Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle vakit ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim hocam.

Emniyete gidip sorduğumda eşimin pasaportu ile ilgili dediğinizin aynısını söyledi.

Yanlız benim pasaportumun 2022 ye kadar geçerli olduğunu bir şey yapmama gerek olmadığını söyledi. (Şuan geçerli imiş)

Acaba DOĞRU mu söyledi yoksa sizinkisi mi doğru hocam şimdi kafam karıştı ☝

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazika53

Arkadaşlar selamlar, Yeşil Pasaport ile ilgili bir şey sormam gerekiyor. Ben yaklaşık 2 ay önce 24 aralık gidiş 27 aralık dönüş almanyaya uçak bileti aldım. Pasaportumun son kullanma tarihi ise 30 aralık. Giriş çıkışlarımda problem olur mu? Yeşil Pasaportumun bitimine 3 gün kala tütkiyeye döneceğim. gidiş dönüş otel rezervasyonu araç kiralama falan orda yapacağım tüm aktiviteler belgeli. Acil yardımlarınızı bekliyorum

arkadaşlar soruma bir cevap alabilir miyim 1 afta sonra uçağım var lütfen cevap bekliyorum
  • westernblew kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, pasaport aynı zamanda kimlik olarak kullanıldığı için medeni durumun güncel olması gerekiyor, bu yüzden değiştirilmesi gerekiyor ki emniyetin sitesinde de bu şekilde belirtilmiş zaten. Sadece defter bedeli ödeyerek pasaportunuzu yenilemeniz gerekiyor.
  • henry_06 H kullanıcısına yanıt
    teşekkkür ederim ayrıntılı bilgi için.

o zaman 70 lira gibi bir bedel ödemem gerekli. iyi pazarlar diliyorum
  • Yeşil pasaport kullanım süresi uzadı mı?En son 25 yaşdı.Bir arkadaşdan duymuşdum 27 yaş dedi ama doğrumu?Yeni yasalar ve düzelemeler gelecek mi?

• pusat1249 kullanıcısına yanıt
    25 yaş diye biliyorum hocam.
  • Hocam iyi akşamlar.

Annem turist olarak yeşil pasaport ile Fransa'ya gitti ve bildiğiniz üzere 90 gün kalabiliyor. Fakat annem orada 90 günlük süreyi 35 gün kadar geçirip öyle Türkiye'ye dönmeyi planlıyor. Kendisi 60 yaşında. Lyon havaalanından Çıkış yapmayı düşünüyor.

Nasıl bir problemle karşılaşabilir? Bir öneriniz var mı ? Türkiye'den daha sonraki çıkışlarında yeşil pasaport hakkını kullanmasında bir problem yaşar mı?

Teşekkür ediyorum şimdiden.

• absorve kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı elbet çıkar. Ama bunun boyutu ne olur bilemem. Belki çıkış vermeyebilirler, konsolosluğa yönlendirirler, cezai yaptırımı elbet olur. O yüzden 90 günlük süreyi aşmasın tavsiyem. Aşağıda yaşanmış bir olay var 90 günlük süre aşımıyla alakalı, bak aşınca neler oluyor.

''Almanya'da üniversite öğrencisiyim (bachelor). Maalesef yeşil pasaportuma güvenerek oturma izni almadım. Ancak yeşil pasaportla son 6 ayda 90 gün kalma hakkım vardı ve ben maalesef -farkında olmadan- 103 gün kalmışım. Aslında ben giriş çıkış yapınca o 90 gün sıfırlanıyor diye biliyordum ama maalesef öyle değilmiş. Birinci dönemim daha yeni bitti, İstanbul'a dönerken, pasaport kontrolünde (havaalanında) polis durumu farketti.

Neyse beni polis bürosuna aldılar, sorular, aramalar ve sorgulardan sonra, durumu anlattım, öğrenci olduğumu, yeşil pasaportum olduğunu ve farkında olmadan 13 gün fazla kaldığımı anlattım. Kabus gibiydi. Neyse konsolosluğu aramak isteyip istemediğimi sordular. Aramak istediğimi söyledim. Uzun aramalardan sonra konsolosluğumuza ulaşabildiler.(aslında ciddiyetsiz konsolosluğun rezillikleri ayrı bir başlık konusu ya neyse). Çıkan kadın bana ifade vermememi, susma hakkımı kullanmamı, zira ifademi sonradan çarpıtabileceklerini söyledi. Sonra polisi istedi, komiserle de konuştu. Polisler öğrenci olduğuma, çalışmadığıma emin olduktan sonra bana daya mantıklı ve insan gibi davranmaya başladılar.

Yeminli bir tercüman getirdiler, aynı zamanda avukattı, o da bunu(ifade vermememi) salık verdi. Bu tarz durumlarda savcının %99 takipsizlik kararı verdiğini söyledi. Ayrıca herhangi bir para talep ederlerse "param yok" dememi, zira daha sonra paramı geri almamın çok zor olduğunu söyledi.

Parmak izim, fotoğraflarımı çekmeler derken, ifademi aldıktan sonra transit alandan Türkiye'ye döndüm.

Dönerken polis komiseri, ikinci dönem için gelirken mutlaka İstanbul'daki Alman konsolosluğu'ndan D tipi giriş vizesi almamı, Almanya'ya girdikten sonra da oturma izni almamı söyledi. En son bir tane düşük rütbeli memur beni salıverirken, "keşke direkt oturma izni alsaydın, şimdi yabancılar ofisi seni bir daha kabul etmeyecek büyük ihtimalle" gibi şeyler söyledi.

İnanın çok berbat durumdayım, ne yapmalı ne etmeliyim, bir fikri olan lütfen paylaşsın.''

• İyi günler, yorumlardan baktımda en iyi cevabı sizden alacağımı düşünerek bişey sormak istiyorum. Benim yeşil pasaportumn son geçerlilik tarihi 29.03.2016 bende 06.02.2016 tarihine Almanya için bilet aldım rezervasyon falan yaptım. Bi sıkıntı çıkar mı sizce.

• lazika53 L kullanıcısına yanıt
    İyi günler bende aynı durumdan muzdaripim. Acaba seyahatinizi sorunsuz bir şekilde tamamlamanız halinde bizi de bilgilendirir misiniz?

• Çaresiz12 Ç kullanıcısına yanıt
    Lazika'nın pasaport bitimine 2-3 gün kaldığı için sıkıntı çıkmış ama senin 1 aydan daha fazla zamanın olduğu için hiç bir sıkıntı çıkmaz, çünkü ben o durumda girip çıktım bi sıkıntı olmadı.
  • Ama siz yakın zamanda mı bu Almanya seyahatini yaptınız yoksa çok önceden mi? Çünkü ben nereye sorduysam olmaz diyorlar. En son Çelebi yer hizmetleriyle görüştüm onlar da böyle bir durumda uçağa bindirmeyiz diyorlar

• merhabalar, ben portekiz'de bir erasmus öğrencisiyim.

ben 2 eylül 2015 tarihinde ispanya üzerinden portekiz'e giriş yaptım. vizemin başlangıç tarihi 1 eylül 2015'ti ve bitiş tarihi 14 ocak 2016. 24 aralık 2015'te christmas tatili için yine ispanya üzerinden türkiye'ye geldim ve 10 gün türkiye'de kalacağım. döndükten sonra okulum şubatın ortasında bitecek. yeşil pasaport sahibiyim ve merak ettiğim konu acaba döndükten sonra vizemi uzatmam gerekir mi yoksa giriş cıkış yaptığım için 90 günlük schengen bölgesinde seyahat hakkını kullanabilir miyim?

şimdiden çok teşekkürler.

not:dönüş biletimi yine ispanya'ya aldım 5 ocak 2016 tarihinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pusat1249

Yeşil pasaport kullanım süresi uzadı mı?En son 25 yaşdı.Bir arkadaşdan duymuşdum 27 yaş dedi ama doğrumu?Yeni yasalar ve düzelemeler gelecek mi?

önemli konu varsa böyle bişey uzatalım. çift pasaportum var yeşilin süresi martta dolacak ona göre uzatayaım.
  • meinnameistborat M kullanıcısına yanıt
    Yeşil pasaport sadece turistik seyahatlerde vizeden muhaftır, öğrenciysen vizeni dönüş tarihine kadar uzatman gerekir. Öğrenci olarak yeşil pasaport seyehat hakkını kullanamazsın.
  • FaRaKaN kullanıcısına yanıt
    Yok 25 sınır.
  • Yeşil pasaportla Avrupa'ya Seyahat edenler için pasaport süresi 3 aydan fazla olmalıdır. Eğer 3 aydan az ise uçamazsınız. Uçsanız dahi bu süre personelin gözünden kaçmış olsa gittiğiniz ülkeden geri çevrilir ve ilk uçakla geldiğiniz yere geri gönderilirsiniz.
  • Uluslararsı Seyahatte Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinkoklu -- 27 Aralık 2015; 23:18:10 >

• 2 sene once lise son siniftayken yesil pasaport cikartmistim.Lise bittikten sonra 1 sene herhangi bir okula kayit olmadim,öğreci olarak gözükmedim dogal olarak.Bu sene tekrar acikogretime kayit oldum.

Gecen sene ogrenci olmadigim icin pasaportumda iptal olma gibi bir durum olmus mudur ve acikogretim herhangi bir sorun teskil eder mi ? ? Subat ayi gibi yurtdisina cikacagim,bir sorun olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Binboa06

2 sene once lise son siniftayken yesil pasaport cikartmistim.Lise bittikten sonra 1 sene herhangi bir okula kayit olmadim,öğreci olarak gözükmedim dogal olarak.Bu sene tekrar acikogretime kayit oldum.

Gecen sene ogrenci olmadigim icin pasaportumda iptal olma gibi bir durum olmus mudur ve acikogretim herhangi bir sorun teskil eder mi ? ? Subat ayi gibi yurtdisina cikacagim,bir sorun olur mu ?

Aynı durumdayim. Up.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.