapabilirsiniz böyle bir yapı yoksa odak sorunu başınızı ağrıtabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Odaklama ayarı yoksa yapmanız zor ama ışık azalmasını pillerinizi değiştirince çözersiniz. Şarjlı pil kullanıyorsanız şarj edin.
    Selamlar.

pil sorunu halloldu da odaklanma sorununu nasıl halledeceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • önünde merceğin konumunu ayarlayan zımbırtı vardır onunla oyna odak noktasını bulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

amlpulu ilk bastığım an çok yanıyor 1 saniye sonra daha az parlak oluyor ve tam oalrak odaklı değil etrafında metale de ışık geliyor onu da duvara yansıtıyor evde yapabilir miyim

Arkadaşım slm biraz zaman geçmiş ama elindeki lazerin odaklanma sorununu çözdünmü.Aynı lazerden bendede var ışık tam nokta halinde odaklı sorun yok ama etrafında hafif bugulu bir yansımada oluyor.sendekide öylemiydi yoksa ışık nokta halinde degilmiydi.Bende merak ettim bu yüzden yazdım.ayrıca gerçekten çok pil yiyor ve zayiflayınca kuvveti hemen azaliyor.....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat1971

quote:

amlpulu ilk bastığım an çok yanıyor 1 saniye sonra daha az parlak oluyor ve tam oalrak odaklı değil etrafında metale de ışık geliyor onu da duvara yansıtıyor evde yapabilir miyim

Arkadaşım slm biraz zaman geçmiş ama elindeki lazerin odaklanma sorununu çözdünmü.Aynı lazerden bendede var ışık tam nokta halinde odaklı sorun yok ama etrafında hafif bugulu bir yansımada oluyor.sendekide öylemiydi yoksa ışık nokta halinde degilmiydi.Bende merak ettim bu yüzden yazdım.ayrıca gerçekten çok pil yiyor ve zayiflayınca kuvveti hemen azaliyor.....

buğusunu çözemedim evet çok pil yiyor

• Zamaninda bu yüzden 50 dolara aldigim kırmızı lazerimi bozmuştum.yeni aldîgında bu hafif bugulanma varsa sorun degil cok güçlü oldugu içinde yapıyo olabilir ama lazer nokta halinde güzel yanıyorsa hiç oynama.ama bugulanma sonradan olduysa lazerin lensine toz kir giriyor ve aşırı bugulanma yapıyor.ben kırmızı lazeri delikten kulak pamugu sokarak saga sola çevirerek temizlemiştim ama birara fazla bastırmışım odaklanmayı bozdum karşıya tuttugumda demir 1 tl kadar büyük yanıyodu :) yapıyım derken iyice bozmuştum :( Akşam gene şeytan dürtükledi yeşil lazeri temizlemeye kalktim pamuk soktum biraz daha bugulandi :( sonra küçük pez parçasıyla silerek eski haline getirdim ama genede çok hafif buğu var.ben arkadaşımdan aldıgım için bilmiyorum ama sen sıfır aldıgın halde böyleyse o zaman yapacak birşey yok..lazeri temizlemekte riskli.....
  • quote:

Üstteki yazimdan sonra aklima geldi birde bu lazerler sogukken az yanıyor ama elimde ısıtınca güçleniyor seninkide aynıdır sanırım......

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat1971

quote:

Üstteki yazimdan sonra aklima geldi birde bu lazerler sogukken az yanıyor ama elimde ısıtınca güçleniyor seninkide aynıdır sanırım......

belli çalışma sıcaklığı var
  • arkadaşlar geçen gün 50 mW diye aldım ilk aldığımda gayet iyi çalışıyordu fakat su an ilk başta cok sönük birşekilde gözüküyor parlaklıkda az ve 3 4 metre ancak gidebiliyor bu durum neden sizce yada bastıkça daha da iyi ışık veriyor ama tam performansına kavusamıyor ayrıca 50 mw olduğundan şüpheliyim dalga boyu 532nm üstünda <100mw yazıyor cıktığı kapda ise 5 mW diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mihokos01

arkadaşlar geçen gün 50 mW diye aldım ilk aldığımda gayet iyi çalışıyordu fakat su an ilk başta cok sönük birşekilde gözüküyor parlaklıkda az ve 3 4 metre ancak gidebiliyor bu durum neden sizce yada bastıkça daha da iyi ışık veriyor ama tam performansına kavusamıyor ayrıca 50 mw olduğundan şüpheliyim dalga boyu 532nm üstünda <100mw yazıyor cıktığı kapda ise 5 mW diyor

görmüyormusun arkadaşım 100mw den küçüktür diyor
    yani net söylemediğine göre 1mw de olabilir 10da 20de.

• ondan eminim de 1mw değilde esas sorun ilk kullandığımda (3gün) önceki performans yok gidiş cizgisini dahi net görülüyordu su an 3 4 metre ısık ancak gidiyor sıkıntı pil olabilirmi
  • içindeki su metal yayı biraz bastırdığımda veya oynattığımda tekrardan tam performans veriyor fakat zamanla azalıyor sorun bence içinde?
  • quote:

içindeki su metal yayı biraz bastırdığımda veya oynattığımda tekrardan tam performans veriyor fakat zamanla azalıyor sorun bence içinde?

olabilir.
  • artık oda fayda etmiyor n yapmalıyım sizce geri yollamayı düşünüyorum zorda olsa??
  • quote:

artık oda fayda etmiyor n yapmalıyım sizce geri yollamayı düşünüyorum zorda olsa??

cenazesini geri alcaklarını samıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.