Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berkay714

Herkese merhaba acaba gazi ve gazi aileleri yeşil pasaport alabiliyor mu?

kimsenin bilgisi yok mu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Yeşil pasaport sahibiyim. Bi 10 gün kadar sigortalı olacak çalışacağım. Sıkıntı olur mu?

Pasaportu emniyete teslim etmediyseniz hakkınızda cezai işlem yapacaklar

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noradrenaline

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Yeşil pasaport sahibiyim. Bi 10 gün kadar sigortalı olacak çalışacağım. Sıkıntı olur mu?

Pasaportu emniyete teslim etmediyseniz hakkınızda cezai işlem yapacaklar

Çalışacak iş bulamadık valla hocam

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Ben 23 yaşındayım ve yeşil pasaport süresi 3 sene sonra bitiyor ben tekrar yeşil pasaportu yeniletebilir miyim yani benim ömür boyu bu hakkı kulanabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcgamer23 P kullanıcısına yanıt
    Yok kullanamazsın tadını çıkar 2 yıl daha :)
  • mrb ben askeriyeden resen emekli edildim derece kademem uygun olduğu için daha önceden hususi pasaportum var. pasaportum iptal edilecek mi yoksa kullanabilir miyim?
  • ayer1976 A kullanıcısına yanıt
    O sizin kurumunuzla alakalı değil, derece ve kıdeminizle alakalı devam edebilirsiniz kullanmaya.
  • Hocam Öncelikle Allah sizden razı olsun,

21 kasım 2015 tarihinde prag-viyena-bratislava ve budapeşte seyahati yapmak istiyorum . prağa inip budapeşteden 30 kasım 2015 de dönme planım var ve bir arkadaşımla gideceğiz.

Sorum ise; benim yeşil pasaportumun geçerlilik süresi 25 şubat 2016 ve sigortalı bir işte çalışıyorum benim çıkmamda bir sıkıntı olur mu ?

Ayrıca arkadaşımın geçerlilik süresi ise 28 aralık 2015 tarihidir, onda herhangi bir problem olur mu?

Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beneoushtatic

Hocam Öncelikle Allah sizden razı olsun,

21 kasım 2015 tarihinde prag-viyena-bratislava ve budapeşte seyahati yapmak istiyorum . prağa inip budapeşteden 30 kasım 2015 de dönme planım var ve bir arkadaşımla gideceğiz.

Sorum ise; benim yeşil pasaportumun geçerlilik süresi 25 şubat 2016 ve sigortalı bir işte çalışıyorum benim çıkmamda bir sıkıntı olur mu ?

Ayrıca arkadaşımın geçerlilik süresi ise 28 aralık 2015 tarihidir, onda herhangi bir problem olur mu?

Teşekkürler şimdiden.

Valla henry_06 hocam olsa daha net cevap verirdi tabii ama bende bir yeşil sahibi olarak cevaplamaya çalışayım. :)

Bende de sigorta olarak aynı durum var ve internetten araştırdığım kadarıyla bir mucize olmadığı sürece sorun çıkmıyor. O mucize de şöyle oluyor; şayet biri sizin çalıştığınızı ihbar ederse cezai yaptırımı vardır. (muhtemelen kaçak güne göre gün başına para cezası - askerlik gibi)

Çıkışta ki memurların senin sigortan var mı yok mu vb. bir şey görebildiğini sanmıyorum, ki elimizde ki pasaportun geçiş üstünlüğü var. İlk sayfasında pasaport hamiline kolaylık gösterilmesi belirtiliyor, adli bir vaka olmadığı sürece kimse ilişmez yeşil sahibine.

• Benim de bir sorum olacaktı belki daha önce sorulmuştur ama okduuklarım arasında göremedim. 22 yaşındayım, babamdan dolayı yeşil pasaport hakkım var ancak 2 buçuk yıldır sigortalı bir işte çalıştığım için bu hakkımı kullanamadım. Şimdi işi bırakıp tekrar öğrenciliğe dönüyorum. Acaba Yeşil pasaport çıkartabilir miyim?
  • herkese merhaba babam emekli öğretmen ve yeşil pasaport alma şartlarına uygun. Ama ben üniversite öğrencisiyim ve babamla ayrı şehirlerde yaşıyoruz ve ikametim üniversite okuduğum şehirde. Pasaport başvurusu için memleketime gitmem gerekiyor mu yoksa babamın sadece oradan vekalet vermesi yeterli olur mu bilgilendirirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbosme -- 20 Ekim 2015; 18:58:19 >
  • beneoushtatic B kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana, şimdi şöyle birşey var pasaportun son kullanma tarihinde gittiğin ülkeden çıkış ve ülkemize giriş yapabilirsin. Bunu ben bizzat Alman gümrük polisine sordum ve bu şekilde bile olsa asla sorun olmaz dedi. Bir diğeri o kazanılmış bir hak pasaportun, normalde bunu tekrar alamazsın yani çalıştığın için ama aldıysan sonuna kadar kullanabilirsin çünkü zaten sınırlı 25 yaşına kadar sınırsız olsa sıkı takip olabilirdi ama şu an için bu durumda sorun çıkanı görmedim. İyi seyahatler şimdiden tadını çıkarın :)
  • canerzilya C kullanıcısına yanıt
    Evet sigortalı olmadığına yani çalışmadığına dair belgeyi alır ve öğrenci belgesiyle başvurursan 25 yaşının bitimine kadar pasaport çıkar sana yeşil pasaport.
  • xbosme kullanıcısına yanıt
    Babanın yeşil pasaport hakettiğine dair (memuriyet veya emeklilik derecesi olabilir sormak lazım) belgeyle birlikte sen okuduğun yerden başvurabilirsin, ama pasaport yanılmıyorsam nüfus kaydın nerdeyse oraya gönderiliyor o adres değişmiyor diye biliyorum. Bunu da sorabilirsin başvuru esnasında.
  • merhaba, anadolu uni öğrencisiyim dikey geçiş ile kaydoldum bu sene öğrenci pasaportu için ne yapmam gerek? aöf ü aradım telefonla bilmiyorlar buarada 25 yaşındayım
  • seboistim S kullanıcısına yanıt
    25 yaş dolduğu için yeşil pasaport hakkı yok malesef
  • Teşekkürler...

• henry_06 H kullanıcısına yanıt
    Tsk ederim bilgi için

• Emekli olan anne ve babamın yeşil pasaport süreleri doldu ikisi de çipliydi. Süre uzatma işlemi nasıl yapılır? İstanbuldayız.

Emniyetin sitesinde hep yeni pasaport almayla ilgili bilgiler var. Süre uzatmayla ilgili hiçbir şey bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dudeykewl

Emekli olan anne ve babamın yeşil pasaport süreleri doldu ikisi de çipliydi. Süre uzatma işlemi nasıl yapılır? İstanbuldayız.

Emniyetin sitesinde hep yeni pasaport almayla ilgili bilgiler var. Süre uzatmayla ilgili hiçbir şey bulamadım

Yeşil pasaportta süre uzatmak diye bir şey yok, yine ilk başvuru işlemlerini uygulayarak yeni 5 yıllık yeşil pasaportlarını alabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.