Şimdi Ara

Yeterince zeki değilim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendi arkadaş gruplarımda yeterince zeki pratik zekası olan biriyim ama gel gör ki geçen hafta itü öğrencisi ve hukuk okuyan bir hanımefendiyle tanışmamla birlikte ulan bu küçücük detayları nasıl irdeliyorlar da bunları konuşmada kullanabiliyorlar hayran kaldım. Sanırım bu benim yeni şeyler bulmakta olan zaafım, zekam. Çünkü olan bir bilgiyi kullanabilmekte üstüme yok onu çok iyi fark ederim ama harmanlayıp ortaya bir şey dökemiyorum işte. Belki yaşla görmüş geçirmiş olmakla ilgilidir ama insan işte kendini başkaları ile karşılaştırıyor. Küçüklüğümde iyi bir eğitim alamadım kitap okumaya sorgulamaya geç başladım diyebilirim. Kendimde geçmişime dair tek pişmanlığım kendimi daha fazla geliştirememiş olmak. Geliştirme potansiyelinde olduğunuza dair birçok zırva ile karşılaşırsanız sırf bunlara bağımlı olursunuz ve kendinizi geliştiremezsiniz. Bu tıpkı popüler bilim okuyuculuğu gibi. İnsanın gerçekten ufkunu açan eserler var ama bu işe merak salmadıkça ve derinine inmedikçe istediğiniz kadar popüler bilim kitabı okuyun yeni bir şey harmanlayıp uzaya çıkamayacaksınız. Uzaya çıkmakla da ilgisi yok. Belki de bunu düşünüp kendimi bu konuda suçlayan tek benimdir ama gözlemlerime göre böyle bir çoğunluk da var. İşin özü,, aslında için özü filan yok keşkelerle dolu bir hayata doğru sürükleniyorum. Sorunlarım ve keşkelerim için sadece kendimi suçlayacağım. Disiplinimi ve biyolojik ödül mekanizmamı bozduğum her gün için lanet okuyor olarak görüyorum kendimi. Kendimi kendimle karşılaştırmak için yeterince kendimle bile kalamıyorum çünkü çok uzun periyotlarla değil kısa kısa periyotlarla bir işe adım atıyorum. Bunu değiştirmek çok zor geliyor. Yalnız kaldığımı hissetmiyorum çünkü. Beynimi bozan bu hızlı tüketim çukuru olabilir ama bunun için de beynimi suçlayamam ve getirilerini öngördüğüm bir olayı neden değiştiremediğimi sorup duruyorum kendime. Belki de sadece üşengecimdir. Buraya kadar anlayan biri olacağını sanmıyorum ama bu forumun olayı da iyice değişti artık not defteri ile aynı çünkü dönüt yok. Sürükleyici bir oluşumdu eskiden dönütleri almak üstüne düşünmeden saçmalamak bile mutluluk veriyordu sanırım bunu bile anlamaya uğraşmak için fazla üşendim şimdi. Konu tamamen dağılmış durumda ve kafamın içi de öyle. Uzun ve temelli düşüncelerim bile dağılmış durumda. Birine bir şey anlatırken düşüncelerini düzenli bir sırayla ve anlaşılır hale getirmeye çalışırsın ya, o özelliğim bile yok oldu bazen ne dediğimi olmasa bile konudan nasıl saptığımı ben bile anlamıyorum. Kitaplara sarılmadan uyuyamıyorum bile düşüncelerimin derinliğinden değil de onların karmaşıklığından. Bir konuya derinlemesine olsa daha rahat ederdim. Kitaba dalınca en azından belirli bir olayda kronolojik ya da ontolojik bir olay bir olabilir düzene sokuyor. Geriye bakıp okumayacağım bir yazıyla sizi baş başa bırakıyorum tabi okursanız ;)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Nofap'e başla

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendinle ilgili farkındalık sahibisin. Bu çok önemli gerçekten. Geçmişte yaşadıklarının senin üzerinde bıraktıkları izleri kimse bilemez ancak bilgiye ulaşma ve kendini tanıma anlamındaki çaban çok net belli oluyor. Bence asıl önemli olan bu. Potansiyelini tamamiyle kullanabilme noktasında verdiğin emeği takdir ediyorum. Bu açıdan da kendi hayatıma benzetiyorum geçirdiğin aşamaları. Geçmişte pişmanlıklarımız olsa da hayat devam dediyor ve samimi söylüyorum şu an ne yaptığımızdan başka elimizde olan bir şey yok. Lütfen yapamadıklarından veya ulaşamadıklarından dolayı kendini suçlama. Şu anda ne yapabileceğine yönelt enerjini. O suçlamalar ve pişmanlıklar bataklık gibi insanı çekiyor kendine, yutmak istiyor, biliyorum. Yaşananları değiştirmeye gücümüz yok ancak bundan sonra ne yapacağımız bizim elimizde. Bazen koşullar yeterli olamaz ve istediklerimizi yapamayız (bunu sonuna kadar yaşayan biri olarak söylüyorum.) Zaman zaman karamsar hissederek hareketimizi de kaybederiz ki bu çok normaldir. Önemli olan bu düşüşten bir an önce toparlanıp harekete devam edebilmektir diye düşünüyorum. Umarım hayatında seni harekete geçirecek anlamların bitmez. Saygılar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• "Kafa karışıklığı iyidir, çalışan bir kafan olduğunu gösterir" diye bir söz var. En azından içinde bulunduğun durumu ve kendini irdeleyebilen bir noktadasın. Her insan zaman zaman varoluşsal düşüncelere kapılabilir ancak "niye varım"dan ziyade "nasıl daha iyi olabilirim" cümlesi bence daha işe yarar bir cümle. Herkesin düştüğü bir başka yalnış, kişisel gelişimin belli bir noktada durduğu veya bazı trenlerin kaçtığı düşüncesidir;bu koca bir yanlıştan başka bir şey değil. Mesela Jack London kendi hikâyesini anlattığı "Martin Eden" eserinde, eğitimsiz, okuma yazma dahi bilmeyen bir gencin bazı tesadüfler sonucu girdiği farklı statüdeki bir toplulukta cahilliğini fark etmesini ve geri kalmışlığın ızdırabıyla (biraz da aşık olduğu kızın etkisiyle) kendini geliştirmesini meşhur bir yazar hâline gelmesi anlatılır. Daha bunun gibi bir düzine örnek verebilirim. Önemli olan istenç ve edim, gerisi kendiliğinden hallolur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşırı zeki olma sorunu
    3 ay önce açıldı
    ZEKİ KIZLAR ÇOK DAHA SEÇİCİ
    3 yıl önce açıldı
    İyi değilim
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.