Merhaba, ya arkadaşlar, tüm Türkiyedeki yetkili satıcıları a3 sedan fiyatı almak için aradım.Hepsi aynı araba için farklı fiyat veriyorlar.Daha da ilginci aynı bayii aynı araba için bana başka fiyat başkasına başka fiyat veriyor.Forum donanımhaberde aynı arabayı 90 bin liraya aldığını söyleyen var.Ben aynı bayiyi aradım bana 92 bin lira fiyat verdiler ve kesinlikle düşmüyorlar.Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ana bayi firmaların satmış oldukları araç sayısına göre firmaya uygun fiyattan araç veriyor. Bu sebeble fiyatlar birbirlerine tutmuyor. Başka birşey gelmiyor aklıma.
Tamam ama aynı bayii aynı araba için bana başka fiyat başkasına başka fiyat veriyor.Buna ne demeli?
Ne tuttururlarsa hesabı olmuş. Böyle birşeye denk gelmedim. O şekilde satış politikasıyla uzun süre devam ediceklerini sanmam...
quote:
Orijinalden alıntı: possible23
Tamam ama aynı bayii aynı araba için bana başka fiyat başkasına başka fiyat veriyor.Buna ne demeli?
Her markada öyle hocam bu iş. Daha önce kaç araç aldığınıza, ne kadar hevesli göründüğünüze, bayiinin o anki satış durumuna, ellerinde ne araç olduğuna vs vs bir sürü şeye göre değişir. En sonunda olay insanda bitiyor yani, satış temsilcisi/müdürü ile müşterinin ilişkisine/pazarlğına.