< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Parçayı müşteri aldı diye onarım-bakım yapmayan servisler
-
-
Hocam sizi anlıyorum hakta veriyorum fakat şöyle bir durum mevcut kişi kendi parçasını kendi alıp aracının arızalı veya bakım için gerekli yerlerine taktırıyor ustaya daha sonra bu parçanın takıldığı bölüm ile ilgili bir problem çıkınca ustanın başına ekşiyor. Ustada nereden geldiğini ne olduğunu bilmediği parçayı takıp garanticisi olmak istemiyor.
Emin olun çok yaşanıyor bu, usta olsanız sizde bilmediğiniz parçayı takmazsınız..
Fakat bunları söylerken de ''çakal-çukal'' tayfasını, işi gücü anca milleti dolandırmak olan sahtekarları ayrı tutuyorum..
-
Bizimkiler araci bakima götürmüş haberim yoktu yer güvenilir dediler sonrasında bir sonraki bakımda parçaları aldım aradım gelicem dedim normalde yapmıyorum zaten bizde orjinal kullanıyoruz deyio orjinal filtre resmi atdı gittim 200 lira işçilik aldi bir önceki bakımda taktiği filtreler filtron çıktı sedimi cikarmadim oraya giden 4 tanıdık varmış onlarada söyledim artık gitmiyorlar sanayi esnafının %90 çöp çıraklara bile ilk öğrettiği şeyler artislik üç kağıt çok bilmişlik
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam siz sanayide ne kadar ücret vermiştiniz rejenerasyon için ? Bide başka ne işlem yaptırdınız ?
Bana;
Oksijen sensörü
Fark basınç sensörü
Değişimleri
+
Servis rejenerasyonu
500 lira dediler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ustanın başına ekşimeden önce "yalnız sizin taktığınız parçaya garanti vermiyorum bişey olursa mesuliyet bende olmaz" demesi lazım
Şimdi pimpirikli olan var olmayan var kimisi bırakıyor ustaya "bakımını yapın" diyip arabadan ayrılıyor. O arabalara takılan parçaları bi görseniz ne arabanın istediği motor spesifikasyonuna göre yağ koyuyolar filtreleri yan sanayi dandik markalardan koyuyolar. Kimisi var benim gibi her parçayı bizzat görerek yedek parçacıdan alıp taktıran. Herkes benim gibi değil yani böyle yapan servisler bu tarz insanlardan illaki para kazanıyor. Çünkü kimse arabasına öyle aman aman değer vermiyor kimisi ise çiçek gibi bakıyor.
Hayır üzüldüğüm taraf ise bunu yapanların işinde gerçekten usta olan servislerin yapması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 1 Kasım 2021; 21:4:2 >
bazı ustalar kaliteli parçalar aldığınız sürece sıkıntı etmiyor, parça dandik ise abi git bunu değiştir falan diyor ki olması gereken de budur.
bunun dışında direkt tersliyorsa karadüzen çalışıyorsa gitmeyin zaten ne işiniz var o ustayla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 1 Kasım 2021; 21:33:41 > -
Eğer bu kadar pimpirikli iseniz gideceğiniz adres belli ya yetkili servis ya da ciddi isim yapmış özel servisler. Bugün benzinli bir aracı kaliteli yan sanayi filtre ve yağ ile sanayi de 900 + KDV daha düşük bakım yaptırmak çok zordur rakam verin derseniz. Yetkili serviste de KDV dahil 1500 TL tutar.
Siz nasıl kendinize özel bir hizmet almak istiyorsanız usta da bu hizmeti verip vermeme konusunda özgürdür. Açıkçası ürünün çok iyi bilmediğim yan sanayi ürünü isterse müşteri normal ücretin 3 katı versin takmayacak çok usta biliyorum. Klasiktir artık, sorun çıkana kadar müşteri "ustam sorun değil" der sorun çıktığı zaman sen uğraşırsın.
En basitinden senin getirdiğin karter tapa contasını taktık, tapa da sıkıntılı ve yağ kaçırmaya başladı motoru yedin. Başlarsın yok ustam torkunda sıktın mı, yok ustam bunu sıkarken göz ile kontrol etmedin mi vs vs işte. Ben tamam ustam baştan parçaların sorumluluğu bende diyecek bir müşteri tanımıyorum, laf ile dese bile içten içe çok farklı şeyler söyler.
Ama sanayide çok fazla paragöz,iş bilmeyen, keyfine göre iş yapan usta olduğu da bir gerçek ama bu konudan ayrı birşey bu.
-
Rejenerasyona 150 lira verdim,sonrasinda bidaha gittiğimde fark basınç sensörleri söküp hortumları falan kontrol etti ücret almadı
Anladım. 3 yere sordum 2 yer 500 dedi 1 yer 600 dedi. Çok vermişler bana ben başka nerde yaptırıcam bu işlemi arkadaş
Kardeşim sende haklısın dükkancıda haklı yapsa işçilik iyi ama malum artık usta kalmadığı için adamlar kendilerini ağırdan satıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam o ustayla zaten işim olmazda sıkıntı şu ki işim olmaz dediğim ustaların o servisin içindeki çalışanların çok yetkin kişi olmaları. Böyle bi ters orantı var o canımı sıkıyor.
Yoksa bugün 2 servisle görüştüm işçilik fiyatı verdiler onda mesele yok ama o servislerde daha önce bi işlem yaptırmadığım için korkuyorum.
Ben bide 2 tane sensör taktırıp cihazdan adaptasyonunu yaptırıcam yani yağ bakımı falanda değil benimkisi
Sensörleri takmak çok basit ve rahat rejenerasyon iside pc işi maks. hakkı 300 liradır bence
Evet hocam aynen öyle 500 liralık bi iş kesinlikle değil 300 bile bana fazla geliyor yağ bakımına 300 veriyolar. Daha ön fren balatası alıcam bide sizin ön frenler orjinal yetkili servis balatası mı ?
Malesef bosch var üstünde ben şehir dışındayken bizimkiler takmış hiç memnun değilim bir sonrakine orjinal disk balata değişirim çünkü hiç memnun değilim önceki a6 quattroda olan araçta cap farkindanmi bilmem ama orjinal vardı ve frenler çok cok iyiydi şuanki araca göre
Bazıları da demiş ki müşterinin aldığı parçada sıkıntı olabilirmiş de ondan ustalar kabul etmezmiş, ironi mi yapıyorlar anlamadım ki. :) Zaten sorun hem dandik parça takmaları, hem de orjinal parası almaları. İyi parça kullanan da kar marjını ekliyor tabii ki. Gittiğin yer adı üstünde "usta", parçacı değil; ne demek parçasını getirene hizmet vermiyorum???
Bizim millette haddinden fazla mesleki dayanışma var. Bir şikayette ne kadar haklı olursanız olun, o meslekten olan birine kabul ettiremezsiniz.
-
Arkadaşlar herkes iyi güzel ustalara giydirmiş ama kaçınız aracınıza yaptığınız masraftan kaçıyorsunuz? Benim dükkanımda 250000₺ değere yakın cihazım var. Ben bunları babamın hayrına almadım. Dükkanıma gelen müşteri önce bana fiyat soruyor uygunsa yapıyorum değilse yapmıyorum. Bazı çakal müşteriler var bana arıza okutturuyor cihazdan gidip kendi ustasına yaptırıyor. Ben de arıza tespit ücreti 50₺ istiyorum ne yaptın diyor. Bu adamları elekten geçirmek hak değil de nedir? Gelelim yan sanayi filtrelere.. ben yıllardır bu işin içindeyim şuan piyasa da sahtenin de sahtesi var. Arkadaş arabasına koyacağı yağı bize güvenmediği için onu bile internetten alıyor sonra ben yağın kutusuna baktığımda sahte marka olduğunu söylüyorum adam olur mu şu siteden aldım çok güvenilir diyor. Sonuçta site satmıyor sitedeki bayii satıyor. Adam da orjinalini 50₺ aşağıya aldım diye seviniyor. Güvenmediğiniz ustaya gitmeyin. Etrafınıza sorun soruşturun kimi tavsiye edersin vs. Sonra mağdur olursunuz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Sanayideki ustaların %90'ı üçkağıtçıdır. Siz parça getirdiğinizde trip atmalarının sebebi kendi dandik parçasını 3 kat fiyattan size okutamayacak olmasıdır. İşçilikten 1 kazanıyorsa dandik parça, dandik yağdan 3x kazanıyor bunlar.
-
Oyle bir ustaya denk gelmedim gelsem de saygı duyar tesekkur eder ayrılırım oradan çünkü parçadan bile adam çarpmadan musteri kabul etmeyen adamın işçiliği de pahali olur. Acik acik belli etmiş işte
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Müşteri kötü parça getirirse benim işçiliğime laf gelir" mantığında usta kaldığını düşünmüyorum... İstisnalar kaideyi bozmaz maalesef... Balata spreyiyle 2 pıst sıkıp 20 lira yazma, 2 kelepçe takıp 20 lira kasma derdinde çoğu... Çoğu zaten geri dönüştürülmüş yağ kullanıyor yetkili servis vs. değilse. Ben kendi parçalarımı kendi parçacımdan alıp kendi ustamda taktiririm, birlikte yaparız zaten 150 lira da işçilik veririm hak gecmesin diye. Hakki da o zaten. 15dk'lik iş... Israrla ben yapmam diyen olursa kıllanin zaten o kişiden...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kaliteli hizmet istiyorsaniz ya alet edavat alip kendiniz yapacaksiniz ya da yetkili servis.
Sanayide kaliteli Adam cok az. Onlarinda sabit musterileri oluyor zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Arkadaşlar herkes iyi güzel ustalara giydirmiş ama kaçınız aracınıza yaptığınız masraftan kaçıyorsunuz? Benim dükkanımda 250000₺ değere yakın cihazım var. Ben bunları babamın hayrına almadım. Dükkanıma gelen müşteri önce bana fiyat soruyor uygunsa yapıyorum değilse yapmıyorum. Bazı çakal müşteriler var bana arıza okutturuyor cihazdan gidip kendi ustasına yaptırıyor. Ben de arıza tespit ücreti 50₺ istiyorum ne yaptın diyor. Bu adamları elekten geçirmek hak değil de nedir? Gelelim yan sanayi filtrelere.. ben yıllardır bu işin içindeyim şuan piyasa da sahtenin de sahtesi var. Arkadaş arabasına koyacağı yağı bize güvenmediği için onu bile internetten alıyor sonra ben yağın kutusuna baktığımda sahte marka olduğunu söylüyorum adam olur mu şu siteden aldım çok güvenilir diyor. Sonuçta site satmıyor sitedeki bayii satıyor. Adam da orjinalini 50₺ aşağıya aldım diye seviniyor. Güvenmediğiniz ustaya gitmeyin. Etrafınıza sorun soruşturun kimi tavsiye edersin vs. Sonra mağdur olursunuz
|
Sanayideki ustaların %90'ı üçkağıtçıdır. Siz parça getirdiğinizde trip atmalarının sebebi kendi dandik parçasını 3 kat fiyattan size okutamayacak olmasıdır. İşçilikten 1 kazanıyorsa dandik parça, dandik yağdan 3x kazanıyor bunlar. |
Hocam sizi anlıyorum hakta veriyorum fakat şöyle bir durum mevcut kişi kendi parçasını kendi alıp aracının arızalı veya bakım için gerekli yerlerine taktırıyor ustaya daha sonra bu parçanın takıldığı bölüm ile ilgili bir problem çıkınca ustanın başına ekşiyor. Ustada nereden geldiğini ne olduğunu bilmediği parçayı takıp garanticisi olmak istemiyor. Emin olun çok yaşanıyor bu, usta olsanız sizde bilmediğiniz parçayı takmazsınız.. Fakat bunları söylerken de ''çakal-çukal'' tayfasını, işi gücü anca milleti dolandırmak olan sahtekarları ayrı tutuyorum.. |
Eğer bu kadar pimpirikli iseniz gideceğiniz adres belli ya yetkili servis ya da ciddi isim yapmış özel servisler. Bugün benzinli bir aracı kaliteli yan sanayi filtre ve yağ ile sanayi de 900 + KDV daha düşük bakım yaptırmak çok zordur rakam verin derseniz. Yetkili serviste de KDV dahil 1500 TL tutar. Siz nasıl kendinize özel bir hizmet almak istiyorsanız usta da bu hizmeti verip vermeme konusunda özgürdür. Açıkçası ürünün çok iyi bilmediğim yan sanayi ürünü isterse müşteri normal ücretin 3 katı versin takmayacak çok usta biliyorum. Klasiktir artık, sorun çıkana kadar müşteri "ustam sorun değil" der sorun çıktığı zaman sen uğraşırsın. En basitinden senin getirdiğin karter tapa contasını taktık, tapa da sıkıntılı ve yağ kaçırmaya başladı motoru yedin. Başlarsın yok ustam torkunda sıktın mı, yok ustam bunu sıkarken göz ile kontrol etmedin mi vs vs işte. Ben tamam ustam baştan parçaların sorumluluğu bende diyecek bir müşteri tanımıyorum, laf ile dese bile içten içe çok farklı şeyler söyler. Ama sanayide çok fazla paragöz,iş bilmeyen, keyfine göre iş yapan usta olduğu da bir gerçek ama bu konudan ayrı birşey bu. |
Bazıları da demiş ki müşterinin aldığı parçada sıkıntı olabilirmiş de ondan ustalar kabul etmezmiş, ironi mi yapıyorlar anlamadım ki. :) Zaten sorun hem dandik parça takmaları, hem de orjinal parası almaları. İyi parça kullanan da kar marjını ekliyor tabii ki. Gittiğin yer adı üstünde "usta", parçacı değil; ne demek parçasını getirene hizmet vermiyorum??? Bizim millette haddinden fazla mesleki dayanışma var. Bir şikayette ne kadar haklı olursanız olun, o meslekten olan birine kabul ettiremezsiniz. |
"Müşteri kötü parça getirirse benim işçiliğime laf gelir" mantığında usta kaldığını düşünmüyorum... İstisnalar kaideyi bozmaz maalesef... Balata spreyiyle 2 pıst sıkıp 20 lira yazma, 2 kelepçe takıp 20 lira kasma derdinde çoğu... Çoğu zaten geri dönüştürülmüş yağ kullanıyor yetkili servis vs. değilse. Ben kendi parçalarımı kendi parçacımdan alıp kendi ustamda taktiririm, birlikte yaparız zaten 150 lira da işçilik veririm hak gecmesin diye. Hakki da o zaten. 15dk'lik iş... Israrla ben yapmam diyen olursa kıllanin zaten o kişiden...
|
bazı ustalar kaliteli parçalar aldığınız sürece sıkıntı etmiyor, parça dandik ise abi git bunu değiştir falan diyor ki olması gereken de budur. bunun dışında direkt tersliyorsa karadüzen çalışıyorsa gitmeyin zaten ne işiniz var o ustayla. |
Hocam kaliteli hizmet istiyorsaniz ya alet edavat alip kendiniz yapacaksiniz ya da yetkili servis.
Sanayide kaliteli Adam cok az. Onlarinda sabit musterileri oluyor zaten |
Yer gök sahte yağ ve yedek parça dolduğu için ustanın müşterinin parçasını takmak istemesi gayet normal. 50-100 lira ucuz aldım diye saçma sapan yerlerden parça alıyorlar. Parçada bir sıkıntı çıksa ustanın başına ekşiyorlar. Kimse uğraşmak istemez. Dürüst, düzgün ustaları bulun az da olsa hala varlar. Parça fiyatlarını araştırın kimse kolay kolay 1 liralık parçaya 3 lira yazamaz. Parçanın adını markasını yazsanız çıkıyor zaten. Not: Geçen aylarda orijinal renault 1.5 dci filtre seti 90 liraya satılıyordu hepsiburada da. Yersen. |
Benzer içerikler
- seyir halinde aracın stop etmesi
- gaza basınca beyaz duman atıyor
- kaporta çürük macunu
- dizel enjektör temizleyici zararları
- şanzıman yağı fazla olursa ne olur
- suzuki jimny 5 kapı
- togg donanım özellikleri
- peugeot 2008 allure 2024
- chery euro ncap
- mazda 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X