Şimdi Ara

YETKİLİ servis KAZIĞI başka oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=103142042&p=1#103142042

yukarıda konudaki mitsubishi colt aracın vites problemi çözümü için yetkili servis akü değişimi isteyince 200 lira ödeyip aküyü değiştirmiştik

bunca zaman sorun yaşamadık yeni aküyle ilgili
    bugün araç sahibi akrabayı doğumdan önce son kontroller için hastaneye götürmek istedim
    ama araba kesinlikle marş almıyordu
    üstelik camlarda zar zor açılınca akünün bitik olduğunu anladım
    kontrol ettim açık unutulan far veya lambada yoktu

mecburen kaskodan ücretsiz yol yardım çağırdım
    10 dakika sonra çekici geldi tanıdık özel servise götürdük

takviye ile araç çalıştı
    sonra ustadan şarjı ölçmesini istedim %63 çıktı
    usta akünün değişmesi şart dedi

bende aküyü yetkili servisten alalı daha 3 ay olduğunu söyleyince akü garantilidir yetkili servise götür değiştirirler dedi

bu arada doktor randevusu kaçtığı için karnı burnunda akrabayı evine bırakıp doğruca yetkili serviste soluğu aldım

şu an yetkili serviste kontrolleri yapılıyor
    görevlinin bana dediğine göre dinamoyuda kontrol edeceklermiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Akü öyle kolay kolay bitmez...
    Benim bir dostum ikinci el aldığı araçta aynı sorun oluştu...Belki on defa elektrikçiye gösterdi,hiçbir yerde sorun yoktu...Ama yine akü bitiyordu...
    En sonunda suçlu bulundu...Araçta sonradan takılma dandik zenon kiti vardı,onu söktüler durum düzeldi...
  • sen gün geçtikçe saçmalamaya başladın.
  • şarj dinamosu buna neden olabiliyor, servisin suçu olmayabilir, sıfır akü değiştiğim araçta birkaç günde bu şekilde bitmişti
  • özel servisteki usta önce araç çalışırken sonrada kapalıyken ölçtü ve akü bitik dedi
    başka bir sorun olsa zaten usta yetkili servise git demez kendi bakardı

• tuvnera sen subaruyu neden sattın ya o pavyon ışıklı araban muhteşemdi
    sıcak fırsatlarda da incitmemeli nickiyle geziyosun yemezler forum yönetimi forumdan attığınız adam başka nicklerle geziyo sizde buna göz yumuyosunuz
  • Konuyu,gelişmeler olumlu veya olumsuz olduğunda açsaydınız daha iyi olmaz mıydı hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: outbacklive

Konuyu,gelişmeler olumlu veya olumsuz olduğunda açsaydınız daha iyi olmaz mıydı hocam

olumlu gelişme ne olabilir
    araçta akü değilde başka bir sorun çıkmasımı

• Sizi aldatmışlarmı,yoksa farklı bir problem mi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outbacklive -- 3 Haziran 2015; 15:50:58 >
  • Kazık henüz belli değil.

• yetkili servis akü sorunsuz deyip aracı teslim etti
    bu durumda suçlu yine bayan şoför

• eve geldim
    rolantide çalışan araç durup dururken stop etti
    tekrar marş yaptım sorunsuz çalıştı

• konjektörünüze baktırın dinamo şarj etmiyor olabilir
  • Geçmiş olsun hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: inceyasar

konjektörünüze baktırın dinamo şarj etmiyor olabilir

yetkili servis onada bakmıştı hiçbir sorun bulamadık dedi
    hatta üzerinde mitsubishi amblemi olan dijital sarj ölçerin good battery %100 yazan ekran görüntüsünün fotoğrafını gösterip yarım saat motor çalışınca tam şarj olduğunu söyledi

bir ara senin arabada kamera var belki o açık kaldı araba 3-4 gün yatıncada akü bitti diye saçmalamaya başlayınca elektrik tesisatında kaçak var oradan kaçmıştır dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

tuvnera sen subaruyu neden sattın ya o pavyon ışıklı araban muhteşemdi
    sıcak fırsatlarda da incitmemeli nickiyle geziyosun yemezler forum yönetimi forumdan attığınız adam başka nicklerle geziyo sizde buna göz yumuyosunuz

Emin misin o olduğuna? Bi ara Volvo satıyordu sanki?
  • aracınızda elektrik tesisatı ile ilgili herhangi bir işlem yaptıysanız oradan başlayın elektrik çeken tüm herşeyi kapatıp araç uykuya geçtikten sonra akü çıkışına bir ampermetre bağlayıp kaçak olup olmadığını deneyerek bulabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceyasar

aracınızda elektrik tesisatı ile ilgili herhangi bir işlem yaptıysanız oradan başlayın elektrik çeken tüm herşeyi kapatıp araç uykuya geçtikten sonra akü çıkışına bir ampermetre bağlayıp kaçak olup olmadığını deneyerek bulabilirsiniz

özel serviste araç akü takviyesi ile çalıştırıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra şarj ölçer bağlayıp ölçtü
    sonra kontakla birlikte herşeyi kapattık tekrar ölçüm yaptı ve %63 çıkınca usta aküyü değiştir dedi

yetkili servise göre gerçek değerler akü takviyesinden 5 dakika sonra değil yarım saat sonra elde edilir.
  • kendi arabanla niye götürmedin
  • Senin gittiğin ustalar beş para etmez hemen aküden kıllanmışlar bence senin alternatör gidik en kötü durumda akü bileöyle hemen bitmez zaten yavaş yavaş anlaştırır kendini
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.