Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
620
Cevap
23
Favori
131.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdışı çıkışlarında hala belge alıyor muyuz? Alıyoruz diye biliyorum belki değişmiş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bordo pasaport var.öğretmenim.acaba yurt dışına çıkışta milli eğitimden belge alıyormuyuz.yeşil pasaportluların aldığını biliyordum bilgisi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

bende bordo pasaport var.öğretmenim.acaba yurt dışına çıkışta milli eğitimden belge alıyormuyuz.yeşil pasaportluların aldığını biliyordum bilgisi olan?

Bende öğretmenim hocam. Kimlikle batuma gitmeyi düşünüyorum bende. Benim merak ettiğimde batum girişlerinde belge isteniyormu ? :)
  • Merhaba.
    Bordo pasaportla çıkarken vize harici herhangi bir belge istenmiyor.

Belge isteme olayı OHAL'den dolayı, devlet memurlarının yeşil pasaport ile sorgusuz sualsiz çıkışını engellemek için.
    Eğer devlet memuru iseniz, Batum girişini araştırın, isteneceğini zannetmiyorum ama bu sebeple istenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powermoon -- 9 Aralık 2016; 0:0:28 >
  • Batum girişini nerden araştırabilirim ? Eğer bordo pasaporta herhangi bir yazı istenmiyorsa pasaport çıkartmak kolay olacak.
  • ahcal06 kullanıcısına yanıt
    Batum Başkonsolosluğu veya Tiflis Büyükelçiliği'ne sorabilirsiniz.
  • Yeşil pasaportum var yeni aldım.Erasmus ile ispanyaya gideceğim,4-5 ay arası kalacağım.3 Aylık öğrenci vizesi alsam kalan 2-3 ayı da yeşil pasaporttan düşme şansım var mı ?
    Sebebi ise gitmeme 1 ay kaldı ve hala bir süre karşıdan geri dönüş beklemem gerekiyor heyet raporu falanda yok elimde hala,3 Aylık vizede hem heyet raporu gerekmiyor hemde 10 günde çıkıyormuş.
  • Ailece 4 kisi ispanya düşünüyoruz nasıl ucuza getiririm arkadaşlar yeşil pasaportumuz var

• Arkadaşlar burada sapla samanı karıştırmışlar.

1-------- Hususi pasaportunuz var. Hala konsolosluktan falan bahsediyorsunuz. Madem konsolosluğa uğrayacaksınız o halde bu pasaport ne işe yarıyor? Yurtdışı ülkeye gitmek için gereken şey eğer ülke istiyorsa vizedir, pasaportunuz vizeden muafsa başka birşey yapmanıza gerek yoktur. Bu kadar da değil yani. Pasaport polisinin kim olursanız olun tipini beğenmedim diyerek sizi ülkeye almama hakkı vardır. Bu ayrı bir konu.
    2-------- 657 sayılı memurlar kanunu açık ve nettir. Pasaportunuz ne olursa olsun yurtdışına çıkmak için idarenizden izin almanız gerekmektedir. Pasaportunuz rengi özelliği sadece gideceğiniz ülkenin sizi kabulüyle ilgilidir. İzin almadan da çıkış yaparsınız, ancak bu şekilde çıktığınızda izinsiz çıktınız demektir ve sorumluluk sizdedir.
  • Yeşil pasaportu olanlar Almanya İtalya Fransa gibi ülkelere schengen vizesi olmadan rahatlıkla girebiliyor değil mi ?
  • SarayBurnu34 kullanıcısına yanıt
    Tüm Schengen ülkelerinde vizeden muaftır hususi pasaport sahipleri :)
  • Entropii kullanıcısına yanıt
    İlk 3 ay yeşil pasaporttan sonraki ayda öğtenci vizesine başvurup alabilirsiniz giibime geliyor.
    Ancak çok tehlikeli. Eğer alamazsınız bir de gecikirseniz sınırdışı edilirsiniz. Öğrencisiniz muhtemelen aile üzerinden aldın. 25 yaş ve öğrenxilik bittiğinde normal vize alırken çok başını ağrıtır.
    Daha uzun süreli öğrenci vizesi alma şansınız varsa full öğrenci vizeli gidin. Riske girmeyin. Bu işler risklik işler değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

İlk 3 ay yeşil pasaporttan sonraki ayda öğtenci vizesine başvurup alabilirsiniz giibime geliyor.
    Ancak çok tehlikeli. Eğer alamazsınız bir de gecikirseniz sınırdışı edilirsiniz. Öğrencisiniz muhtemelen aile üzerinden aldın. 25 yaş ve öğrenxilik bittiğinde normal vize alırken çok başını ağrıtır.
    Daha uzun süreli öğrenci vizesi alma şansınız varsa full öğrenci vizeli gidin. Riske girmeyin. Bu işler risklik işler değil.

Haklısınız hocam yakın zamana randevu bulamadım konsolosluk için ve aracılık işi yapan birini buldum o randevu alabilecek sanırsam bende 5 aylık vizeye başvurcam direk.
    Cevabınız için teşekkür ederim.
  • cat33 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.
    Yeşil pasaport sahipleri şengen bölgelerine 3 ay süreyle vizesiz girebilir kalabilir. (Şengen avrupa birliği ülkeleri değildir)

Trden çıkarken pul alacaksınız. Genelde ilk çıkarken unutuluyor bilginiz olsun.
    İsviçreye indiğinizde ki genelde eu bölgesinde şengen ve şengen olmayan ülkeler diye iki ayrı kontrol olur. Bayrakla belli ederler çat pat ing. Yeterli. Pasaportunuzu verirsiniz. Polise. Sırada insanları görürsünüz.
    Ancak dönüş bileti de sorabilirler ne kadar yeşil de olsa genelde ne zaman döneceksiniz diye sorarlar. Siz no english deyip dönüş biletinizi almadıysanız bile rezervasyon çıktılarını hazır tutabilirsiniz verirsiniz.
    Polis niyetinizi anlar.
    Hayırlı yolculuklar.

Rica ederim. Vfs global var ispanya yapıyorlar mı bilmiyorum ama çok sağlam firma. Fiyatları da pahalı değil.
    Seyahat sağlık sigrotasını dikkat edin. Vize işlemleri esnasında çıkış tarihinize göre sigrota poliçe başlama yapın. Eğer o güne kadar vizeniz onaylanmazsa iptal etmeyi unutmayın. Aksigorta uygun ve bu konuda daha iyi. Alo dersiniz iptal ederler. Zaten konsolosluk yeni sigorta ister bu arada yeni planınıza göre acenteyi arayıp yeni sigortayı scan yapıp maille yollsrsınız aracı kuruma.
    Bunlar bir zaman başıma geldiği için uyarıyorum. Ben de önce yeşil pass kullandım bir sğre sonra sıradan dünyanın en dandik pasaportlarından olan pasaporta geçince çok dilim yandı sizlerin yanmasın :D

• FaRaKaN kullanıcısına yanıt
    Daha ilk yurt dışı tecrübem hocam uğraşıyorum bende bu işlerle bilgileriniz için teşekkür ederim hatta biraz güncelliyim sizi

Vfs nin ispanya sözleşmesi yeni bitmiş artık sadece uzun döneme randevu verebiliyorlar herhangi vize başvurusu kabul etmiyorlarmış.
    Uzun dönem için illa konsolosluk şart vfs de 3 aya kadar başvuru kabul ediyormuş eskiden.
    Ak sigortayı kabul etmiyorlarmış 92 gün içinde gir çık yapma şartı koyuyorlar konsolosluk istemiyor onun yerine axa yaptım gidenler hep bunla gitmiş.
    Şu an tek aracıdan haber gelmesi lazım adam hazırlayın belgeleri hazırda bekleyin diyor bakalım ne yapcak 10 dk sonra gelin falan der diye korkmuyor değilim

Vfs nin kapanması güvenliltendir muhtemelen yakında konsolosluklar da çıkar. Vfs çok sağlam iş yapıyordu.

Ak sigorta non evet 3 aylık süreden sonra giriş çıkışı şart kabul olmuyor uzun dönemde. Zaten sözleşmese güvence vermiyoruz diyorlar konsolosluk haklı ha o sigrta da çöp. Trafik kazası yaptım karşılamadılar.
    Neyse hayırlısıyla halledn.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan9052

Tüm Schengen ülkelerinde vizeden muaftır hususi pasaport sahipleri :)

teşekkürler . memurum 6/2 derece. 7 yıl sonra alıyorum yeşil pasaportu.

• Merhaba. Maalesef yabancı dilim sıfır. Bu nedenle telefonuma play store'den tercüman diye bir program kurdum. Bir çok dili bir birine hem sözel hem de yazılı çeviriyor. Gerekirse onu kullanırım. Ben ve ailem sadece 9 ya da 10 gün kalıp döneceğiz. Kardeşimin yanında kalacağız. Bu pulu nereden alırız? Bir de yurt dışına çıkışta para ödeniyormuş. Nereye ödüyoruz?
  • babam 32 yıllık hizmetli kadrolu memur yeşil pasaport alabilirmiyim acaba?babamın kime sorması gerek
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.