Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba babamdan dolayi yesil psaportum var. Ogrenciyim ve tam zamanli bir iste sigortali calisiyorum. Ama ogrenciyim kaytliyim universiteye. Bu durumda yurtdisina cikarken sorun yasarmiyim? Yasarsam gitmeden once isten ciksam kurtarirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • viper_3 kullanıcısına yanıt
    Çalışmanız var olan yeşil pasaporta engel olmaz. Yaşınız da yönetmeliğe uygunsa kullanmanızda sıkıntı olmayacaktır.(Pasaport kullanım süresi 6 ay ve fazla olması şartı ile)
  • Merhaba, ben babamdan dolayı yeşil pasaport alıcam, reşitim fakat başvuru esnasında babama ihtiyaç var mı acaba, ayrı şehirlerdeyiz
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt
    Kesin dmi hocam yurtdisi biletleri aldim da valla sevndim oyleyse super oldu

• Merhaba arkadaşlar,
    Konu hakkında araştırma yaptım ancak tam olarak detaylı bir bilgiye ulaşamadım. Bilgisi olan ve bu bilgiyi paylaşmak isteyenler için sorum şöyle :)
    Eşimin babası 1992 yılında terör saldırısı sonucu şehit düştü. İnternette araştırdığım kadarıyla "T.C.İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün 2009/18 sayılı Genelgesi uyarınca; 5434 sayılı Kanunun Ek 77'nci maddesinin son fıkrasına istinaden, şehit ebeveynin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport almak isteyen kız/erkek çocuklarının talepleri, yanında yaşama şartı aranmaksızın ve ayrıca hayatını kaybeden ebeveyninden dolayı maaş alıyor olsa bile; ebeveynin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport almak isteyen 18 yaşından büyük kız çocuklarının talepleri yerine getirilir." bir karar buldum. Bu kadara istinaden eşim hem çalışıyor hem de evli olmasına rağmen yeşil pasaport alabilir mi?
  • Bu konudaki çoğu yazıyı okumaya çalıştım, fakat sigortalı bir işte çalışma konusunda hala kafamda soru işaretleri var. Pasaportum 2021'de bitiyor, öğrenciliğim devam ederken herhangi bir sigortalı işte çalışırsam yeşil pasaport hakkım elimden gidiyor mu? Yeşil pasaport sahibi bir arkadaşıma sordum çalışırsan pasaportunu alırlar dedi, aileme sorduğumda ise dönemsel çalışırsan birşey olmaz dedi iyice kafam karıştı. @henry_06
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Yeşil pasaportumun süresi 2017ye kadar geçerli mezun olalı 2 sene oldu şu an çalışmıyorum. Yeşil pasaportla ispanyaya girişlerde sıkıntı çıkıyor mu ? 4 mayısta ispanyaya giriş yapıcam sorasında fransa ve italyaya turum var umarım bi sıkıntı çıkmaz

Yeşil pasaport iin harç ücreti ödeniyor mu bir bilginiz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trak0nya -- 22 Nisan 2016; 16:58:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa.savranguler

Yeşil pasaportumun süresi 2017ye kadar geçerli mezun olalı 2 sene oldu şu an çalışmıyorum. Yeşil pasaportla ispanyaya girişlerde sıkıntı çıkıyor mu ? 4 mayısta ispanyaya giriş yapıcam sorasında fransa ve italyaya turum var umarım bi sıkıntı çıkmaz

ispanyaya rahat giriyorsunuz. zaten daha önce damga varsa işi daha da kolay yapıyor. yoksa da belki kaç günlük geldin diye sorar felan. yeşil pasaport harcı yok. yeşil pasaport ilk defa çıkaran sadece pasaport parası veriyor.
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    ilk defa çıkıcam inşallah bi sıkıntı olmaz
  • Merhaba arkadaşlar brn 3 yıl önce yeşil pasaport çıkarmıştım. Lisede okuyodum o zamanlar. Ama şimdi mezun oldum. İstediğim yer gelmediği için de tekrar hazırlanıyorum. Yazın Macaristana gidicem Allah izin verirse. Ama bu yeşil pasaport sıkıntı olur mu bilmiyorum bilgisi olan var mı?

• quote:

Selam dostum seninle aynı durumdayım, sıkıntı oldu mu girerken

• Aynen aynısı ben de de geçerli temmuzda gideceğim ben de

• swat882 kullanıcısına yanıt
    hiç bir sıkıntı yaşamadım hocam önce ispanya ya gittim kontrolden geçtim sonra fransa ve italya gittim pariste başta anlamadı adam yeşil pasaportu yanındaki kadın polis tamam o special pasaport ıkıntı yok dedi geçtim italyaya girerken kimse pasaport sormadı elimi kolumu sallaya sallaya girdim :) italyadan ispanyaya dönüşte de kimse kontol etmedi hocam :)
  • Keşke İrlanda da geçseydi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hiç bir sıkıntı yaşamadım hocam önce ispanya ya gittim kontrolden geçtim sonra fransa ve italya gittim pariste başta anlamadı adam yeşil pasaportu yanındaki kadın polis tamam o special pasaport ıkıntı yok dedi geçtim italyaya girerken kimse pasaport sormadı elimi kolumu sallaya sallaya girdim :) italyadan ispanyaya dönüşte de kimse kontol etmedi hocam :)

Çok teşekkür ederim hocam

• theriser97 T kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı olmaz muhtemelen. Ben üniversite mezunu olarak gittim geldim bişey olmadı ki sen hala 25 yaşının altındasın rahat ol
  • Normalde oluyomuş ama çipli olmayan pasaportlarda öğrenim durumu belli olmuyormuş. O yüzden sorun olmayacak

• Yesil pasaportum var
    Bir kere turla çıktım
    Bu sefer kendim çıkacağım
    Seyahat sigortasi yaptirmak zorunlu mu yaptırmali miyim? Herkes farkli bir sey demis son durum ne

• Şimdi ben 93 Mart doğumluyum ne zamana kadar kullanabilirim pasaportu 2017 mi 2018 mi ?
  • Merhaba arkadaşlar 18 yaşımı doldurdum yeşil pasaportun tarihi temmuz 2016 da doluyor temmuz ortasında yurtdışına çıkıcam annem babam öğretmen yeşil yeniletebiliyor muyum?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.