Arkadaşlar selam. Babamın memurluk derecesi 3 e 2. Ben de 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. 2 defa staj yaptım sigortalı olarak. Yani sorum şu babamın üzerinden yeşil pasaport alabilir miyim? Eylül ayında ufak bi balkan turu yapmayı düşünüyorum trenle :)
Arkadaşlar yok mu bilen yorumu olan?
Cevap beklemek yerine internete yeşil pasaport yazsan, ilk çıkan linkde şu var.
quote:
Yeşil Pasaport sahibiyseniz sizin sayenizde bazı aile bireyleri de Yeşil pasaport hakkından yararlanabiliyor. Bunlar:
– Eşiniz, – 18 yaş altı çocuklarınız, – 25 yaşın altındaki, hak sahibi ebeveyn ile ikamet eden, evli olmayan, iş sahibi olmayan ve öğrenimine devam eden(öğrenci olduklarını belgelemek suretiyle) çocuklarınız veya, – Yaşı kaç olursa olsun, zihinsel, ruhsal ya da bedensel engelli çocuklarını eğer sizinle ikamet ediyor, bekar ve işsiz ise sizin yeşil pasaport hakkınızdan faydalanabiliyor. Ancak engellerini tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmekte.
Peki hocam babam da alsa benle beraber daha mantıklı olur mu? Hani harç parası ödemeyiz vize için uğraşmayız filan
Suan sigortali degilsen kullanabilirsin, 25 yasima kadar kullandim ben staj yapmama ragmen.
Şuan stajdayım dolayısıyla sigortalım da. Ağustos sonu bitiyor stajım ondan sonra uğraşıcam pasaportla. Şuan rota çiziyorum 5 günlük filan
O staj muhtemelen üniversitesinin zorunlu stajı ben de stajdayım yeşil pasaportum var sorunsuz alabilirsin. İyi gezmeler.
Hem öğrenci olman hem de 25 yaşından küçük olman gerek yeşil pasaport için. Yalnız 1'e 4 olmalı baban (üniversite mezunu ise).
Babam şuan lise mezunu olarak 3 e 2. Haftaya bitirirse açık öğretimi üniversite mezunu olmuş olacak :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme