Şimdi Ara

Yetersiz PSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün benim bilgisayarın ekran kartını değiştirdim ve 2gb ram eklettirdim önceden bilgisayarımda

ati radeon hd 4350 512mb 128 bit ekran kartı
    intel pentium(R) dual-core e6600 3.06 ghz işlemci
    2gb ram
    300 watt PSU vardı şimdi ise

nvidia geforce 9800gt ekran kartı
    gene aynı işlemci 4gb ram
    300 watt PSU var

sorum şu: şuanda takılı olan PSU bu ekran kartı ve parçalar için yeterlimidir yeterli değilse nasıl anlarız , kaç watt PSU gerekir ve bilgisayara yetersiz PSU zarar verirmi?

şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: niyazix

Arkadaşlar geçen gün benim bilgisayarın ekran kartını değiştirdim ve 2gb ram eklettirdim önceden bilgisayarımda

ati radeon hd 4350 512mb 128 bit ekran kartı
    intel pentium(R) dual-core e6600 3.06 ghz işlemci
    2gb ram
    300 watt PSU vardı şimdi ise

nvidia geforce 9800gt ekran kartı
    gene aynı işlemci 4gb ram
    300 watt PSU var

sorum şu: şuanda takılı olan PSU bu ekran kartı ve parçalar için yeterlimidir yeterli değilse nasıl anlarız , kaç watt PSU gerekir ve bilgisayara yetersiz PSU zarar verirmi?

şimdiden teşekkürler

Hocam psu eğer dandik değilse bu sisteme yeter yetmediğini nasıl anlarsın oyun oynarken psu yetmediği zaman pc donar yada yeniden başlar.
  • şuana kadar herhangibi bir donma yada kapanma olmadı ekran kartım bu :http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-9800gt/specifications
  • gpu boss un sitesine göre 9800 gt 105w daha fazla güç harcıyormuş.Bu durumda psu nunda düşük kalite gerçek 300w olmadığını hesap edersek sıkıntı çıkarabilir gibi gözüküyor.Bilgisayarın hiç açılmaması,reset atması yada oyun gibi zorlayıcı işlemlerde kapanması psunun yetersiz geldiğinin göstergesi olabilir.Psunun kalitesi ve şansa göre de parçalara zarar verme ihtimali vardır.Forumun ikinci el bölümüne bakabilirsin belki işine yarar birşeyler bulabilirsin.12v kanalından 400w verebilen bir power işini görür zannediyorum.
  • Teşekkürler yakın zamanda en az 400 watt lık bir psu almaya çalışırım hangi markalardan uzak durmamı önerirsiniz psu konusunda ?
  • Fsp, cooler master ,corsair bu markaları tercih edebilirsiniz.
  • teşekkürler önerileriniz için sağolun
  • Hocam psu almadan önce iyice bir test edin demişsiniz takılma donma vs olmadı demişsiniz belki gerek bile kalmayabilir 1-2 gün normal kullanımınızı devam ettirin arada oyun vs oynayın yük bindirin kasaya belli olur
  • Bilgisayarda güzel oyunlar var ekran kartını zorlayacak ama psu kalitesiz ise komple pc yi yakabilir diyolar o yöndende korkuyorum biraz
    zorlayayımmı biraz bilgisayarı yoksa tadındamı bırakayım
  • quote:

Bilgisayarda güzel oyunlar var ekran kartını zorlayacak ama psu kalitesiz ise komple pc yi yakabilir diyolar o yöndende korkuyorum biraz
    zorlayayımmı biraz bilgisayarı yoksa tadındamı bırakayım

Psu yetmezse en kötü pc kapanır ekrana görünü vs gelmez yanma olucağını sanmıyorum zorla bir dene boşu boşuna para harcamış olmazsın en azından
  • Psu yetmezse hersey olabilir benim basima bir kez geldi oyun sirasinda bilgisayar aniden kapandi ve acilmadi bir daha. 7 yillik 460 watt psu vardi belli ki eski gucunu veremiyordu. Hd 6850ye gecmistim o zamanlar ve ka-boom.. 3-4 hafta sonra gitti harddisk.. Bilgisayarci tanidigima gore sansliymisim sadece harddisk yandigi icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakın zamanda psu mu yükseltmeye çalışacağım buldum bitane 450 watt lık
    bir sorum daha var ekran kartım ilk pc yi açtığımda 53 derece oluyor biraz geçtikten sonra 70 civarı oluyor sarı oluyor rengi yazının
    euro truck simulator 2 yi en yüksek ayarlarda açıyorum herhangibi bir kasma yok ama ekran kartım 85 derece civarı olup kırmızı renk gözüküyor yazı
    ekran kartın nvidia 9800gt 1gb 256bit bu sıcaklıklar yüksekmi normalmi oyuna girince 5-10 dk sonra 85 dereceye ulaşıyor bi zarar görmesin ekran kartı veya bilgisayar
    normalmi bu sıcaklıklar fazlamı yoksa macunu 3 gün önce değiştirildi
  • niyazix N kullanıcısına yanıt
    Hiç kafana takma takır takır çalışır yetrli psu
  • dodoruh kullanıcısına yanıt
    herkez tam tersini söylüyor siz neye dayanarak bunu söylüyorsunuz?
  • Kafanda soru işaretleri varsa elinde de imkanın varsa kaliteli 450w bir psu alıcaksın rahatına bakacaksın
  • Tamam 450watt lık bir psu alcam fakat bi sorum var ekran kartım boşta iken 65-70 derece yüke binince 80-85 derece arası boşta iken bu kadar fazla olmaması lazım psu dan kaynaklanıyor olabilirmi bu sıcaklık ?
  • quote:

herkez tam tersini söylüyor siz neye dayanarak bunu söylüyorsunuz?

O sistemin ocsiz çekeceği maks 250-260w 20w yıpranma payı var psunun yani yetiyor. Bu forumdaki insanlar i3'lü hd5450 sisteme 450w önermiş insanlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dodoruh kullanıcısına yanıt
    Daha yeni buldum kartın kendi sitesinde kart max 105 watt yazıyor
    min sistem gücü 400 watt yazıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.