Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeşil pasaportumun süresi 2017 de doluyor ancak lisans eğitimim bitti yüksek lisansa devam ediyorum. Yani öğrenciliğim devam ediyor ve işe falan da girmedim. Emniyete gidip öğrenciliğin devam ettiğini bildirmem gerekiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cansu1234

merhabalar
    Yeşil pasaportumun süresi 2017 de doluyor ancak lisans eğitimim bitti yüksek lisansa devam ediyorum. Yani öğrenciliğim devam ediyor ve işe falan da girmedim. Emniyete gidip öğrenciliğin devam ettiğini bildirmem gerekiyor mu ?

Merhaba,bildiğime göre evet bildirmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cansu1234

merhabalar

Hayır gerekmiyor, işe girseniz de gerekmiyor. Pasaportun son kullanma tarihine kadar sorunsuzca kullanabilirsiniz.
  • Merhabalar annem memur onun uzerinden yesil pasaport alicagim. Yas 18 unideyim. Talep formunun kendimizle ilgili kismini doldurup flash bellege atip kuruma goturmeyi dusunuyoruz. Bir sorun olmaz di mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba , Benim yeşil pasaportum var ve bu sene liseyi bitirip üniversiteye geçtim.Ancak yazın iki ay sigortalı çalıştım.Bu durumda yeşil pasaportum geçerli midir?
  • Merhaba, bu konu hakkında çok soru sorulmuş ve cevaplanmış ama bir de kendim sorup emin olmak istedim.
    22 yaşındayım haziranda mezun oldum, mezuniyet belgemi aldım ve okulla ilişiğim kesildi. Herhangi bir işte çalışmıyorum. Pasaportumun geçerlilik süresi şubat 2018 olarak görünüyor.
    Bazı yerlerde emniyete teslim edilmesi gerektiği, teslim edilmediğinde cezai işlem uygulandığı yazılmış. Teslim etmeden yeşil pasaportumla yurt dışına çıksam sorun olur mu?
  • henry_06 H kullanıcısına yanıt
    Hocam 5 yıllık annemden yararlandığım pasaportum var yeşil mayısta 18 olacam üniye kayıt ağustostta o aralıkta yurt dışına çıkabilirmiyim acil cevap verirseniz iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Ben 2 ay kadar önce erasmus sebebiyle Bulgaristan'a yeşil pasaportumla vizesiz geldim. Türkiye'den 15.09.2015 tarihinde çıkış yaptım ve burada 01.02.2016 tarihine kadar kalmam lazım. Yaklaşık 140 gün. Benim bu durumda vize almam gerekir mi? 90 günü geçtiği takdirde almam lazım diye biliyorum ama çevremde almama gerek olmadığını söyleyenler var. Çok kafam karıştı ve 1 ay sonra 90 gün dolacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Teşeklürler
  • barancndogan B kullanıcısına yanıt
    Mevcut pasaportunuzun son kullanma tarihi mayıstır büyük ihtimalle, yeni yeşil pasaportu da öğrenci belgesi olmadan alamazsınız o yüzden yeşil pasaport olmaz o aralıkta.
  • alperibis A kullanıcısına yanıt
    Erasmus, yüksek lisans vs işlemleri yurt dışında yeşil pasaportla olmaz diye biliyorum ben belki ülkeden ülkeye değişir ama sizin en başından normal pasaport almanız gerekirdi, yeşil pasaportla erasmus duymadım hiç, 90 günü geçerse sıkıntı çıkar.
  • hocam selamlar Hak sahibinin emekli olduğu veya çekildiği kurum tarafından düzenlenmiş emekli olduğu tarihteki kadro derecesini gösterir belge tam olarak nerden alinyor e devletten alınıyorsa hangisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavisu48 -- 22 Kasım 2015; 12:38:32 >
  • benim babam emekliliğine 4 yıl kala vefat etti , ben oğlu olarak yeşil pasaport alabiliyormuyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperibis

Merhabalar,
    Ben 2 ay kadar önce erasmus sebebiyle Bulgaristan'a yeşil pasaportumla vizesiz geldim. Türkiye'den 15.09.2015 tarihinde çıkış yaptım ve burada 01.02.2016 tarihine kadar kalmam lazım. Yaklaşık 140 gün. Benim bu durumda vize almam gerekir mi? 90 günü geçtiği takdirde almam lazım diye biliyorum ama çevremde almama gerek olmadığını söyleyenler var. Çok kafam karıştı ve 1 ay sonra 90 gün dolacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Teşeklürler

180 gün içerisinde 90 gün kalma hakkınız var. Türkiye'ye gelip arada kaldığınuz süre olmalı. Yani 90 günden fazla olan süreler içşn Türkiye'de kalmanız gerekiyor. Ya da vize başvurusunda bulunmanız. Devamsızlık kullanmak daha mantıklı.

• merhaba arkadaşlar.

öncelikle çok aktif olan bu konuda henry_006 ya çok teşekkür etmek istiyorum.

benim 2 sorum olacaktı hocam belki arkdaşlarda da aynı problem olabilir şöyle ki ;

bende bordo pasaport vardı 10 yıllık fakat evlendim geçerlilik tarihi 2022 ye kadar diyor. halen geçerli midir yoksa başka bir işlem yaptırmamız gerekiyor mu evlendiğim için ?

birde eşimde yeşil pasaport vardı evlenince forumdan anladığım kadarıyla düşüyor. yeni pasaport başvurusu yaparken cüzdan bedeli vs hepsini yatırıyor muyuz ? 10 yıllık almak için totalde ne kadar yatırmak lazım ?

* tüm bu işlemler için ynaımızda evlilik cüzdanını götürmeye gerek var mı ?

bu konuda en aktif forum bu olduğu için danışma ihtiyacı hissettim şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • Selam arkadaşlar. 2017 eylüle kadar geçerli yeşil pasaportum var ve hala öğrenciyim. 2014 yazında iki ay sigortalı çalıştım. Bu subat ayında yurt dışına çıkacağım. Herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım pasaportum hala geçerli mi acaba ? Bana herhangi bir yazı falan da gelmedi kapıdan çevrilip de o kadar masrafı boşa yapmış olmak istemiyorum. Bu soru çoğu yerde de sorulmuş ama net bir cevap bilen yok. Bu konuda fikri olan var mı ve net kesin bilgiyi acaba nereden öğrenebilirim bir tane pasaport şubeye gitsem kesin bir bilgi alabilir miyim ? Hem pasaport şubeye gidip hem de epasaport sitesindeki iletişim bölümünden mail atıp kesin bir bilgi öğrenmeye çalışacağım hem de size danışmak istedim. Bu sorunun cevabını merak eden çok kişi var umarım net bir bilgiye ulaşabiliriz Şubat ayında göreceğiz. Bir de ben pasaportu 2012 yılında aldım. Cipsiz pasaportlarin sanırım geçerliliği bitmiş benimki çipli olanlardan mı cipsiz olanlardan mı bir fikrim yok. Henüz hic kullanmak nasip olmadığı için bilmiyorum. 2012 yılında verilen pasaportlar çipli oluyor değil mi ?

• Arkadaşlar eminim daha önce defalarca sorulmuştur fakat yardımcı olabilirseniz çok sevinirim;
    Ben bugün kırmızıdan yeşile geçiş yaptım başvururken de sigortan var mı diyr sordu yok dedim. Fakat 2012 de 15 gün sigortalı olarak çalışmıştım ve sistemde gözüküyor. Bu bi sorun teşkil eder mi? Şuan sigortalı değilim.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Arkadaşlar selamlar, Yeşil Pasaport ile ilgili bir şey sormam gerekiyor. Ben yaklaşık 2 ay önce 24 aralık gidiş 27 aralık dönüş almanyaya uçak bileti aldım. Pasaportumun son kullanma tarihi ise 30 aralık. Giriş çıkışlarımda problem olur mu? Yeşil Pasaportumun bitimine 3 gün kala tütkiyeye döneceğim. gidiş dönüş otel rezervasyonu araç kiralama falan orda yapacağım tüm aktiviteler belgeli. Acil yardımlarınızı bekliyorum
  • westernblew kullanıcısına yanıt
    Rica ederim iş güç pek bakamıyorum kusura bakmayın. Öncelikle eşinizin yeşil pasaportu evlendiği için düşer. Sizde ki pasaportun da evlendiğiniz için değişmesi gerekiyor yalnız 2022'ye kadar geçerliliği olduğu için sadece pasaport cüzdan bedeli 82.50 TL yatırarak yenileyebilirsiniz. Eşinize 10 yıllık pasaport almak içinde 82.50 TL Pasaport cüzdan bedeli + 505 TL de 10 yıllık süre bedeli ödemeniz gerekiyor yani 587.50 TL.
  • ihtiyar balıkçı kullanıcısına yanıt
    Hayır sorun çıkmaz son kullanma tarihine kadar kullanabilirsin. Ayrıca çiplidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SemoBoy

Arkadaşlar eminim daha önce defalarca sorulmuştur fakat yardımcı olabilirseniz çok sevinirim;
    Ben bugün kırmızıdan yeşile geçiş yaptım başvururken de sigortan var mı diyr sordu yok dedim. Fakat 2012 de 15 gün sigortalı olarak çalışmıştım ve sistemde gözüküyor. Bu bi sorun teşkil eder mi? Şuan sigortalı değilim.
    Şimdiden teşekkür ederim.

Geçmişte olduğu için şu an çalışmadığın için sorun olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.