Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

devlet memuru annemden dolayı yeşil pasaport sahibiyim. pasaportumun süresinin dolmasına yaklaşık 1 yıl var, ayrıca 25 yaş altındayım.

ancak öğrenciliğim birkaç gün önce bitti (ara dönem mezuniyeti). ayrıca yaklaşık son üç aydır bir işte part time olarak sigortalı çalışıyorum (ayda 12 gün).

haftaya fransa'ya biletim var, giriş-çıkışta problem yaşar mıyım?
  • yeşil pasaportlu çok fazla insan tanıyorum. çoğu değil yurtdışına, daha ege sahillerine bile inmemiş. birçoğunun belli bir gustosu yoktur. o yüzden yurtdışına çıkmaz, çıkmaktan zevk almaz. acayip bir korkaklık hali var bu insanlarda. gelecek kaygısından sadece para biriktirmeyi düşünür. bazısı yemez içmez, parasını biriktirir biriktirir, 3. evini alır. parası varsa 4. evini alır. bunun direkt olarak parasızlıkla ilgisi de yok aslında. bu durum çoğu memur için bir yaşam tarzıdır.

fakat olayın komik kısmı, yeşil pasaportun süresi bitince koşup hemen yenilerler. hiçbir işlerine yaramayan bir evrak parçasına sahip olmaktan acayip bir gurur duyarlar. böyle ilginç bir güruh. yani böyle bir topluluğa yeşil pasaport verilmesinde kesinlikle hiçbir sakınca yok. muhtemelen devlet ve ab uzmanları da bu analizlerin hepsini yapmışlardır.

not: istisnalar kaideyi bozmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Anubisin_Ruhu

Yesil pasaport sahibi yolcular ayrica kibris ve tiflise gidecek yolcular pasaport kontrolunden once guvenlik kontrolunden gecmek zorundalar.

Yesil pasaport hak sahibi yolcular icin birliklerinde alacaklari yurt disina cikmasinda sakinca yoktur kagidi, pasaportunun resimli yuzunun fotokopisi ve ucus kartinin fotokopisini gorevli polise vermesi gerekmektedir.(sabiha gokcende guvenlik kontrol noktasinin karsisinda gs store de fotokopi hizmeti verilmektedir)

Hak sahibi aile fertlerinden baska evraklar isteniyor o konu hakkinda bilgim yok maalesef. Baska sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

Hocam o ''yurtdışına çıkışında sakınca yoktur'' belgesinin belli bir geçerlilik süresi var mı?
    Edit: Şu an havaalanındayım pasaport kontrolünden geçtim belgeyi alalı 17 gün olmuştu ve herhangi bir sorun çıkmadı. Zaten bu belgeyi babama veren kişi belgenin geçerlilik süresinin 20 gün olduğunu söylemiş. Ama başka bir arkadaşım da 15 gün dediği için tedirgindim ama dediğim gibi herhangi bir sorun çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Nameless Man -- 15 Mart 2017; 21:14:23 >

• Merhaba arkadaşlar. İsviçre yolculuğum 22 Mart-31 Mart arası olacak inşaallah. Oğlum ve eşimle beraber gidip geleceğiz hayırlısıyla. Orada kardeşimin yanında kalacağız. Yeşil pasaportlarımız da hazır. Yarın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne izin formu ile başvurup, "Yurt dışına çıkışında sorun yoktur" ibareli izin belgemizi alacağım. Haftaya da okulumuzdan izin durumumu ayarlayacağım. Geçen seneden 30 gün yıllık iznim duruyor ama idareciliğim bitti. Allahtan eski iznimi kullanma hakkım varmış.

Bu arada, Gazipaşa-Alanya Havaalanında güvenlik soruşturması yokmuş. Bu nedenle aktarmalı olarak gideceğimiz Sabiha Gökçen Havaalanında bu işlemi yaptıracağız.

Havaalanına gitmeden önce yaptıracağımız işlemleri bildiğim kadarıyla yazayım, bilen arkadaşlar da arada soracağım sorulara yanıt verirse sevinirim:

1 - Sağlık sigortası yaptırmalı mıyız? 10 gün için gerekir mi? Yaptırırsam nereyi tavsiye edersiniz? 3 kişi için ne kadar maaliyet çıkar?

2 - Yurt dışına çıkış harç pulunu her hangi bir bankadan veya PTT'den alabilir miyiz? 3 kişi için maaliyet nedir?

3 - Rezervasyon bilgilerimizi içeren çıktılarımız yanımızda olacak. Bunun yanında sanırım Check-in sonrasında alacağımız uçuş biletlerimizin fotokopisi, Yurt dışı izin belgesi ve pasaportlarımızın renkli çıktıları da yanımızda olmalı.

4 - El bagajı olarak yanımıza kişi başı ne kadar yük alabiliyoruz? Yurt içi 8 KG idi, Yurt dışı da aynı mı?

5 - Başka her hangi bir ekstra ödememiz olur mu?

6 - Atladığım başka bir şey yok sanırım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• cat33 kullanıcısına yanıt
    1-) normalde vize için başvururken sigorta istiyorlar ancak yeşil pasaportlu olduğunuzdan dolayı kurtarmışsınız. sanırım en az 1 ay için yapıyorlar. kişibaşı yaklaşık 50-60tl. ben olsam yaptırırdım. düşük ihtimal de olsa isviçre girişinde gümrük kontrolünde sorabilirler.
    2-) herhangi bir bankadan veya havalimanından alabilirsiniz. kişibaşı 15tl. hatırladığım kadarı ile 8 yaşından küçük çocuklardan almıyorladı.
    3-) dönüş biletinizin kopyası mutlaka olsun yanınızda, genelde yabancı ülkeye girişte soruyorlar.
    4-)aynı 8kg
    5-) bagajlarınızın ağırlığı biletiniz için belirlenen max.ağırlığı geçmediği sürece ekstra ödeme olmaz.
  • Arkadaşlar bu yeşil pasaportu hangi memurların alabileceği nerde yazıyor?

Benim peder memur ve çok uzun yıllardır çalışıyor ama sordum bize verilmiyor yüksek seviyelere dedi.

Bunu nerden öğrenebiliriz?

Benim işime yaramaz artık ama hiç olmazsa olursa kardeşim yararlansın.

Teşekkürler.
  • quote:

Yil onemli degil emekli oldugunda derecesi 3,2,1 bunlardan birisi ise alabilirsiniz

Kardeş emekli değilse nasıl oluyor?
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Derece önemli, düz memur da olsa 3. dereceye düştüğü anda almaya hak kazanır.
    Son zamanlarda değişmediyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proxy1

Derece önemli, düz memur da olsa 3. dereceye düştüğü anda almaya hak kazanır.
    Son zamanlarda değişmediyse.

Bunun resmi kurali nerde yaziyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Nameless Man T kullanıcısına yanıt
    Amiri ikna etmek onemli tabi. Bizim amir gitmeden 1-2 gun once gel basimiz agrimasin demisti. Ne kadar kisa sure olursa o kadar iyi diyebilirim. 15 gun onceden hic bir amir imzalamaz ornek verirsek

• Ben kabin cantam ile seyahat ediyorum. Berlinden Turkiyeye girerken xray harici cantama kimse bakmadi. Gumruksuz cikistan elimi kolumi sallaya sallaya gectim gectim gittim. Cantamda 20 iphone olsa bunu sadece berlindeki xraydeki gorevli gorup mudahale edermiydi bilmiyorum. Ne getireceginize gore degisiriyor sanirim

• cya C kullanıcısına yanıt
    Bugun hak kaybi yasamaniz pasaportunuzun iptal oldugu anlamina gelmez. Son kullanma tarihinin 6 ay dan eksik olmasigi surece girip cikabilirsiniz.

• Thomassee kullanıcısına yanıt
    Pasaport kanunundan bakabilirsiniz. Babaniza sorun derece kademesi nedir ona gore hesaplariz.

• memetarif M kullanıcısına yanıt
    cat33 kullanıcısına yanıt
    Arkadasimiz gayet net aciklamis. Eklemek istedigim bi husus var sabiha gokcende asil hak sahibi ile es ve cocuklar icin bir ayrim vardi. Pegasusun duyurusuna bi bakin.

Kamu çalışanlarının hakkından dolayı pasaport (hususi veya hizmet) alan memur olmayan eş ve çocukları için, çalışanın kurumundan alacağı ‘’kurumumuzda görevli çalışanımızın yurtdışına çıkmasında mahsur olmadığı, eş ve çocuklarının çalışanın hakkından dolayı pasaport hamili olduğu’’ şeklinde yazı ile gelenlerin yurt dışına çıkış işlemleri normal olarak yapılacak, belgesi olmayanların çıkış işlemleri yapılmayacaktır

Link :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 15 Mart 2017; 1:8:57 >

• quote:

Arkadasimiz gayet net aciklamis. Eklemek istedigim bi husus var sabiha gokcende asil hak sahibi ile es ve cocuklar icin bir ayrim vardi. Pegasusun duyurusuna bi bakin.

Kamu çalışanlarının hakkından dolayı pasaport (hususi veya hizmet) alan memur olmayan eş ve çocukları için, çalışanın kurumundan alacağı ‘’kurumumuzda görevli çalışanımızın yurtdışına çıkmasında mahsur olmadığı, eş ve çocuklarının çalışanın hakkından dolayı pasaport hamili olduğu’’ şeklinde yazı ile gelenlerin yurt dışına çıkış işlemleri normal olarak yapılacak, belgesi olmayanların çıkış işlemleri yapılmayacaktır

Link :

Merhaba. Ben öğretmenim. Yeşil pasaportum var. Eşim ev hanımı ve oğlum da daha küçük. Onlara da yeşil pasaport aldım. Ama aldığım izin belgesinde "pasaport hamili" gibi bir ibare yok. Belgeyi ekliyorum. Görevli memur, "sorunsuz geçersin artık" demişti...

• Ayrıca, izin belgesi için doldurduğum forma eşim ve oğlumun pasaport bilgilerini ve nüfus bilgilerini yazmıştım.
  • cat33 kullanıcısına yanıt
    Kelimelere takilmayin onemli olan yesil pasaport sahibi her aile ferdinin evrakta adi gecmesi. Evragi istenilen sekilde hazirlamissiniz zaten sorun kalmamis. Binis karti pasaport ve evrak fotokopilerini de hazirlayabilirsiniz. Unutmaniz halinde sabiha gokcende guvenlik kontrolunun karsisinda bulununa gs store da cektirebilirsiniz. Artik bundan sonrasina size iyi tatiller dilemek kaliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 17 Mart 2017; 3:42:23 >
  • quote:

Kelimelere takilmayin onemli olan yesil pasaport sahibi her aile ferdinin evrakta adi gecmesi. Evragi istenilen sekilde hazirlamissiniz zaten sorun kalmamis. Binis karti pasaport ve evrak fotokopilerini de hazirlayabilirsiniz. Unutmaniz halinde sabiha gokcende guvenlik kontrolunun karsisinda bulununa gs store da cektirebilirsiniz. Artik bundan sonrasina size iyi tatiller dilemek kaliyor :)

İlginiz için teşekkür ederim.
  • merhaba,

şuan üstümde babamdan dolayı yeşil pasaport var ve daha önce hiçbiryerde çalışmadım sigortalı olarak, alırken emniyetten sorduğumda sigorta girişin yapıldığı anda düşer pasaport gibi birşey söylendi. sadece staj olabilir dediler en son aradığımda. bunun kuralları nedir ? aradığım kişi buraya gelirsin kaç saat çalıştığına bakarız gibi birşey söyledi. mesala şuan iksv de gönüllü çalışma başvurum var, şimdi orada bu konuyu sorduğumda onlarında bir bilgisi olacağını sanmıyorum. bunun hakkında bilgisi olan var mı ?

ve yurtdışına çıkmasında sorun yoktur yerine bir belge aldık fakat bunun üstünde yurtdışına çıkmasında bir sorun yoktur gibi birşey yazmıyor ama ailedeki isimler yazıyor bunun hakkında bilgisi olan var mı ?
  • Merhaba arkadaşlar. Çok soru sordum belki ama küçükken hariç, ilk kez yurt dışına çıkıyoruz. Son sorularım:

1 - Yurt dışı seyahat sağlık sigortası yaptırdım. Groupama Sigortadan 10 gün için kişi başı 40 TL ödedim. Sıkıntı olmaz değil mi?

2 - Yurt dışına çıkış harcını ilçemdeki Akbank'tan yarın alacağım. Yoksa havalimanından mı alayım?

3 - Elimdeki evrakların renkli renksiz 2'şer tane fotokopilerini çektim.

4 - Pegasus ile uçacağız. Pegasus'ta herşey para ile. Para ödememek için el bagajımıza içecek-yiyecek alabilir miyiz? Prosedürü nedir? Yanımızda 6 yaşında oğlum da var. Evden sabah 5'te çıkacağız. Aktarmalar filanla İsviçre'ye Türk saati ile 15 gibi varacağız. Oğlan uçakta batırmasın bizi (ekonomik yönden)...

Teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.