Şimdi Ara

yeter yaw kafam şişti nedir bu fanlardan çektiğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende feel lerin ilk çıkanlarından var. şimdi bunlarda bir önde fan bir arkada fan birde yan kapakta fan var. ben bu fanların hepsinin fişini çektim çünkü çok ses çıkarıyorlar ve beni çıldırtıyorlardı. fakat şimdi bilgisayara bir şey olurmu diye korkuyorum. ekran kartı ve ses kartım onboard, ram den ve işlemciden başka takılı birşey yok anakartta. zaten en çok seside işlemci fanı çıkartıyor. onu durdurunca çıt çıkmıyor (tabi güç kaynağının fanıda çok ses çıkartıyor ama eeeh sende dersiniz diye söyleyemiyorum ekieki). şimdi bu fanları tekrar takmalımıyım yani sisteme bir zarar verebilirmiyim. birde başta amd işlemci fanı olmak üzere bana en sessiz fan sistemini önerebilirmisiniz kasa fanlarıda dahil. daha önce laptop kullandığım için sessiz çalışmaya alışkınım ve bu kasanın sesi beni çılgına çeviriyor. çin işkencesinden beter yaw.

• hayır yani sırf bu ses yüzünden bilgisayarı kapatmamam gereken zamanlarda bile kapatmak zorunda kalıyorum yeter allah belanı versin diyerekten. sonra bir ooooohh dünya varmış diyorumki sormayın.
  • eee aga napcan feel fanlar sesli o zaman ya sesiiz bi fan alcan yada kasayı deiştirip sesiz bişiler alcan
  • abi kasayı değiştirmeme gerek yok kasa yetiyo fanları değiştirsem yeter bana. ama hangi fanı alayım yani böyle ses çıkarıcaksa hepsinin köküne kibrit suyu. gider bi labtop alırım misler gibi kullanırım.
  • hadi arkadaşlar fanlar çalışmıyor hala. bi şeyler deyin yani böyle bişey olmazsa devam edicem böyle kullanmaya ama yok yakarsak anakartı ramleri felan valla sizden çıkarırım acısını
  • kardeşim bitane everest falan program indir işlemcinin ısısını falan kontrol et .55 i falan gecerse tehlikedesin.çok ses çıkaran kasa fanlarını ses çıkarmayanları ile değiştir.ayrıca kasanın içindeki hava akımını engellememek için ide kablolarını falan derle topla hava akımını engellemesinler bu kablolar hem arka fanlara gidişleri hemde kasanının öunnde fan olsun olmasın orayı tıkamasınlar.ayrıca bu fan dediğin şeyy poşetten değil unutma yani hop dedimi yanmaz asırı ısınma olursa zaten koku falan yapaar önlemlerini ona göre al.ayrıca ben yaklaşık olarak 3-4 senedir kasa fansız bilgisayar kullanıyorum amd1800 um vardı hiç kontrol falanda etmiyıordum ısısını 3-4 sene oyle kullandım halada kullanıyorum şimdide amd3200um var bununda kasa fanlarını iptal ettim ama zaten bunda sorun yok 35 i falan geçmiyor ama unutma 55 civarı tehlikdir.
  • celchuk kardeşim eline sağlık güzel yazmışsın. şimdi everestten baktım anakart sıcaklığı 40 işlemci sıcaklığı 37 hdd sıcaklığı 39 derece ve bilgisayarda çalışan programlar sadece emule ve msn. yani kastırıcı hiç bir program çalışmıyor. visual studio ve photoshop kullanıyorum ben bazen. ve bu programlar bilgisayarı baya zorluyor. o zaman sıcaklık artıyor doğal olarak. çoğu zamanda bir çok program aynı anda çalışıyor. işlemci fanı sanırım işlemciyi korur. ama anakart ve üzerindekilerden endişeliyim ben. onların yanma ihtimali beni tedirgin ediyor. ama sende diyorsunki hiç fanı olmayan bir kasayı yıllarca kullandım ve bir şey olmadı. ayrıca senin 3200 üne göre daha sıcak benim işlemci hiç bir şey yapmadığım halde. benimki amd64 2800. yani şu ne yapmam gerekli anlamadım yeni fan alıp öylemi kullanmalıyım yoksa bu şekilde idare edermi beni bu. birde çok sessiz bir işlemci fanı önerisi rica edicem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sana sunu oneriyorum kseinlikle rahat edeceksin..

yan tarafa 8 lik fan takcaksın...bu konuda iki secenegin var...

1 bu oldukca iyidir yalnız fiyat biraz yuksek..fan kotrolcusu icin bir yuva isgal eder ayrıca kontrolcunu kabloları ile ugrasmak zorunda kalabilirsin
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=sst-fm82
    2 bu pratik ve iyidir...kontrolcusu cok pratiktir yukadaki gibi yer kaplamaz kablo vs yok ben bunda kullanıyorum ama yukardakini performansına ulasmaz..yukardaki daha iyi
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=UC-8ABS-B

arka fan icin 12 lik lazım....
    bunu tek gecerim...
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=sst-fm121

ondeki fan icin birsey diyemiyorum onu dusuk devirde calıstır elektronik bilenler direnc falan koyuyor az voltaj verip yavaslatıyor...

eger power sesliyse

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=EG485AX

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=EG485AX

bu iki seriden olabilir..hem kasayı sogutma ozelligi var hemde sesiz...ama pahalı bir cozumdur ona gore..

islemci icin heatsink onemli..iyi bir HS alıp uzerine buyuk ama dusuk devirli bir fan iyi olur...
    ekran kartı cok sesli oldugunu dusunmuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 4 Ocak 2006 6:25:30 >

• Çok ayrıntılı yazmış.Bence dikkate değer bir cevap...
  • ty sağol kardeşim aydınlattın bizi. lakin ürünler epey pahalı (psu lardan bahsediyorum). fanlar güzel. hele üzerinde ayar düğmeli olan çok hoş. fakat bu fanların ses çıkarmadığından emin olmak istiyorum. bu satıcılar hep yazıyorlar sessiz sessiz diye fakat forumları ve incelemeleri gezdiğimde herkes yakınıyor iyi soğutuyor fakat ses yapıyor diye. aynı durum benimkilerdede var. allah için fanlar iyi soğutuyor. ama çok ses yapıyor. birde benim sistemde anakarta takılı ekran kartı ses kartı felan olmadığı için canavar gibi bir soğutma gereksiz bir maliyet diye düşünüyorum. (hani olsa iyi olur tabi). şimdilik fansız kullanıyorum fakat hala endişeliyim acaba sisteme bir zarar gelirmi diye. şu anda çalışan sadece cpu ve psu fanı ve onların çıkardığı sese razıyım. ama diğerleri beni çıldırtıyordu. eğer gerçekten sessizse o fanlardan birini alırım benim sistemede yeter zaten. asıl almam gereken işlemci fanı, hem iyi soğutan hemde maksimum sessiz bir şey. o konudada aydınlatırsanız memnun olurum.

• evet psu lar pahalı..aslında ekran kartı vs olmadıgına gore cok da gerek yok psu ya...titan icin garanti veririm sesiz dir..tabi ayar yaparak yani uzerindeki kontrolcuyu kullanarak sesisz hale getiriyorsun...son hızda yani 2500 devirde yine ses yapıyor bu da dogaldır ...tabi bu yan icin..arkadaki icinde o fanı denemedim ama o da iyi bi fan piyadasaki en iyi sesiz fanlardan biri.. on icin yorum yapmıyrum beni asar...cunku ksan hakkında fazla bilgim yok...

bence sen dedigim gibi yan ve arka fan uzerindedediklerimi dusun pisaman olcagını sanamam...psu gerekyok..on fanı elektronikci ile konus...eger hala sesizlik saglanmazsa cpu fanına yonel birazda..soyleceklerim bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 5 Ocak 2006 9:22:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.