Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pasaport son kullanma tarihi ne ? Eğer geçtiyse öğrenci belgesiyle yeni başvuru yapman lazım, geçmemişse kullanabilirsin.
  • Yeşil pasaporta sahibim, 2019 yılına kadar geçerli. 9 Aylık Schengen Vizem var yurtdışında okuduğum için, defalarca Belarus, Ukrayna ve Avrupa ülkelerine giriş yaptım, ilk başta görevli memur afallıyor ama sonradan herşey tamam oluyor, merak etmeyin. Bazenleri saf havayolu şirket çalışanları yeşil pasaporttan anlamadıkları gibi polisçilik oynamaya çalışıyorlar görevleri olmadığı halde, onlara en güzel cevabı verin pasaportunuzu gitsin görevli amire sorsun ve tıpış tıpış size pasaportunuzu versin, sizde suratına karşı sırıtın
  • Merhaba, ben Erasmus yaptığım Hollanda'ya vize ile giriş yaptım ardından bana Nisan'a kadar geçerli oturma izni verdiler. 5 aydır Hollanda'da kalıyorum ve 1 hafta sonra burayı terk ederken bu oturma izni kartımı geri vermem gerektiğini öğrendim. Yeşil pasaportumla başka Avrupa ülkelerine giriş yapabilir miyim?
  • Merhaba,
    Annem babam ve benim yeşil pasaportumuz var. Ben 17 yaşındayım. Birkaç gün sonra annemle yurtdışına çıkacağız. Ayrıyetten muvafakatnameye ihtiyacım var mı?
    Teşekürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi akşamlar,
    babam üzerinden yeşil pasaport çıkartmak istiyorum. şartlar tutuyor(derecesi, öğrenciyim, yaşım). öğrenmek istediğim bir konu var, istnilen matbu belge nedir? bebem sınıf öğretmeni. ilçe milli eğitim müdürlüğünden alabilir miyiz? yoksa il milli eğitim müdürlüğünden mi?
    teşekkür ederim arkadaşlar, iyi forumlar.
  • HUSUSİ DAMGALI PASAPORT
    18 YAŞINDAN BÜYÜK ÇOCUKLAR İÇİN ARANANŞARTLAR VE GEREKLİ BELGELER
    ARANAN ŞARTLAR:
    Evli olmamaları.
    25 Yaşını doldurmamış olmaları.
    Öğrenci olmaları gerekmektedir.
    GEREKLİ BELGELER:
    Hak sahibinin çalıştığı kurum tarafından düzenlenmiş ve hak sahibi tarafından imzalanmış talep formu. (Ebeveyni çalışanlar için)
    Hak sahibinin emekli olduğu veya çekildiği kurum tarafından düzenlenmiş emekli olduğu tarihteki kadro derecesini gösterir belge (Ebeveyni emekli olanlar ve çekilenler için)
    2 adet biyometrik fotoğraf
    T.C. Nüfus Cüzdanı aslı (Nüfus cüzdanı aslı olmadan ve cüzdanda T.C. Kimlik numarası bulunmadan işlem yapılmamaktadır.)
    Öğrenim gördükleri okuldan alacakları öğrenim belgesinin aslı.
    Parmak izi alındı belgesi (Pasaport işlemlerinde ilk önce parmak izi vermeniz gerekmektedir. parmak izi verdikten sonra tarafınıza parmak izi belgesi verilecektir.)
    Banka veya maliye veznesine yatırılan pasaport cüzdan bedeli ödendi dekontu,

• probleminizin esas dayanagi pasaportun kullanim suresinin ne zaman oldugudur. Kullanim suresi bittiyse ve 25 yasini doldurmadiysaniz aof den alacaginiz bir belge ile yeni muracaat yapabilirsiniz.

• kulakver kullanıcısına yanıt
    Yesil pasaport ile ingiltere hari diger avrupa ulkelerine sorunsuz giris cikis yapabilirsiniz

• Melikşah kullanıcısına yanıt
    18 yaşından küçüklerin ve kısıtlıların pasaport alabilmeleri için ebeveynlerinin veya mahkemece tayin edilmiş vasisi var ise muvafakat vermesi gerekmektedir.
    Muvafakat verecek kişiler bu işlemi noter huzurunda yapabilecekleri gibi bizzat pasaport müracaatı esnasında hazır bulunarak görevli memur huzurunda da yapabilirler.
    Anne-babası boşanmış çocukların velayet verilen ebeveynin muvafakat vermesi gerekmektedir.

yukarida ki pasaport basvurusu esnasinda yapilmasi gereken islem yapilmis olmasi gerekiyor zaten. Bu islem yapildigi icin ayrica bir belgeye gerek yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 18 Şubat 2016; 20:05:49 >
  • ahmett_cann kullanıcısına yanıt
    Hak sahibinin il bolge veya genel mudurluklerden alacagi belge ibaresi yonetmelikte gecmektedir. Ilce nin yetkisi yok sanirim.

• Gunaydin,

Milli Egitimde ogretmenim ve sanirim yesil pasaport alabiliyorum. İlk olarak okul memuruna mi yoksa emniyete mi basvurmam gerekiyor? Surec nasil olmali?

• quote:

Orijinalden alıntı: Akeneton34

Yeşil pasaporta sahibim, 2019 yılına kadar geçerli. 9 Aylık Schengen Vizem var yurtdışında okuduğum için, defalarca Belarus, Ukrayna ve Avrupa ülkelerine giriş yaptım, ilk başta görevli memur afallıyor ama sonradan herşey tamam oluyor, merak etmeyin. Bazenleri saf havayolu şirket çalışanları yeşil pasaporttan anlamadıkları gibi polisçilik oynamaya çalışıyorlar görevleri olmadığı halde, onlara en güzel cevabı verin pasaportunuzu gitsin görevli amire sorsun ve tıpış tıpış size pasaportunuzu versin, sizde suratına karşı sırıtın

İspanyada basima geldi. adam diyor visaaaa visaaa. Barcadan parise ucak yapacaktim da. that is a special passport..i can travel in schengen countries. Check it out if you want demistim. ispanyaya girisim var zaten buni sormasi sacma.

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Yeşil pasaporta sahibim, 2019 yılına kadar geçerli. 9 Aylık Schengen Vizem var yurtdışında okuduğum için, defalarca Belarus, Ukrayna ve Avrupa ülkelerine giriş yaptım, ilk başta görevli memur afallıyor ama sonradan herşey tamam oluyor, merak etmeyin. Bazenleri saf havayolu şirket çalışanları yeşil pasaporttan anlamadıkları gibi polisçilik oynamaya çalışıyorlar görevleri olmadığı halde, onlara en güzel cevabı verin pasaportunuzu gitsin görevli amire sorsun ve tıpış tıpış size pasaportunuzu versin, sizde suratına karşı sırıtın

İspanyada basima geldi. adam diyor visaaaa visaaa. Barcadan parise ucak yapacaktim da. that is a special passport..i can travel in schengen countries. Check it out if you want demistim. ispanyaya girisim var zaten buni sormasi sacma.

Benim onlarca kez başıma geldi, umarım bu yıl içerisinde vizesiz şengen bölgesine T.C. vatandaşlarının girişi başlarda rahat ederiz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Benim onlarca kez başıma geldi, umarım bu yıl içerisinde vizesiz şengen bölgesine T.C. vatandaşlarının girişi başlarda rahat ederiz.

öyle birşey olmayacak kardeşim. bu olursa Ab'ye girmiş oluruz zaten . boşuna öyle bir ümidin olmasın.

• Beyler bildiğiniz gibi 25 yaşına kadar öğrencilerden pasaport harcı alınmıyor bu verilen pasaport Yeşil Pasaport mu yoksa normal mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

Beyler bildiğiniz gibi 25 yaşına kadar öğrencilerden pasaport harcı alınmıyor bu verilen pasaport Yeşil Pasaport mu yoksa normal mi?

İkisi tamamiyle farklı konu, yeşil pasaportta da harç yok öğrenci iseniz de harç yok.
    Ama yeşil pasaport alabilme şartları var, sonuçta o hakkınız varsa yeşil alırsınız yoksa normal pasaport alaırsınız.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Yeşil pasaportum Mayıs'ta bitiyor, geçtiğimiz ay mezun oldum. Yaşım 23, şartlar arasında son 6 ay içinde alınmış öğrenci belgesi diyor, bu bende var fakat mezunum :) Sizce alabilir miyim pasaport ne dersiniz?
  • Merhaba arkadaşlar yeşil pasaportum babamdan dolayı var 25 yaşın altındayım şuan part time staja başladım asgari ücret alıyorum ve sigoratam yatıyor ama hala öğrenciyim de acaba pasaport hakkımı kaybettim mi? eğer kaybettiğimi bilmeden giriş çıkış yaparsam ülkeye dönüünce ceza gelebiliyormuş bilen var mı?
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt
    İngiltereye bağlı olanlar irlanda iskoçya hariç hiç bir yerde sorun yaşamazsın. Sadece bazen dönüş biletini kalcak yerini ve sağlık sigortanı sorabiliyor. Sağlık sigortası bavulda diyip geçiliyor ama bilet ve kalıcak yer sıkıntılı onların çıktılarını ya da en azından rezervasyonlarını yanında bulundurman önemli olabilir.
  • Ankara Emniyet'ten yeşil pasaport için randevu tarihi alındığında en erken 2-3 hafta sonrasına yer veriyor, bordo pasaport seçince ise hemen ertesi güne bile randevu veriyor.
    Yeşil pasaport için randevusuz gitsek acaba çok bekler miyiz? Küçük çocukla gideceğimiz için beklemeyi tercih etmeyiz açıkçası.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.