Şimdi Ara

Yetenek sınavlarını biliyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Bildiğiniz gibi üniversite sınavı yaklaştıkça öğrencilerin heyecanı da artıyor. Ancak benim bugün bahsetmek istediğim şey biraz farklı. LYS'ye gerek olmadan da 4 yıllık lisans bölümlerinde okumak mümkün.

Üniversitelerin sanat tasarım ve mimarlık fakültelerinde yetenek sınavı adı verilen bir sınav uygulanıyor. İç Mimarlık Moda Tasarımı Endüstriyel Tasarım Grafik Tasarım Cam Tasarımı vb gibi bölümler yetenek sınavları ile öğrenci kabul ediyor. Yetenek sınavları her üniversitenin kendi bünyesinde düzenleniyor bundan dolayı da LYS gibi merkezi bir sınav şekli uygulanmıyor. Her üniversite kendi sınav şekline kendisi karar vererek sınavı hazırlıyor ve sınav sonuçlarını belirlemeyi de kendisi yapıyor.

Yetenek sınavları öğrencilerin yaratıcılıkları perspektif ve 3 boyutlu algı bilgisi görsel zekası resimde genel komposizyon bilgisi gibi konularda yeterliğini ölçmeye çalışmaktadır.

Ve doğal olarak öğrencileri yetenek sınavlarına hazırlayan pek çok kurs bulunuyor ancak maalesef bunların içinde kaliteli olan çok az sayıda. Resim kursu adı altında Ankara'da pek çok yetenek sınavlarına hazırlık kursu var. Bunlar da genel olarak tek tip eğitim veriliyor. Verilen eğitimin %90'ını canlı model karşısında çizim yapmak oluşturuyor. Sınıf mevcutları çok fazla ve eğitim veren hocaların da yeterliliği tartışma konusu.

Ben resim kurslarından muzdarip birisi olarak çok araştırma yaptım. Ve gerçekten kaliteli olduğunu düşündüğüm bir yer buldum. Aslında oraya kurs demek haksızlık olur. Büyük ihtimalle duymuşsunuzdur. İsmi Nevart Akadem. Eğitim programları üniversite kalitesinde ve küçük gruplarda eğitim verdikleri için öğrencileri ile birebir ilgileniyorlar. Bunun dışında sadece yetenek sınavlarına hazırlık değil öğrencilerini üniversiteye devam ettikten sonra da destekliyorlar ve iş imkanı da sağlıyorlar. Eğer Ankara'da yetenek sınavlarına hazırlanmayı düşünüyorsanız bir bakın derim. Bence gerçekten kaliteli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.