Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yesil pasaportlarin 5 yillik cikartilmasinin espirisi hak kaybi yasayan personel ailelerinin kisa surede belirlenmesidir aslinda. Pasaport kanunun da 25 yas alti cocuklarin calismamasi gerektigi belirtirlimistir.

is yeriniz sgk ya basvurdugu vakit bu bilgi tum kamu kurum ve kuruluslarina aktarilmaktadir. Hemen olmasada kisa bir surede pasaportunuzun iptal edilme olasiligi vardir. Bunu en iyi e-devlet uzerinden kontrol edebilirsiniz.

Amir onayli evrakta cikmaniza mani bir durum olmadigi belirtilmedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cat33 kullanıcısına yanıt
    1- Allah kullanmayi nasip etmesin oncelikle. Sigortada onemli olan neyi kapsadigidir. Harcamanizi yapar, faturanizi alir ve ulkeye dondugunuzde ucretini alirsiniz kafaniz rahat olsun.

2- Erken almakta fayda var ogle ve aksam yemek vakitleritdi sanirim kapali olabiliyor havalimani kafaniz rahat olur.

3- iyi yapmissiniz dedigim gibi binis kartinida unutmayin

4- Sandivic vesaire de sikinti yok dilediginiz kadar alabilirsiniz yaniniza. Ic hatlar da su sisesine bazen izin vermiyorlar 100 ml tripleri illa icerden alman lazim falan diyorlar. Ben 2-3 haftada bir ucuyorum bazen hic bakmiyorlar. En kotu suya havalimaninda para odersiniz o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anubisin_Ruhu

Yesil pasaportlarin 5 yillik cikartilmasinin espirisi hak kaybi yasayan personel ailelerinin kisa surede belirlenmesidir aslinda. Pasaport kanunun da 25 yas alti cocuklarin calismamasi gerektigi belirtirlimistir.

is yeriniz sgk ya basvurdugu vakit bu bilgi tum kamu kurum ve kuruluslarina aktarilmaktadir. Hemen olmasada kisa bir surede pasaportunuzun iptal edilme olasiligi vardir. Bunu en iyi e-devlet uzerinden kontrol edebilirsiniz.

Amir onayli evrakta cikmaniza mani bir durum olmadigi belirtilmedir.

cevap için teşekkürler,

e-devlet üzerindeki sekmeyi bulamadım ? tam olarak nereye bakmam gerekiyor ?

evrağı gidip göstermem gerekecek sanırım, çünkü verirken bu yeterli diye verilmiş ama yine de emniyete göstermekte fayda var.

• Yesil pasaport sahibi ogrenci ogrenciligi bitince yesi hakki bitmis mi oluyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emptybottle kullanıcısına yanıt
    Oncelikle kusura bakmayin e-devlet de hatlar karisti benim diploma ile pasaport gonderi takibini karistirmisim. E devletten bakabilecegimiz bi durum yok yani. Pasaportun iptal olup olmadigini en iyi emniyetten teyit etmek yerinde olacaktir.

Evrakta hak sahibi ve ailesinin acik kimligi ve yurt disina cikisinda mani olmadigi yazmasi yeterlidir. Ne eksik ne fazla. Ohal bittigi vakit bu prosudurden kurtulururz insallah

• Yesil pasaport icin randevu aldim.bir ay sonra ya gun verdi.Daha erkene randevuyu degistirme sansim varmi iptal eden olursa.Basvuru yeri istanbul.

Birde esim calismiyor onun icin ekstra sgk dan calismadigina dair bisey almam gerekiyormu?benim kurumdan alacagim belge yeterlimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetps2016 -- 22 Mart 2017; 18:20:28 >
  • Merhaba arkadaşlar. Ailecek İsviçre'ye sorunsuz geldik. Korktuğum şeyler olmadı. Yeşil pasaport güvenlik soruşturmasında sıra yoktu. Sadece izin belgesi ile pasaportların fotokopisi istendi. Hatta arkalarında fotokopi makinesinden kendileri çekecekti ben verdim. Başka fotokopi istemediler. Sigortam vardı ama sormadılar bile. Basel Havaalanında güvenlikçi direktek pasaporta mühür vurdu. Birşey sormadı bile. Elimizi kolumuzu sallayıp girdik İsviçre'ye. Herkese mutlu günler.

• İhracatçıya yeşil pasaport
    Bakanlar Kurulunun 23.03.2017 de yürürlüğe giren "İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Kararı"na göre, son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1 milyon USD üzeri olan firma temsilcilerine göre ihracat kapasitelerine orantılı olarak yeşil pasaport hakkı verilmiştir.

İhracatçı firmaların temsilcilerine hususi damgalı pasaport (yeşil pasaport) verilmesine ilişkin karar resmi gazetede yayınlandı. Buna göre bakanlık, yeşil pasaport verilmeye uygun olan firmaların listesini gümrük müdürlükleri ve ihracatçı birliklerine 10 nisana kadar teslim edecek.

detaylı bilgi:
    www.ihracat.co | ihracat ithalat bilgi platformu
    PASAPORT ÇEŞİTLERİ - KİMLER PASAPORT ALABİLİR
    http://www.ihracat.co/2017/01/pasaport-cesitleri-kimler-pasaport.html

• merhabalar, şu an üniversitede okumaktayım ve babam nedeniyle yeşil pasaportum var, halihazırda elimde ve 2021'e kadar geçerliliği var.

2 gün sonra bir iş görüşmesine gideceğim, part time olarak yüksek ihtimalle de alınacağım.

bir arkadaşım yeşil pasaportun iptalinden falan bahsetti, bununla alakalı bilgisi tam bir arkadaş aydınlatabilir mi acaba? sıklıkla yurtdışına çıkıyorum çalışmaya başlamam sorun yaratır mı?

• Abim evlenecek ve evleneceği öğretmenin yeşil pasaportu var. Sanırım eş durumundan kendisi de yeşil pasaport sahibi olabilecekmiş. Abimin ilk evliliğinden bir oğlu var, o da yeşil pasaport alabiliyor mu bu durumda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 30 Mart 2017; 12:38:0 >
  • bu ohalden sonra yurtdışına çıkış için izinli kağıt almamız gerekiyodu sanırım hala devam ediyor mu o ?
  • yusei kullanıcısına yanıt
    Evet
  • Eğer yaş öğrenim vs gibi şartları taşıyorsa elbette alabilir sonuçta babası yeşil pasaport sahibi birisi olacak.
  • mehmetps2016 kullanıcısına yanıt
    Yarin sabah erkenden gidip sira alarak sansinizi deneyin. Ben kocaelinde randevullu gitmistim ama her yer ana baba gunuydu kendi randevu saatim geldiginde randevusuz sira numarasi almis insanlar islem yapiyordu. Bu sekil deneyin derim.

Sizin belgeniz(esinizi varsa cocuklarinizin bilgileri olmali) yeterlidir baska belgeye gerek yok. Umarim mesaj gec olmamistir.

• Oncelikle hayirli olsun. Cocugun velayeti kimde onemli olan o. Anne de ise pasaport basvurusu esnasinda anneden izin isteyeceklerdir. Aksi takdirde imkansiz.

• Beyler bir sorum var.

Ben bir ülkede 3 ay vakit geçirdim vizesiz daha sonra vizeye başvuru yaptım 3 aylık vize aldım. Daha sonra Tr giriş çıkış yaparsam 3 ay daha kalabilir miyim vizesiz?

• 21 yasindayim,ogrenciyim babamdan dolayi yesil pasaport alabiliyorum ama sormak istedigim yesil pasaport alirken 94 lira haricinde ek bi harc odemesi yapiyor muyuz?

• xMakavelix kullanıcısına yanıt
    Hayır
  • Merhabalar,

Annem sağolsun yeşil pasaport alma hakkım var 22 yaşındayım ve öğrenciyim. 2017 yılı mayıs itibariyle 3 aylık sigortalıyım, aile şirketinde çalışıyorum. Yaz döneminde yurtdışına çıkmayı planlıyorum ama sanırım sigortam yatarken yeşil pasaport alma hakkım olmuyormuş.(emin değilim) Sormak istediklerim ise; 2017 mayıs ayı itibariyle hem öğrenci hem çalışan yeşil pasaport alma hakkına sahip biri pasaportunu alabilir mi? Sigortalı çalıştığı için pasaport alma hakkını yitirir mi? Yitirmez ise sigortasının son bulduğu gün pasaportunu alabilir mi?

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanalcik

Merhabalar,

Annem sağolsun yeşil pasaport alma hakkım var 22 yaşındayım ve öğrenciyim. 2017 yılı mayıs itibariyle 3 aylık sigortalıyım, aile şirketinde çalışıyorum. Yaz döneminde yurtdışına çıkmayı planlıyorum ama sanırım sigortam yatarken yeşil pasaport alma hakkım olmuyormuş.(emin değilim) Sormak istediklerim ise; 2017 mayıs ayı itibariyle hem öğrenci hem çalışan yeşil pasaport alma hakkına sahip biri pasaportunu alabilir mi? Sigortalı çalıştığı için pasaport alma hakkını yitirir mi? Yitirmez ise sigortasının son bulduğu gün pasaportunu alabilir mi?

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

``Ebeveynlerinden dolayı yeşil pasaport sahibi olan çocuk, yaşı müsait olsa da çalışmaya başlayıp SGK üyeliği başladığında pasaportunu iade etmek zorundadır.``

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.