Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
23
Favori
130.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pasaportumu aldıktan sonra çalışmaya başlamadım ki iade edebileyim. Sorum alıp alamayacağım ile ilgili

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalcik

Pasaportumu aldıktan sonra çalışmaya başlamadım ki iade edebileyim. Sorum alıp alamayacağım ile ilgili

Pasaportsuz olsaydı iade edeceksiniz.

Pasaport yoksa bu durumda yeşil pasaport alamazsınız

• Staj için sigorta girişi yapılıyor, 1 aylık.Bu durumda yeşil pasaport iptal olur mu?
  • nbaps3 N kullanıcısına yanıt
    Staj öğrencilik içinde sayılır.
    Öğrenci olup gerçek çalışan(sigortalı) olmadıktan sonra 25 yaşına kadar ana-babadan dolayı yeşil pasaport sahibi olabilirsiniz.
  • Bu yaz mezun oluyorum ve pasaport sürem de doluyor. Pasaport süresini 25 yaşına kadar uzattırabilir miyim?
  • Beyler yurtdışındayım yeşil var tabi. 3 ay vizesiz kaldım 3 ay vizeli kalıyorum ve vize bitince çıkmadan 3 ay daha kalabilir miyim? Olmaz gibi düşünüyorum, giriş çıkış yapmam gerekiyor galiba.
  • Selam arkadaşlar,

Benim yeşil pasaportumun süresi yaklaşık 1 sene önce bitti. Zaten şu anda da şartların hiçbirini sağlamıyorum(25 yaşın üstündeyim, çalışıyorum vs). Ancak henüz iade etmedim.

Şuanda bordo pasaport çıkarmak istiyorum. Bordo pasaportu bana en yakın ilçe emniyetten almak istiyorum ancak şöyle bir çelişki var;

- Bordo pasaport başvurusu sırasında eski pasaportun iade edilmesi gerekiyor.
    - Yeşil pasaportlar bildiğim kadarıyla sadece İL emniyet müdürlüğüne iade edilmekte.

Bu durumda gittiğim ilçe emniyet yeşil pasaportumu iade almayıp, bordo pasaportu sadece il emniyetten alabilirsin diye bir şey söyler mi? Bu konuda tecrübesi olanlar yanıtlarsa sevinirim.

İl emniyet işime çok uzak olduğu için oraya gitmem için 1 gün izin almam gerekir bunu da yapmak istemiyorum açıkçası.
  • octopusokan O kullanıcısına yanıt
    İade etmekten kasıt; eskiyi müracaat ederken yanınızda götürüyorsunuz, zımba ile delip size geri veriyorlar.
  • Proxy1 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim aynen öyleymiş
  • Ben şu anda 4.sınıf üniversite öğrencisiyim ve okulum uzadı. Yani hala öğrenci gözüküyorum. Ama yaklaşık 1.5 yıldır sigortalı bir işte çalışıyorum. Ve sigortam 30 gün üzerinden ve asgari ücret yatıyor. Babam asker emeklisi. Bu durumda ben yeşil pasaporttan faydalanabiliyor muyum? Cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElAhci -- 26 Ocak 2020; 21:3:4 >
  • Proxy1 kullanıcısına yanıt
    hocam ben eylülde yurtdışına çıkacağım da babamın üzerinden yeşil pasaportum var. babam da 2014 öncesi emeklisi. ne tür bir belge alması gerekiyor? teşekkürler.

• Le Blanc kullanıcısına yanıt
    "Devlet memurluğundan emekli olanlar;
    Emekli olduklarına dair kimlik kartı veya belge ibraz edenlerin ya da sistem üzerinden emekli veya görevinden kendi isteğiyle ayrılmış olduğu anlaşılanların yurt dışına çıkış yapabilmektedirler.

Emekli eş ve çocukları ile görevinden kendi isteğiyle ayrılmış kişilerin eş ve çocukları da yine sistem üzerinden kontrol edilerek yurt dışına çıkışlarına normal olarak müsaade edilecektir."

diye bilyorum ama siz de bir araştırın.
  • yeşil pasaport iade edilmezse ne olur ? Daha önce bunu deneyimleyen var mı ?
  • Merhaba,

Benim nişanlım babasından yeşil pasaport hak sahibi, babası rahmetli emniyet amiri emeklisi.
    Biz evlendiğimiz zaman nişanlım yeşil pasaport haklarını kaybetmiş olur mu?
    Pasaportu iade etmesi mi gerekiyor?

Bir arkadaşım da evlendiğiniz zaman kız senin soyuna geçmiş olsa da o hiç bir hakkını kaybetmez hatta sende yeşil pasaport hak sahibi olursun dedi, böyle bir durum söz konusu mu?
  • Merhaba. Yeşil pasaport sahibi öğretmenim. Çocuklarıma ve eşime de yeşil pasaport almıştım. Peki anne ve babama da yeşil pasaport alabilir miyim benim üstümden? Babam ssk emeklisi ve annem de ona tabi. Ama babam ve annem lenfoma hastası. Şu anda her ikisi de hastalığı atlattı çok şükür. Onlara da yeşil pasaport alabilirsem çok sevineceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cat33

Merhaba. Yeşil pasaport sahibi öğretmenim. Çocuklarıma ve eşime de yeşil pasaport almıştım. Peki anne ve babama da yeşil pasaport alabilir miyim benim üstümden? Babam ssk emeklisi ve annem de ona tabi. Ama babam ve annem lenfoma hastası. Şu anda her ikisi de hastalığı atlattı çok şükür. Onlara da yeşil pasaport alabilirsem çok sevineceğim.

alamıyorsunuz malesef sadece eş ve çocuklar
  • iwebclub İ kullanıcısına yanıt
    merhaba,

http://www.pasaport.pol.tr/Sayfalar/hususi_Pasaport.aspx
    "VEFAT/MERHUM OLAN HAK SAHİBİNİN EŞİ İÇİN GEREKLİ BELGELER" kısmı son madde;

NOT: Vefat eden hak sahibinin sadece, başkaları ile evlenmemiş eşleri hususi pasaport alabilirler. Çocukları vefat eden ebeveynlerinden dolayı hususi pasaport alamazlar.

yani siz değil nişanlınız bile yeşil pasaport alamıyor yukarıda yazana göre.
  • Babamdan dolayı yeşil pasaport alabiliyorum. Öğrenci değilim ama üniversiteye yeni kayıt yaptırdım. E-devletten elektronik kayıt belgem var. Bu belgeyle pasaporta başvurabilir miyim?
  • yeşil pasaport hak sahibi, keyfi olarak çocuklarının pasaportunu iptal edebilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.