hiçbir yeteneğim yok bi' ara meslek testi yapmıştım sonuç filozof çıktı ne olacağımı bilmiyorum herkes doktor ol olm mühendis ol olm mimar ol olm diyor ama ben onların umrunda değilim, resim yapamayan adamın (ben) mühendislikte mimarlıkta ne işi olur ki? tek yapabildiğim şey düzgün ingilizce konuşabilmek, sırf bunun için de gidip öğretmen olunmaz ki. aağğğğğğğğğğğğğğğğğğğğhhh |
yeteneği olan var mı
-
-
pp deki volkan mı olsam lna acaba
-
filozof
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
efendim
-
Filozof kısmına güldüm hocam affet
Düzgün İngilizce konuşmak altın değerinde
Bir de ilgin-isteğin varsa o alanda ilerleyebilirsin benim fikrim
Onun dışı zaten yetenek değil emek-çaba-çalışma sonucu beceri elde ediyorsun
Ben de çizim yapamam mesela ama üstünde şöyle 1 sene dursam iyi bir konuma gelirim. Sen de aynı şekilde.
Yetenek konusu evet çoğunlukla doğuştan gelir ama bence mesela kimse ok atmayı falan anne karnında öğrenmez. Bir konuda yeteneğiniz yoksa diğerlerine göre daha çok çalışmanız gerekir bir şeyin üzerinde. Üzülecek bir şey göremiyorum tek derdiniz bu olsun. Çiçek bakmayı çok seven biriyim, çiçek bakımı hakkında hiçbir şey bilmiyordum en başta ama çok araştırma yaparak bu konuda kendimi geliştirmeye devam ediyorum ve benim için hobi oldu botanikle uğraşmak. Doğuştan gelen bir yeteneğim yok botanikle aksine annem falan çiçek bakmayı sevmez ama çiçekleri sever. Geteniğime karşı çıkıp çiçeklerle ilgilenmekten zevk alıyorum. Kısaca çalışmak düzeltir.
Yine aynı şekilde kimisi yapilidir dövüş sanatlarında yeteneği vardır ama sen çok cilizsindir ama cılız olman kimsenin umrunda olmaz. Eğitmenler dövüş sanatlarında eğitim almak istediğinde sana sen cilizsin yürü git demez alır ve seni eğitir ve cılız olduğun için kivrakligini iyi kullanırsan çok başarılı hale gelebilirsin. Dezavantajlarini avantaja çevir hayat boyunca ki iyi bir hayat yasayabilesin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
yetenek konusuna takılmamın sebebi tamam çalışırım olur falan ama ya olmazsa üniversitede ne yapacağım? meslek hoşuma gitmezse falan
okuyacağım bölüm hayat boyu sülük gibi üstüme yapışacak
-
Hocam evet çalışma çok önemli. Dövüş sanatlarında herkes kendi sikletinde dövüşür hocam 50 kilo adamla 100 kilo karşı karşıya gelmez. Cılız olmak bi dezavantaj olamaz. Zaten cılız insan az yemek yiyordur o yüzden cılız kalmıştır. Aslında kalıplı olanla cılız olanların iskelet genişliği iriliği vs benzerdir.
-
Ben toplumdaki "yetenek" algısına katılmıyorum. Yeteneğin doğuştan geldiğine falan da inanmıyorum. Herif 4 yaşından beri piyano çalıyor. Hayatı piyano olmuş. Ömrünü vermiş bu işe. Adam teki geliyor " ya şu adama bak. Ne kadar yetenekli keşke benim de böyle bir yeteneğim olsaydı." diyor. Ama hiç düşünmüyor bu adam bu seviyeye gelebilmek için ne kadar çalıştı. Ne gibi fedakarlıklar yaptı diye.
ya orası öyle siklet farkı var ama genel bir yorum yapmak istedim çünkü filmlerde de öğretildiği gibi ne olacağı bilinmez kendini bir anda karşındakinin yapısını cinsiyetini sikletini umursamadan judo yaparken bulabilirsin :d
sikleti farkını söylemeye de gerek yok aslında yapılı olan kadar yetenekli olabilirsin cılız olsan da demeye çalışmıştım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamamdır anladım hocam evet haklısınız.
-
Hocam bence çalışma çok daha fazla önemli ama yetenek de var. Örneğin ben hiçbir zaman iyi futbol oynayamadım. Belki boyum uzun olduğundan hantal kaldım belki de bacaklarım doğuştan becerikli değildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-026BC8BC3 -- 13 Nisan 2022; 20:29:32 > -
Bu yetenek değil, avantaj ya da dezavatajdır bence. Yeteneğin doğuştan gelen değil sonradan kazanılan bir şey olduğunu düşünüyorum. Bir kişinin uzun boylu olması onu basketbolda yetenekli değil daha avantajlı yapar mesela ama yetenekli olmasında boyunun uzun olmasının payı da vardır elbette.
Hocam hoşuna gitmezse bölüm değiştirirsin. Olmadı bölümü bitirir farklı bir alana yönelirsin.
Sülük gibi yapışmasına gerek yok. Çok fazla örnek var bölümünden ayrılıp başka işlere yönelen.
Cem Yılmazım
Yetenek ne o zaman hocam
-
Yetenek o "şeye" yatkın olma durumudur bence
Senin sözel zekandan şüphem yok hocam en doğru tanım budur muhtemelen.
-
Sözel mözel diyince iltifat gibi gelmiyo ama teşekkür ederim hocam
Oyun hileleri yapabiliyorum bu yetenek sayılıyormu bilmem ama aimbot esp chams triggerbot yaparım c# ile, bi tek reversenginering yapamıyorum assembly diline beynim yetmiyo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mezun2022 -- 13 Nisan 2022; 21:26:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- paragraf çözerken odaklanamıyorum
- sayısal 300 bin sıralama kaç net
- psikoloji mezunu işsiz kalır mı
- bilgi sarmal tyt türkçe deneme cevap anahtarı
- en iyi banka kartı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X