Şimdi Ara

Yetiştirilmek Üzere THY 2. Pilot Aday Adayı Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
19
Favori
9.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tebrikler gerçekten hayalinizi başarmışsınız sıra bizde inşallah
  • Hadi hayırlısı
  • Tebrik ederim hocam, hakkınızda hayırlısı olsun. Isparta da ikamet ediyorum, merak ettiğiniz bir husus olursa sorabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
  • Hepinize teşekkür, Allah size de hayallerinize ulaşmayı nasip etsin.

@Lu£ İlerleyen günlerde rahatsız edebilirim
  • Mükemmel bir kaynak. Tesekkur ederim. Ben ingilizce sinavinda kaldim malesef, direkt IELTS ile bu aşamayı geçmek istiyorum artık.

Ben de tam zamanlı bir işte çalışıyorum ne nispeten yoğunum. Bir işte çalışırken, bu yoğun sürece nasil hazirlandin biraz daha bilgi verebilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker07

Mükemmel bir kaynak. Tesekkur ederim. Ben ingilizce sinavinda kaldim malesef, direkt IELTS ile bu aşamayı geçmek istiyorum artık.

Ben de tam zamanlı bir işte çalışıyorum ne nispeten yoğunum. Bir işte çalışırken, bu yoğun sürece nasil hazirlandin biraz daha bilgi verebilir misin ?
    Ben 8:00-18:00 çalışıyorum ve 19:00 gibi evde oluyorum. 2 saat yemek ve dinlenme sonrası 21:00 gibi çalışmaya başlayıp, 24:00 gibi bitiriyordum.

2. mesajda belirttiğim airport forum sitesinden yoğun olarak faydalandım. Bu aşamalardan geçmiş insanlar tecrübelerini anlatmışlar. Hepsinden yeni şeyler öğrendim.

DLR ve mülakat aşamaları arasında THY tarafından yaklaşık 1 ay zaman veriliyor ve bu zaman verimli geçirildiği takdirde oldukça yeterli.

DLR yetenek ağırlık bir sınav olduğu için yeteneğinize göre çok kısa bir sürede geçebilecek seviyeye gelebilirsiniz.

• Ben de bunu düşünüyorum, İngilizce öğretmeni olduğum için dilden yana sıkıntım yok ama matematik sınavı nasıldı? Yıllar oldu matematik görmeyeli. Sıfırdan başlayan birisi için sorulan matematik soruları düzeyine kaç ayda ulaşılır? İkinci bir yabancı dil bilmenin sağladığı ekstra bir ayrıcalık var mıdır?
  • Sizi gönülden tebrik ediyorum hocam. İnsanın hayaline ulaşmasının verdiği mutluluk başka oluyor. Hayatınızda başarılar
  • Almanlarla yapılan dlr2 ye noldu sürece yazmamissin da kaldırdılar mi yoksa ya da değişti mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut K.

Ben de bunu düşünüyorum, İngilizce öğretmeni olduğum için dilden yana sıkıntım yok ama matematik sınavı nasıldı? Yıllar oldu matematik görmeyeli. Sıfırdan başlayan birisi için sorulan matematik soruları düzeyine kaç ayda ulaşılır? İkinci bir yabancı dil bilmenin sağladığı ekstra bir ayrıcalık var mıdır?
    sınavın örnekleri var bakabilirsiniz.
  • Havaalanında görev yapan bir polisin mesleği bırakarak Thy pilotu oluşu aklıma geldi. Adamın hayaliymiş ve yıllar sonra başarmış.
    Tebrik ederim yolunuz açık olsun :)
  • @speedyrazors DLR-2 kaldırıldı hocam.

@Umut K. Temel seviyede matematik ve fizik soruları geliyor. Ayrıca internette bulunan kaynaklara çok yakın, hatta birebir aynı soruların geldiği de oluyor. O yüzden 1-2 ay gibi bir sürede halledebilirsiniz bu 2 başlığı.
  • Muten Roshi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

@speedyrazors DLR-2 kaldırıldı hocam.

@Umut K. Temel seviyede matematik ve fizik soruları geliyor. Ayrıca internette bulunan kaynaklara çok yakın, hatta birebir aynı soruların geldiği de oluyor. O yüzden 1-2 ay gibi bir sürede halledebilirsiniz bu 2 başlığı.
    universiteye basladigimdan beri takip ediyorum dlr 2 de cok kisinin canini yaktilar. sirf dlr 2 den cekindigim icin basvurmak istemiyordum. dil belgesini en kisa zamanda halledip ben de basvurayim.
  • İlk mesaj editlendi.
    Eğitimlerde ve sınavlarda mühendislik eğitimi almış olmanızın faydalarını, mühendis olmayan arkadaşlarınıza göre ne kadar hissediyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLTaR_07

Eğitimlerde ve sınavlarda mühendislik eğitimi almış olmanızın faydalarını, mühendis olmayan arkadaşlarınıza göre ne kadar hissediyorsunuz?
    Makine mühendisi olarak şöyle avantajı var: Fizik konusunda anlatılanları rahatlıkla anlayabiliyorum. Bunun yanında uçağın yapısını gördüğümüz Aircraft General Knowledge dersinde, üniversitede gördüğümüz içten yanmalı motorlar ve termodinamik konularına denk gelebiliyoruz, bu da bizi diğer arkadaşlara göre 1 adım öne götürüyor.

Ama kesinlikle major bir faydası yok. Yani fizyoterapist arkadaşlarım da var filoda ve bu bahsettiğim konuları gayet iyi yapabiliyorlar.

Sınavlara nisan ortasında başlayacağız, şu an çalışma aşamasındayız. Belli bir soru havuzu var zaten, o havuzdaki soruları çözerek hazırlanıyoruz. Bir sürpriz yaşayacağımı sanmam, geçer gideriz.

Meslektaşmışız sizinle bende bir maceraya başladım bakalım. Antalya da ikamet ettiğim için ve 2. bir şansda olması açısından sunexpress ide değerlendirmek istedim. Thy ve sunexpress in ilk aşama İngilizce leri tamam. Mollymawk sınavına gireceğim 18 Mart da. Thy için Dlr çalışma linki de geldi fakat ona mollymawk tan sonra bakarım diye düşünüyorum. Hali hazırda çalışmadığım için hazırlanma sürecinde sıkıntı yaşamam herhalde. Sizin filoda var mıydı sunexpress ide deneyen, hatta sizde denediniz mi? Siz de araştırmış olabilirsiniz birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLTaR_07

Meslektaşmışız sizinle bende bir maceraya başladım bakalım. Antalya da ikamet ettiğim için ve 2. bir şansda olması açısından sunexpress ide değerlendirmek istedim. Thy ve sunexpress in ilk aşama İngilizce leri tamam. Mollymawk sınavına gireceğim 18 Mart da. Thy için Dlr çalışma linki de geldi fakat ona mollymawk tan sonra bakarım diye düşünüyorum. Hali hazırda çalışmadığım için hazırlanma sürecinde sıkıntı yaşamam herhalde. Sizin filoda var mıydı sunexpress ide deneyen, hatta sizde denediniz mi? Siz de araştırmış olabilirsiniz birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları vardır.
    Hayır ben THY haricindeki diğer seçenekleri değerlendirmedim, değerlendirmeye fırsat olmadı desek daha doğru olur. Çünkü THY'nin aşamalarında hiç takılmadım, hepsini tekte geçtim.
    İlk mesajlarımda da belirtmiştim ama tekrar hatırlatmakta fayda var; forum.airporthaber.com sitesi bu süreçte oldukça faydalı. Orada Sunexpress ile ilgili bilgiler de vardı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.