Yer gök sahte yağ ve yedek parça dolduğu için ustanın müşterinin parçasını takmak istemesi gayet normal. 50-100 lira ucuz aldım diye saçma sapan yerlerden parça alıyorlar. Parçada bir sıkıntı çıksa ustanın başına ekşiyorlar. Kimse uğraşmak istemez. Dürüst, düzgün ustaları bulun az da olsa hala varlar. Parça fiyatlarını araştırın kimse kolay kolay 1 liralık parçaya 3 lira yazamaz. Parçanın adını markasını yazsanız çıkıyor zaten. Not: Geçen aylarda orijinal renault 1.5 dci filtre seti 90 liraya satılıyordu hepsiburada da. Yersen. |
Parçayı müşteri aldı diye onarım-bakım yapmayan servisler (2. sayfa)
-
-
Bu kadar titiz iseniz sadece orjinal parça kullanan yetkili servise gidin o zaman...
-
Yetkili servisin orjinal parça kullandığını nerden çıkardınız?
Ford, otosan marka ürünler kullanıyor ve yerli üretim. Ben araya araya fomoco marka. bulamıyorsam motocraft kullanıyorum ama otosan asla.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
97 model corolla aracım vardı gittiğim tanıdığımız bir usta vardı sağolsun ne zaman götürsem bakım yapsam veya bir arıza çıksa detaylıca gösterir bak kardeşim burasında bu vardı bu parçayı çıkardık şu kutudaki ürünü taktık yağ bunu koyduk bu da kaldı arabana koy lazım olur derdi detaylı bilgi verirdi yaptığı iş ile ilgili yalnız piyasaya göre biraz pahalı yapardı ama çok memnundum bir akşam saat 10 gibi araba seyir halinde iken stop etti triger kopmuş neyse aradım geldi sağolsun baktı sonra çekici çağırdı aldı götürdü arabayı dükkana yaptı teslim etti yine aracım olsa aynı yere giderim işleri kazancı bol olsun böyle ustaların
-
filtron iyi markadır yalnız. hem mann tarafindan üretiliyor hem gm filtrelerinin çoğunu üretiyor. orijinal diyebiliriz.
-
Mann tarafından üretilmiyor. Filtron bambaşka bi marka. sadece mann filters satın aldı.
benim ustamda tam tersi parçayı sen al yapmam diyordu
-
siz söyleyince baktım mann altında üretim yapıyormuş ben yanlış biliyormuşum teşekkürler.
-
Sen iyi misin kardeş en kral yağ 300 filtreler 200 100 işçilik 600 oda gerçekten pahalılarıyla bu. Ne 900 lirası ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben hep orijinal parçaları faturalı aldım ve sanayide bakımı gözümün önünde yaptırdm. Hiç problem yaşamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu işin en tehlikeli olan boyutu otomatik şanzıman kısmıdır. Siz parçayı dışardan aldınız ve başka bir yerde ustaya taktırdınız sonuç araç arızaya devam etti, usta parçacıyı suçluyor, parçacı, hayır diyor usta parçanın beynini yakmış diyor kabak araç sahibinin başına kalıyor, bir kaç yerde bu tarz sorunlar okumuştum. Ama yağ değişimi ve filtreler için özel servislerin cambazlığı konusunda konu sahibine hak vermiyor değilim, gerçi parçanı al usta taksın yerler de oldukça mevcut, her tamirhane parça satmıyor doğal olarak ama özel servislerde mantık yetkili servis mantığı ki fiyatlarda bana hiç uygun gelmiyor özel servisler de.
-
Ben bakımdan bahsetmedim ki. Genel olarak konuştum. 2 tane sensör aldım onu takmıyor herif. Şuan üzerindeki bozuk olanlarla gezmekten iyidir. Aldıklarımı tak geç yani. Benim ustaları suçlayacak bi yapım yok işini düzgün yapan kimse suçlanamaz zaten.
Bir aralar C4 facebook sayfasına üyeydim. Ne kadar kıl tip varsa oraya toplanmış.
Euro5 e-hdi motorların yağ onay kodu B71 2290. Grubun sözde sponsor parçacısı RN0720 onaylı üzerinde kocaman Groupe Renault yazan yağ gönderiyordu. Filtreler ezik büzük. Görmeniz lazım. O salaklar da gidip o parçalarla bakım yaptırıyorlar. O kadar komik ki grup. Artık gülüp ayrıldım gruptan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkesin kralı kendine. Sen en kral takılmaya devam et. Bizim krallar farklı ligde. 200 TL filtrelere ben bırak bakmayı arabamın yanından geçirmem. 300 TL ye de ayrıca yağ mı kaldı artık. Litresi olmuş kral dediğin yağın 100 TL.
gittigidiyorMobil 1 FS New Life 0W-40 4 Litre TAM SENTETİK Motor Yağı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorhttps://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/mobil-1-fs-new-life-0w-40-4-litre-tam-sentetik-motor-yagi_pdp_709843411?utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.71.7
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 3 Kasım 2021; 16:31:12 >
-
bu konuda kullanıcılar da ustalar da aynı özgürlüğe sahiptir.
ben usta olsam çıkan sahte bujinin hesabını toptancıma sorabilirim, sök tak ilave işçiliğimi bile isterim ( alırım alamam ayrı konu ) ama müşterinin getirdiği parçada hata olduğu zaman muhtemelen ikinci sök tak ve ayırdığım zamandan ayrıca bir hak talep edemeyeceğim...
desem ki parçayı sen getirdin, ikinci kez sök tak parası istiyorum, o müşteri ile sadece papaz olursun.
dolayısı ile bu her iki taraf için saygı duyulacak bir şey olmalı.
kolay gelsin.
-
yukarda niki gibi zihniyeti olan teneke kutusu gibi boş konuşan bir arkadaş var kral falan demişte o koyduğu yağ kral falan değil vasat üstü yağdır bilmeden ötüyor bide millete farklı lig falan diyor böyle zavallı ukalaları gördükçe forum kalitesi yerlerde sürünüyor üzülüyorum 10 sene ki önceki haline
-
Tenekekutusu, hava filtresi orjinal ise 4 bakım kullanabilir diyen bi şahsiyet. Fazla ciddiye almamak lazım
Kalem kalem malzeme fiyatı + en sona işçilik yazan ustam, "3x balata spreyi 150tl" yazdığından beri sanayiye parça almadan gitmiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bana rutin bakimda yanlis benzin filtresi takip beni 1000 tl zarara ugratan gerizekalı usta sıfatlı kisiden sonra bende malzememi kendim alıyorum. Takmıyorsan takma gider baska yere yaptırırım sanayide duygusal olmayın beyler adamlar size serengetiye düşmüş ceylan gözüyle bakıyor.
Yetkili servisin 3 yaşındaki aracıma verdiği sadece bakım fiyatı 1800.2 ay sonra olursa 4 yaşına gireceği için 1550.Dışarıdan aldığım filtre seti ve motor yağı toplamı 650 tl.100-150 arası da işçilik vereceğim önümüzdeki hafta.
Sanayideki ustalar bazen servisleşebiliyor.Sprey kapı gergi sıkma bilmem ne ayağına kitleyebiliyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X